Capperin napolilaisia pizzoja saa pian myös keskustasta: “Sama laatu säilyy”, ravintoloitsija lupaa

Capperin himoittujen pizzojen perässä ei tarvitse lähteä Oulunkylään asti, kun keskustan Capperi avaa ovensa tammikuussa.

Miguel Angel Papaiannin pizzat ovat nostaneet Oulunkyläläisen pizzeria Capperin niin suureen suosioon, että tupa on lähes jatkuvasti täynnä.
Miguel Angel Papaiannin pizzat ovat nostaneet Oulunkyläläisen pizzeria Capperin niin suureen suosioon, että tupa on lähes jatkuvasti täynnä. Kuva: Capperi

Oulunkyläläisestä pizzeriasta tuli viime vuonna pizzanystävien pyhiinvaelluskohde, kun sana Capperin maukkaista pizzoista alkoi levitä kulovalkean tavoin.

Aidossa napolilaisessa uunissa paistettujen pizzojen suosio ei ota laantuakseen, ja iltaisin ja viikonloppuisin ravintola on usein niin täynnä, että sisään ei ole asiaa ilman pöytävarausta.

Nyt ravintoloitsijat tuovat kortteliravintolakonseptinsa Helsingin keskustaan ja avaavat alkuperäisen Capperin rinnalle sisarravintolan Rikhardinkadulle. Tammikuun alkupuolella aukeava keskustan Capperi palvelee sekä lounasasiakkaita että illastajia. Oulunkylän Capperin tapaan myös keskustan ravintolasta voi tilata pizzaa kotiin Woltin kautta.

Keskustan Capperiin on tulossa samanlainen napolilainen uuni kuin Oulunkylän ravintolassakin on.
Keskustan Capperiin on tulossa samanlainen napolilainen uuni kuin Oulunkylän ravintolassakin on. Kuva: Capperi

Vanhan arvokiinteistön kivijalkaan remontoitu ravintolatila tulee olemaan Oulunkylän Capperin kokoluokkaa, tilaa löytyy noin 45 asiakkaalle kerrallaan. Keittiöön on tilattu täsmälleen samanlainen napolilainen uuni kuin Oulunkylässäkin, ja kortteliravintolamainen henki säilyy aina sisustusta myöten.

Vain parhaita raaka-aineita

Capperin pizzojen salaisuus piilee huippulaadukkaissa raaka-aineissa sekä 460-asteiseksi kuumenevassa aidossa napolilaisessa pizzauunissa.

“Napolilainen pizza on uunissa vain minuutin, joten yksittäisten raaka-aineiden maut erottuvat pizzasta erityisen hyvin. Siksi hyvät raaka-aineet ovat todella tärkeitä”, kertoo Miguel Angel Papaianni, joka on yksi ravintolan perustajista sekä Capperin “titolare” eli päällikkö.

Lyhyen paistoajan ansiosta pizzassa voi maistaa yhdellä suupalalla hienostuneen herkkutatin, miedon mozzarellan sekä San Marzano -tomaattien makeuden. Jos sama pizza paistettaisiin matalammalla lämmöllä pidemmän aikaa, maku olisi aivan erilainen, Papaianni kertoo.

Koska raaka-aineiden on oltava parhaita mahdollisia, Papaianni on käynyt valitsemassa ne itse Italian-matkoillaan. Esimerkiksi tomaattikastikkeeseen käytetään vain parhaita San Marzano -tomaatteja, ja mozzarellana käytetään palkittua Ella-mozzarellaa.

“Sama laatu säilyy myös keskustan ravintolassa”, Papaianni lupaa.

City kävi tutustumassa Capperiin kesäkuussa 2017:

Lue myös: Oulunkylän Capperi ilmoittautuu pizzakartan kiinnostavimpien tulokkaiden joukkoon

Keskustan Capperi aukeaa tammikuussa 2019 osoitteessa Rikhardinkatu 2

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi