Ravintolat tiivistävät yhteistyötä - uudella liikkeellä kunnianhimoinen tavoite: "Haluamme auttaa kaikkia Helsingin ravintoloita"

Kaksitoista helsinkiläisravintoloitsijaa on perustanut Raising HEL -liikkeen, jonka tavoitteena on olla tekemässä Helsingistä maailman mittakaavassa innostavaa ruokakaupunkia.

Kuva: Tuukka Koski

Kaksitoista intohimoista helsinkiläisravintoloitsijaa on perustanut Raising HEL -liikkeen, jonka tavoitteena on markkinoida pääkaupunkia sekä Suomessa että maailmalla tekojen avulla. Mukana on heti alkuvaiheessa iso määrä helsinkiläisiä huippuravintoloita aina Farangista Muruun ja Palaceen.

"Eloisa kaupunki on jokaisen etu"

Liike pyrkii lisäksi lisäämään yhteistyötä paitsi ravintoloiden välillä, myös ravintola-alan ja muiden toimijoiden kesken. Mukana yhteistyössä on myös Helsingin kaupunki, joka näkee ravintoloiden ideoiman hankkeen suoraan vahvistavan kaupungin elinvoimaisuutta ja edistävän Helsingin palautumista pandemiasta.

“Ajat ovat tottakai haastavat, mutta valittamisen sijaan haluamme keskittyä innostukseen, tekoihin ja yhteistyön lisäämiseen. On hienoa huomata, että rikas ravintolakulttuuri on tärkeä myös Helsingin kaupungille. On ilo tehdä tätä yhteistyössä heidän kanssaan”, Savoyn, Espan ja Palacen taustalla häärivä Saku Tuominen kertoo.

“Tämä ei ole pienen piirin hanke. Haluamme auttaa kaikkia Helsingin ravintoloita, sillä eloisa kaupunki on jokaisen etu”, ravintoloitsija Ville Relander lisää.

Kuva: Tuukka Koski

Raising HEL -liikkeen tavoitteena on olla omalta osaltaan varmistamassa, että helsinkiläinen ravintola-ala selviää käsillä olevasta kriisistä ulos hyvinvoivana, ja että Helsingin rooli kiinnostavana ravintolakaupunkina korostuu.

Konkreettinen tapa tukea omaa suosikkiravintolaa

Ensimmäisenä tekonaan Raising HEL käynnistää joulunajan lahjakorttikampanjan, jonka tavoite on kunnianhimoinen, mutta varsin yksinkertainen. Liike kannustaa jokaista helsinkiläistä antamaan joululahjaksi ravintolalahjakortin. Lisäksi liike haastaa yritykset käyttämään osan peruttujen pikkujoulujen budjetista lahjakortteihin. 

“Pikkujoulusesonki on ravintoloille vuoden tärkein ajanjakso. Tämä on yksinkertainen ja konkreettinen tapa tukea suosikkiravintolaa” toteaa Anders Westerholm.

Lahjakortteja voi ostaa ravintoloiden nettisivuilta tai suoraan ravintoloista. Kaikki lahjakorttikaupat ovat koottuna yhteen raisinghel.fi -sivustolle.

Raising Hel -liikkeen perustajaravintolat ovat: Alexanderplats, Boulevard Social, Bar Cón, Bronda, The Cock, Farang, Finnjävel, Gaijin, Grön, Espa, Kuurna, Levain, Madonna, Maxill, Muru, Nolla, Ora, Palace, Pastis, Savoy, Sikke’s, Story, Sue Ellen, Sushibar+Wine, Ultima, Ventuno, Vinkkeli ja Way Bakery.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi