Vallilasta tuttu Magu avaa uuden mestan Korkeavuorenkadulle

Kortteliravintola lupaa rentoa laatua kasvisraaka-aineista.

Magu valtaa Punavuoren.
Magu valtaa Punavuoren.

Vallilassa vuoden verran toiminut ravintola Magu muuttaa Kaartinkaupunkiin. Kaveriporukan perustaman ravintolan ytimessä ovat laadukkaat kasvisraaka-aineet, rento ilmapiiri ja ekologisuus. Uusi Magu avautuu perjantaina 29. marraskuuta.

Magu ammentaa Välimeren mutkattomasta ravintolakulttuurista, mutta sen makumaailma ottaa vivahteita myös villiruuasta. Magussa halutaan korostaa raaka-aineiden luonnollisia makuja: annosten keskipiste on luonnon omissa kasviksissa, juureksissa, sienissä ja villiyrteissä. Annoksessa ei käytetä eläinperäisiä tuotteita.

Vuoden verran Vallilan Sturenkadulla toimineen Magun taustalla on kaveriporukka, joka halusi yhdessä tuoda Helsingin ravintolatarjontaan jotakin aivan uutta, mutta tunnelmaltaan tuttua. Uusi Magu avautuu nyt alueelle, josta monet sen perustajista ovat itse kotoisin. Tavoitteena on luoda paikasta kortteliravintola, jossa on helppo nauttia hyvästä ruoasta ja juomasta niin arkisin kuin viikonloppuna.

 


50 asiakaspaikan ravintola sijaitsee kauniissa 1880-luvun uusrenessanssitalossa Korkeavuorenkatu 27:ssä. Tilan kadun puoleisessa osassa on kotoisa viinibaari ja sisäpihan puolella avautuu kaksi tunnelmallista ruokasalia, jotka on sisustettu pehmeillä materiaaleilla ja väreillä.

Magun ruoka- ja juomavalikoima on helposti lähestyttävä. Illallisvieraille ravintolan suositus on neljän ruokalajin menu, johon kuuluu kaksi alkupalaa, välipasta tai -risotto sekä pääruoka. Annoksia alkuruoista jälkiruokiin voi tilata myös yksittäin ruokalistalta, joka elää kausittain. Rennossa viinibaarissa voi nauttia naturalviinejä ja niihin sopivia pieniä ruoka-annoksia.

Tiistaista perjantaihin Magussa on tarjolla vaihtuva lounaslista ja sunnuntaisin brunssi. Kesäkaudeksi Magu saa myös oman terassin.

Kun Magu syntyi, kukaan sen perustajista ei ollut aiemmin toiminut ravintoloitsijana. Ensimmäinen yhteinen projekti päätettiin aloittaa Vallilan Sturenkadulla, jossa keittiömestareina toimivat Kaisla Rantala ja Veera Varvikko.

Ravintola-alalla toimineet ihmiset olivat huolissaan, että ei näin voi tehdä – parikymppisiä ei voi laittaa tähän rooliin, eihän heillä ole edes formaalia koulutusta alalle. Intohimo ruokaan ajoi kuitenkin perustajia eteenpäin ja vuoden aikana kaikki odotukset ovat ylittyneet. Magu on päässyt esimerkiksi White Guide Nordicin Suomen parhaiden ravintoloiden listalle.

Uudessa Magussa tiimin vahvistuksena aloittaa keittiömestari Vonn Quillao.

Magussa ekologisuus huomioidaan kaikessa tekemisessä. Ravintolan ruoka- ja juomahävikki on alle 2 %. Kasvisruoan ja vastuullisten raaka-aineiden lisäksi ekologisuus näkyy myös sisustuksessa: kalusteet, astiat, tekstiilit ja keittiölaitteet on hankittu kierrätettyinä, ja uutena ravintolaan on hankittu vain muutama mittatilaustyönä tehty rosteripinta.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi