Momotoko: herkullista ramenia ilmaiseksi lounaaksi

Poimimme kadulta parivaljakon maistamaan ramenia.

Yhteistyössä Momotoko

Aurinkoinen päivä kauniissa Helsingissä ja jengillä on nälkä. Koronakevään jälkeen ravintolat ovat saaneet ovensa auki ja lounasruokailijat alkavat pikku hiljaa löytämään kaupungin poikkeuksellisen etätyöjakson jälkeen.

Ilmaisia lounaita ei tunnetun sanonnan mukaan ole olemassakaan, mutta joskus lähtee todella halvalla. Tällä kertaa riitti, että

Hyökkäsimme kadulle Momotokon perustajan Menkin kanssa ja löysimme nälkäisen ja kokeilunhaluisen parivaljakon Villen ja Nadjan etsimässä sopivaa lounaspaikkaa itselleen matkalla viettämään kesäistä päivää Suomenlinnaan. Pienen arvuuttelun jälkeen heiltä löytyi rohkeutta vastata toiveeseemme ja tulla maistamaan ramenia Momotokon piikkiin.

“Ilmaista ramenia? Kyllä mä oon tyhmempiäkin juttuja tehnyt", Ville oli valmiina haasteeseen ja houkutteli myös Nadjan mukaan.

Nadja tai Ville eivät kumpikaan olleet täysin vieraita japanilaislähtöiselle kuumalle kulholle, sillä molemmilla oli takanaan yksi annos ramenia. Turkulainen Ville oli maistanut, ja tykästynyt siihen Kööpenhaminassa, kun espoolainen Nadja oli maistanut ramenia Suomessa. Molemmille kyseessä oli ensimmäinen kerta Momotokossa.

Kutsuimme parivaljakon sisään Yliopistonkadun Momotokoon ja annoimme heidän valita mieleisensä annoksen ekstraherkuilla. Villen valinta päätyi jättikatkarapujen täyttämään ja kookosmaidon maustamaan laksa curryyn, kun Nadja valitsi Momotokon suosituimman, listan ykkösenä komeilevan original tonkotsu ramenin, jossa kymmenen tuntia muhinut liemi saa kaverikseen maukkaan porsaankyljen.

Lisäherkkuna pöytään kannettiin höyrytetty bao-sämpylä ja uppopaistetut chicken karaage -kanapalat sitruunavalkosipulimajoneesin kera. Valinta vaikutti osuvan oikeaan.

“Tuo majoneesi on todella hyvää", chicken karaagen majoneesi sai vuolaat kiitokset.

"Tää on niin hyvää, tätä voisi syödä pääruoaksikin", Ville kiitteli baoa.

Ramen maistui myös erinomaisesti.

"Tää on ihan valtava!"

Hyvä että maistui! Kiitokseksi rohkeudestaan Ville ja Nadja pokkasivat Menkiltä vielä lahjakortin Momotokoon, jottei orastava rameninnostus jää ainakaan siitä kiinni.

 

Kahdeksaa ramenravintolaa pääkaupunkiseudulla pyörittävä Momotoko laittaa tänä kesänä Cityn kanssa liikkeelle kymmeniä lahjakortteja ja kertoo samalla mittavasti ramenin taustoista, historiasta ja ramenketjun pyörittämisestä.

Tsekkaa Cityn Facebookista arvonnat, jotta voit itsekin saada ilmaiset ramenit!

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi