Viisi todellista yllättäjää! Nämä ravintolat sinun täytyy kokea Malmilla

Helsingin Malmilta löytyy joukko käymisen arvoisia ravintoloita, joihin kannattaa matkata herkuttelemaan kauempaakin.

Kuva: Kiva Korean Kitchen

Viime vuosina lähiöihin on avautunut toinen toistaan herkullisempia ravintoloita, joihin kannattaa lähteä tutustumaan ennakkoluulottomasti. Varoitus: Saatat yllättyä positiivisesti!

Tällä kertaa kokosimme yhteen ravintolat, joiden ruoat keräävät kehuja Malmilla.

LUE MYÖS: Kauklahtelaisen pizzerian suursuosio yllätti kaikki - Markuksen pizzat varataan saman tien loppuun: "Olemme hämmentyneitä ja kiitollisia"

1. Makalu

 • Mikä: Nepalilainen ravintola
 • Missä: Pikkalankatu
 • Maista: Khasiko Masu

Kuva: Makalu

Malmilta löytyy kenties pääkaupunkiseudun kehutuin nepalilainen ravintola, Makalu, joka kerää kiitosta ja ylistäviä arvioita vuodesta toiseen. Vaikka ravintolaa joutuu itsessään hieman etsimään, se ei karkota asiakkaita - päinvastoin! Ravintola on usein täpösen täynnä, ja tällä hetkellä kotiinkuljetus käy taatusti kuumana.

Mutta mikä erottaa Makalun kaikista muista nepalilaisista? Ruokalista ja konsepti noudattavamonille nepalilaisille tuttua linjaa, mutta Makalun ruokien maussa on sitä jotain. Vähän syvempiä ja vähän autenttisempia makuja. Ystävällistä palvelua ja intiimi sisustus. Annoksilla lähtee taatusti nälkä, etkä tässäkään paikassa jää ilman sitä kuuluisaa laskun mukana tulevaa karkkia.
 

2. LoKal Food & Bar

 • Mikä: Perheravintola
 • Missä: Pukinmäenkaari
 • Maista: Prosciutto di parma -levypizza

Kuva: LoKal Food & Bar

Jos etsit edullista ja viihtyisää ravintolaa, johon voi lähteä nauttimaan koko perheen voimin, voit lopettaa etsimisen. Sellainen löytyy nimittäin juuri ja juuri Pukinmäen puolelta, ja paikka on tietenkin LoKal Food & Bar. Monipuoliselta ruokalistalta jokainen löytää taatusti oman suosikkinsa, sillä tarjolla on niin pastaa, pizzaa, burgereita, salaatteja, pihvejä, grillivarteita ja jälkiruokia. Tässä ravintolassa ei myöskään ole unohdettu lapsia tai vegaaneja, sillä molemmille löytyy vaihtoehtoja ruokalistalta useammankin vaihtoehdon verran.

LoKal Foodin kuuluisien italialaisten lihapullien lisäksi ravintolassa kannattaa maistaa omalaatuisia levypizzoja. Pitkissä, lautojen päältä tarjoiltavissa pizzoissa on panostettu laadun sijasta määrään, mikä enemmän kuin hyvä asia.

EXTRAVINKKI: Jos mielesi tekee hyvää pizzaa, kannattaa kokeilla suunnata myös LoKal Foodin omistamiin Naples-ravintoloihin.


3. Kiva Korean Kitchen

 • Mikä: Korealainen ravintola
 • Missä: Malmin Nova
 • Maista: Nauta Bimbap

Kuva: Kiva Korean Kitchen

Malmin Novan katutasossa sijaitseva Kiva tuo raikkaan tuulahduksen keskelle Helsingin lähiötä. Raikkaita ja tuoreita ovat etenkin ravintolan ruoat, joissa maistuvat korealaisen keittiön erikoisuudet. Esimerkiksi riisiä, kasviksia ja perinteistä Gochujang-kastiketta sisältävä kulhoruoka, bimbap, miellyttää niin silmää kuin vatsaa. Tarjolla on lisäksi muun muassa poke bowleja, tacoja, nuudeleita ja teriyaki-annoksia.

Hyviä ja laadukkaita raaka-aineita, paljon kasviksia ja maistuvia kastikkeita. Annoksissa kaikki nämä asiat ovat kohdillaan.
 

4. Thai Thai

 • Mikä: Thaimaalainen ravintola
 • Missä: Vilppulantie
 • Maista: Paistettuja Thung Thoong -kasvisnyyttejä

Kuva: Thai Thai

Erinomaisiin, yhdeksi kaupungin parhaisiin thaimaalaisiin lukeutuva Thai Thai tarjoilee autenttista thairuokaa missäs muuallakaan kuin Malmilla. Ruoka-annoksista välittyy itsetekeminen ja raaka-aineiden kunnioittaminen, eikä ruokalajeja todellakaan voi kuvailla tylsiksi. Listalta löytyy mielenkiintoisia herkkuja, kuten rapeita uppopaistettuja Thung Thoong -nyyttejä tai paistettua tulista kananmunasalaattia. Monille etnisille ravintoloille tuttuun tapaan ruokalista on pitkä ja vähemmälläkin pärjäisi, mutta annettakoon se anteeksi - pääasiahan on, että ruoka on hyvää.

Jos haluat lähteä takuuvarmalle makumatkalle Thaimaan aurinkoon, sinun ei tarvitse kuin tutustua tämän ravintolan tarjontaan.
 

5. Robin Hood Pizza & Grilli

 • Mikä: Grilli
 • Missä: Vilppulantie
 • Maista: Inferno Burger

Kuva: Robin Hood Pizza & Grill

Grillit ovat ja pysyvät suomalaisten sydämissä, ja tästä syystä lista ei olisikaan täydellinen ilman yhtä erinomaista sellaista. Robin Hood Pizza & Grilli tarjoaa asiakkailleen laajan kattauksen erilaisia pikaruokaherkkuja aina pizzoista kebabeihin ja burgereihin. Paikan pizzoja kehutaan astetta kevyemmiksi ja huolellisemmin valmistetuiksi monen muun grillin tarjoamiin versioihin verrattuna.

Jos haluat nauttia ruokaa joka ei taatusti petä, valinta on siinä tapauksessa burgeri. Robin Hoodin burgereiden laadukas sämpylä ja tasapainossa olevat maut nostavat nämä herkut aivan omaan luokkaansa.

 

LUE MYÖS: Ruokaintoilijat matkaavat nyt Kontulaan - näitä annoksia ei muualta saa!

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi