Mo Café toi pohjoisafrikkalaiset herkkunsa Punavuoreen – Mo Kitchen avasi Annankadulla

Malmilla ihastuttanut Mo Café avasi toisen ravintolansa Annankadulle.

Mo Kitchenin buffetpöytä on täynnä värejä ja makuja.
Mo Kitchenin buffetpöytä on täynnä värejä ja makuja. Kuva: Matti Vilhunen / Mo Kitchen

Muutama vuosi sitten Malmilla avattu Mo Café sai herkkusuut liikkeelle, ja moni matkusti Malmille varta vasten maistelemaan kehutun kahvilan eksoottisia makuja.

Nyt Mo Cafén antimista pääsee nauttimaan kaupungin ytimestä poistumatta, sillä Annankadun Mo Kitchen avasi ovensa maanantaina.

Makumaailmaltaan Mo Kitchen muistuttaa Malmin Mo Caféta. Vaikutteita on haettu Pohjois-Afrikan ja Lähi-Idän suunnilta, ja lounaspöytä notkuu värikkäitä ja mausteisia herkkuja.

Kesän ajan Mo Kitcheninssä on tarjolla arkisin lounasbuffet sekä sunnuntaibrunssi. Viikonloppuiltaisin samoissa tiloissa toimii Club Holvi. Jos kaikki sujuu odotusten mukaan, Mo Kitchen laajentaa syksymmällä aukioloaikojaan myös iltaan, jolloin käyttöön otetaan myös a la carte -lista.

Aitoja makuja hitaasti hauduttaen

Mo Kitchenin buffetpöydän runsaasta tarjonnasta löytyy herkkuja moneen makuun. Kasvispainotteisesta buffetista löytyy vatsantäytettä niin vegaanista kuin gluteenitonta ruokavaliota noudattaville, ja tarjolla on päivittäin myös lihaisampi lämmin ruoka. Tahnojen ja levitteiden kanssa maistuu tuore sahramileipä ja jälkkäripuolelta löytyy etenkin sunnuntaisin monenlaista makeaa.

“Ruoassa on runsaasti mausteita, mutta se ei kuitenkaan ole tulista. Erityisesti ilahduttaa suutuntuma: kaikki on niin pehmeää, että ruoka oikein sulaa suussa. Pääkokkimme Leo Davis osaa tehdä ruoat niin, että tekee vaan mieli ottaa lisää ja lisää”, sanoo Matti Vilhunen, joka toimii yhtenä Mo Kitchenin ravintoloitsijoista.

Pitkään haudutettavat pataruoat valmistetaan ja tarjoillaan aidoissa taginepadoissa.

“Se ei ole ehkä se nopein tapa tehdä ruokaa, mutta sillä tavalla ruoka imee makuja kunnolla ja maistuu autenttiselta.”

Vaikka Mo Kitchenissä on paljon samaa kuin Mo Caféssa, erojakin on. Tunnelmaltaan Annankadun Mo Kitchen ei tavoita aivan Mo Cafén basaarimaista hälinää, ja sisustuskin on pidetty maltillisempana. Tilaa on enemmän ja marokkolaisvaikutteisessa sisustuksesta löytyy myös skandinaavisia sävyjä.

Perusidea on kuitenkin pysynyt samana.

“Hyvää ja kohtuuhintaista safkaa rennossa ilmapiirissä ja hyvää musaa, siihen me pyritään”, Vilhunen tiivistää.

Mo Kitchen, Annankatu 10

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi