Musiikkitalon ulkoterassilla riittää valoa

Keskustan sydämestä löytyy kiireestä vapaa hengähdyspaikka.

Kuva: Evelin Kask

Musiikkitalon arkkitehtuurikilpailun voitti vuonna 2000 ehdotus ”a mezza voce”, puoliääninen. Lähtökohtana on ollut ajatus avoimuudesta ja kohtaamisesta − joka suuntaan avautuva hiljainen vuoropuhelu ympäristön kanssa. Sama ajatus jatkuu myös avaralla ulkoterassilla Kansalaistorin vieressä, jonka teemana on tuoda mökki-Suomen rauhaa keskelle kaupunkia 100-vuotiaan Suomen kunniaksi.

Tilan ja valon tuntu jatkuvat loputtomiin, kun lasiset seinät heijastavat kirkasta taivasta ja ympärillä levittäytyvät Töölönlahden alueen puistot. Edes vähän matkan päässä rakentuva keskustakirjasto ei häiritse auringossa köllijän mieltä. Terassilta ei ole pitkä matka veden äärelle kävelylle.

Musiikkitalon mökkiterassilla voi nauttia ruuasta ja juomasta.
Musiikkitalon mökkiterassilla voi nauttia ruuasta ja juomasta. Kuva: Evelin Kask

Pala metsää keskellä Helsinkiä.
Pala metsää keskellä Helsinkiä. Kuva: Evelin Kask

Mökkiterassilta löytyy niin katettuja kuin kattamattomia paikkoja: aurinkoa pääsee piiloon, tai sen alla voi nautiskella estoitta. Mökkiterassin menusta löytyy kotimaisia ja kesäisiä kevyitä ruokia, kuten sapaksia, lämpimiä leipiä ja kotimaisia räiskäleitä. Leppäsavustettu lohi, Päijänteen savumuikut, limppu ja suomalainen porkkanahummus kuulostavat pientä lounasruokaa etsivälle erinomaisen sopivilta. 

Juomapuolella on tarjolla muun muassa suomalaisten pienpanimoiden olutvaihtoehtoja sekä tietysti pirskahtelevaa kuohuavaa.

Terassia kiertävät läpinäkyvät lasiseinät rauhoittamaan yleisvaikutelmaa entisestään, kun alue vilkastuu myöhemmin iltapäivällä kaupunkilaisista.

Varjojen alle pääsee aurinkoa piiloon.
Varjojen alle pääsee aurinkoa piiloon. Kuva: Evelin Kask

Kauniina kesäpäivänä sopii nauttia.
Kauniina kesäpäivänä sopii nauttia. Kuva: Evelin Kask

Musiikkitalo, Mannerheimintie 13 A. Terassi sijaitsee Kansalaistorin vieressä ja palvelee säävarauksella. Tämän ja yli sata muuta terassia löydät Cityn legendaarisesta Terassioppaasta.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi