Meksikolainen huippukokki vierailulle Helsinkiin – Quintonilin keittiömestari Jorge Vallejon menu maisteltavana kolmen päivän ajan

Maailman 11. parhaaksi valitun ravintola Quintolin keittiömestari Jorge Vallejo tuo Pastoriin viiden ruokalajin illallisen kolmeksi päiväksi.

Jorge Vallejon ravintola Quintonil on rankattu maailman 11. parhaaksi ravintolaksi.
Jorge Vallejon ravintola Quintonil on rankattu maailman 11. parhaaksi ravintolaksi. Kuva: Quintonil

Meksikolainen ruoka on Helsingissä kovassa nosteessa. Maaliskuussa kaupunkiin avattiin kaksi uutta meksikolaisravintolaa, jotka tarjoilevat modernia meksikolaista ruokaa autenttisella otteella: Manu Torchion Frida’s sekä Luis Ricon ja Hector Ortegan toinen Taquería El Rey Annankadulle.

Nyt luvassa on lisää autenttisia meksikolaismakuja, kun yksi Meksikon arvostetuimmista keittiömestareista, Jorge Vallejo, tuo viiden ruokalajin menunsa maisteltavaksi helsinkiläisravintola Pastoriin 15.–17. huhtikuuta.

Vallejon ravintola Quintonil rankattiin maailman 50 parhaan ravintolan listalla viime vuonna sijalle 11. Se on korkein sijoitus, jolle meksikolainen ravintola on koskaan yltänyt.

Vallejo käsittelee ravintolassaan perinteisiä meksikolaisia raaka-aineita modernilla tekniikalla ja yksinkertaisella otteella sortumatta hienosteluun. Herkästä ulkomuodostaan huolimatta hänen annoksensa huokuvat selkeyttä ja ovat täynnä makuja, tiedotteessa todetaan.

Haudutettua häränhäntää Jorge Vallejon tapaan.
Haudutettua häränhäntää Jorge Vallejon tapaan. Kuva: Quintonil

Kokiksi valmistuttuaan Vallejo on työskennellyt madridilaisessa Michelin-ravintola Santcelonissa, loistoristeilijöillä sekä meksikolaisravintola Pujolissa. Hän ehti työskennellä tovin myös Kööpenhaminan Nomassa ennen kuin perusti vaimonsa Alejandran kanssa ravintola Quintonilin Mexico Cityyn.

Meksikolainen ruoka on muutakin kuin tulisuutta tacojen välissä

Quintonil keskittyy laajentamaan käsitystä autenttisista meksikolaisista raaka-aineista ja annoksista. Kaikki meksikolainen ruoka ei ole tulista tai tarjolla tacon välissä.

Quintonilissä kiinnitetään huomiota myös sosiaaliseen vastuuseen ja raaka-aineiden eettisyyteen. Iso osa ravintolan käyttämistä raaka-aineista tulee omasta puutarhasta. Vallejo myös uskoo kokkien toimivan kulttuurin ja sosiaalisen vastuun suunnannäyttäjinä yhteisöissään.

Jorge Vallejo taikoo yksinkertaisistakin raaka-aineista syviä makuja esille.
Jorge Vallejo taikoo yksinkertaisistakin raaka-aineista syviä makuja esille. Kuva: Quintonil

Vallejo kuvailee tulevaa vierailuaan seuraavasti: ”Suomesta löytyy pitkiä aikoja ilman auringonvaloa sekä hetkiä ilman pimeyttä. Olosuhteiden tarjoama gastronominen panoraama kiehtoo minua. Lisäksi Suomen hienovarainen ja luonnon kanssa sopusoinnussa oleva arkkitehtuuri ja design lisäävät kiinnostustani ja ihailuani kulttuurianne kohtaan. On upeaa päästä esittelemään rikasta meksikolaista kulttuuriani teille.”

Pastorissa tarjoillaan kolmena iltana Vallejon ideoima ja toteuttama viiden ruokalajin menu jälkiruokineen, jonka yhteydessä Vallejo kertoo ruokafilosofiastaan ja annosten taustoista.

Jorge Vallejo Pastorissa 15.–17.4, Erottajankatu 4

Lue myös:

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi