Suosikkiravintolan jouluboksi toimituksen testissä: Be More Plant lupaa tuoda perinteisiin jouluruokiin "pientä seikkailua" - lunastuivatko lupaukset?

Ravintola Magun tavoitteena on inspiroida kuluttajia tekemään tietoisempia valintoja. Uusi jouluboksi on yksi askel tätä kohti.

Kuva: Laura Matilainen

Huhtikuussa 2021 helsinkiläisravintola Magu tuli julki uuden innovaationsa, Be More Plant -ruokaboksin kanssa. Ensimmäinen “kulinaristiseksi palapeliksi” tituleerattu tuote julkaistiin vapun kunniaksi piknik-teemalla, ja suosio oli heti huima. Tällaista tuotetta ihmiset olivat selvästi kaivanneet!

Nyt suosittu Be More Plant -ruokaboksi saa jatkoa vegaanisen, lähellä kasvaneista raaka-aineista kootun jouluboksin muodossa.

“Vegaanisesta jouluruosta on tullut paljon kyselyjä, ja täysin vegaanina ravintolatoimijana meidän on tietysti vastattava tähän kysyntään. Asiakaspalaute aiemmista bokseista on pääasiassa ollut positiivista ja saamme jatkuvasti tiedusteluja, koska tulee seuraava boksi”, Shpat Qerimi Magusta kertoo Citylle.

Moni bokseihin hurahtanut saattaa jo nyt pohtia, onko lisää tulossa? Innokkaat fanit voivat huokaista helpotuksesta, sillä Shpatin mukaan keväälle on nimittäin tulossa eriteemaisia bokseja ja tarkoitus olisi, että jokaiselle vuoden merkittävällä juhlalla olisi oma Be More Plant -ruokaboksi.

Kuva: Magu

"Boksista on myös kehitteillä toinen versio josta infoamme lisää alkukeväästä."

Mutta nyt jouluboksiin.

Entistä enemmän makua ja lisukkeita

Magun keittiömestari Felipe Moyan lähtökohtana jouluboksille ovat olleet perinteiset jouluruoat sekä sesongin mukaiset raaka-aineet. Edellisiin bokseihin verrattuna jouluinen versio sisältää enemmän mausteita ja lisukkeita, joten makua ei näistä herkuista todellakaan puutu.

”Tämän joulun boksi sisältää vegaanisen Wellingtonin pihvin, kaksi joululaatikkoa, salaatteja sekä valikoiman fermentoituja lisätäytteitä ja kastikkeita, joita yhdistelemällä saadaan omannäköinen lopputulos”, Felipe Moya kertoo uudesta tuotteesta.

Pääruoat lämpenevät vartissa uunissa.
Pääruoat lämpenevät vartissa uunissa. Kuva: Laura Matilainen

Huolella rakennettu joulupaketti sisältää ainekset kahden hengen jouluateriaan, mutta se toimii erinomaisesti myös vegaanisena täydennyksenä useamman hengen joulupöytään.

“Tänä jouluna olemme tuoneet perinteisiin jouluruokiin pientä seikkailua, kuten kuusenkerkkäpestoa ja glögikaramellia. Itämaisten mausteiden tuoksu tuo joulun tunnelman kotiin jo boksia avatessa. Kaikki on lämmitystä vaille valmista ja kääritty lahjapakettiin rusetin kera!” Moya hehkuttaa.

Yksi tekijä erottaa muista ruokabokseista

Ravintola Magun tavoitteena on minimoida ilmastokuormitusta, ja Be More Plant -ruokaboksin toivotaankin inspiroivan kuluttajia tekemään tietoisempia valintoja. Ruokaboksissä kestävä kehitys on otettu huomioon läpi koko tuotannon; paitsi ruoan raaka-aineissa, ekologinen ote ulottuu myös kierrätettäviin, biohajoaviin ja uusiokäyttöisiin Suomessa valmistettuihin pakkauksiin.

Biohajoava pakkaus onkin yksi tekijä, joka erottaa Be More Plant -jouluboksin muiden ravintoloiden tarjoamista joulukasseista - kierrättäminen on mietitty asiakkaan puolesta helpoksi.

Be More Plant -boksissa on purkki poikineen.
Be More Plant -boksissa on purkki poikineen. Kuva: Laura Matilainen

“Boksi on myös tyylikäs ja sopii sellaisenaan myös joululahjaksi”, Shpat vinkkaa.

Huikean pakkauksen lisäksi käsintehdyt vegaaniset tuotteet, säädyllinen hinta ja ruokaboksin monipuolisuus ovat erinomaisia syitä, miksi juuri sinunkin kannattaisi hankkia kahden hengen Be More Plant -jouluboksi kotiisi.

“Runsautensa vuoksi boksi voi yllättää myös sekasyöjä ystävät perinteisessä joulupöydässä.”

Cityn toimitus testasi - täyttikö jouluboksi odotukset?

Boksi yllättää toden teolla runsaudellaan; vaikka paketti näyttää suhteellisen pieneltä, kompaktisti paketoituun boksiin on saatu mahtumaan uskomaton määrä tavaraa. Tämän joulunboksin kanssa ei ainakaan makujen puolesta tule tylsää, sillä tuotteita löytyy peräti 13 kappaletta. Osa on toki erilaisia kastikkeita ja tahnoja, mutta ne ovatkin Be More Plant -boksin sielu; makuja voi yhdistellä mielensä mukaan tai syödä kaikkea sekaisin, niinkuin perinteisessä joulupöydässä on tapana.

Kuva: Laura Matilainen

Makua ruoissa on enemmän kuin mitä itse olen tottunut perinteisessä joulupöydässä olevan, mutta se on oikeastaan vain hyvä juttu ja tuo vaihtelua totuttuun. Laatikoita syödessä tulee mieleen nepalilaisten ravintoloiden ruoat, sen verran jouluisia mausteita on käytetty.

Ylitse muiden nousevat metsäsienituorejuusto, paahdettu naurislaatikko sekä tuhti selleristä valmistettu "Wellington", kun taas fermentoidut sinapinsiemenet herättävät hieman hämmennystä: mihin ihmeeseen nämä tujun makuiset siemenet oikein on tarkoitettu?

Pääsääntöisesti boksi on täynnä hyviä makuja ja täyttä tavaraa olevia ruokia, jotka saattavat saada vannoutuneen sekasyöjän hämilleen: ai eikö vegaaniruoka olekaan pelkkää salaattia?

Jälkiruokaleivos kruunaa menun.
Jälkiruokaleivos kruunaa menun. Kuva: Laura Matilainen

Aterian jälkeen olo tuntuu samalta kuin jouluaterian jälkeen monesti kuuluukin olla: tuhdilta ja siltä, että jälkiruokasnapsi voisi tehdä terää. Boksin tuotteet ovat siis täyttä tavaraa, eikä nälkää kannata pelätä - ruokaa jää todennäköisesti tähteiksi seuraavallekin päivälle, vaikka olisi kuinka kovia syöjiä liikenteessä.


Kiinnostuitko? Tutustu jouluboksin sisältöön tarkemmin täältä ja laita omasi tilaukseen pikimmiten - joulu tekee jo kovasti tuloaan!

1 kommentti

SaraPepp

16.12.2021 00:51

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://SaraPeppus.goshrink.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi