Ulos syömään? Näiden ruokarekkojen tarjonnasta pääset nauttimaan talvellakin

Ruokarekkojen antimia voit nauttia turvallisesti raikkaassa ulkoilmassa.

Vaikka kesä on ruokarekkojen kulta-aikaa, kiertävät autot myyvät herkkujaan myös talvella. 

Listasimme ylös kuusi ruokarekkaa, joiden tarjonnasta löydät muun muassa grilliruokaa, hampurilaisia, vegaanisia herkkuja ja georgialaisia hatsapureja.

BULI Food Truck

Kuva: Buli Food Truck

Kemijoki-yhtiön vanhana paloautona toimineen Mercedes -Benzin sisältä kantautuva tuoksu paljastaa parhaiten missä BULI Foodtruck milloinkin sijaitsee. Bulin tuotteet painottuvat laadukkaiden sous vide -kypsennettyjen lihojen ympärille - olutta ja rentoa meininkiä unohtamatta.

Ruokalistalta löytyy muun muassa naudan briskettiä, ribsejä ja pork shoulderia sekä tacoja burgereita. Lisukkeiksi aterian kylkeen voi tilata niin mac and cheesea kuin coleslawta. Jälkiruoaksi nautitaan kahvia, glögiä ja supersuosittuja donitseja.

BULI on tällä hetkellä liikenteessä aina torstaista sunnuntaihin. Paikat ilmoitetaan nettisivuilla ja somessa alkuviikosta.

Happy Days - Street food

Kuva: Happy Days

Syksyn pimeys unohtuu viimeistään sen jälkeen, kun mahaan on saatu Happy Daysin auringolta maistuvia herkkuja. Tämän street food -kärryn erikoisuutensa ovat nimittäin Floridan ja Latinalaisen Amerikan makuja yhdistelevät ruoat.

Ruokarekan listalta löytyy niin South Beach Churrasco -häränpihviä kuin Do The Funcky Chicken -kananuggetteja. Selkeästi suosituin annos on Happy Days Bros Oy:n Jani Valtosen mukaan chimichurrilla kruunattu Happy Days Cheese Burger, jota kannattaa lähteä maistamaan kauempaakin. Ja jos maha antaa periksi, jälkiruoaksi maistuu amerikkalainen juustokakku.

Grilliruoan lisäksi tämän ruokakärryn luona nautitaan tietysti myös rennon letkeästä tunnelmasta. Happy Daysin aikataulun löydät Facebookista.

Haapasalon Hatsapuri

Kuva: Haapasalon hatsapuri

Jos mielesi tekee oikein tuhtia herkkua, kannattaa paikantaaa Ville Haapasalon kuuluisa hatsapuri-vaunu, joka on rantautunut nyt Puumalasta Helsinkiin. Näyttelijän georgialaisia herkkuja myydään tällä hetkellä K-Supermarket Hertan pihalla tiistaista lauantaihin. Hatsapureja voi nauttia joko paikan päällä tai ostaa mukaan esipaistettuina.

Vakituisen vaunun lisäksi hatsapuri-vaunu kiertää Uuttamaata tiuhaan tahtiin. Ajantasaisen vaunun kiertueaikataulun löydät parhaiten Facebookista.

Ravintola Perhon Ruokarekka

Kuva: Perho

Perhon Ruokarekka ei myy street foodia, mutta se kuljettaa lounasta kotiovellesi. Valittavana on edulliseen hintaan niin keittolounasta, pääruokaa lisukesalaatin kera, lounassalaattia, jälkiruokaa ja pullaa. Ruokarekan reitti kulkee lounasaikaan Töölöntorilta Ruskeasuolle, Pikku-Hupalahteen, Munkkiniemeen, Lauttasaareen ja Jätkäsaareen.

Tilaukset edelliseen iltapäivään mennessä.

Thai Vegan Kitchen

Kuva: Thai Vegan Kitchen

Ruokarekkakin voi olla vegaani!

Redin ulkopuolelta löytyvä Thai Vegan Kitchen tarjoilee thairuokia, jotka lämmittävät kylmänäkin talvipäivänä. Tarjolla on muun muassa Beyond “lihalla” höystettyä phad ka phrauta sekä papaijasalaattia ja paistettuja vihanneksia sisältävää som tamia. Tarjolla on myös päivittäin vaihtuvia erikoisuuksia ja päivän tarjouksia.

Tämän ruokarekka pysyy aina samassa paikassa, joten sitä ei tarvitse lähteä etsimään yllättävän thairuokahimon iskiessä.

3 Caesar Company

Kuva: 3 Caesar Company

Yksinkertaisesti tehtyä, maukasta street food -henkistä ruokaa. Tätä tarjoilee 3 Caesar Companyn ruokarekka, jonka listalta löytyy muun muassa makkara-annoksia, hampurilaisia ja hodareita. Jälkiruokiakaan ei ole unohdettu, sillä ruokarekasta saat ostettua vanhan ajan pannukahvia ja kyytipojaksi köyhiä ritareita.

Ruokarekalla on viikoittain vaihtuvat ajoreitit, jotka tarkistat helpoiten Facebookista.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi