Toisinaan oikein harmittaa, kun löytää kivan ravintolan, jolla on omaperäinen konsepti, mutta jonka toteutus ei vain toimi. Sanomatalossa niin sanottua uusvenäläistä keittiötä tarjoileva Mesta on juuri tällainen tapaus. Paikan perusidea on loistava: venäläistä ruokaa kohtuuhinnalla. Jokainen Neitsytpolun Saslikissa laskun joskus poiminut osaa arvostaa tällaista.
Edellisen asukkaan (Namaskaar Wok It) jäljiltä tehdyn remontin lopputulos on räikeän punainen, mutta lista näyttää lihaisalta ja hyvältä. Tarjolla on muun muassa Zapuska-pöytä (12 euroa), kaalikääryleitä (13 euroa) sekä Volgan miekka (varraslajitelma kymmenelle, 200 euroa). Ravintola tarjoaa arkisin myös lounasta (7,70–9,70 euroa) sekä buffana että pöytiin tarjoiltuna. Bliniviikot ovat käynnissä maaliskuun loppuun (27.3.). Hintataso on kauttaaltaan alle kaupungin keskiarvon. Australialainen shiraz-pullokin irtoaa 31 eurolla. Hymyilemme vielä mukaan ronttaamani kotiryssäni kanssa kolmen ja puolen euron georgialaisen alkuskumpan aikana.
Seuralaiseni, alkuruoka, pelmenit (6 euroa) ovat varsin mukiinmeneviä. Pettymyskimara on vuorossa pääruokien muodossa. Eteeni landaava prässättyä naudanrintaa Stroganoff (15 euroa) on epäonnistunut. Liha maistuu yön yli seisseeltä kebabilta, juurekset ovat veteliä. Himavanjallani käy parempi töhö, hänen tataarin burgerissaan syötävää on liha. Seuraksi tarjoillut lanttupölkyt ovat sen sijaan löysiä ja mauttomia. Myös tarkastuskerralla tulos oli sama.
Hyvää ravintolassa on edullisten hintojen lisäksi palvelu. Meistä pidettiin huolta alusta loppuun asti, ja kaikkiin kysymyksiimme löytyi vastaus. Pääruuan aiheuttaman pettymyksen täytyi näkyä kasvoiltamme, sillä tarjoilija oli aidosti pettyneen oloinen.
Myös ravintolan vodkalista oli kerrassaan esimerkillinen. Erikoismaininnan ansaitsee kaikkien kolmen Russkij Standart -laatujen, mukaan lukien aina yhtä lempeän Imperian, edustus.
Kiitämme
- hinnoittelua
- palvelua
Moitimme
- ruokaa
- sisustusta