Näitä juomia terasseilla tilataan tänä kesänä: “Maailman nopeiten kasvava juomakategoria”

Terassikausi 2022 on täällä! Lue, mitä terasseilla tilataan nyt ja tulevaisuudessa.

Hotelli- ja ravintola-alan ammattilaisille suunnatuilla Gastro-messuilla keskusteltiin juomisen tulevaisuudesta ja siitä, mitä laseihimme kaadetaan nyt ja vuonna 2030. Aiheesta oman puheenvuoronsa antoi Kåska Drinksin perustaja ja juomakirjailija Eetu Topo.

Mistä löytyvät kesän parhaat terassit? Tutustu Cityn Terassioppaaseen ja lähde nauttimaan!

Tietoisuus muuttaa kulutustottumuksia

Matala-alkoholisten ja alkoholittomien juomien kasvu on ollut Topon mukaan viime vuosina todella hurjaa. Omaa kieltään tästä trendistä kertovat tilastot. Alkon vuonna 2021 julkaisemassa trendikatsauksessa alkoholittomien juomien myynnin kerrottiin kolminkertaistuneen esimerkiksi vuoteen 2014 verrattuna.

IWSR Drinks Market Analysisin tilastojen mukaan vuosina 2018-2020 matala-alkoholisten viinojen myynnissä on ollut havaittavissa huikea 79,5 % vuosittainen kasvu.

“Matala-alkoholiset tisleiden myynti on lähes kaksinkertaistanut vuositahdilla, eli kyseessä on maailman nopeiten kasvava juomakategoria, Topo kertoo.

Maistuvatko mocktailit sinulle?
Maistuvatko mocktailit sinulle?

Suurin syy muutoksen löytyy ihmisten asenteiden muutoksesta ja vallalla olevien myyttien murtumisesta. Vaikka pohjoismaalaisia on aina pidetty juopottelevana kansana, nykynuoret ovat ryhtyneet kyseenalaistamaan, tarvitseeko sen tulevaisuuudessakin olla niin?

“Sen lisäksi, että ihmiset ovat alkaneet kyseenalaistaa omaa alkoholinkäyttöään, kyse on myös valtavasta terveystrendistä”, Topo kertoo ja lisää, että ihmiset kiinnittävät nykyisin myös yhä enemmän huomiota juomien energia- ja kalorimääriin.

Alkoholittomia oluita himoitaan yhä enemmän

Kun kysyntää on yhä enemmän, niin on myös tarjontaa. Tulevana terassikesänä laseissamme saatetaan siis nähdä yhä enemmän alkoholittomia juomavaihtoehtoja. Tällä linjoilla on myös Meritorpan ravintolapäällikkö Ellie Hägg.

“Alkoholittomien ja matala-alkoholisten juomien kysyntä on selvästi kasvanut, ja tähän kysyntään meiltä löytyy runsaasti vaihtoehtoja", Hägg kertoo Citylle.

Ravintolan cocktaillistalta löytyy maku edellä suunniteltuja juomia, joiden makumaailmoissa korostuvat kesäiset maut aina raparperista mansikkaan ja mangoon.

Myös alkoholittomat oluet tällä hetkellä vahvasti tuloaan. Topon mukaan suuret panimoyhtiöt uskovat alkoholittomien oluiden osuuden kasvavan 20 prosenttiin vuoteen 2025 mennessä - se on ihan pian!

Mitä jos tulevaisuudessa dokaaminen olisikin noloa?
Mitä jos tulevaisuudessa dokaaminen olisikin noloa?

“Suuri kysymys on, jääkö dokaaminen muodista kokonaan. Todennäköisesti vielä vuonna 2030 nautimme alkoholia, mutta syyt siihen miksi sitä nautitaan, ovat muuttuneet”, Topo ennustaa.

Topon mukaan noin kolmasosa maailmalla tarjolla olevista cocktaileista voisi olla vuonna 2030 alkoholittomia. Miltä tämä luku kuulostaa sinun korvaasi?

 

1 kommentti

Roolkstar440

13.6.2022 08:33

McDonald’s gives some of the most sought out breakfast menu items served in fast food. They have a fabulous range of more than affordable menu items, making them the ideal early morning treat.

You might have skipped breakfast at home and require something to fill a hole before you start work or enjoy one of the delicious surprises found on the menu.https://mcdonalds-breakfast-menu.info/

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi