Yllätysnimi kärkeen! Suomen paras burgeriravintola löytyy Ysitien varrelta

Suomen parhaaksi hampurilaisravintolaksi äänestettiin Ysitien varrella sijaitseva Grill Room Hankasalmi.

Suomen paras hampurilaisravintola on Grill Room Hankasalmi.
Suomen paras hampurilaisravintola on Grill Room Hankasalmi. Kuva: Antti Suikkari/Burger Lovers Finland

Burger Lovers -yhteisön ja Pepsin järjestämässä äänestyksessä vuoden 2024 Suomen parhaaksi hampurilaisravintolaksi äänestettiin Ysitien varrella sijaitseva Grill Room Hankasalmi.

Grill Room sai kymmenen prosenttia kaikista avoimessa yleisöäänestyksessä annetusta yli 20 000 äänestä. Toiseksi äänestettiin viime vuoden ykkönen The Van Kotkasta ja kolmanneksi Bursalad Hyvinkäältä. Kaikki kolmen äänestyskärjessä olevaa ravintolaa ovat saaneet alkunsa omistajiensa suuresta intohimosta ja pienestä kioskista.

Grill Room Hankasalmen suosituin burgeri on Pahis-kerroshampurilainen.
Grill Room Hankasalmen suosituin burgeri on Pahis-kerroshampurilainen. Kuva: Antti Suikkari/Burger Lovers Finland

TOP10:ssä on monta tuttua nimeä, mikä on osoitus ravintoloiden osaamisesta ja tasaisesta laadusta sekä burgereiden kestävästä suosiosta.

Suomen paras hampurilaisravintola -äänestyksen TOP10:

  1. Grill Room Hankasalmi 
  2. The Van, Kotka 
  3. Bursalad, Hyvinkää 
  4. Boneless, useita ravintoloita pääkaupunkiseudulla
  5. JJ's, Salo 
  6. Box Café Grill, Sipoo 
  7. We Got Burgers, Seinäjoki 
  8. Friends & Brgrs, useita paikkakuntia 
  9. Burgers & Wine, Helsinki 
  10. Burger5, Kuopio

Huomio ja suosio tulivat yllätyksenä

Grill Roomin tarina alkoi vasta muutama vuosi sitten, mutta matka on ollut yhtä nousukiitoa. Kaikki sai alkunsa, kun aiemmin myös fine dining -ravintoloissa työskennellyt Joni Laitila päätyi isänsä avustuksella remontoimaan Ysitien varrella sijainneen pienen punaisen mökin ravintolaksi.

Ensimmäiset burgerit tarjoiltiin äitienpäivänä 2022, ja sana erinomaisista hampurilaisista erikoisessa ympäristössä levisi nopeasti sosiaalisessa mediassa. Viikoksi varatut raaka-aineet myytiin pian päivässä, ja kasvavan asiakasmäärän myötä Jonin sekä hänen isänsä Jukka Laitilan rinnalle tulivat tiimiin mukaan sisarukset Sanni, Emma ja Santeri Laitila, Jonin puoliso Milla Tervanen ja Jukan puoliso Olka.

Kahdessa vuodessa Grill Room Hankasalmi on saavuttanut smash-burgereillaan maineen Suomen parhaana hampurilaisravintolana.

Grill Room Hankasalmi on erikoistunut smash-tekniikalla valmistettuihin burgereihin.
Grill Room Hankasalmi on erikoistunut smash-tekniikalla valmistettuihin burgereihin. Kuva: Antti Suikkari/Burger Lovers Finland

Pienen burgerimökin ravintoloitsijalle huomio ja suosio tulivat yllätyksenä. Alun perin itsensä ja isänsä työllistäjäksi suunniteltu ravintola työllistää tänä kesänä jo 22 työntekijää.

Laajennuttu on myös tapahtumiin, jossa Grill Room palvelee liikkuvalla grilliyksiköllä.

”En ole minkään muun ruokalajin harrastajissa kokenut vastaavanlaista intohimoa. Burger Loversit matkustavat pitkin poikin Suomea hyvän annoksen perässä ja lomareissut suunnitellaan burgerikartan kanssa. Meillekin on tultu Lapista ja pääkaupunkiseudulta ihan vain syömään ja kokeilemaan burgeriamme”, kiittelee Laitila.

Pieni grillimökki on usein täynnä, joten liikennevalot kertovat tulijoille realistisen tilanteen burgerin jonotusajasta.
Pieni grillimökki on usein täynnä, joten liikennevalot kertovat tulijoille realistisen tilanteen burgerin jonotusajasta. Kuva: Antti Suikkari/Burger Lovers Finland

”Meille on kunnia-asia pitää huolta paitsi asiakkaista, myös raaka-aineista. Liha ja vihannekset tulevat läheltä ja kaikki komponentit mietitään tarkkaan ilman turhaa kikkailua. Sämpylää hiottiin pitkään ja se ei ole ainoastaan hyvä, vaan juuri meidän hampurilaiseen sopiva. Isä on puoletaan rakentanut itse kasvattamistaan chileistä kastikkeen, joka ei polta, vaan antaa muille mauille buustia", Laitila kertoo tiedotteessa.

 

1 kommentti

auralee870

18.7.2024 21:10

Dive into the intense action of Warzone Mobile, where you can experience the thrill of battle royale on the go. Engage in epic firefights, strategic gameplay, and dynamic environments right from your mobile device. For more information you can visit: https://warzonemobileapk.download/

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi