3 tapaa valmistaa ramen kotona: Täydellinen ramen vaatii aikaa ja paneutumista - kelpo ramenin voi tehdä vaikka mikrossa

Ramen on yhä suositumpi herkku myös kotikeittiössä.

Yhteistyössä Momotoko

Jos haluat täydellistä ramenia, se vaatii aikaa ja paneutumista. Herkullinen liemi keitetään kokoon kymmenen tuntia, jotta maut pääsevät muhimaan kunnolla. Pro-tason ramenissa myös nuudelit valmistetaan itse. Onneksi onneen on mahdollista ottaa kotikeittiössä myös oikoreitti: joko valmistamalla ramenin valmisnuudeleista, liemikuutioista ja maustekastikkeista tai hakemalla LIDL:stä mikrovalmiin Momotokon ramenannoksen.

“Täydellinen ramen”

Liemi: Täydellinen ramen aloitetaan liemen keittämisellä. Momotokon keittiössä lientä keitetään kasaan kymmenen tuntia, mutta muutaman tunnin keittämisellä pääsee hyvään lopputulokseen. Liemessä käytetään iso määrä (esim. kaksi kiloa niskaluita) porsaan eri osia. Porsaan osat asetetaan kylmään veteen ja huuhdellaan huolellisesti ja keitetään kasaan ensin kiehuen ja sitten pienemmällä lämmöllä usean tunnin ajan. Pitkä keittoaika tuo liemeen kermaisen olemuksen. Voit maustaa liemen lisäämällä keitokseen sipulia, valkosipulia, chiliä, inkivääriä, kanaliemikuutioita, kalakastiketta, seesamiöljyä, riisiviinietikkaa tai muita mausteita ja mausteseoksia.

Nuudelit: Valmista pastakoneella ohuita, noin 30-senttisiä nuudeleita käyttämällä vehnäjauhoja, munia, vettä ja suolaa. Ainekset sekoitetaan yhteen lisäämällä ensin vehnäjauhot ja munat, sen jälkeen lisätään vesi ja suola. Keitä nuudeleita pari minuuttia ja nosta reikäkauhalla pois kiehumasta ja lisää valmiiseen liemeen.

Täytteet: Ramenin klassiset täytteet kruunaavat kulhon ja tuovat annokselle oman luonteensa. Ehkä perinteisin ramentäyte on porsaankylki, joka valmistetaan uunissa ja paistetaan pinnalta rapeaksi. Klassiseen ramenkulhoon kuuluu myös soijamarinoitu puolikas kananmuna, siitakesieniä tai merilevää, sokeriherneitä, maissia, rucolaa, paahdettua valkosipulia ja mustaa seesamiöljyä. Nämä ainekset tuovat ramenkulholle myös sen värikkään ulkonäön.

Nopea kotiramen

Liemi: Mausta litra vettä esimerkiksi kanaliemellä, kanafondilla, chilijauheella, misolla, kalakastikkeella ja soijalla. Keitä kasaan ja anna hautua vähintään puoli tuntia.

Nuudelit: käytä valmiita ramen- tai vehnänuudeleita. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen vedessä ja lisää tilkka öljyä. Hyviä ramennuudeleita löytyy esimerkiksi aasialaisia elintarvikkeita myyvistä kaupoista.

Täytteet: Täytteiksi nopeampaan rameniin sopivat hyvin samat ainekset kuin pitkän kaavan mukaan valmistettuun rameniin. Jos porsaanliha ei sovi ruokavalioosi tai makuusi, voit hyvin käyttää esimerkiksi kanaa tai tofua. Erilaisia ramenversioita varten voit käyttää myös paneroitua kananrintaa (katsu ramen), jättikatkarapuja tai jauhettua porsaanlihaa (tantanmen ramen).

Momotokon ramen LIDL:stä

1. Marssi pääkaupunkiseudun LIDL-myymälään
2. Poimi valmisruoka hyllystä Momotokon original tonkotsu -ramen
3. Laita annos ohjeiden mukaan mikroon ja lämmitä kolme minuuttia

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi