SYÖ! Turku: Uusiseelantilaisia burgereita upouudessa The Kiwissä

The Kiwi on muutakin kuin yökerho.

The Kiwin baarissa voi seurata myös urheilua.
The Kiwin baarissa voi seurata myös urheilua. Kuva: The Kiwi

Tänä syksynä Aurakadulle avattu The Kiwi tarjoaa rentoa uusiseelantilaista fiilistä ja reilua pubiruokaa Turun ytimessä.

The Kiwi toimii entisen Naima-yökerhon paikalla. Viikonloppuisin bileet jatkuvat edelleen aamuneljään saakka, mutta The Kiwi on muutakin kuin bailupaikka. Baari panostaa myös ruokatarjontaan, ja avaa keittiönsä arkisin jo lounasaikaan.

Pubin puolella seurataan myös urheilua, ja telkkareista näytetään ainakin tärkeimmät jalkapallomatsit, rugbyottelut ja formulakisat. Torstaisin lavalle astuu trubaduuri.

The Kiwi panostaa myös monipuoliseen olutvalikoimaan ja tekee yhteistyötä lähistöllä toimivan Kimito Brewingin kanssa. Baarille tehdään parhaillaan omaa uusiseelantilaisella humalalla maustettua nimikko-olutta. Myös cocktaillistalta löytyy uusiseelantilaisia erikoisuuksia.

Burgereita uusiseelantilaisella twistillä

Uusi-Seelanti on läsnä myös ruokalistalla. Vaikka keittiössä käytetään pitkälti kotimaisia raaka-aineita,  resepteissä maistuvat eksoottiset tuliaiset maailmalta. Esimerkiksi talon burgerin voi tuunata Kiwi-burgeriksi ananaksella, punajuurella ja kananmunalla, vegeburgeriin tulee portobellosientä ja munakoisoa, ja listalta löytyy myös lampaanjauhelihasta tehty burgeri.

The Kiwissä SYÖ!dään burgereita.
The Kiwissä SYÖ!dään burgereita.

Ravintoloitsija Isaac Visserin oma suosikki on “buttermilk fried chicken burger”, johon viimeisen silauksen tuo makeantulinen aprikoosi-chilichutney.

Uusiseelantilainen chutney maistuu The Kiwissä myös pizzan täytteenä kanan, pähkinöiden ja ilmakuivatun kinkun kera. Pizzojen ja burgereiden lisäksi The Kiwin ruokalistalta löytyy sormisyötävää, kuten fish’n’chipsiä, nachoja ja perinteinen antipastolajitelma.

SYÖ!-viikoilla The Kiwissä kympin tarjouksessa ovat kaikki listan burgerit, joiden seuraksi saa valita haluamansa lisukkeen: paahdetut perunat, ranskalaiset, bataattiranskalaiset, halloumiranskalaiset tai quinoasalaatin.

Tarjoukset voimassa SYÖ!-viikkojen ajan 4.–17.10.2019. Tsekkaa kaikki SYÖ!-viikkojen tarjoukset ja joinaa Voitolla SYÖhön Facebookissa!

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi