SYÖ! -viikoilla tarjolla yli 20 vegaanista annosta: Nämä ruoat maistuvat aivan kaikille - myös sinulle!

Marraskuun 6.-19. päivä käynnissä olevilla SYÖ! -viikoilla nautitaan kympillä myös vegeannoksia.

Vaikka lihaton lokakuu on takana, kasvis- ja vegaaniruoka maistuu aina! Uusia makuelämyksiä kannattaa nyt kokeilla rohkeasti, sillä SYÖ! -viikkojen ajan useat ravintolat tarjoilevat vegaanisia annoksia edulliseen kymmenen euron hintaan.

Vegaanisesta ruoasta voi nautiskella myös kotioloissa, sillä kaikki tarjousannokset on saatavilla myös take awayna. Kaikki kampanjassa mukana olevat ravintolat ja tarjoukset löydät täältä.

Helsingissä vegaaneilla on mistä valita

Helsingissä vegaaniruokaa etsivällä on valinnanvaraa. Yksi herkullisia vegaaniannoksia tarjoilevista ravintoloista on aasialaiseen, kasvipohjaiseen ruokaan keskittyvä Vegoshi. Tästä ravintolasta voit valita kympillä joko Nitari-lajitelman tai minkä tahansa herkullisista kulhoista.

Kuva: Vegoshi

Eksoottisia makuja pääsee maistelemaan The South Indianissa, jossa tarjolla on vegaanista Masala Dosaa, eli fermentoidusta riisistä ja linssijauhoista valmistettua pannukakkua. Myös intialaisessa kastikkeessa tarjoiltava Parotta-leipä ja tarjoukseen kuuluva jälkiruoka soveltuvat vegaaneille.

Eksoottisia makuja tarjoilee myös Addis Ethiopian Kitchen, jonka kympin vegaaniannos sisältää muun muassa berbere-maustettuja linssejä, kikhernekastiketta ja paistettua kaalia. Nepaliin sinut puolestaan vie ravintola Aangan, jonka vegaaniannos sisältää friteerattuja tofupaloja tomaatti-soijakastikkeessa.

Addisin vegaaniannos sisältää runsaasti erilaisia makuja.
Addisin vegaaniannos sisältää runsaasti erilaisia makuja. Kuva: Addis Ethiopian Kitchen

Jos mielesi tekee sittenkin lähteä makumatkalle Japaniin ja sushin äärelle, Itsudemossa tämäkin toive toteutuu. Kymmeneen kappaleen vegaaninen sushisetti keiton kera lähtee kampanjaviikkojen ajan matkaasi kympillä. Aasialaisia makuja tarjoilee myös East Market, jonka vegaaniannos Massamancurry pitää sisällään mietoa thaicurrya kasvisten kera tarjoiltuna.

Suomen ensimmäisessä hummukseen ja kikherneruokiin keskittyvässä ravintolassa, Hummus Barissa, voit puolestaan nauttia hummuspedillä tarjoilluista, soijalla maustetusta herkkusienipaistoksesta. Kympin hintaan kuuluu myös juoma.

Sienipaistoksen alle kätkeytyy hummuspeti
Sienipaistoksen alle kätkeytyy hummuspeti Kuva: Hummus Bar

Myös mättöruokaa voi nauttia vegaanisena, ja sen todistaa ainakin Speakeasy Lönkka, jonka vegaanisia kukkakaalisiipiä on mukava napostella vaikkapa television katselun lomassa. Burgereita himoitsevat voivat valita esimerkiksi Kantsun Sävelen Inkivääri-kasvisburgerin, jonka porkkana-kikhernepihvi ja inkivääri-aioli maistuvat myös lihansyöjille. Myös Bar Loosisterin seitanpihvillä ja vegaanisella cheddarilla täytetty burgeri on aivan omaa luokkaansa. Useita eri burgeri- ja pizzavaihtoehtoja vegaaneille tarjoaa myös MorriSon’s Brooklyn.

Meatless Friday on jokaisen vegaanin unelma.
Meatless Friday on jokaisen vegaanin unelma. Kuva: MorriSon's Brooklyn, Lili Nissilä.

Tunnetumpia vegaaniherkkuja saat puolestaan Vibes by Vöneristä. Tämä kebablihan korvikkeesta, vöneristä, tunnettu ravintola tarjoilee SYÖ! -viikkojen ajan kympillä kolmea erilaista annosta. Valittavanasi on joko pitaa, hodaria tai pizzaa.

Vegaanista pokekulhoa pääsee nauttimaan El Fant Coffee & Wine Barissa. Runsas kulho sisältää muun muassa tofua, avokadoa, poke-kastiketta, riisiä ja vegaanimajoneesia.

Falafeleja ja burgereita Espoossa

Espoossa päästään myös nauttimaan vegaanisista hampurilaisista Smokers Beer & BBQ:ssa. Ravintolan Vegeburgeri pitää sisällään Smokersin kikhernepihviä ja vegaanista valkosipulimajoneesia. Vai ehkä sittenkin falafeleja? Deliroom Ukkohauen kympin vegaaniannos koostuu falafelpihveistä, kvinoasta ja kasviksista.

Kuva: Deliroom Ukkohauki

Myös ravintola Aanganin vegaaninen Tofu Chilli -annos lähtee kampanjaviikkojen ajan mukaasi kympillä. Ravintola Aanganin löydät myös Vantaan Flamingosta.

Tampereella syödään pizzaa ja siipiä

Napolilaisesta pizzasta kuuluisa Pizzeria Luca ei jätä vegaaneita itkemään rannalle, sillä tarjousten joukossa on herkullinen, tomaattia, kapriksia ja valkosipulia sisältävä Mediaterranea-pizza. Vähän rennompaa ruokaa etsivän kannattaa suunnata Speakeasy Hervantaan, jossa vegaanit voivat nauttia kympillä kukkakaalisiivistä, joita tulee annokseen peräti 18 kappaletta!

Rennosta syömisestä vastaa myös Koskikeskuksen Classic American Diner ja ravintolan vegaaninen Seitan Burger -ateria.

Kuva: Speakeasy Hervanta

Ravintola Maranga tarjoilee kampanjan ajan puolestaan vegaanista falafelpitaa, joka pitää sisällään muun muassa voipapuhummusta, munakoisopaistosta ja chilipestoa.

Mikä lämmittääkään marraskuun kylmyydessä paremmin kuin tuhti pataruoka. Sellaista saa vegaanista Rouhea Ravintola Roastista, jonka vegaaninen Puutarhurin Pata kätkee sisäänsä nyhtöhernettä, bataattia ja kasviksia. Taatusti lämmittävä annos on myös Sandro Ratinan mausteista kookoskastiketta sisältävä Tofutagine.

Turussa lähdetään burgerille ja salaatille

Brittihenkisen Cup & Pint -ravintolan kuninkaallinen Princess Anne -salaatti sopii myös vegaaneille, sillä sen pääraaka-aineena on marinoitua härkistä. Tuhdimpia annoksia etsivät voivat suunnata Rantakerttuun ja Kortteliravintola Kerttuun. Molemmat ravintolat tarjoavat SYÖ! -viikkojen ajan vegaanista burgeria.

Kuva: Cup & Pint

Tarjoukset voimassa SYÖ! -viikkojen ajan 6.-19.11.2020. Tsekkaa kaikki kympin annokset täältä! Seuraa SYÖ! -viikkoja myös Facebookissa ja Instagramissa.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi