Miksi kaikki puhuvat Silvanereista ja mitä ne ovat? Himoitut saksalaisviinit rantautuvat nyt ravintoloihin

Silvaner-viikot juhlistavat vähemmän tunnetun saksalaisviinin ilosanomaa.

Hienostuneiden saksalaisten Silvaner-viinien kunniaksi Saksan Viinitiedotus järjestää syyskuun 13.-19. päivä Silvaner-viikot, joiden aikana nautitaan upeita viinejä satokauden herkkuihin yhdistettynä.

Silvaner-viikkoja voi viettää niin kotona kuin ravintolassa.

“Julkaisemme erilaisia satokauden reseptejä, joiden kanssa sopivia Silvanereita löytyy Alkosta hyvä valikoima. Lisäksi Silvaner-viikoilla mukana oleviin ravintoloihin voi lähteä nauttimaan Silvanereista upeiden ruokien kera paritettuna”, Monika Halén Saksan viinitiedotuksesta kertoo.

Mikä Silvaner?

Saksan laadukkaan ja kuivan Silvaner-viinin uutta tulemista on povattu jo jonkin aikaa. Silvaneria on viljelty Saksassa runsaat 360 vuotta, ja maailmanlaajuisesti Saksa on sen suurin tuottaja.

“Silvaner oli ennen Saksassa merkittävä rypäle, ja on vieläkin, mutta tänä päivänä se on jäänyt hieman Rieslingin varjoon. Tästä syystä Silvanerit voivatkin olla monelle tuntemattomampia viinejä", Halén kertoo.

Ennen Frankenin alueen parhaat Silvaner-viinit pullotettiin litteisiin Bocksbeutel-pulloihin.  "Pukinkukkaro" on suojattu ja sitä saa käyttää ainoastaan kyseisen alueen viineihin.
Ennen Frankenin alueen parhaat Silvaner-viinit pullotettiin litteisiin Bocksbeutel-pulloihin. "Pukinkukkaro" on suojattu ja sitä saa käyttää ainoastaan kyseisen alueen viineihin. Kuva: Laura Matilainen

Viiniharrastajien keskuudessa ylistettyjä Silvaneria luonnehditaan usein hennon hapokkaaksi, mineraaliseksi ja yrttiseksi. Silvaner on oiva viini parsalle ja vaaleille kalaruoille sekä mereneläville.

“Silvanerista tehdään hyvin hienostuneita viinejä, ja Silvanerit saattavatkin sopia erinomaisesti niille, jotka vierastavat Rieslingin voimakasta hapokkuutta”, Halén vinkkaa.

Silvaner-viikoilla mukana olevat ravintolat

Haussman, Helsinki

Saksalais-italialainen korttelikuppila Haussman tarjoaa Silvaner-viikkojen kunniaksi kolmea erilaista, erinomaisesti tarjolla olevien SIlvanreiden kanssa sopivia ruokalajeja.

Finnjävel, Helsinki

Suomalaista sielunmaisemaa henkivä Finnjävel parittaa SIlvanereita unholaan jääneiden, jalostettujen klassikkoruokien kumppaneiksi.

Finnjävelin 'Perunavelli' on yksi Silvaner-viinin kanssa paritettavista ruokalajeista.
Finnjävelin 'Perunavelli' on yksi Silvaner-viinin kanssa paritettavista ruokalajeista. Kuva: Laura Matilainen

Ludu, Turku

Vanhan maalikaupan tiloissa sijaitseva Ludu tuo ihanan raikkaat Silvaner-viinit turkulaisten saataville. Silvaner-viikkojen aikana ravintola julkaisee myös uuden menunsa, joten paljon uutta on luvassa.

Henriks, Tampere

Tamperelaisessa klassikkoravintola Henriksissä opitaan uutta Silvaner-rypäleestä ja -viineistä aivan erityisen viinitastingin muodossa. Torstaina 16.9. viiniasiantuntija ja bloggari Anniina Schreiner johdattaa sinut Silvanereiden maailmaan tarinoiden, makupalojen ja itse viinien siivittämänä.

1 kommentti

SaraPepp

16.12.2021 01:13

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://SaraPeppus.goshrink.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi