Lauttasaaren Pizzarium väistyy napolilaisen artesaanipizzan tieltä

Pizzariumin perustaja Luca Platania avaa uuden artesaanipizzerian Lauttasaareen.

Pizzeria Lucan pizzataikinoita kohotetaan vähintään kolme vuorokautta.
Pizzeria Lucan pizzataikinoita kohotetaan vähintään kolme vuorokautta. Kuva: Pizzeria Luca

Luca Platania toi roomalaistyylisen levypizzan suomalaisten ulottuville perustamansa Pizzarium-ketjun myötä. Lauttasaareen maaliskuussa avattava Pizzeria Luca kumartaa Rooman sijaan napolilaisen artesaanipizzan suuntaan.

”Vaikka suomalainen voisi ajatella, että pizza kuin pizza, en voi edes vertailla roomalaista ja napolilaista pizzaa keskenään”, Platania sanoo tiedotteessa.

Platania on halunnut kehittää perinteistä napolilaista pizzaa askeleen eteenpäin ja tehdä siitä entistäkin parempaa.

”Aitoa napolilaista pizzataikinaa kohotetaan yleensä vain puoli vuorokautta ja pizzan paistoaika korkealämpöisessä puu-uunissa on huomattavan lyhyt, vain minuutin. Tämä jättää pizzan mielestäni hieman raskaaksi, minkä vuoksi sovellankin rohkeasti eri koulukuntien oppeja kohottamalla Pizzeria Lucan taikinoita vähintään kolme vuorokautta. Se tuo pohjaan keveyttä ja helpon sulavuuden.”

Ensimmäinen Pizzeria Luca avattiin syksyllä Tampereelle. Lauttasaaren Pizzeria Lucassa päästään askeleen verran lähemmäs napolilaista pizzaa, sillä keittiöön tulee Suomen ensimmäinen uunien Ferrariksikin kehuttu Scugnizzonapoletano-sähköuuni, joka lämpiää jopa 480-asteiseksi.

”Paistolaatu on varmistettu paistamalla sillä aitoja napolilaispizzoja esimerkiksi Vatikaanissa ja Louvren taidemuseossa, joten uskon, että tämän lähemmäksi aitoa paistoelämystä emme täälläkään pääse.”

Pizzojen lisäksi tarjolla on myös salaatteja sekä alkupaloina tarjoiltavia napolilaisia friteerattuja pikkupizzoja, pizzettoja. Jos suklaahammasta kolottaa, jälkiruoaksi on saatavilla Nutellalla verhoiltuja pizzettoja.

Lucan ruokalistalta löytyy myös vegaanisia pizzoja, luomuviinejä ja cocktaileja. Talon viini tarjoillaan italialaiseen tapaan rennosti karahveissa.

Pizzeria Luca avautuu 20. maaliskuuta Lauttasaaren kauppakeskus Lauttikseen Pizzariumin tilalle.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi