Testissä: Köysiseikkailu

Kuka tahansa voi olla Tarzan – ainakin seikkailupuisto Zippyssä.

Mikään ei vedä vertoja kesän mökkireissuille ja festareille, siitä emme kinaa, mutta kaiken sen ohella kaupungissa riittää paljon hauskaa tekemistä kesällä. Pari viikkoa sitten City testasi suihkulautailua, eli flyboardingia Hietsun rannassa. Viime viikolla testasimme köysikiipeilyä seikkailupuisto Zippyssä. Näin toimittajatkin pysyvät tikissä kesän ajan.

Sporttisessa elämyksessä liikutaan köysien ja vaijereiden avulla puusta puuhun rakennettuja reittejä pitkin. Zippy sijaitsee Talissa, lyhyen matkan päässä Helsingin keskustasta. Seikkailupuistoja on lähivuosina ílmestynyt ympäri Suomea. Pääkaupunkiseudulla Zippyn lisäksi köysikiipeilemään pääsee Seikkailupuisto Korkeessa Helsingin Mustikkamaalla ja Seikkailupuisto Huipussa Espoon Kilossa.

Seikkailupuistoon voi saapua koko perheen voimin tai miksei vaikka yksinkin urheilumielessä. Paikka on suosittu polttari- ja virkistyspäiväkohde, joka on varmasti hauska yllätys. Humaltuneena ei kuitenkaan kiipeilemään pääse.

Henkilökunta opastaa harjoitusradan ajan.
Henkilökunta opastaa harjoitusradan ajan.

Mikkonen varmistaa, että varusteet puetaan oikein.
Mikkonen varmistaa, että varusteet puetaan oikein.

"Alaikärajaa ei ole. Kävelytaito riittää. Turvallisuudesta huolehdimme tarkistamalla varusteet jokaisen käyttökerran jälkeen", kertoo paikan vetäjä Heidi Mikkonen, joka on erittäin tarkka turvallisuuden suhteen.

Mukaan tarvitset joustavat housut ja kiipeilyyn sopivat kengät. Rohkeus kannattaa myös pakata mukaan, sillä radat saattavat yltää jopa 15 metrin korkeuteen.

Aluksi puetaan kaikki tarvittavat varusteet: kypärä, valjaat, lyhennysköysi ja käsineet. Henkilökunta tarkistaa, että varusteet on puettu oikein. Kaikki reitit kuljetaan vaijerin varassa, joten maahan tippumisvaaraa ei ole.

Ja sitten kiipeilemään!

Zippyssä on yhteensä yhdeksän rataa, joista kaksi ovat harjoitusratoja ja kaksi lastenratoja. Aloitimme harjoitusradasta, joka täytyy suorittaa yhdessä Zippyn työntekijän kanssa. Vasta onnistuneen harjoituksen jälkeen saa siirtyä oikeille radoille.

Lähdimme rohkeasti kohti korkeuksia. Edessämme näkyi kaikenlaisia verkkoja, puupölkkyjä ja tikkaita. Reittejä pitkin edetään trapetsien, tikkaiden, kiipeilyseinien, verkkojen, keinujen ja vaijeriliukujen avulla. Leikki vaikutti ensin helpolta ja vaivattomalta, mutta pian huomasimme olevamme väärässä. Luonnon sekaan rakennetut radat ovat erittäin fyysinen, mutta samalla hauska kokemus.

"Hyvässä fyysisessä kunnossa olevat voivat pukea päälleen vielä painoliivit", Mikkonen sanoo.

Hupi maksaa 25 euroa, jolla saa itselleen kolmen tunnin rannekkeen. Kolme tuntia riittää kiipeilyyn varmasti. Zippy on pääsääntöisesti avoinna jokaisena viikonpäivänä kello 10-20, poikkeuksena sunnuntait, jolloin paikka palvelee kello 12-18. Poikkeuksia saattaa tulla, riippuen yksityistilaisuuksista, jolloin paikkaa voidaan pitää auki muinakin aikoina. Aina tietenkin säävarauksella. Lokakuussa elämyspuisto on auki perjantaista sunnuntaihin ja se peitellään talviunille lokakuun 22. päivä.

Lue myös Testissä: flyboarding

Seikkailupuisto Zippy Helsingin Talissa, Huopalahdentie 28. Liput aikuinen 25 €, lastenlippu 120-140cm 20 €. Aukioloajat pääsääntöisesti 10-20. Zombieseikkailu 20.- 21. lokakuuta. Liput 39 € K-12.

Lokakuussa Talissa vietetään Pimeet Viikot. Katso koko kuun ohjelma tapahtuman Facebook-sivulta.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi