Tallinna: Hedonistin viikonloppu naapurimaassa

...eli syömistä ja juomista suurella kädellä.

Ravintola Pööbel
Ravintola Pööbel

Aamupalakahvila Boheem, maailman ihanimmat smoothiet

Boheem sijaitsee historiallisen Kalamajn rakennuksessa vanhassa puutalossa. Listalta löytyy perinteisiä aamun antimia muutaman kopekan hintaan, sekä ihanan raikkaita ja ruokaisia smoothieita. Kannattaa kokeilla myös pehmeitä pelmeenejä kermaviilidipin kera, vaikkei ruoka varsinaisesti aamupalaperinteisiin kuulukaan. Listalta löytyy välipalaa koko päiväksi. Suosittelemme makeita jälkiruokalettuja ja suolaisia kreppejä. Sisustus on huoleton ja kotoisa, ja siitä tekee intiimin kahvilan kivasti jaettu sisätila pienempiin huoneisiin. Viikonloppuaamuisin paikka on usein täynnä. Jos et halua istua heti oven vieressä, varaa pöytä etukäteen. 

Kahvila Boheemin marjaisa ja raikas smoothie.
Kahvila Boheemin marjaisa ja raikas smoothie.

Kevyt lounas: Kolakoda

Vabaduse väljaku yläpuolella, Harjumäen laella sijaitseva Kolakodan kahvila-ravintola on täydellinen keittolounaskohde. Kolakodan ruokalista on yksinkertainen ja maittava: kaupungin parhaat seljanka- ja borssikeitot löytyvät täältä. Näköala kaupungin ylle on melkoinen. Vuonna 1939 kahvilan rakennus toimi vielä svengaavien lavatanssien tyyssijana, näistä ajoista on jäljellä edelleen pihassa soliseva suihkulähde ja paviljongin kivilattia. Vanhaa puista paviljonkirakennusta kunnostettiin vuonna 2010, jonka jälkeen se avasi kahvilana. 

Kahvila Kolakoda
Kahvila Kolakoda

Vanha tanssipaviljonki on saanut katon päänsä päälle vuonna 2010.
Vanha tanssipaviljonki on saanut katon päänsä päälle vuonna 2010.

Tsaarin ajan tunnelmaa: Katharinenthal

Ripaus taikaa ja entisajan tsaarinelämän loistoa! Nauti päiväkahvit Katriorgin linnan pihassa sokeristen herkkujen äärellä ja katsele samalla lampea ja mahtavasti edessä avautuvaa puutarhamaisemaa. Katharinenthal sijaitsee tsaari Pietari I:n 1700-luvulla kesäasunnoksi rakennetun barokkipalatsin alakerrassa. Kahvilasta ihanan tekee erityisesti sen sijainti, ulkoterassi sekä tuoreet leipomoherkut. Keisarillisen kesäasunnon arkeen kuuluivat virka-asioiden hoitamisen rinnalla hedoismi ja juhla, ja Pietari I:n kesäparatiisissa syötiin ja juotiin yllin kyllin. Katharinenthal-kahvilasta löytyy palatsin henkeä mukaillen bebée- ja tryffelileivoksia, makrooneja sekä huokeita suklaisia unelmia. Kahvilassa on myös ravintolapuoli, josta löytyy hyvin valikoituja pääruokia museokierroksen jälkeiseen nälkään.

Kadriorgin linna ja puutarha
Kadriorgin linna ja puutarha

Katharinenthalin kahvila
Katharinenthalin kahvila

Illan ensimmäinen malja: Koht

Hetkinen, onko tämä jonkun olohuone? Tallinnan vanhassa kaupungissa sijaitseva Koht on pieni ja tunnelmallinen kodinomainen olutpubi, jonka valikoimasta löytyy kaiken kaikkiaan yli 800 olutta. Valikoimasta löytyy laaja valikoima oluita ympäri maailmaa sekä paikallisten pienpanimoiden kiinnostavia tuotteita. Asiakaspalvelu on ystävällistä ja asiantuntevaa, ja baarimikolta voikin kysyä suosituksia mikäli haluaa maistaa jotain uutta ja yllättävää. Sisäänkäynti on sisäpihan kautta, joten paikka on saattanut jäädä Tallinnassa useamminkin käyneellä huomaamatta. Sisäänkäynti löytyy löytyy Lai-kadun varressa sijaitsevan porttikongin peränurkasta. Talvella pubin nurkassa leimuaa takkatuli. Hinnat liikkuvat hyvin kohtuullisella noin 4-6 euron tasolla. Baarin yhteydessä toimii myös laadukkaalla erikoisolutvalikoimalla varustettu kauppa.

Olutravintola Koht
Olutravintola Koht

Jaettavaa illallista: Pööbel

Toomepean juurella sijaitseva viihtyisä ja maanläheinen ravintola Pööbelistä saa monenlaisia jaettavia alkupalalautasia, joita toimittaja seurueineen lämpimästi suosittelee, esimerkiksi valikoimaa virolaisia alkupaloja (Eesti suupistevalik) sekä veriplattulastuja kermaviilidipillä. Pääruuista löytyy perinteisestä pubiruoasta asteen fiinimpiä vaihtoehtoja: burgereiden lisäksi höyryäviä lautasannoksia olutmarinoitua kanaa, paistettua naudan maksaa ja karitsanlihapihviä. Menu on lihavoittoinen, eikä Pööbel ole välttämättä kasvissyöjän ensimmäinen vaihtoehto. Ravintola tarjoilee myös keittoja ja salaatteja, puupinnoin sisustetun ravintolan tummanpuhuvaa tunnelmaa ja isoja pöytiä suuremmillekin porukoille.

Ravintola Pööbelissä on kiva tunnelma.
Ravintola Pööbelissä on kiva tunnelma.

Eesti suupistevalik, eli jakamisen iloa!
Eesti suupistevalik, eli jakamisen iloa!

Levist Väljas eli ilman kenttää

Levist Väljas, tuttavallisemmin Levikas, on tunnettu edullisista hinnoista ja pitkistä aukioloajoista, joten baarien ja yökerhojen mennessä kiinni, jengi virtaa Levikasiin. Levikas sijaitsee kellarikerroksessa, ja sen huomaamaton ulkomuoto saattaa jäädä äkkiseltään huomaamatta. Jos et löydä perille itse, seuraa massaa. Jos et pääsy Levikasiin, päädyt todennäköisesti joihinkin muihin hyviin bileisiin. Levikasissa voi tavata oikeastaan ketä vain, eli baarin asiakaskunta on varsin sekalaista. Viikonloppuisin Levikasin ohjelmistosta löytyy usein livemusiikkia. Juomapuolella ei niinkään koreilla, mutta vaihtoehtojen niukkuus on kompensoitu erinomaisella hintatasolla. Sympaattinen luolameininki kätkee nousevan aamun ja huomisen huolet ja tarjoaa yökukkujille vauhdikasta menoa.

Olevimägi 12

:)

Julkaissut Levist Väljas 27. huhtikuuta 2017

Väriä! Kahvila August

Venähtikö ilta? Vanhassa kaupungissa sijaitsevasta kahvila Agustista saa koko päivän aamiaista ja tuoreita leipomotuotteita. Lisäksi listalta löytyy pääruokia, keittoja ja sandwicheja nälkään, joihin on hyvä heräillä. Pehmeisiin tyynyihin ikkunasyvennyksiin on ihanaa uppoutua, ja sisustuksessa on iloteltu Marimekon kankailla ja reippailla väreillä, tunnelma on retro ja sopivasti rauhallinen. Kahvilan oma drinkki “August” on raikas ja kesäinen ginipohjainen juoma, jonka tekemiseen on käytetty soodaa ja tuoreita marjoja.

Kahvila August
Kahvila August

Taiteiteilijasielujen NoKu

Pikk 5 -osoitteessa on outo sininen taianomainen ovi, joka aukeaa jos aukeaa. Sisälle ei pääse ilman koodia, eikä ovikellokaan toimi. Tai ehkä toimii, mutta kukaan ei tule avaamaan. Oven takana kannattaa kuitenkin odotella spaddulle tulijoita ja livahtaa sisään. Oven takana on portaat yläkertaan NoKu-baariin, pidemmin Noorte Kulttuuriklubille (Nuorten kulttuuriklubi), joka toimi pitkään yksityisklubina. Fiilikseltään olohuoneentapainen istuskelubaari NoKu on erityisesti nuoren kulttuurijengin suosiossa, ja ravintolan ilmapiiri on boheemi ja chill. Kesällä toisessa kerroksessa sijaitsevan baarin isot ikkunat ammottavat auki leppoisaan yöhön. Sisään virtaa viileän yöilman mukaan tunnelmallista vanhan kaupungin hälinää. Nokun lounas on helppo, ihana ja päivittäin vaihtuva, ja sitä saa kello 12 ja 15 välillä.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi