Saksalaiset viinit inspiroivat ravintoloiden keväisiä teemamenuja – Riesling virtaa 60 ravintolassa, 15 eri paikkakunnalla

Riesling & Spätburgunder -viikoilla maistellaan saksalaisten viinien parhaimmistoa.

Designravintola Eevertin teemamenun alkuruokina nautitaan parsaa ja hiillostettua siikaa.
Designravintola Eevertin teemamenun alkuruokina nautitaan parsaa ja hiillostettua siikaa.

Riesling & Spätburgunder -viikot nostavat esiin saksalaisia viinejä ja keväisiä makuja 60 ravintolassa ympäri maata. Jo yhdeksättä kertaa järjestettävä tempaus ulottuu 15 eri paikkakunnalle.

13.–26. toukokuuta järjestettävät teemaviikot kietoutuvat saksalaisen Rieslingin sekä Spätburgunderin eli saksalaisen pinot noirin ympärille.

Helsingistä mukana ovat ravintolat Carelia, Aito, Zinnkeller, Nokka, Vinkkeli, Kosmos, Werner, Roster, Jord, Passio sekä kaupungin neljä Sushibar&Wine -ravintolaa. Uusina tulokkaina mukaan ovat liittyneet Juuri, Latva, Eevert, Kuu ja Salutorget.

Wernerissä maistellaan muun muassa trendikästä Pet Nat -kuohuviiniä, grillattua perunarieskaa ja Wernerin hummusta.
Wernerissä maistellaan muun muassa trendikästä Pet Nat -kuohuviiniä, grillattua perunarieskaa ja Wernerin hummusta.

Tänä vuonna Riesling-viikkoja vietetään myös Espoossa. Mukana ovat Tapiolan ravintola Kylä sekä Leppävaaran Base, jossa esillä ovat Saksan tärkeimmät viinialueet: Mosel, Rheingau, Nahe ja Pfaltz.

Teemaviikkojen aikana ravintoloiden valikoimasta löytyy viiniharvinaisuuksia, joita ei perusvalikoimasta löydy. Viinien ympärille on loihdittu myös erikoismenuja, jotka tukevat viinien makumaailmaa.

Kosmoksen alkukeitossa on kuhaa, korvasieniä, karhunlaukkaa ja parsalientä.
Kosmoksen alkukeitossa on kuhaa, korvasieniä, karhunlaukkaa ja parsalientä.

Monissa ravintoloissa järjestetään myös tastingeja, joissa viinien saloihin tutustutaan asiantuntijan opastuksella. Esimerkiksi Kosmoksen Weingut Toni Jost -tastingin tulee vetämään Cecilia Jost.

Riesling & Spätburgunder -viikkoja vietetään Helsingin ja Espoon lisäksi Tampereella, Turussa, Jyväskylässä, Oulussa, Kotkassa, Kouvolassa, Lahdessa, Kirkkonummella, Lappeenrannassa, Porissa, Mäntässä, Kuopiossa ja Levillä.

Parsasushit kuuluvat Sushibar&Winen kevääseen.
Parsasushit kuuluvat Sushibar&Winen kevääseen.

Kampanjaan osallistuvat ravintolat paikkakunnittain:

Helsinki: Carelia, Aito, Zinnkeller, Nokka, Vinkkeli, Kosmos, Werneri, Roster Helsinki, Jord, Passio, Juuri, Latva, Eevert, Kuu, Salutorget sekä kaupungin neljä Sushibar&Wine -ravintolaa

Espoo: ravintola Base ja ravintola Kylä

Tampere: Armas Viinikuppila, Champagne bar Santé, Deli 1909 & Wine Bar, Finlaysonin Palatsi, Gastropub Tuulensuu, Ravinteli Bertha, Ravintola Henriks, Näsinneula, Ravitsemisliike Aisti, Ravinteli Huber, ravintola Periscope, Sasor Restaurant & Winebar sekä Winebridge.

Turku: Ludu, M Kitchen & Café, Tårget, Pinella, Karu, Mami ja Nooa ja Bassi.

Jyväskylä: Vesilinna Restaurant sekä Ravintola Pöllöwaari.

Kirkkonummi: Bistro O Mat

Kotka: Ravintola Vausti.

Kouvola: Restaurant Olé

Kuopio: Musta Lammas

Lahti: Roux, Grill&Distillery Taivaanranta, Casseli sekä Bistro Popot

Lappeenranta: ravintola Wolkoff ja Wolkoff Wine & Beer Cellar

Levi: Kekäle Bar & Grill

Mänttä:  Viinitupa Vuorenmaja

Oulu: Ravintola Ostroferia

Pori: Café Elba

Riesling & Spätburgunder -viikot 13.–26. toukokuuta

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi