SYÖ! Turku: uutuuksien listalla paljon itämaisia makuja ja yksi uusiseelantilainen outolintu

Turussa tapahtuu etenkin aasialaisten ravintoloiden sektorilla.

Kun katsotaan SYÖ!-viikoille mukaan tulleita uutuusrafloja, voisi arvella että Turussa on meneillään aasialaisten ravintoloiden buumi. Seitsemästä syksyn SYÖ!-viikkojen uutuusraflasta kuusi edustaa aasialaista keittiötä ja etenkin sushin edustus on todella vahva.

Uusina ravintoloina mukaan tulivat Itsudemo Hansa, Kobe Sushi, Ravintola Tsing-Tao, Red Chopsticks, Shibui, Siam Spicy ja The Kiwi.

Modernia japanilaista

Shibui on tuore japanilainen ravintola, jonka listalta löytyy luonnollisesti laadukasta sushia, mutta mesta haluaa painottaa, että japanilainen keittiö on paljon muutakin. Ajatus näkyy myös SYÖ!-annoksissa, joista löytyy valinnanvaraa sushilajitelmasta, teriyaki-kana donburin kautta Fuji Bowliin.

Itsudemo on puolestaan moderni japanilainen sushi- ja teppanyakiravintola, joka on kasvanut ketjuksi ja edennyt Tampereen kautta Helsinkiin ja Turkuun. Turun SYÖ!-viikoilla on mukana Hansa Itsudemo, joka tarjoilee sushi-lajitelma, chili-härkä-nuudeleita misokeiton kanssa sekä teriyaki-kanaa misokeiton kanssa.

Kobe Sushi on pari vuotta palvellut sushiravintola Aurajoen tuntumassa. Ravintolalla on laaja lista ja se on tullut tunnetuksi muun muassa all you can eat -buffetista. SYÖ!-viikoilla kympillä lähtee taatusti nälkä, kun vaihtoehtoina on Za Cai Niu eli paistettua naudan- tai kananlihaa ja kasviksia sekä 14 kappaleen tuhti sushimix nigiriä ja uramakia.

Japanista Kiinaan

Myös japanilaisten naapuri kiinalainen keittiö on edustettuna vahvasti SYÖ!-viikoilla Turussa. Red Chopsticks nimeää itsensä Turun ensimmäiseksi aasialaiseksi ravintolaksi, joka tarjoaa aitojen kiinalaisten makujen ohella hot-potia ja sushia.

SYÖ!-viikkojen kattaukseen Red Chopstickissä kuuluu rapeaksi paistettua possua hapanimeläkastikkeessa, paistettua naudanlihaa joko chilin ja korianterin tai valkosipulin, inkiväärin ja kevätsipulin kanssa sekä paistettua tofua ja vihanneksia soijakastikkeessa.

Toinen kiinalaisia makuja Turun SYÖssä tarjoava ravintola on Tsing Tao, joka tarjoaa kympillä kaikki kana-annokset, friteerattua ankkaa sekä paistettua chili-naudanlihaa.

Siam Spicyn sisätiloista löytyy upea katettu terassi.
Siam Spicyn sisätiloista löytyy upea katettu terassi. Kuva: Siam Spicy / Facebook

Kasvista Thaimaasta

Siam Spicy Thai Vegetarian Cuisine on tulisen kasvisruoan ystävien kohde. Pelkästään kasvis- ja vegaaniseen ruokaan nojaava Siam Spicy avaa menunsa SYÖ!-viikkojen ystäville, sillä tarjolla on kympin edulliseen hintaan kaikki curry-annokset, keitot ja nuudelikeitot sekä kaikki wokit.

Siam Spicy tarjoaa viihtyisät ja vasta remontoidut tilat, joiden ulkoasun kruunaa upea pyöreän muotoinen katettu terassi, joka tarjoaa kodikkaan tunnelman sateiseen syksyyn.

The Kiwissä SYÖ!dään burgereita.
The Kiwissä SYÖ!dään burgereita.

Uuden-Seelannin pieni ja kaunis lintu

The Kiwi on kiinnostava tulokas Turun ravintolakentässä ja onneksemme mukana myös SYÖ!-viikoilla. Entisen Naima-yökerhon tiloissa avannut The Kiwi jatkaa myös bileitä viikonloppuisin neljään asti aamuyöllä, mutta samalla panostetaan ruokatarjontaan. Uusi-Seelanti maistuu myös ruokalistalla, jossa on tarjolla uusiseelantilaisten makujen täyttämiä burgereita.

Lue lisää The Kiwistä.

 

Tarjoukset voimassa SYÖ!-viikkojen ajan 4.–17.10.2019. Tsekkaa kaikki SYÖ!-viikkojen tarjoukset ja joinaa Voitolla SYÖhön Facebookissa!

1 kommentti

SweetCandy

31.10.2019 22:47

Super!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi