Harvan ravintolan hautajaisista on noussut yhtä suurta äläkkää kuin Mariankadun Savannan. Kolme vuotta sitten Savannan korvasi olutbaari, joka teki tänä syksynä tilaa välimerelliselle Spirito-ruokaravintolalle.
Spiriton myötä ikkunoista poistuivat myös Savannan "legendaariset"
lasimaalaukset, joita kaipaamaan näyttää jääneen ainakin Hesarin kaupunkitoimitus.
Savanna oli yksi Helsingin tunkkaisimmista korttelikapakoista, joten täysin savuton Spirito edustaa tässäkin suhteessa radikaalia muutosta.
Remontin aikaan Jörn Donner kävi kuulemma tuhahtamassa ovella, ettei hän aio astua savuttomaan ravintolaan. Parin vuoden sisällä kaikki ravintolat muuttunevat savuttomiksi, joten Jörkan ja muiden korsteenien kannattaisi aloittaa totuttelu Spiritosta.
Spiriton sisustus on pelkistetty, lähes karu. Minimalismi nostaa odotuksia keittiön suhteen.
Hillityn ja hallitun Spiriton keittiö myös täyttää odotukset.
Tarjolla on muun muassa pastoja, risottoja sekä laajahko valikoima kalaa ja lihaa.
Alkupalalautanen (10,90 e) on mainio yhdistelmä Kreikkaa ja Espanjaa, pikanttina yksityiskohtana saksanpähkinöillä täytetty munakoiso.
Pientä miinusta ruoista saavat vain oliiviöljyssä tiristetyt tiikeriravut (7,90 e), jotka eivät ole imeneet tarpeeksi makua itseensä. Alkuruokien seurana tarjoillaan lehtevää fougasse-leipää ja aiolia.
Savulammaspasta (14,90 e) on käsintehdyn oloinen ja maukas annos.
Lampaan sisäfilee (18,50 e) rosmariinikastikkeessa on täyteläisen mureaa. Maut ovat hivelevästi balanssissa.
Lämmin suklaamascarponetorttu vadelmakastikkeen kera (5,50 e) jätti toivomisen varaa vain koon suhteen. Enemmänkin olisimme ahmineet.