Kaupungin etnisten ruokien tarjonta on parantunut huimalla tavalla viimeisen puolen vuoden aikana. Taidehallin ravintolatiloissa tänä syksynä ovensa avannut Farang on trendin suoraa jatkumoa; Chez Dominiquessa aikaisemmin työskennelleiden Tomi Björckin ja Matti Wikbergin keittiöfilosofia pohjautuu tuoreuteen, käsityöhön ja kovaan työhön. Raaka-aineisiin panostetaan, ja sen kyllä huomaa.
Ravintola jakautuu muutamaan saliin, jotka vaihtelevat sisustuksensa puolesta melkoisesti. Pienempien huoneiden ollessa kodikkaita ja lämpimiä, on pääsali melko kolkko, ja sitä vaivaa sama akustiikkaongelma kuin entistä Viaa Ludviginkadulla.
Tarjoilu on erittäin ystävällistä, tosin henkilökunnalle on selvästikin annettu ohjeet myydä ainoastaan 55 euron hintaista maistelumenua. Maistelumenun tilaaminen ei kuitenkaan ole mikään tappio, sen verran päräyttävä setti nimittäin eteemme kannetaan. Sormin syötävää taimenta seuraa piikkimakrilli-sashimia vietnamilaisittain, taskurapua, haudutettua possua, tofua, haudutettua härkää sekä lopuksi jälkiruokalajitelma. Illan voittaja on kuitenkin haudutettu porsas, joka herättää spontaaneja ylistyspuheita seurueessamme. Farangin filosofiaan kuuluu myös annosten jakaminen koko pöydän kesken, mikä on miellyttävä tapa silloin, kun seurue tuntee toisensa hyvin.
Plussat
- kirkkaat maut
- omaperäiset annokset
- ystävällinen tarjoilu
- yllätyksellisyys
- hauskat alkudrinkit
Miinukset
- salin akustiikka
- hapuileva tarjoilu
- kalsea sisustus
- maistelumenun ”pakkomyynti”
- laskusekoilu