SYÖ! Turku: Shibui tarjoaa modernia aasialaista tyylikkäissä puitteissa – “Tavoite on tehdä Turun parasta sushia”

Turkulainen Shibui on muutakin kuin sushiravintola.

Shibuin annoksissa maistuvat japanilaiset, korealaiset ja thaimaalaiset vaikutteet.
Shibuin annoksissa maistuvat japanilaiset, korealaiset ja thaimaalaiset vaikutteet. Kuva: Shibui

Aivan Turun ydinkeskustassa sijaitseva Shibui keskittyy moderneihin aasialaisiin makuihin, palveluun ja laadukkaaseen juomavalikoimaan. Päätuote on kuitenkin sushi.

“Meidän missio ja tavoite on tehdä Turun parasta sushia”, sanoo ravintoloitsija Karina Pulkkinen, joka pyörittää ravintolaa yhdessä Tommi Kallioniemen kanssa.

Shibui ei kuitenkaan ole pelkkä sushiravintola. Ruokalistalta löytyy monipuolinen valikoima aasialaisvaikutteisia alkuruokia ja pääruokia, jälkiruokiakaan unohtamatta.

Vaikutteita on saatu etenkin Japanista, Koreasta ja Thaimaasta. Alkuruokien joukosta löytyy esimerkiksi japanilaista härkä- ja tonnikalatatakia, tempuraa ja edamamepapuja, mutta myös korealaisittain friteerattua kanaa tulisella gochujang-kastikkeella sekä kampasimpukoita mangolla ja avokadolla. Tulinen härkäsalaatti on puolestaan thaimaalaistyylinen alkuruoka.

Shibuin tavoitteena on tarjota Turun parasta sushia.
Shibuin tavoitteena on tarjota Turun parasta sushia. Kuva: Shibui

Pääruokien joukossa on esimerkiksi grillattua härkää ja lohta sekä teriyaki-kanaa. Aasialaista twistiä annoksiin tuovat lisukkeet sekä aasialaiset kastikkeet.

“Olemme kehittämässä menua parhaillaan ja tuomassa sinne uusia juttuja. Syksyksi on tulossa nuudeliruokia, ja ramenkeittoa löytyykin jo valikoimasta.”

Shibuissa panostetaan myös annosten esteettisyyteen.
Shibuissa panostetaan myös annosten esteettisyyteen. Kuva: Shibui

Uuden menun myötä listalle tulee entistäkin laajempi valikoima mukaan otettavia ruokia, joihin on saatu inspiraatioita vietnamilaisesta ja thaimaalaisesta keittiöstä.

Syksyn mittaan myös sushilistalle on tulossa uusia elementtejä. Perinteisten makien ja nigirien lisäksi tarjolle tulee esimerkiksi sushiburritoja.

Maistelumenu japanilaisine juomineen

Shibui tarjoaa hyvät puitteet myös pitkän kaavan mukaan illastamiseen. Tarjolla on 4–5 ruokalajin maistelumenu, jota päivitetään muutaman kerran kuukaudessa.

Menun sisältö vaihtelee melko paljon. Se saattaa sisältää esimerkiksi sushia, suosituimpia alkupaloja sekä pääruoan ja usein myös jälkiruoan. Toisinaan maistelumenulta löytyy listan ulkopuolisia erikoisuuksia, joissa on aina vahva aasialainen twisti.

Menua tukee Shibuin kattava juomavalikoima, jossa aasialaiset juomat ovat hyvin edustettuina. Tarjolla on niin japanilaisia oluita kuin viinejäkin, sekä tietenkin perinteistä sakea. Aterian jälkeen maistuu makea umeshu. Shibuissa voi maistella myös japanilaisia viskejä.

Shibuin Fuji bowlissa on muun muassa lohta, avokadoa ja mangoa.
Shibuin Fuji bowlissa on muun muassa lohta, avokadoa ja mangoa. Kuva: Shibui

Shibui on mukana myös syksyn SYÖ!-viikoilla 4.–17.10.2019, jolloin kympin tarjouksessa on kolme annosta: Shibuin suosituin sushilajitelma, raikas Fuji bowl lohella ja avokadolla sekä lämmin teriyaki-kana donburi.

Tarjoukset voimassa SYÖ!-viikkojen ajan 4.–17.10.2019. Tsekkaa kaikki SYÖ!-viikkojen tarjoukset ja joinaa Voitolla SYÖhön Facebookissa!

Shibui, Yliopistonkatu 29, Turku

1 kommentti

SweetCandy

31.10.2019 22:47

Super!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi