Ravintola Solna

Laadukas lähiöravintola kuulostaa melkoiselta paradoksilta, mutta yli 40-vuotiaan Ravintola Solnan uusimman omistajan Jan Åkerströmin luoma luksusbistrokonsepti toimii. Lista on suunniteltu ja hinnoiteltu niin, että kahden tai kolmen ruokalajin valitseminen tuntuu…

Laadukas lähiöravintola kuulostaa melkoiselta paradoksilta, mutta yli 40-vuotiaan Ravintola Solnan uusimman omistajan Jan Åkerströmin luoma luksusbistrokonsepti toimii. Lista on suunniteltu ja hinnoiteltu niin, että kahden tai kolmen ruokalajin valitseminen tuntuu luonnolliselta. Pääruoka kun kustantaa 21,90 e, kaksi ruokalajia 28,50 e ja kolme 35,10 e. Tarjolla olisi myös neljän ruokalajin riistamenu (41,90 e, viineineen 76,40 e). Lounasaikaan à la carten lisäksi on tarjolla lounarin hintainen perussetti. Iltaisin baarin puolelta saa myös tapaksia.

Molemmilla tarkastuskerroilla tarjoilu on varsin asiantuntevaa ja ystävällistä. Annokset esitellään pöytään saapuessa, viinisuositukset osuvat aivan nappiin ja vesilasit täyttyvät itsestään. Alkupalalista herättää veden kielelle Toast Skagenilla, jänisrilletillä, tatti-kyyhkyrisotolla sekä Crème Ninon -keitolla. Maistelemme listan läpi, ja pupujussi vetää pisimmän korren. Myös Toast Skagen ansaitsee erityismaininnan. Viiniksi suositeltu itävaltalainen Schloss Gobelsburg (49 e) on ihastuttava tuttavuus.

Pääruokia on tarjolla viittä erilaista, kaikki melkoisen tuhteja settejä. Haudutettu jäniksenkoipi glaseerattujen juureksien kera on erinomaisen onnistunut. Vemmelsääri on niin kypsää, että liha irtoaa luusta lautasenreunaan kopauttamalla. Hirvikääryleet ja puolukkachutney on tyylikkään pelkistetty oodi metsämärehtijöiden kuninkaalle. Vasikanmaksa inkiväärikastikeessa taas jakaa mielipiteet, lähinnä melko paksusti leikattujen viipaleidensa takia. Vinkkupuoli pelittää taas; Brokenwood Beachworth Pinot Noir (53 e) toimii kuin TGVn WC.

Jälkiruokapuolen sankariksi nousee suklaakohokas ja Crème Anglaise. Soufflén tekeminen on todellinen taitolaji, ja tämä kaveri pitää muotonsa pitkään ja ylpeästi. Lajitelma kotimaisia juustoja on myös taitavasti kasattu, ja niiden kanssa tarjoiltava aprikoosihillo on erinomainen valinta.

Kiitämme

Moitimme

Suosittelemme