Vuoden viimeinen viikonloppu Brunossa tarjoaa vilauksen siitä, miltä Oreckin Konepaja tulee näyttämään

Panimot, ruoan ja musiikin yhdistävä HOP! Artisan Brewery Weekend haluaa kehittää Vallilan Konepajaa oikeaan suuntaan.

Kuva: Konepajan Bruno / Facebook

Jos etsit pehmeätä, iloista ja tyylikästä tapaa saattaa vuosi pakettiin, tämä saattaa olla sinua varten. HOP! Artisan Brewery Weekend on toista kertaa järjestettävä oluttapahtuma, joka yhdistää musiikkia, kaupunkikulttuuria ja ruokaa Vallilan Konepajan Brunossa vuoden viimeisenä viikonloppuna 29.–31. joulukuuta.


Festivaali haluaa asettaa samalla suuntaviivoja sille, miltä Vallilan Konepajan alueen toiminta voisi tulevaisuudessa näyttää. Entinen suurlähettiläs Bruce Oreck on jättänyt vanhoista kiinteistöistä ostotarjouksen VR:lle ottaakseen tilukset haltuun ja kaavailee alueesta pientuottajien ja -yrittäjien kokoontumispaikkaa. Jos ostotarjous menee läpi, Oreckista tulee Konepajan rehtori operaatiossa, jota hän kutsuu “tavaksi kiittää suomalaisia”.

Konepajalla ollaan innoissaan Oreckin suunnitelmista. Konepaja-liike kannustaa Facebookissa kaikkia tukemaan pelastusoperaatiota.

“On helppo todeta, että hänen tavoitteensa ja tapansa toimia ovat Konepaja-liikkeen toiveiden mukaisia:

1. Oreck haluaa alueelle paljon erilaisia toimijoita


2. Oreck haluaa paikallista ja yrittäjälähtöistä toimintaa


3. Oreck haluaa kehittää aluetta yhdessä asukkaiden kanssa ja on avoin uusille, hulluillekin ideoille


4. Alueelle järjestetään pakolliset parkkipaikat, mutta saavutettavuus ja liikenne pohjautuu kävelyyn, pyöräilyyn ja joukkoliikenteeseen.”

Konepaja-liikekin tiedostaa, että vielä pitää survoa läpi neuvottelut VR:n kanssa. Se kuitenkin haluaa omalta osaltaan osoittaa, että hankkeella on takanaan kaupunkilaisten laaja tuki.

“Oreckin suunnittelema The Train Factory tulee toteutuessaan olemaan Vallilan konepajan ja koko itäisen kantakaupungin alueen sykkivä sydän. Mutta kyse ei ole vain näistä rakennuksista, sillä koko Konepaja-alue pitää saada yhtä hyvään käyttöön. Suojeltujen rakennusten arvon ymmärtäviä ja alueen henkeen sopivia toimijoita on olemassa. On tärkeää, että Vallilan konepajaa kehitetään kokonaisuutena”, Konepaja-liikkeen sivulla kirjoitetaan.

Kaupungin rahaa Konepajan ostamiseen VR:ltä ei suunnitelmaan mukaan tarvita. Brunossa marraskuun puolessa välissä järjestetyssä tilaisuudessa Oreck sanoi muun muassa seuraavaa:

“Olen valmis ostamaan tämän itse. Haluan tuoda mukaan myös partnereita, joilla on erikoisosaamista Suomessa.”

Video Oreckin ja kaupunkilaisten kohtaamisesta Brunossa on nähtävissä tapahtuman sivulla.

Toivottavasti ostopaperit on siis saatu VR:n kanssa viilattua kuntoon siihen mennessä, kun HOP! Artisan Brewery Weekendiä juhlitaan vuoden lopussa. Perjantain ilmaiskeikalla 29. joulukuuta esiintyy Muuan Mies, lauantaina Duo Pietarsons ja sunnuntain Uudenvuodenaattona lavan ottaa haltuun Jaakko Eino Kalevi. Herkullisen festariviikonlopun kruunaa lauantaina ja sunnuntaina katettava Brewer’s Eve Dinner.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi