Meritorppa on klassikko, joka jokaisen tulisi kokea edes kerran

Ainutlaatuinen miljöö ja upeat makuelämykset tekevät Meritorpasta yhden Helsingin kiinnostavimmista ravintoloista.

Kuva: Meritorppa, Laura Matilainen
  • Mikä: Klassikkoravintola 
  • Missä: Kalastajatorpantie 1, Helsinki
  • Mitä: Aitoja makunautintoja ja upeita maisemia

Suolainen tuuli tuntuu nenässä ja eteen levittäytyy silmiä hivelevä merimaisema. Toisin kuin voisi luulla, nyt ei olla Välimeren rannalla vaan Munkkiniemessä, keskellä kauneinta Helsinkiä. Näihin maisemiin kannattaa ehdottomasti suunnata paitsi upeiden maisemien, myös erinomaisten ruoka- ja palveluelämysten perässä.

Ravintola Meritorppaa voikin hyvällä omallatunnolla kutsua ravintolaksi, joka jokaisen kannattaisi kokea edes kerran elämässään!

Upeita maisemia ja meriherkkuja - myös terassilla

Meritorppa avasi ovensa satavuotiaan historian omaavaan Hilton Helsinki Kalajastatorppaan vuonna 1997, ja näihin vuosiin on mahtunut monenlaisia herkkuja.

Kesällä Meritorpan herkuista voi nauttia ravintolasalin lisäksi myös jommallakummalla kahdesta terassista.
Kesällä Meritorpan herkuista voi nauttia ravintolasalin lisäksi myös jommallakummalla kahdesta terassista. Kuva: Laura Matilainen

Rankalaisen keittiö saapui Kalajastatorpalle huippukokki Pekka Terävän mukana 1980-luvun lopulla, ja vaikutteet tästä klassisesta keittiöstä näkyvät ravintolassa vielä tänäkin päivänä. Kesällä 2019 Meritorpan keittiön otti haltuun kymmenen vuotta ravintola Savoyn keittiössä työskennellyt, ranskalaisen keittiön kasvatiksikin itseään tituleeraava Pauli Ojala, jonka loihtimia herkkuja kannattaa lähteä nauttimaan niin lounaalle kuin illalliselle.

“Meritorppa tarjoilee lounasta arkisin 11-14. Tällöin tarjolla on viikoittain vaihtuva lounasmenu, jonka voit valita joko yhden, kahden tai kolmen ruokalajin pituisena”, ravintolapällikkö Ellie Hägg kertoo.

Sesongit näkyvät Meritorpassa niin viikoittain vaihtuvassa lounasmenussa kuin ala carte -listalla.
Sesongit näkyvät Meritorpassa niin viikoittain vaihtuvassa lounasmenussa kuin ala carte -listalla. Kuva: Laura Matilainen

Lounasta voi tilata myös iltapäiväviiteen saakka tarjolla olevasta Casual-menusta, josta löytyy rentoja ikisuosikkeja aina salaateista burgereihin.

Näin kesän tullen lounasta kannattaa lähteä nautiskelemaan etenkin Meritorpan uusitulle sisäpihan terassille, jolle aurinko paistaa sopivasti juuri aamupäivästä iltapäivään. Terassilta löytyy ruokailuun tarkoitettuja pöytäryhmiä, aurinkotuoleja, baaripöytiä sekä rennompi lounge-alue pihakeinuineen ja sohvaryhmineen.

“Ravintolan isot ikkunat takaavat, että merimaisemista pääsee nauttimaan myös sisäpihan terassilla istuessa."

Sesonkeja ja pysyviä klassikoita

Hyvän ruoan lisäksi terasseilla nautitaan tietenkin myös kattavan juomalistan antimista, etenkin maku edellä luoduista cocktaileista. Tällä hetkellä juomatrendeissä näkyy Häggin mukaan yksi selkeä trendi.

Meritorpan sisäpihan terassille paistaa aurinko aamupäivästä iltapäivään.
Meritorpan sisäpihan terassille paistaa aurinko aamupäivästä iltapäivään. Kuva: Laura Matilainen

“Alkoholittomien ja matala-alkoholisten juomien kysyntä on selvästi kasvanut, ja tähän kysyntään meiltä löytyy runsaasti vaihtoehtoja. Illallisella tarjolla on myös alkoholittomien viinien viinipaketti, joka voidaan toteuttaa samassa rytmissä alkohollisten viinien kanssa.”

Iltaisin Meritorpassa herkutellaan kuusi kertaa vuodessa vaihtuvan, sesonkeja noudattavan ruokalistan antimilla. Tämän hetkisestä, kesäkuun puoliväliin saakka voimassa olevasta menusta voi löytää niin parsaa, taimenta kuin Ojalan mukaan “äärimmäisen kovaa” hunajakakkua.

Vaikka ruokalista vaihtuu pääasiassa sesongeittain, klassikot ovat ja pysyvät. Meritorpan ruokalistalta löytyy yksi annos, jolla on herkuteltu ravintolan alkuajoista lähtien - eikä sitä todennäköisesti tulla koskaan poistamaan. Ja tämä on katkarapuskagen.

Meritorpassa syödessä voit tuntea istuvasi meren päällä!
Meritorpassa syödessä voit tuntea istuvasi meren päällä! Kuva: Laura Matilainen

“Nyt toukokuun puolesta välistä eteenpäin Meritorppa pitää ovensa avoinna myös illallisella sunnuntaibrunssin jälkeen”, Hägg muistuttaa.

Meritorpan lounas irrottaa arjesta

Ravintola Meritorpan sisustuksen suunnitteli aikoinaan jugoslavialainen Vladimir Tomevski, ja vaikka uudistuksia on ravintolassa vuosien varrella toteutettu, ne on aina tehty historiaa kunnioittaen.

Sen lisäksi, että tässä ravintolassa pääsee nauttimaan historian havinasta, Meritorpassa ruokaillessa voit tunte istuvasi meren päällä! Tämä fiilis täytyy jokaisen kokea itse!

Herkullinen jälkiruoka päättää lounaan pitkän kaavan mukaan.
Herkullinen jälkiruoka päättää lounaan pitkän kaavan mukaan. Kuva: Laura Matilainen

City suosittelee suuntaamaan Meritorppaan etenkin lounaalle pitkän kaavan mukaan. Upeat maisemat, pöytiin tarjoillut fine dining -annokset ja laadukas palvelu saavat hetkessä unohtamaan arjen kiireet ja pysähtymään hyvän ruoan ja seuran äärelle.

Ihanan lounaan kruunaa pieni kävelyretki historiallisen alueen upeissa maisemissa.

PS: Meritorppa on mukana myös Cityn Terassioppaassa

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi