Ravintola Postres

Uskalias kolmikko on tehnyt sankariteon avaamalla yksityisen fine dining -ravintolan keskelle Royal Ravintoloiden ja Palace Kämpin verisesti taistelemaa tannerta Helsinki kymppiin. Ravintola on löydetty ilmeisen hyvin, sillä tupa oli testi-iltana…

Uskalias kolmikko on tehnyt sankariteon avaamalla yksityisen fine dining -ravintolan keskelle Royal Ravintoloiden ja Palace Kämpin verisesti taistelemaa tannerta Helsinki kymppiin. Ravintola on löydetty ilmeisen hyvin, sillä tupa oli testi-iltana aivan täynnä. Perustajien intohimo on jälkiruuissa, mistä juontaa myös paikan nimi (postres = jälkiruoka).

Rohkea valinta keittiöltä on laittaa tarjolle vain kolme erilaista menyytä – ei siis lainkaan lista-annoksia. Menyistä voi valita joko klassikon (3 ruokalajia), kompromissin (5) tai mestarien nimikon "Samuli & Vesa" (7). Vielä hauskempi veto on listalla oleva pelkistä jälkiruuista koostuva Menu Postres. Koska aika on tänään hieman kortilla, päädyn kompromissiin, jonka asiansa osaava tarjoilija heti tuunaa yhdellä ruokalajilla (hummeriravioli) vielä paremmaksi. Alkuun saapuva tomaatticoulis parmesanjäätelöllä on raikas ja mukana olevat ohranjyvät tekevät myös annoksen kokonaisrakenteesta miellyttävän. Hummeriravioliin on upotettu puolikas hummerin pyrstö ja vielä kokonainen saksi päälle, joten tavaraa on koko rahan edestä. Pääruuaksi valitsen lihavaihtoehdon, joka on syntisen hyvää, lähes lusikoitavan pehmeätä vasikanposkea valmistettuna ranskalaisen lihakeiton tapaan. Loistosetti. Ennen paikan jälkkärierikoisuuksia, täytyy väliin ängetä juustolautanen, jossa jokaiselle juustolle on oma "lisäkkeensä". Jälkiruokien tykitys alkaa (ylimääräisellä) aprikoosinektarilla koeputkessa. Tämän jälkeen hieman sitruunasorbettia, ennen grande finalea – vadelmasufleeta. Henry Johanssonia ei turhaan ole valittu vuoden hovimestariksi, sillä sufleen tarjoilussa saadaan saliin myös hieman actionia. Kohokkaan pintaan tehdään viilto, sisään kaadetaan rommilla maustettua vaniljakastiketta, jonka jälkeen "haava" suljetaan suklaamoussella. Myös menuihin sovitetut viinipaketit toimivat mainiosti. Mikäli kolmikko jatkaa samaa rataa, on Postresista täysi mahdollisuus kehittyä uusi klassikkoravintola Espan varteen.

Kiitämme

Moitimme

Suosittelemme