Esko Valtaojan vastaus avioliittolain kumoon äänestäneille: "Imekää munaa, molot!"

"Sääli, että joku on vielä aikuisenakin niin kakara."

Kuva: Youtube / TEDx Talks

Miksi lähdit Pride-kummiksi?

“Miksi EN olisi lähtenyt? Suuri kunnia että pyydettiin! Ja onhan pelkoa ja kauhua aina Liedon Essolla saakka herättävästä MC Mummolana-moottoripyöräjengistänikin tasan puolet pervoja (heippa Siku ja Ann!).”

Millainen merkitys Pride-viikolla on mielestäsi seksuaalisen ja sukupuolten välisen tasa-arvon edistämisessä?

“Hyvää asiaa täytyy aina pitää esillä, sekä vakavassa mielessä että välillä hauskanpidon merkeissäkin. Harmi että en kesälomien vuoksi koskaan tahdo päästä paraatiin.“

Keskustelu aiheen ympärillä on käynyt kuumana, kuinka tärkeä ihmisoikeuskysymys seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asema on?

“Tietysti ihmisten tasa-arvo on yksi sivistyneen yhteiskunnan tärkeimmistä mittareista. Ja olen itse nähnyt millaisia inhimillisiä tragedioita syrjintä varsinkin ennen vanhaan aiheutti.”

Tulisiko homoilla olla lain edessä samat oikeudet kuin heteroillakin?

“Hassu kysymys! Yhtä hyvin voisimme pohtia, pitäisikö kaikkien heteromiesten olla tasa-arvoisia naismieltymyksistään riippumatta. Samat oikeudet sekä tissi- että pyllymiehille! (Tulen ulos kaapista: kuulun jälkimmäisiin.)”

Millä mielin otit vastaan päätöksen tasa-arvoisen avioliittolakialoitteen hylkäämisestä?

“Itse asiassa kuulin vasta nyt, olen mökillä irti maailmasta… Poliittisesti korrekti ja riittävä responssi valiokunnan herrasmiehille on tietysti "Imekää munaa, molot!" Mutta vastaan äänestäneethän edustavat vain meitä, kansaa, me heidät olemme eduskuntaan äänestäneet. Terveisiä siis keskustan, kristillisten, persujen ja kokoomuksen äänestäjille: tätäkö todella haluatte?”

Uskotko, että laki tulee jossain vaiheessa menemään läpi?

“Tietysti se menee. Samanlainen taistelu on käyty jo niin monta kertaa: äänioikeus, tasa-arvo, uskonnonvapaus, naispappeus... ja aina on lopulta inhimillisyys, ihmisyys voittanut. 

Ja onhan jo edetty pitkälle. Kuka olisi 70-luvulla uskonut homoon presidenttiehdokkaaseen, Tom-postimerkkeihin, tai edes siihen, että Maria Veitola vetää tyttökielarit suorassa lähetyksessä?

Muutaman kymmenen vuoden kuluttua kukaan ei edes kehtaa tunnustaa vastustaneensa tasa-arvoa. Mutta voisi se väistämätön kehitys joskus kehittyä hieman ripeämminkin.”

Oletko omassa elämässäsi tai lähipiirissäsi törmännyt ennakkoluuloihin seksuaalivähemmistöjä kohtaan?

“Aivan riittävästi, onhan ystävissäni aina ollut pervokansaa sen verran kuin muuallakin yhteiskunnassa. Olen vuosien mittaan kirjoittanutkin näistä asioista useassa sanomalehtikolumnissani.”

Miten tällaisiin ennakkoluuloihin tulee reagoida?

“Sääli on ensimmäiseksi mieleen tuleva sana, sääli siitä että joku on vielä aikuisenakin niin kakara. Mutta uskon, että ihmisiä voi kasvattaa ja opettaa. Samalla tietysti on tiukasti pantava hanttiin kaikille iljetyksille, jotka omien pelkojensa, ennakkoluulojensa, tietämättömyytensä tai ideologioittensa vuoksi katsovat oikeudekseen sortaa toisia ihmisiä.”

Edellinen

211 kommenttia

Järki voitti

26.6.2014 21:30

Parempi Valtaojan imeä sitä moloa kun kerran on asian kannattaja ja harrastaja. Normaali kansalainen ei moiseen hirvitykseen tunne viehtymystä ja oli ihan oikein että sairas lakialoite torpattiin, vielä on sentään joillain jotain järkeäkin jäljellä ettei kiihkoile kaikien sairasten luonnottomuuksien kannattajien riveissä. Tervettä ajattelua on se ettei ole joku ihmeen homomyönteinen vain poliittisista syistä, onneksi joillain on selkärankaa sanoa mielipiteensä vaikkei se mikään homomyönteinen olisikaan! Miten muuten jos kerran arvostelee ja käskee imeä moloa ellei ole joku homomyönteinen ihminen, niin eikös tämä sitten olekaan vihapuhetta kun se kohdistuu perinteisiä arvoja kannattaviin, miten on Valtaoja?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Hei nyt oikeesti..

27.6.2014 00:03

No ei ainakaan kommentissasi järki voittanut, kun et ymmärrä Valtaojan tarjoamaa komedia-arvoa, jolla hän taitavasti piikittää juurikin tätä epäkohtaa samalla osoittaen kuinka naurettavasta itsestäänselvyydestä on kyse, ja kuinka sitä vastaan meidän muinaisjäänteet vielä jaksavat vääntää.

No Homo

27.6.2014 00:21

Otappa se pää pois perseestä ja molo suuhun vaihteeksi.

Mullqvist

27.6.2014 00:24

Ai että "normaali kansalainen"? Ainakin sitten vuoden 2010 enemmistö kansasta on tukenut kyseistä lakiesitystä kyselyjen mukaan. Saattaa hyvinkin olla että enemmistö eduskunnassakin tukee esitystä, vaikka lakivaliokunta ei edusta kansan yleistä mielipidettä. Ja on se ihme että sinunkaltaiset "heterointoilijat" jaksavat mainita molonimemisen kun kukaan muu ei siihen viittaa. Mutta siitä puhe mistä puute, eikö vain?

huomauttaja

27.6.2014 00:30

En tähän kommenttiin ajatellut muuten huomauttaa kuin sanomalla, että homoseksuaalisuus ei ole luonnotonta. Homoseksuaalisuutta esiintyy myös eläimillä, kuten delfiineillä, pingviineillä ja orangeilla. Homoseksuaalisuutta on tavattu n. 1500 eri lajilla, ja niistä 500:lla se on hyvin dokumentoitua.

Itsehän otan

27.6.2014 00:35

Sun muija ei siis ota sulta suihin vai miten se menikään..?

Perinteinen

27.6.2014 06:28

Entisiin perinteisiin kuuluu myös sairauksien parantaminen suoneniskuilla ja eläinten paskalla. Siinä sinulle perinteitä, niitä pitää vaalia! Siis seuraavan kerran kun tulet sairaaksi syö kissanpaskaa.

molottaja

27.6.2014 10:21

Järki on yleensä asia jota käytetään samassa yhteydessä loogisten perustelujen kanssa.

Tunne on yleensä se josta puhutaan kun järkiperusteluja ei löydy.

Kumpaakohan tuo "järki voitti"-teksti mahtoi edustaa :)

Vinkkejä:

Normaali kansalainen = öh, suurin osa kannattaa tasa-arvoista avioliittolakia

Sairas lakialoite = Ei ainakaan minkään tutkimuksen mukaan

Luonnottomuus = ei mahdollista, esiintyy myös luonnossa eläinten kesken

...

jokainen on vähän

27.6.2014 10:48

Miksi ihmeessä tunget sitä moloasi naisen suuhun jos se on hirvitystä??? Ei hyvää päivää..

my dear

27.6.2014 11:11

Jenkin hämmästyttää retoriikka. Kielitieteilijä ei voi olla löytämättä yhteyttä suvaitsemattomilla sanaleikeillä ihmisiä systemaattisesti loukkaavaan poliittiseen vaikuttajaan.

Lohis

27.6.2014 11:14

Mua säälittää että vielä on tälläsiä kitisijöitä jotka ei tajua että homous on aivan luonnollista. Eläinlajeilla yli tuhannella esiintyy homoseksuaalista käyttäytymistä. Okei ne on eläimiä, mutta niin olemme mekin. Olemme vaan lahjottu korkeammalla älyllä. Kaikki mikä tulee ihmisesta, on luonnollista. Oli se pahaa tai hyvää. Kaikki asiat ei voi miellyttää. Henkilö joka on suuntautunut samaan sukupuoleen on ihminen. Sillä on tunteet. Se vaan pitää vastakkaisesta sukupuolesta ja en usko että haluaa pitää siitä mitään meteliä. Mitä jos olisitte itse samassa tilanteessa? Rakastaisitte jotakuta, mutta et saisi avioitua hänen kanssaan, vain koska joku muu miettii että se on muka luonnotonta rakastaa toista, ja siitä seuraa mukamas jotain pahaa? Homoutta on ollut jo monta vuotta. Ja tulee olemaan. Aitoa homoa ei voi heteroksi muuttaa. Mikä on sinussa aidosti, ei sinusta katoa. Jos homous ei miellytä. Kenenkään ei tarvitse sitä katsella, kuunnella, tai olla tekemisissä. Aivan sama kun joku haluaa pysyä erossa alkoholista. Hänen ei tarvitse olla sen kanssa tekemisissä koska ei pidä siitä. Ja ne rakastaa toisiaan, ei ne halua toisilleen pahaa, eikä varmaan muillekkaan. Miksi on niin vaikea hyväksyä homoutta? Sydäntä särkee kun ihmiset eivät saa olla mitä haluavat. Sehän on ollut ihmisten keskuudessa heteroillakin ongelma. Että joutuu esittämään eikä voi olla oma itsensä. Voi vielä tuon tilanteen korjata. Mutta kun jotkut vielä syrjii niitä ja vihaa. Niin eiväthän he voi olla niinkuin ovat kun joku siitä vihastuu. Hei nekin on ihmsiä! Antakaa niiden elää täysillä!

tsadi

27.6.2014 12:18

Ime munaa molopää

Einsntein

27.6.2014 14:11

Voitti kyllä jokin ihan muu kuin järki

Ateistihomosivari

27.6.2014 16:11

Mitä se sua haittaa jos kaksi aikuista ihmistä sattuu pussailemaan ja ehkä imaisemaan sitä munaakin vaikka olisivatkin molemmat miehiä? Ei kai se sinulta ole pois. Miksi haluat välttämättä polkea jonkun muun oikeuksia? Ei tämä laki olisi ollut millään tavalla sinulta tai keltään muulta pois.

EnemmistöSokea

28.6.2014 10:44

@Järki voitti:
Ehm... Ensinnäkin, rakkaus EI ole luonnotonta. Myöskään sillä, missä muodossa rakkaus esiintyy, ei ole merkitystä. Toki, kun olet tuollainen muottiin muovattu, pää pensaassa ja/tai jonkun perseessä, ei sulla ole ymmärrystä tällaisiin asioihin.

Ja sitten, ystävällisesti pyydän sinua määrittelemään NORMAALIN.

"Se, mikä ei ole muottiin muovattu, on epätavallinen. Se, mikä on epätavallinen, saattaa olla vaikea käsittää. Se, mikä on vaikea käsittää, saattaa pelottaa. Se, mikä pelottaa, on helppo torjua, kun heitä on monta, muottiin muovattua." - V. Lehtinen

BadToro

28.6.2014 16:20

Hmph... puhut perinteistä... kuinkas pitkälle herra mahtaa olla valmis menemään perinteissä? Sillä kyllähän sen nyt jo muinaiset kreikkalaisetkin tiesi että naiset on VAIN lisääntymistä varten, ja MIESTEN kanssa pidetään hauskaa! Mitäs sitten muihin perinteisiin tulee? Oletko IKINÄ varastanut mitään? Käsi ranteesta pokki! Mitenkäs onkos ikinä mitään valhetta tullu kerrottua, edes pientä valkoista? Kieli pois!

Puhut sairaasta lakialoitteesta, järjestä, kiihkoilusta sekä luonnottomuuksista samassa kappaleessa. Taitaa herralla olla kengännumeron ÄÖ.
Mikähän sairaus tuolla lakialoitteella mahtaa olla diagnosoitu, flunssa kenties? Vai oiskohan herralla itsellänsä jonkinlainen fobia?
Mikähän järkisyy mahtaa olla esteenä sille ettei kaksi saman sukupuolen edustajaa voisi perustaa perhettä ja virallistaa suhdettaan kaikkien instanssien kirjoihin? Toiset tukkaa nakeista ja muusista ja toiset kalakeitosta. Myös eläinkunnassa tapahtuu päljon saman sukupuolen edustajien liittoja. Jotkut eläinkunnan edustajat (ei pelkästään ihmiset) saattavat jopa vaihtaa sukupuoltaan! Joten olisi täysin luonnotonta kieltää ihmisiltä tämä.
Kiihkoilua vai? Tuollaisille sinunlaisille kiihkoilijoille on 60-luvulla tullut aivan oma nimityksensä latinan kielestä joka tarkoitti kauhua, tuo sana on "terror". Nykyään henkilöistä ja ryhmittymistä käytetään nimitystä "terroristi".

???

28.6.2014 18:32

Alkaa pikku hiljaa ottaa päähän tää takapajuinen "uusio yhteisöllisyys" jossa vastuuta ei oteta omasta minästä suhteessa kanssa ihmisiin, mutta sitä hanakammin naapurin seksikäyttäytymisestä. Pitäkää nyt jumalauta huoli ennemmin siitä mitä ja mihin reikään siellä omassa intiimielämässä saadaan ja saadaanko ollenkaan. Seuraavaksi homo kammoissaan hyperventiloivat moralistit voisivat ottaa huomioon että "homo-akti" , jota miehet niin hanakasti haluavat harrastaa naistensa kanssa on yhtä lailla "synti" ja "luonnotonta". Ja ihan yhtä kamalaa hirvitystä se molon imeminen on naiselle. Samanlainen se suu ja ulostus elin on naisella kuin miehelläkin. Ja samoja toimintoja varten. Ja entäs sitten heteromiesten fantasiat 2 naisesta?? Se sitä samaa "hirvittää homostelua". Mutta kummasti se vaan aiheuttaa painetta jalkojen välissä aika monelle homofoobikolle. Ja luuleeko nää neropatit että laki vaikuttaa mitenkään siihen kuin homot ja lesbot elävät elämänsä? Ja niitä lapsiakin homosuhteisiin aivan varmasti tulee. Lesbo nainen voi hankkiutua raskaaksi ja homo miehet löytävät kyllä naisia jotka ovat valmiita lapsia heille synnyttämään. Eiköhän se lapsi loppujen lopuksi häviä kun ahdasmielinen yhteiskunta ei tunnusta kasvattajan ja toisen vanhemman asemaa. Esim jos synnyttänyt vanhempi kuolee, riistetäänkö lapsi ainoalta jäljellä olevalta vanhemmalta ja turvalliselta aikuiselta vain sen takia et se ei miellytä jonkun tiukkapipoisen vieraan ihmisen maailman katsomusta? Ja pitääkö lapsen jolla ei ole laillista asemaa perillisenä maksaa monin kertaiset perintöverot kun testamentti on ainoa tapa varmistaa lapsi saa periä lesbo tai homo vanhemman?

Ehkäjottakoskakun

29.6.2014 14:28

Täällähän jo niistä perinteistä puhuttiinkin, eli kieli pois jos olet joskus valehdellut - kuinka monella suomalaisella mahtaisi sitä kieltä enää ollakaan?
Vai ollaanko sittenkin kristittyjä? Ei mitään: raiskaajat ja raiskatut vaan naimisiin keskenään, ja raiskaajan tulee maksaa raiskatun isälle tyttärestään eli "omaisuuden menettämisestä", aiheutuvat tappiot. Ja nyt kaikki miehet keräämään itsellensä raskastajattaria ja pari vaimoa lisää - kaikki nämä löytyvät sieltä rakkaan raamatun sivuilta. :)

Vai olisiko sittenkin niin, että vedettäisiin jo se läski pää sieltä perseestä, ja alettaisiin pohtimaan ihan järjen kanssa?
Kuten sanottu, tämäkin lakialoite tulee menemään vielä joskus läpi, niin kuin se on jo mennyt muissa SIVISTYNEISSÄ pohjolan maissa - Suomihan tulee tunnetusti monessa asiassa jäljessä. Kuinka kauan aijomme pitää kynsin hampain kiinni "perinteistä", niin kuin köyhimmissä afrikan maissa tehdään? Jos te kerran niin kovasti tahdotte tarrata kehittymättömyyteen kiinni, niin aletaan mekin silpomaan naisten sukupuolielimiä, tai miksei samantien miestenkin! Kivitetään homot, lesbot ja naiset jotka tahtovat tasa-arvoa.
Olette suomalaisuuden irvikuvia, ja syy miksi Suomi tulee muita pohjoismaita jäljessä ihan kaikessa.

Loppukommenttina voisin muillekin paljastaa, ettei noista homofobiasta kärsivistä kannata hirveästi suuttua. Lähinnä ehkä sääliä, etteivät he ole vielä aikuisenakaan löytäneet tai hyväksyneet omaa seksuaalisuuttaan.
Jokunen vuosi takaperin tutkijat tutkivat heteromiehiä jotka eivät hyväksyneet homoseksuaalisuutta. Testeissä koehenkilöille näytettiin kuvia ja videoita homoista harrastamassa seksiä, jonka aikana heidän kehonsa toimintoja (myös peniksen reaktioita) mitattiin. Yllättäen testin tulos oli, että mitä negatiivisemmin miehet olivat kertoneet kokevansa homoseksin, sitä enemmän he kiihottuivat näistä kuvista.
Testin tulos ei jätä paljoa arvelun varaan.

Joka kerran kun kuulen jonkun vaahtoavan homoista, sen luonnottomuudesta tai muista homouteen liittyvistä päättömistä jutuista, tunnen suurta sääliä. Samalla toivon, että jokin kaunis päivä nämä ihmiset kykenisivät tutkimaan omaa seksuaalisuuttaan, ja lopulta hyväksymään sen - kaikissa sen väreissä.

elämäm koulu :-D

29.6.2014 22:54

Nyt on niin vahva elämäm_koulu tässä yksilössä että ei voi kun onnea toivottaa. Argumentaatiotaitosi on muuten tasoa lyhtypylväs.

90% jäsen

20.11.2014 19:12

Normaali kansalainen!?! 90% kansasta on heteroja ja 10% homoseksuaaleja, eivätkö hekin kuitenkin liene normikansalaisia? Valitettavasti tässä 90% seksuaalivaltaväestössä on Suomessa yhä herranvuonna 2014 sinunkaltaisia turhan jeesustelijoita, jotka ovat aina olleet muutosta vastaan, oli kyseessä sitten asia tai toinen. Vetäiseppä vaihteeksi vaikka turpasi tukkoon ja sulje silmäsi ja korvasi asioilta, mitä et ymmärrä ja keskity oman surkean suppea-alaisen elämäsi loppuun elämiseen.

Junalan Ruoska

21.11.2014 05:48

Uskomaton tyyppi tämä kommentoija. "Järki voitti" ... Mutta kenet?

Tuomioh

21.11.2014 10:27

Homoseksuaalisuus on luonnotonta. Niin on neitseestäsyntyminenkin.

röll

22.11.2014 10:07

hienosti onnistunut provokaatio, onnittelen

homotrolli

22.11.2014 19:37

Vain kaappihomo pelkää paljastumista noin paljon vai oletko mieltynyt Pattayan pikkupoikiin?

Jaakko Aalto

22.11.2014 22:09

Ja mitä vittua se sua kiinostaa miten muut elää. Pitäskö kiulun nuolemisesta saada joku palkinto??

hvv

23.11.2014 16:28

pelle

inDC

23.11.2014 20:06

I will respond partly in English and partly in Finnish (I'm a Finnish American). I am a heterosexual wife of a sexton at a Presbyterian church in Washington DC. When same-sex marriage became legal in DC, the first couple that got married in our church was the sister of our pastor and her long time partner and co-mother of their child. What I took away from the ceremony were the words: "In this hectic world that we live in, so often do two individuals not make long term commitments to each other and the family unit. When two people want to stand up in front of their Congregation and their God make a promise to love and take care of each other until death do us part, it benefits all of us. The promise these two ladies are making today is not just a promise to each other, it is a promise to all of us. They will stand together and raise a family together through good times and bad times. It is our job to celebrate with them during the good times and support them during the hard times. This is what makes us stronger, and this is why God did not make each man an island." Montako Suomalaista susi-paria ovat sitten ne parhaat vanhemmat lapsilleen jos asenne on se etta mitaan pitka-aikaista sopimusta ei tarvitse tehda ja partneria vaihdetaan yhta usein kuin sukkia? Marriage is a long-term commitment, not just to the family, but to the community, and more people making that commitment, the better off the community is.

Internet literate

26.11.2014 18:24

Stop feeding the Troll.

shiwan8

27.6.2014 00:12

Ainoa oikea kysymys on: Minkä takia homoseksuaalisuus on ylpeyden aihe?
Jatkokysymyksenä: Miksi heteroseksuaalisuus ei ole ylpeyden aihe?
Jatkon jatkona: Jos tosiaan halutaan tasa-arvoinen avioliittolaki, niin miksi se ei avaa tasa-arvoisia mahdollisuuksia pedofiileille, pulunnussijoille ja ruumiin raiskaajille?

Olen kyllä puoltamassa sitä lakia, mutta koen vastenmieliseksi moralisti-idioottien propagandan jonka tunteisiin vetoavalla kuralla ei ole mitään yhteistä sen kanssa mitä koitetaan saada aikaan. Sama kuin koittaisi pelastaa maailmaa vaatimalla vaaleanpunaisia sukkia lokeille.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mullqvist

27.6.2014 00:31

Kyse onkin lähinnä siitä että julkisesti näyttää että ei häpeä itseään. Aiemmin (ja myös edelleen) yleinen mielipide on pakottanut homouden häpeämiseen ja piilottamiseen, ja tämän vastapainoksi on olemassa Pride. Ei heteroudella ole koskaan ollut samaa ongelmaa eli ei ole samaa tarvetta. Luulet ehkä normihenkilön edustajana että kaikki lähtevät liikkeelle samoilla edellytyksillä. Jos luulet näin niin elät utopistisessa keijumaailmassa.

Jonahan

27.6.2014 01:16

Aika huono provo tasa-arvosta.

Vaikka esitettykään laki ei varmasti ole täydellinen on se selkeästi askel oikeaan, siis tasa-arvoisempaan, suuntaan. Mainitsemiasi ryhmiä se ei kuitenkaan syrji, koska pikkulapset, pulut ja ruumiit eivät ole kykeneviä antamaan suostumustaan avioliittoon tai muuhun parisuhteeseen ryhtymiseen.

sukkalokki

27.6.2014 02:14

Tasa-arvoinen avioliittolaki ei tietenkään avaa mahdollisuuksia pedofiileille ja pulunnussijoille siitä syystä, että oikeus koskemattomuuteen on edelleen yksi lakimme perusta. Onneksi taisit sen itsekin tietää kuitenkin..

Nekrofilit ovat kyllä ristiriitainen kerho erikseen , kun eivät kuitenkaan kenellekään harmia aiheuta..

Haluatko tarkentaa, mitä tarkoitat tunteisiin vetoavilla moralisti-idiooteilla?

shiwan8

27.6.2014 06:21

Juu, ei ole sellaista kuvitelmaa, että kaikilla olisi samat edellytykset. Yhteiskunta on ihan erikseen viimeisen 30 ajan rakennettu sellaiseksi, että se syrjii ihmisiä hipiän pigmentin ja sukupuolen perusteella, noin esimerkiksi.

Ei sitä homoseksuaalisuutta ole sen enempää syytä kuuluttaa kuin heteroseksuaalisuuttakaan. Näillä syrjimisjutuilla on sellainen taipumus, että kun lakataan tekemästä niistä numeroa niin ne häviävät itsestään. Ainoa syy homofobian olemassaololle on monen vuosisadan aikainen uskontojen tuottama homovihan lietsonta. Samaa koitetaan nyt nostattaa valkoihoisia ja miehiä vastaan vaikka kumpikaan ei ole sen enempää valinta kuin se seksuaalinen suuntautuminenkaan.

Perinteinen

27.6.2014 06:33

Miksi se ei olisi?
Miten niin heterous ei ole ylpeyden aihe?

Koska seksiin ja avioliittoon liittyy keskinäinen suostumus ja meillä on laissa suojaikäräja seksille. Kerroppa miten pulu voi ilmoittaa suostumuksensa seksiin? Entä ruumis?

AU87

27.6.2014 08:16

Ainoa oikea vastaus: Ei se erikseen olekaan, siitä kohkataan lähinnä siksi, että samansukupuolisten _parisuhteet_ eivät ole tasa-arvoisessa asemassa erisukupuolisten parisuhteiden kanssa. Toki siitä voi ylpeäkin olla, mutta lähinnä samaa yhdenvertaisen olemassaolon lupaa (myös lain silmissä) tässä haetaan kuin heteropareilla jo on.

Jatkovastaus: Näkyy olevan monelle, vaikka miettivät homoseksiä päivät pitkät, ja varmaan yökaudet myös. Jännä, että ne heterot, joilla ei ole tarvetta julistaa heterouttaan, jauhavat vähemmän homoseksistä... Veikkaan että toisten ihmisten seksielämän pakonomainen ajattelu koko ajan ei ole kauhean tervettä sekään. Yleensä kai normaali ihminen ei mieti vastaantulevien pariskuntien seksielämää kuin korkeintaan ohimennen. Jos reaktio omassa päässä tapahtuvaan homoseksin jatkuvaan ajatteluun ei olisi niin voimakkaan vihamielinen, homot voisivat olla mielestäni hieman otettuja siitä, että heidän seksinharrastamistaan miettivät 1000% HETERO-MIEHET (ja -naiset) huomattavan osan ajastaan. Koska onhan se tavallaan imartelevaa, vaikka ikävän objektisoivaa ajattelua.

Jatkon jatkoon: Koska pedofiliassa, eläimiin sekaantumisessa ja nekrofiliassa toinen osapuoli ei kykene antamaan tasa-arvoista suostumustaan seksiin.

Jatkon jatkon jatko: Kyse on rakkaussuhteesta siinä kohtaa kun naimisiin halutaan mennä. Miksi nimenomaan homoSEKSI pitää fetissiksi asettaa vastustajien julkisessa puheessa?

Mando

27.6.2014 08:17

Hyvin simppeli vastaus jatkon jatkona olevaan kysymykseen: tasa-arvoisen avioliittolain kaksi aikuista, tasa-arvoista ihmistä sanoo "tahdon" yhteiskunnan, ja mikä ettei myös halutessaan ja uskoessaan jumalaan, myös alttarin edessä. He näin sitoutuvat olemaan yhdessä loppuelämänsä, samoin kuten heteroparit. Ymmärrät toki eron siinä, miksi ruumiinraiskaaja, pulunnussija tai pedofiili ei voi mennä naimisiin kohteensa kanssa: toinen ei kykene sanomaan lain edessä "tahdon" sille teolle, eikä myöskään avioliitolle.
Ei niin että kysymyksesi oikeastaan liittyisi käsillä olevaan aloitteeseen, jonka muuten vaivautui allekirjoittamaan yli 166000 äänioikeutettua kansalaista, mutta ajattelin nyt alentua tarkentamaan.

Nyt oikeasti...

27.6.2014 09:38

Pulu, ruumis tai lapsi on yhtä kykenevä päättämään avioitumisestaan kuin aikuinen, lainvoimainen ihminen? No ei... Joten mitä jos käytettäisiin tässäkin aiheessa vain sellaisia argumentteja, jotka ovat oikeasti jollain tasolla verrattavissa aiheeseen, kiitos...

Avioliitto on nytkin kahden lainvoimaisen, aikuisen ihmisen välinen sopimus, eikä sitä olisi kukaan tämän lakialoitteen myötä muuttamassa. Ainoastaan sallimassa sen näiden kahden osapuolen sukupuolesta riippumatta.

molottaja

27.6.2014 10:24

Vastaus jatkon jatkoon:

Koska tässä on kyse kahden aikuisen ihmisen mahdollisuudesta tasa-arvoiseen elämään verrattuna hetero-pareihin.

1) Lapset eivät ole ensinnäkään oikeustoimikelpoisia ihmisiä (joten avioliitto aikuisen ja lapsen välillä ei ole mahdollista).
2) Pulunnussijoiden asiat ovat eläinoikeuskysymyksiä - nyt keskustellaan aikuisten ihmisten ja oikeustoimikelpoisten sellaisten oikeudesta elämään
3) Ruumiin häpäisy ei myöskään kuulu ihmisoikeuksiin, vaan ihan johonkin muuhun.

Kyse ei ole siis vähemmistöjen oikeuksien takaamisesta - vaan ihmisoikeuksien takaamisesta. Ihmisoikeudet ovat samat kaikille ihmisille (huolimatta siitä kummasta sukupuolesta - tai molemmista - tai ei mistään) pitävät.

Luomuteurastaja

27.6.2014 10:41

Jos tosiaan halutaan tasa-arvoinen avioliittolaki, niin miksi se ei avaa tasa-arvoisia mahdollisuuksia pedofiileille, pulunnussijoille ja ruumiin raiskaajille?

Reallykö? Johtuisko siitä, että on Suomessakin laki tällaista vastaan.

Herääsny

27.6.2014 10:43

Homot ja lesbot ovat ihmisiä, jotka rakastavat samaa sukupuolta olevia toisia ihmisiä, tasavertaisesti. Et voi tosissasi verrata sitä pedofiliaan, nekrofiliaan tai eläimiin sekaantumiseen.

TangentialFlea

27.6.2014 11:01

Kaksi aikuista ihmistä täydessä ymmärryksessä sopivat mitä ja miten tehdään. Miksei useampikin. Pointti on siinä, että kaikki mukana olevat pystyvät itse suostumaan tai kieltäytymään. Lapset, pulut ja ruumiit eivät voi tätä tehdä. Mutta tämänhän toki tiesitkin jo You troll You.

Pliu

27.6.2014 11:18

"Jos et erota kahden ihmisen vapaaehtoista suhdetta eläimeen sekaantumisesta, ehdotan, ettet koskaan hanki koiraa."

Panetko koiraa?

27.6.2014 11:18

Eikait nyt kukaan voi verrata kahden ihmisen vapaaehtoista suhdetta esim. tähän pedofiiliaan. Kaikissa esimerkeissäsi käytetään toista osapuolta hyväksi. Ja ei,en tarkoita että homoseksuaalisuus olisi valinta vaan itse en ainakaan väkipakolla ole parisuhteessa!

Hohhoijaa!

27.6.2014 11:29

Pulut, alaikäiset ja ruumiit eivät antamaan suostumustaan tai olemaan osallisina laillisessa täysivaltaisten oikeustoimissa. Täysi-ikäiset elävät miehet ja naiset voivat.

oranssi123

27.6.2014 11:48

Kuten useassa muussakin kommentissa, myös tässä sotketaan asiat. Pedofiileillä, pulunnussijoilla ja ruumiinraiskaajilla ON tällä hetkellä oikeus avioliittoon. Homot ovat siinä mielessä kakkosluokan kansalaisia näihin edellä mainittuihin verrattuna, että heillä ei tätä oikeutta ole ja se on niinko se epätasa-arvo tässä asiassa.

DMAB NB

27.6.2014 12:04

”Ei sitä homoseksuaalisuutta ole sen enempää syytä kuuluttaa kuin heteroseksuaalisuuttakaan. Näillä syrjimisjutuilla on sellainen taipumus, että kun lakataan tekemästä niistä numeroa niin ne häviävät itsestään.”

Valitettavasti tätä pitää kuuluttaa, koska yhä valtaosa väestöstä kokee heteroseksuaalisuuden normina. Katsot kadulle ja kuvittelet jokaisen vastaantulevan ihmisen olevan hetero. Katsot elokuvia ja hahmot ovat aina valkoihoisia heteropariskuntia. Ainoa syy homofobian olemassaololle tänä päivänä on se että, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt eivät saa tarpeeksi näkyvyyttä, ja heitä pidetään vähempiarvoisina, alaihmisinä.

Niin pitkään kun ihmiset joutuvat piilottamaan itsensä muiden katseilta, me marssimme meidän oikeuksiemme puolesta.

RAGESTRAIGHTBITCH

27.6.2014 12:39

No on sillä PIENEHKÖ ero, jos halutaan laillistaa kahden AIKUISEN IHMISEN välinen liitto verrattuna esimerkiksi aikuisen ja lapsen tai ihmisen ja eläimen väliseen liittoon.

Ihan vitun moloa on niputtaa pedofilia ja homoseksuaalisuus samaan kastiin. Syö kenkä.

Niinpä niin.

27.6.2014 12:54

"Jos tosiaan halutaan tasa-arvoinen avioliittolaki, niin miksi se ei avaa tasa-arvoisia mahdollisuuksia pedofiileille, pulunnussijoille ja ruumiin raiskaajille?"

Herra viisastelijalle sellainen yksinkertainen vastaus että homoutta ei voi verrata näihin asioihin, koska se perustuu vapaaehtoisuuteen. Pedofiliassa lapsi pakotetaan seksiin, eläimiin sekaantumisessa eläin pakotetaan seksiin ts. käyttetään hyväksi ja nekrofilia nyt vain on sairasta ja rumaa ihan maalaisjärjelläkin ajateltuna.(miten muutenkaan nait kuolleen ihmisen? pieni käytännön ongelma?) Homous ja homojen avioliitot ovat aikuisten ihmisten vapaaehtoista toimintaa ja perustuu käsittääkseni rakkauteen. Tuollaisilla paskantärkeillä kommenteilla ei ole faktojen kanssa hirveästi painoarvoa.

Tommi B

27.6.2014 13:52

Koska perimmäinen kysymys ei ole se ketä tai mitä nussit vaan se kenen kanssa RAKASTATTE TOISIANNE!

valkonen mies

27.6.2014 14:05

Itse olen valkoihoinen heteromies ja voin kyllä sanoa että kaikkein uhkaavimpana ja ahdistavimpana koen yhteiskunnan, jossa syrjitään tai ei puututa syrjintään. On se sitten koulun piha tai aikuisten työympäristö, niin se ilmapiiri on yhtäläisesti paskempi aivan jokaiselle, niin kiusatulle, kiusaajalle ja sivusta seuraajille silloin kun siellä jotain mopotetaan ja sellaiseen ei puututa. Kiusaaminen katoaa kun siihen puututaan.

Kaikista kommenteistasi huokuu valtava pelko. Jos joku on ylpeä jostain, kuten homo homoudestaan , koet että se on sinulta pois, koska sinulla on erilaisia ylpeydenaiheita, kuten vaikka heterous. Miksi ? Ymmärrän, että teini-iässä jokainen poika kokee epävarmuutta identiteetistään, saattaa pelkää niitä paljon puhuttuja "homoja" tai vaikkapa sitä että leimautuu sellaiseksi jos ei vaikkapa löydä tyttöystävää tai käyttäytyy feminiinisesti ja tulee enemmän toimeen tyttöjen kanssa tai sitten huomaakin pitävänsä pojista sillein enemmän kuin tytöistä, mutta nyt kun olet AIKUINEN ... MIES ! MIKSI PELKÄÄT ?!

Ole valkoinen mies ihan rauhassa, mutta pliis älä ole tuollainen nössö pelkuri, joka näkee niin pelottavana sen, että maailmassa on muitakin kuin sinun näköisesi ja tapaisesi. Kun tulet sieltä komerostasi, niin näet että maailma on paljon kauniimpi, kuin nuhjuinen huoneesi.

Pulurakastaja

27.6.2014 14:27

"Jos tosiaan halutaan tasa-arvoinen avioliittolaki, niin miksi se ei avaa tasa-arvoisia mahdollisuuksia pedofiileille, pulunnussijoille ja ruumiin raiskaajille?" - Erittäin hyvä kysymys... 10 pistettä.

Eiku hetkinen, anteeks, olikin ihan paska kysymys. Sori.

Itsestäänselvää

27.6.2014 14:29

Ymmärrän kantasi ja ymmärrän myös vastareaktion moisiin suurta hälinää aiheuttaviin aiheisiin.

Mielestäni tuo ylpeydenaihe on ihan yksinkertaisella psykologialla ja tilastotieteellä selitetty argumentti. Kun minkä tahansa suuren vähemmistön edustaja esittää olevansa ylpeä ollessaan juuri sen kaltainen kuin on, se on vasta-argumentti sille diskriminaatiolle mitä kyseinen vähemmistö on saanut. Ylpeyden esittämisellä kommentoidaan ilmassa vallitsevaa narratiivia vastaan ilmaisemalla, että asiassa ei ole hävettävää tämän yhteydessä usein korostetaan sitten sitä poikkeavuutta hieman liikaa.

Onhan se toki ärsyttävää, mutta mielestäni harmitonta. Miksi edes välittää moisesta?

Tilastollisesti normiin tai normaaliuteen kuuluvan ylikorostaminen taas tuntuu merkityksettömältä. Miksi hetero olisi ylpeä heteroudestaan, kun heterous on vallitseva oletus. En ole ylpeä siitä, että saan rahaa työstäni tai siitä, että minulla on kymmenen sormea. Tällä argumentilla ei tarkoiteta sitä, että heteron pitäisi nöyristellä, vaan sitä, että heterous on tilastollinen ja biologinen standardi, jolla on loputon hyväksytty vallitseva asema, joka ei tule koskaan muuttumaan, tämän aseman eteen ei ole koskaan tehty mitään ja nään tilanteen täysin neutraalina.

Mitä pulunnussijoihin ja nekrofiileihin tulee tasa-arvon kohdalla, niin hommahan on aika tilannekohtainen. Pedofilia ei itsessään ole millään tavalla rikos, vaan seksuaalinen (todennäköisesti kuitenkin homoseksuaalisuudesta poiketen, enimmäkseen psykologinen) poikkeuma, mille ihminen ei usein voi paljoakaan. Lapsiin sekaantuminen on sen sijaan vakava rikos. Maailmassa on olemassa paljon enemmän pedofiileja kuin lapsiin sekaantujia. Tasa-arvoisella avioliittolailla pedofilian kohdalla ehdottanet lapsi-avioliittoja, jotka ovat sinällään jo ihmisoikeusrikos. Lapsen kohdalla länsimainen yhteiskunta tulkitsee, ettei lapsi kykene vielä kypsiin omatoimisiin päätöksiin.

Muut vielä harvinaisemmat seksuaaliset poikkeumat sen sijaan ovat vaikeampi haaste tasa-arvoisen avioliittolain suhteen. Esimerkiksi eläimen kanssa naimisiin meno aiheuttaa varmasti lakitieteellisiä haasteita (eläintä ei lasketa kansalaiseksi) ja muuta vastaavaa. Näissä asioissa voidaan mielestäni ajatella järjellä myös prosentteja. Homoseksuaaleja on määrältään ihan merkityksellisen määrä. Jä näin epätasa-arvoinen avioliittolaki syrjii merkittävää osaa väestöstä.

rippeli

27.6.2014 15:11

Maailmassa on muuten aika monta maata, joissa lapsiavioliitot on sallittuja, mutta homous johtaa kuolemanrangaistukseen.
Sellaista maailmaa pidetään yllä myös Suomessa. Kansanedustaja kertoo, kuinka tuli raskaaksi 14v 35v miehen kanssa. Se on ihan ok ilmeisestikin, mutta kaksi toistaan rakastavaa aikuista ihmistä ei saa mennä naimisiin, koska se loukkaa jollain ihmeellisellä tavalla heteroitten oikeuksia ja elämää.

Pilkkuunpuuttuja

27.6.2014 15:28

Jatkon jatkoon vastatakseni: Itse näkisin ihan niinkin yksinkertaisen perustuslaillisen syyn kuin oikeustoimikelpoisuuden estävän ehdottamasi skenaariot. Käsittääkseni siis lapsilla, eläimillä tai ruumiilla ei tätä ole, jos vainajan jättämää testamenttia ei sellaiseksi lueta. Toisaalta aikuisilla ihmisillä tämä on, riippumatta sukupuolesta. (Pientä vähemmistöä lukuunottamatta, jonka oikeustoimista vastaa huoltaja.)

Olli P

27.6.2014 16:42

" Jos tosiaan halutaan tasa-arvoinen avioliittolaki, niin miksi se ei avaa tasa-arvoisia mahdollisuuksia pedofiileille, pulunnussijoille ja ruumiin raiskaajille? "
On omituista, että argumentillasi vertaat kahden toisiaan rakastavan ihmisen suhdetta sellaiseen, jossa toinen osapuoli on uhri.

Kleppo

27.6.2014 17:01

Hmm, toivottavasti et ole koiranomistaja, isä tms., jos et ymmärrä sitä, että puhutaan aikuisten ihmisten keskinäisestä vapaaehtoisesta kanssakäymisestä.

laaarrtsaaa

27.6.2014 17:51

Nii-in, mikäköhän on ero pululla, lapsella, ja aikuisella homoseksuaalisella ihmisellä?

Panetko pulua heti kun laki menee läpi?

liberalistiskeptikko

27.6.2014 18:18

Siis mitä? Shiwan8, viimesessä kommentissas et tehny mitään muuta ku intit mitä aiemminki ja olit vastaamatta sulle osotettuihin kysymyksiin.

Eli: Keitä on moralisti-idiootit, mitä ne tekee ja miks se on huono juttu mitä ne tekee? Ton "Kyllä se näin vaa on!" Retoriikan voit änkeä vaikka johki toiseen paikkaan ku tähän palstalle.

Minkä perusteella maailmaa on 30v rakennettu rasistisempaan suuntaan? Kai sä nyt ymmärrät että maailma on nyt tasa-arvosempi ku on koskaan ollu ja luulempa että taas 30v eteenpäin niin se on paljon sitäki tasa-arvosempi.

Uskontojen tuottama homoviha?
Uskontojen tuottama? Korrelaatio ei tarkoita kausaliteettia. Se on totta että nyk. Länsimaisessa yhteiskunnassa uskonto vaikuttas useimmiten olevan taustalla homovastasuudessa, mut toisaalta nyk. uskovaiset valitsee vaa parhaat raamatun kohat mihin uskoo nii yhtä hyvin vois vaa olla tunkematta sitä omaa moraalivasaransa homoihin niinku eivät raamatun kehotuksesta huolimatta ole vanhempiaan haukkuvaa lastakaan tappamassa. Eli:

Minkä perusteella uskonnot tuottaa homovihan? Ja miten?

Miksei ihminen saisi hehkuttaa juuri sitä lystää?
Mistä tulee sun oikeus ja mistä sun motiivi siihen, että pyrit estämään iloitsemisen omista iloa (rationaalista tai ei) tuottavista ominaisuuksistaan? Oli se sitten homous, heterous, hyvä laskupää tai vaikka hyvä kunto.

shiwan8

28.6.2014 06:32

Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että yhtään mistään mitä ei ole omalla toiminnallaan kiistattomasti ansainnut ei ole mitään syytä olla ylpeä. Seksuaalinen suuntautuminen ei ole ylpeyden aihe. Lottovoitto ei ole ylpeyden aihe. Valko-/tummaihoisuus ei ole ylpeyden aihe. Sukupuoli ei ole ylpeyden aihe. Isin ja Äsin omaisuus ei ole ylpeyden aihe. Nämä ovat kaikki sattumia. Se, että halvaantuu ja onnistuu terapoimaan itsensä juoksemiseen kykeneväksi noin esimerkiksi on ylpeyden aihe.

Osalta selvästi meni pointtini ohi. Homoliittojen mahdollistaminen ei ole vielä tasa-arvoista. Tasa-arvoistamista kyllä, mutta ei tasa-arvoista. Tasa-arvoon ei voi sisältyä sellaisia käsitteitä kuin nyt, eli että joku asia on sallittu ryhmälle X mutta ei ryhmälle Y. Se, että hommasta tehdään sukupuolirajatonta ei vielä tee siitä mitään muuta vaikka asian nimissä kuuluttavat yrittävät niin uskotella. Sukupuolineutraali avioliitto on jeppis, mutta edes ne ammattimaiset mielensäpahoittajakukkahattutädit ja -sedät eivät halua todella aidosti tasa-arvoista avioliittolakia. Se tasa-arvoinen avioliittolaki kun poistaisi suoraan kaikki avioitumiseen liittyvät rajat. Tasa-arvoisessa avioliittolaissa olisi mahdollisuus mm. sellaiseen aivopieruun kuin ruumiin ja elävän ihmisen naimisiin meno.

Pilkunnussintaa? Ei. Ihmisten päihin valheita istuttavien perseilyn torpedointia.

Vaikea käsittää??

28.6.2014 08:17

"Se tasa-arvoinen avioliittolaki kun poistaisi suoraan kaikki avioitumiseen liittyvät rajat. Tasa-arvoisessa avioliittolaissa olisi mahdollisuus mm. sellaiseen aivopieruun kuin ruumiin ja elävän ihmisen naimisiin meno"

Sun kommenteista päätellen ainoa ongelma tasa-arvoisen avioliittolain kanssa on käsite "tasa-arvoinen" eikä lain sisältö itsessään? Lakia ei definitiivisesti määritä sen (kutsuma)nimi vaan SISÄLTÖ. Ei tässä tasa-arvoa parisuhteen tiimoilta haetakaan ruumiille, pedofiilipareille tai just niille helvetin puluille. Järkevien aikuisten ihmisten tasa-arvoistaminen parisuhteessa _seksuaalisuudesta riippumatta_ on se juttu. Vieläkö voit vängätä vastaan?

Hohhoooi

28.6.2014 15:07

On kuitenkin muistettava, että nekrofiliassa ja pedofiliassa toinen osapuoli ei ole täysi-ikäinen/aktiin suostuvainen. Homoseksuaalisissa suhteissa taas kummatkin osapuolet ovat aikuisia ja suhteeseen suostuvaisia. Perusmaalaisjärkeä kehiin, kiitos.

Niinpä niin.

28.6.2014 20:47

Emme todellakaan tainneet "ymmärtää pointtiasi" joten viedään keskustelu uudelle tasolle. Tasa-arvoisessa avioliittolaissa on lähtökohtaisesti ollut kysymys homojen mahdollisuudesta avioliittoon. Siksi on näitä gayprideja (eikä mitään muita ihme filiaprideja) ja et voi tosissasi väittää että kukaan aikuinen ihminen ajattelisi tätä taustaa vasten että joku saisi sellaisen "aivopierun"(kuten sinä ilmeisesti olet saanut, puhutko omista haluistasi?)että joku haluaisi tässä yhteydessä oikeasti naida kuolleen ihmisen, joka on muuten myös laitonta kuten pedofiliakin suomessa ja homous taas ei. Pelaat sanapeliä ja argumenttisi ovat pelkkiä saippuakuplia ja viisastelua. En todellakaan ymmärrä mitä ajat takaa. Kommenttisi muistuttavat teinipoikaa eikä akateemisesti ajattelevaa ihmistä. Ravistelet tyhjää tynnyriä ja heität aiheettomia ja mauttomia kommentteja jotka eivät pohjimmiltaan liity koko asiaan. Luulen että vastaat tähän viestiin että "tarkoitin vain teoriassa en käytännössä", mutta valitettavasti homojen ajama tasa-arvoinen avioliittolaki ei ole mikään aivopieru niinkuin sinun kommenttisi.

shiwan8

1.9.2014 13:56

Niin, tosiaan, ei ole mitään homoliittoja vastaan. Siitä vaan naimisiin, ei ole minulta pois. Idioottien hyväksikäyttämistä sen sijaan vastustan varsinkin kun se tapahtuu räikeällä valheella ratsastaen. Tällaisesta esimerkki on mm. se, että sukupuolineutraalia avioliittolakia kutsutaan tasa-arvoiseksi avioliittolaiksi.

shiwan8

1.9.2014 13:59

Jos ruumiilta vaaditaan suostumusta, miksi seksileluilta ei vaadita? Molemmilla on yhtä paljon henkisiä ominaisuuksia joille pakotetusta aktista voi syntyä haittaa. Entäpä pitäisikö sängyltä lakanoineen pyytää suostumus aktin ajaksi?

Se suostumus on kyllä ihan hyvä olla olemassa, mutta elottomalta asialta sitä on aika vaikea saada. Jos sitä aletaan vaatimaan elottomilta asioilta, seksin harrastaminen loppuu kokonaan, ainakin kaikilta niiltä joiden selkäranka ei taivu lain rikkomiseen.

Nimimerkki-1938546

21.11.2014 13:57

Pedofilia on rikos (lakia voidaan muuttaa niin ettei se ole, mutta se on taas ihan toinen juttu ja toisenlaisen moraalisen keskustelun aihe). Olet näemmä missannut koko avioliiton idean. Avioliitto on sopimus kahden oikeustoimikelpoisen ihmisen välillä (pitää pystyä itse ymmärtämään mistä on kyse ja ilmaisemaan yksiselitteinen suostumus sopimukseen). Siinä vaiheessa ruumiin tai eläimen kanssa voi mielestäni ihan hyvin mennä naimisiin kun ne pystyvät eksplisiittisesti sanomaan kyllä, ja niillä on todistetusti ymmärrys tilanteesta. (Vinkki: moinen ei tule ikinä tapahtumaan. Ruumis on eloton ihminen, ja jos se voi jotenkin olla maailman kanssa interaktiossa, se ei ole kuollut. Ja eläinten ihmisoikeudet ovat sitten ihan toinen matopurkki, joka ei liity homo avioliittoihin mitenkään.)

P.S. Hienoja olkiukko argumentteja käytit. Jotta keskusteluun saadaan jotain järkeä niin vastaappa pariin kysymykseen:
1) Kuka sanoi että homoseksuaalisuus on ylpeyden aihe?
2) Kuka sanoi ettei heteroseksuaalisuudesta saa olla ylpeä?

Koko keskustelussa on kyse YHTÄLÄISTEN IHMISOIKEUKSIEN TARJOAMISESTA KAIKILLE SUOMEN KANSALAISILLE.

Toisaalla sanoit että: "Näillä syrjimisjutuilla on sellainen taipumus, että kun lakataan tekemästä niistä numeroa niin ne häviävät itsestään."

Tuo on synkintä paskaa mitä olen kuullut pitkään aikaan. Esimerkkejä: Rotusorto, naisten oikeudet, orjuus... Työntämällä pää pensaaseen ei ole ihmiskunnan aikana yksikään moraalinen ongelma kadonnut. Kerro esimerkkejä jos olen väärässä. Nykyinen homoseksuaalisuuden syrjintä on konservatiivien propagandan tulosta. Sen propagandan kumoamiseksi vaaditaan samanlainen voimain ponnistus kuin mitä sen aikaansaamiseksi on aikanaan vaadittu. Ja siihen menee vähintään yksi sukupolvi aikaa. Ehkä useampiakin, riippuen siitä miten paljon ihmisoikeuksien rikkojat käyttävät sen vastustamiseen voimiaan.

TrueFuckinStory

23.11.2014 18:19

Aivan helvetin asiatekstiä, samaa mieltä enemmän kuin 100 prosenttisesti. Pitääpä perustaa oma vähemmistö ja alkaa itkeä kun ei ole oikeuksia ja sitten vielä olla ylpeä!

Tilulilulei

24.11.2014 16:19

Juurikin luonnollisuus on huono argumentti. Sillä olen nähnyt kun isä kani hyppii nuoren jälkeläisensä selässä.
Ja minusta insesti on sairasta.
Homoseksuaalisuudessa en näe mitään väärää, mutta se ei oikeuta haukkumaan toisinajattelijoita ja olen käsittänyt että lakialoite olisi hyväksytty ajat sitten ellei siihen sisältyisi adoptio-oikeutta, joka heikentää myös heteroiden saada venäjältä lapsia adoptoitavaksi.
Lisäksi lastenpsykiatrian professori Tamminen on lausunut, että lapsilla on lähtökohtaisesti hyvä olla vanhempi molemmista sukupuolista.

lunnikoira

27.6.2014 00:14

Järki voitti, ime munaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Peppu-Pedro

27.6.2014 01:33

Päivän huutonaurut

Rakkaus voittaa aina

27.6.2014 00:23

Selkärankaista toimintaa Esko Valtaojalta. Hieno mies ja ihminen!

Ja shiwan8, jos tosiaan olet puoltamassa pedofiilien oikeuksia, niin miksipä et sitten lähtisi ajamaan asiaa eteenpäin? Tällä hetkellä Suomen laki kieltää alle 18-vuotiaisiin kajoamisen, eläimiin sekaantumisen ja nekrofilian (tai kaksi jälkimmäistä kai ainakin edustavat sakotettua toimintaa). Nämä asiat pitäisi ensin poistaa kriminalisoitujen asioiden listalta. Saatat olla tielläsi yksin, mutta onnea taistoon!

Kasvakaa aikuisiksi. Toisten rakkaus ei ole teiltä pois.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

NOMAD_1

27.6.2014 02:00

Niin ja avioliitto ei ole yhtä kuin rakkaus. Tämän pitäisi olla kaikille selvää (tilastojen valossa ja muutenkin). Suomen laki ei ole estämästä ketään rakastamasta itseään tai muita. Tasa-arvokysymys on siinä pitääkö samaa sukupuolta olevien rekisteröityjen parien joko valehdella tai paljastaa seksuaalinen suuntautumisensa "rekisteröity parisuhde" -ruutu rastittamalla (ja siis asettua muiden ennakkoluulojen armoille). Tästä pitäisi päästä eroon, mutta avioliiton-lakitermin laajentaminen veisi sen ristiriitaan Raamatun määritelmän kanssa, jolloin laki ottaisi kantaa uskonasiaan. Tasa-arvoon riittää kuitenkin se, että kaikilla on sama termi lain edessä, jonka ei tarvitse olla avioliitto. Laki ei saa asettua minkään uskonnon puolelle eikä sitä vastaan. Rakkauden tavoin toisten uskokaan ei ole muilta pois - siis silloin, kun he eivät yritä pakottaa tai erotella sillä muita. Ja kaikkein helpoiten tämä saavutetaan, kun uskonnolliset termit vedetään pois/korvataan muilla lain toimialueella.

Ja "Kasvakaa aikuisiksi" -kehotus saa aivan uudenlaisen merkityksen, kun "imekää munaa, molot!" -huutoa pidetään selkärankaisena toimintana ja huutajaa hienona miehenä ja ihmisenä... (se sopii hyvin yhteen sen kostomentaliteetin kanssa, jossa laki pitää saada kutsumaan avioliitoksi jotain Raamatun synniksi määrittämää, vaikka tasa-arvo ei tätä vaadikaan).

Cyrano

27.6.2014 02:09

Lue ensin shiwan8:n profiilista tarina. Koko hieno stoori kiteytyy pariin lauseeseen: "Ajan tasa-arvoa, mutta naiset lakoavat öljyttyjen lihaksieni juureen ja vaativat spermaani. Olen mielestäni silti intellektuelli ja noudatan sääntöjä vaikka se tarkoittaisi sitä, että pitäisi rikkoa sääntöjä. Lopuksi viellä kerron puoltavani lakia, mutta sitä ennen haukun kaikki homot pedofiileiksi. Ettei vain jäis joku pesä saamatta."

Jos noilla stooreilla saa pesää, niin sitten kaikki on ok. Pitäisi silti ehkä pysyä jossain deitti.netissä, eikä kirjoittaa hirveätä paskaa sen ulkopuolella.

homojen ystävä

27.6.2014 09:27

Nomad_1: Luuletko todella että avioliitolla ja raamatulla on jotain tekemistä keskenään? Se että avioliitosta puhutaan raamatussa tekee siitä raamatullisen ihan yhtä paljon kuin esimerkiksi vene, iso kala tai paiseet, peräpukamat ja esinahka on raamatullisia. Ja vaikka se olisikin juuri sinun jumalasi keksintö niin mitä sitten? Ei se ole kaikkien jumala, ei ainakaan minun tai Valtaojan. Todella väsynyttä vedota pronssikauden aikaisiin paimentolaistarinoihin.

NOMAD_1

30.6.2014 11:15

Tietääkseni avioliitto on Raamatussa ja kristillisessä teologiassa hieman keskeisemmässä asemassa kuin esimerkiksi vene, iso kala tai paiseet, peräpukamat ja esinahka. Kuten olen jo todennut, se on evankelis-luterilaisuudessa tärkeä instituutio ja katolisuudessa yksi pyhistä sakramenteista. Ja laki ei saa asettua minkään uskonnon puolelle tai sitä vastaan. Laki ei myöskään saa asettaa kansalaisia perusteetta eriarvoiseen asemaan, joten tähän pitää saada muutos. Muutos eli tasa-arvo lain edessä on kuitenkin saavutettavissa siten, että avioliitto eli monille uskonnoille keskeinen käsite vedetään pois lain toimialueelta ja korvataan jollain seksuaalisen suuntautumisen suhteen neutraalilla käsitteellä. Tällöin kristityt menettävät jotain ja samaa sukupuolta olevat parit saavat jotain ja lopputulos on tasa-arvo.

Yksi nykyihmisen ja yhteiskunnan suurin ongelma on se, ettei mistään kyetä luopumaan. Toisaalta ihmiset haluavat kaiken, mitä muillakin on ja ovat näin kykenemättömiä tekemään kompromissia, jolla saisivat kaikkein tärkeimmän eli tässä tapauksessa tasa-arvon lain edessä. Onko enää ihme, ettei mitään saada aikaan, kun yhdet pitävät kynsin ja hampain kiinni perusteettomista etuoikeuksistaan ja toiset haluavat samat/samankaltaiset itselleen. On kristittyä sokeutta pitää Raamatun sanaa Jumalan totuutena, mutta miksi ihmeessä tuo "avioliitto"-käsite on muillekin korvaamattoman arvokas? Loppujen lopuksi kyse on kuitenkin siitä, millä termillä jaetaan lain alla virallistetun parisuhteen oikeudet ja velvollisuudet. Kyse on lakitermistä ja kuten olen todennut: jokainen ihminen, ihmisjoukko tai yhteisö on edelleen vapaa käyttämään avioliitto-sanaa täysin itse valitsemallaan tavalla. Sen sijaan avioliiton ei pidä merkitä yhtään mitään laille/lainsäätäjälle, joka tuntee vain jonkin seksuaaliseen suuntautumiseen kantaa ottamattoman käsitteen (niin kuin tasa-arvo vaatii).

Mutta: mikä tuossa avioliitto-käsitteessä on niin pyhää? Mikä tekee yhdestä sanasta tasa-arvoa tärkeämmän? Miksi tasa-arvo ei riitä? Miksi tasa-arvo ei maistu, ellei laki samalla asetu valtaväestön ja -uskontojen määritelmää vastaan?

PS. adoptiossa on minulle vielä muutama avoin kysymys, mutta periaatteessa sekin on hyvä sallia samaa sukupuolta oleville pareille.

PPS. en kuulu kirkkoon tai usko mihinkään Jumalaan/jumaliin, joten luovu sinä "homojen ystävä" dualistisesta uskostasi, joka leimaa kaikki eri mieltä olevat toiseen ääripäähän.

shiwan8

1.9.2014 13:52

En ole puoltamassa pedofiilien oikeuksia. Toin esille sen tosiasian, ettei halutulla avioliittolailla ole mitään todellista yhteyttä sanan "tasa-arvo" kanssa missään mainittavassa mittakaavassa. Sukupuolineutraali avioliittolaki on oikea termi, ei tasa-arvoinen avioliittolaki. Toki tämäkin tajuaa jokainen jolla on edes vähän kykyä kriittiseen ajatteluun.

Wufwuf

20.11.2014 23:19

Valtaojalle propsit! Ihan vain sivuhuomiona - eläimiin sekaantuminen poistettiin Suomen rikoslaista vuonna 1971 :D

Örkkimän

27.6.2014 00:24

En minäkään ymmärrä, että miksi pitäisi olla ylpeä sukupuolisesta suuntautumisesta, oli se sitten hetero- tai homoseksuaalinen. Mutta en myöskään ymmärrä, että mikä HELVETTI siinä on niin hirvittävää, jos saman sukupuolisten väliset avioliitot sallitaan. Siinähän kumminkin pitäisi olla kyse kahden aikuisen,itsestään vastuussa olevan ihmisen välisestä sopimuksesta. Mitä vittua se kenellekään muulle kuuluu. Pedofiilit, pulunnussijat ja ruumiin raiskaajat ovat kohdistaneet halunsa puolustuskyvyttömiin. Siksi niitä ei tule missään tapauksessa sallia,. Mutta jos kaksi karskia homoa haluaa naida toisiaan perseeseen, niin siitä vaan kaikessa rauhassa mun puolesta!

Niin ja heteroseksuaali olen suuntautumiseltani.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

.ö.

27.6.2014 11:46

Minunkin puolesta jokainen saa rakastaa ketä haluaa. Ainakin mun elämääni rakkaus on tuonut hyvyyttä.

Olen suhtautunut heterona naisihmisenä homoihin lähimmäisiini omasta mielestäni hyväksyvästi. Tokikaan ymmärtää en valitettavasti voi ainakaan sillä tasolla, että voisin sanoa hänelle, että minä ymmärrän, miltä sinusta tuntuu. Mutta en syrji, en hauku, en puhu rumasti toisista ihmisistä tai arvostele. Mielestäni kaikki ovat saman arvoisia. Silti ihan pikkuisen mua mietityttää ne, jotka suureen ääneen pauhaavat suuntautumisestaan ja tekevät sen heteroita mollaamalla. Ei sekään mukavalta minusta tunnu.

Yritän silloin ymmärtää tai selittää itselleni, ettei homoudella ole mitään tekemistä sen kanssa, jos mielipiteiden esitystapa on mitä on. Kyllähän kuka hyvänsä voi omata erilaiset empatiakyvyt. Elikkästä pointtini on se, että jos vähemmistöön kuuluvana tuntee, ettei ole oikein hyväksytty, v o i olla, ettei kuitenkaan syy ole se homous, vaan ihan joku muu.

Heteroämmä

27.6.2014 12:16

Ja se on kumma, että heti kun mainitaan HOMO, niin heteron mieleen piirtyy kuva kahdesta anaaliseksiä villisti harrastavasta Tom of Finland -figuurista. Ei siitä ole, jumalauta, kyse!
Suosittelen Stephen Fryn homodokkaria. Siinä Fry joutui puolustautumaan nimenomaan tätä stereotypiaa vastaan, kun hänelle jankutettiin, että anus menee pilalle ja tulee elinikäiset vaivat kun ei se ole tehty siihen tarkoitukseen (mistä seuraa, että homot on ällöjä ja ne pitää kivittää jne, ja heterothan ei siis ollenkaan pane kakkoseen ja jos paneekin, niin se ei ole väärin koska mies ja nainen).
Jotenkin tympii, kun koko homo-/lesboasiaa ajatellaan aina vaan seksin kautta. Elämässä kun on niin paljon muutakin.
Ai niin, paitsi niillä homppeleilla. Eihän niillä ole pysyviä parisuhteita eikä mitään muuta mielessä kuin "se" ja miten jokaisen vastaantulevan saisi jallitettua sänkyyn.

annjuli

27.6.2014 12:56

No, eipä kielenkäyttö täällä kovin fiksua näy olevan ... ei siis ole ihme, että puolletaan homojen avioliittoa, sekä adoptio-oikeutta!
Maallistunut on kovasti tämä yhteiskunta ja sen ihmiset, ei näytä järkeäkään olevan käytössä!
Miettikää ensin ja kiroilkaa vasta sitten, jos vielä tuntuu tarvetta olevan. Asiallista ja järkevää kommentointia mieluiten, kun tuommoista v...u/ mo.o
sanavalintaa!

Anu Saukko

27.6.2014 15:31

Heterot harrastavat enemmän pylly-yhdyntää!

jeboumeister!

27.6.2014 00:47

Perse.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Harri Soinila

27.6.2014 00:48

Shiwan8: Tasa-arvoinen avioliittolaki ei avaa mahdollisuuksia pedofiileille, pulunnussijoille ja ruumiinraiskaajille, koska mikään niistä ei edusta seksiä (tai avioliittoa) suostuvaisten aikuisten välillä. Duh.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

shiwan8

1.9.2014 18:34

Tasa-arvoinen avioliittolaki tekisi juuri noin. Sen sijaan sukupuolineutraali avioliittolaki ei niin tee. Tässä yritetään ratsastaa tasa-arvo-termillä ja samalla syyllistää niitä muka tasa-arvovastaisuudesta joille avioliitto on heterojuttu.

MorbidFlorist

27.6.2014 00:49

Homoseksuaalisuus ei ole ylpeyden aihe, se vaan on. Kuten heterouskin. Jos kysymyksesi on ainoa mitä sinulla on esittää, niin ei hyvin pyyhi. Jatkon jatkosta sen verran, että ovatko pedofiilien uhrit, pulut ja ruumiit oikeustoimikelpoisia JA täysi-ikäisiä JA muutoinkin täysin omasta tahdostaan omista asioistaan päättäviä? Yksinkertaisemmille annan vinkiksi, että... tainoh, en annakaan. Ei niin yksinkertaisia ihmisiä kertakaikkiaan voi olla olemassa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

shiwan8

1.9.2014 18:36

Jos ymmärrät mitä sana "tasa-arvo" tarkoittaa niin ymmärrät väistämättä senkin, ettei sillä ja halutulla lakiuudistuksella ole mitään liitännäisyyttä.

Telkkari

27.6.2014 01:04

Homoilu on miesten hommaa. Ei mulla muuta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

järkeä peliin

27.6.2014 01:18

Menee se vielä läpi :D katsokaas kun kalkkis edustajat jää eläkkeel tai delaa nuoret ovat suvaitsevaisempia ja maailmaa nähneitä eikä vaan tuulipuku ja jussipaita kiinnosta. Itse olen heteronainen ehdottomasti kannatan homo ja lesbo-liittoja ja ehdottomasti myös adoptio-oikeutta. Lapselle kun riittää yksiki hyvä vanhempi :D

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Hetero ja vakaasti.

27.6.2014 01:29

Hienoa Esko. Miksi kaikki tämän lain vastustajat haluavat kaitsia heille tuntemattomien ihmisten tunteita toisiaan kohtaan? En tunne Joensuusta, Turusta, Vantaalta tai monesta muusta paikasta naimisiin meneviä ihmisiä. Miksi siis vastustan heitä, jos he haluavat rakastaa toisiaan, eihän se minulta ole pois. Minulla ja kaltaisillani ihmisillä ei vain valta riitä siihen, että määräisimme mitä muut tekevät. Ja muistakaa ihmiset äänestää seuraavissa vaaleissa oman mieltymyksen mukaan. Se mikä on Coolia tai opittua, ei välttämättä ole oikea tie. Ajattele enemmän äläkä mieti omia suppeita näkemyksiäsi, herra ja rouva Homo Sapiens.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

lapsen asialla

27.6.2014 06:14

Miksi homojen on niin tärkeää saada kirkollinen hyväksyntä kun eivät kerran kirkon oppeihin muutenkaan usko? Sitä en vaan tajua!
Ja toiseksi nythän on suureksi osaksi kyse adoptiosta eli lapsiin liittyvästä asiasta. Kyllähän homot saavat ihan rauhassa toisiaan rakastaa, ei heiltä sitä oikeutta viedä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Vana hetero ukko

28.6.2014 09:30

Tasa-arvoisella avioliittolailla ei ole mitään tekemistä kirkon kanssa. Tällä sinun ajattelumallillasi siis siviilivihkimykset eivät ole avioliittoja. Kirkko ei ole se instanssi, joka voisi määritellä maallisen lainsäädännön puitteita. Entäs ne kansat, joissa ei kristinusko ole uskontona? Silloinhan niissä maissa solmitut avioliitot eivät ole avioliittoja vaan iljetystä.
Ajatelkaa ensin mitä kirjoitatte ettei tarvitse jälkeenpäin selitellä.

enymmärrä

3.7.2014 00:50

samaa mietin kans. MIKSI haluta "kirkkohäät" jos ei muutenkaan käy kirkossa. Tai edes usko Jumalaan... Eikö Jumala oo "tuominnu" homot..

Miäsmiäs

27.6.2014 06:38

Köyhät kyykkyyyn ja varattomat vattalles! Homotkin takas syväälle kaappiin! Eli äänestäkää vaan Kokoomusta, joka tämän suurelta osin torppasi. Sen olen tiennyt, että köyhät ei mahdu Kokkareiden maailmankuvaan, mutta sitä en tiennyt, että ne on niin ahdasmielisiä, että homotkin on liikaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Järki

27.6.2014 07:06

Homot voi imeä munaa, mut menkää takasin kaappiinne tekemään sitä sillä valtaosaa ihmisistä se kuvottaa. Ja eräs joka kommentoi että homous on yleistä eläin kunnassa, oletko vähän pihalla? Onko jalkaa kyhnyttävä koira mielestäsi ihmiseen seksuaalisesti suuntautunut? Eläimet nussii vaikka kiveä silloin kun niillä on parittelukausi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Seppo2014

27.6.2014 08:16

Toivottavasti mielipipde ja toivotus on esitetty yksityishenkilönä, muuten saattaa tulla virkamiehelle pienet rapsut epäasiallisesta kielenkäytöstä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Jiri Keronen

27.6.2014 08:17

Tahdon2013-aloitteen kannattajien ei pitäisi haistatella aloitteen vastustajille. Valtaojan asenne on todella huono, eikä aja aloitetta mitenkään. Asioita ei ajeta halveksimalla. Tällä kertaa iso hyi, Esko. (Olen silti fanisi.)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

He Is Tero

27.6.2014 08:36

En yhdy Valtaojaan (onneksi) Nyt lopahti mielenkiinto tähtitieteeseen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Arimatialainenko

28.6.2014 10:43

Minulla ei tähtitieteeseen , mutta Valtaojaan, uskomattoman ala-arvoinen möläytys.

Hiidenlintu

27.6.2014 08:42

Tällaiset kommentit yksinään saa vastustamaan ko. lakiehdotusta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

HaimaUK

27.6.2014 08:50

NOMAD_1: "...avioliiton-lakitermin laajentaminen veisi sen ristiriitaan Raamatun määritelmän kanssa, jolloin laki ottaisi kantaa uskonasiaan."

Avioliitto on huomattavasti kristin kirkkoa vanhempi instituutio eikä yleisestä harhaluulosta huolimatta edes kuulu evankelis-luterilaisen kirkon sakramentteihin, joten asia on juuri päinvastoin. Raamattuun uskovien tulkinnalla termistä ei ole minkäänlaista yliajo-oikeutta maalliseen tulkintaan nähden. Vetoaminen Raamattuun on muutenkin kaikkea muuta kuin validi argumentti sillä maallisia lakeja säädettäessä ei tietenkään pidä huomioida minkään uskontokunnan omia säädöksiä. Lait kun koskevat myös muita kuin kristin uskoa tunnustavia sekä kasvavaa uskonnottomien joukkoa. Lait ja termit eivät sivistyneessä demokratiassa saa koskaan olla kiveenhakattuja.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kuulkaas enot

27.6.2014 08:57

"Näillä syrjimisjutuilla on sellainen taipumus, että kun lakataan tekemästä niistä numeroa niin ne häviävät itsestään."
Häviääkö todella mitenkään muuten kuin niiden silmistä, jotka eivät henkilökohtaisesti tätä syrjimistä joudu elämässään kohtaamaan? Sitten voidaan taas elää mukavasti ilman pieniä omantunnon pistoja.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

shiwan8

1.9.2014 18:51

Muotoilen toisin: Jos on humanisteja, ilman feminismiä ei pitkässä juoksussa ole sovinismia. Sama pätee tähän. Jos ei erikseen mainosteta sitä miten ylivertainen milloin mikäkin vähemmistö on valtavirtaan nähden ja miten heitä pitäisi kohdella toisia paremmin vaan puhutaan ihmisistä ihmisinä, mistä porukka repisi vastustuksensa niitä ryhmiä vastaan?

Jos ollaan ihan tarkkoja, nyt ollaan muuttamassa enemmistön olosuhteita vähemmistön edun nimissä. Homoseksuaalit voivat de facto mennä naimisiin. Oikeudet ovat siis samat kuin heteroilla. He nyt vain vaativat erikoisluvan sellaiseen avioliiton muotoon joka taas valtaosalle toimi. Vastaavia juttuja ovat mm. poliisikoulun pääsykokeiden fyysisten osuuksien helpottaminen jotta naisilla olisi paremmat mahdollisuudet päästä kouluun. Virkamiesruotsi joka on olemassa vain kaksikielisen vähemmistön iloksi, vaikka he pystyisivät hyvin asioimaan suomeksikin. Mikä tahansa sukupuolikiintiö missä tahansa sukupuolellisesti painottuvassa asiassa. Niinkin mitätön asia kuin varusmiespalveluksen suorittavien naisten menkkalisä päivärahaan (en tiedä onko enää edes olemassa). Nämä ovat kaikki minoriteettien edun nimissä tehtyjä muutoksia. Ainoa ero muihin on se, että sen enempää sukupuolineutraali avioliittolaki kuin intin menkkalisäkään ei ole keneltäkään oikeasti pois. Sen sijaan nuo kaikki muut esimerkit johtavat vain ryhmänarsismiin jollaista olisi syytä kitkeä ihan kaikkialta.

totalsexy

22.11.2014 07:38

Syrjimistä? Onko mielestäsi taulapää Se syrjimistä, jos hintit ei saa television pilaamisen jälkeen mennä saastuttamaan vielä kirkkoa? Yritähän pösilö ajatella omilla aivoillasi välillä. Säälität\yrjötöt normaalijärkisiä.

Thazzi

27.6.2014 09:00

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8772014 (Is homophobia associated with homosexual arousal?) Homovihaajat on homoja ite. Tutkittu juttu.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Hihiihihii

27.6.2014 09:13

Kyösti Pöystin sanoja lainaten: Jos et erota kahden aikuisen ihmisen vapaaehtoista suhdetta kotieläimeen sekaantumisesta, ehdotan, ettet koskaan hanki koiraa!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

shiwan8

1.9.2014 18:52

Jos et erota tasa-arvoa koskien kaikkia ihmisiä ja pienen ryhmän ehdoilla ison ryhmän asioihin vaikuttamista toisistaan, suosittelen ettet ikinä hakeudu johtoasemaan.

poissa markkinoilta

27.6.2014 09:32

Uskallan väittää ilman tutkimustuloksia, että tyypillinen homofobikko on mies, joka tuskailee sen ajatuksen kanssa että joutuisi itse tilanteeseen että joku tunkee perseeseen. No tätä vois lohduttaa ajatuksella, että nämä puppelispojat on itse asiassa poissa ns markkinoilta. Eli mitä enemmän mieshomoja on, sitä enemmän on vapaita naisia. Eihän tämä nyt hirveän intellektuellia kommentointia ole, mutta on itseäni auttanut monesti kun ko mielikuva on puistattanut.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

shiwan8

1.9.2014 18:54

Ei se, että on x-määrä homoja ja y-määrä heteroja muutu miksikään siitä, että ryhmä X pääsee avioon keskenään.

Paha rasti

27.6.2014 10:26

"Tasa-arvokysymys on siinä pitääkö samaa sukupuolta olevien rekisteröityjen parien joko valehdella tai paljastaa seksuaalinen suuntautumisensa "rekisteröity parisuhde" -ruutu rastittamalla (ja siis asettua muiden ennakkoluulojen armoille)."

Se rastihan sen tosiaan paljastaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

K0rppi

27.6.2014 10:28

Taitaa olla nyt vanhoillisille tarpeen massoittain toteutuva egokuolema. Egostahan tässäkin loppujenlopuksi on kyse eikä mistään muusta, kun ei asia vaikuta heidän elämäänsä millään muulla tasolla kuin puraisuna egoon.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

totuus pridesta

27.6.2014 10:48

Ihmiset rakkaat. PRIDE EI OLE HOMOUDEN JUHLIMISTA. Pride on seksuaalivähemmistöjen oikeuksien ajamista ja tuen osoittamista tasa-arvolle. Tästä voi hyvin helposti päätellä miksi Hetero Prideä ei tarvita.

Esko Valtaojalle kiitokset loistavista vastauksista.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

shiwan8

1.9.2014 18:57

Niin, siis tuo nimihän on se mitä se on ihan tietoisena ratkaisuna ja tarkoituksella. Ei tässä nyt tule mieleen hetero pride-kulkuetta tmv. sukupuolisen suuntautumisen juhlaa jossa seksuaalisen suuntautumisen perusteella identifioidutaisiin ryhmään ja pidettäisiin karkelot.

Joten siis kyllä, empiirinen todistusaineisto on juurikin sellaista joka osoittaa Pride-juttujen olevan homoseksuaalisuuden erinomaisuuden promoamista.

Moses is king

27.6.2014 10:55

Jihaa! Hyvä, että tuo pelsepuupin lakiesitys torpattiin. Jos nämä vääristyneet ja sairaat yksilöt ymmärtäisivät hakeutua hoitoon, huomaisivat että, hetero seksi on varmasti kivempaa. Se on luonnollista, homous ei. Pimppi terapiaa homoille ja kikkeliä lespoille, kyllä se luonto siitä jatkaa. Kohta on varmasti laki esitys jossa eläimiinkin saa sekaantua ja teini tyttöihin ja poikiin. Tämä on niin selkeä hyökkäys perinteisiä perhearvoja vastaan, että puistattaa. Onneksi kristityttyjen, kokoomuksen ja perussuomalaisten arvot ovat selkärankana tässä maassa. Saa käydä vielä hetero uimahallissa ilman himonussijoiden ahnaita katseita. En edes halua kuvitella mitä lapset joutuisivat näkemään perverssien haluamassa maailmassa tai avioliitossa. HYI!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Hetero-fresh life!

27.6.2014 10:57

Homoseksuaalisuudessa on kysymys psykoseksuaalisesta kehitysvammaisuudesta. Yksilön kehitys on jäänyt egosentriselle tasolle seksuaalivietin kehityksessä. Ihmisyksilön seksuaalivietti palvelee suvunjatkamiskyvykkyyttä ja luonnollista uroksen ja naaraan välistä vetovoimaa. Seksuaaliviettiä ihminen käyttää hyväkseen myös hyvän olon tunteen saamiseen ja toteuttaa kiimansa.
Homoseksuaalisuhteessa ei voi olla kysymys suvunjatkamisesta vaan pelkästä ns. seksuaalisen halun tyydyttämisestä,joka palvelee egoistista kiiman tyydytystä.
Tästä syystä homoseksuaalisuhde ei ole heterosuhteeseen verrattuna täysin terve. Yhteiskunta ei voi rakentua parisuhteille, joiden perusta on tämä. Vähemmistön tulee tyytyä luojan heille antamaan osaan ja toteuttaa elämänsä tältä osin toisin kuin heterot. Avioliitto on jumalan asettama miehen ja naisen välinen liitto, jonka perustaa ei heterot / homot voi muuttaa minkäänlaisilla kansalaisaloitteilla tai mielenilmaisuilla!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tukkajumala

27.6.2014 11:00

Kristinusko on ainoa uskonto maailmassa, jonka "pyhä kirja" määrittää avioliiton miehen ja naisen väliseksi liitoksi. Miksi tämä sama termi on sitten edelleen käytössä laissa kun myös esim. muslimit, buddhalaiset, kappalaiset, islamistit, skientologit jne. käyttävät sitä solmiessaan kyseisen liiton. Miksi siis edelleen nostamme vasta-aiheeksi raamatun? Onko valtauskonto ainoa, jolla on mitään väliä. Kyseessähän on vain sana. Olisiko siis helpompi vaihtaa avioliiton nimi vai laajentaa sen merkitystä uskonnosta (yhdestä uskonnosta) riippumatta?

Esko Valtaoja on hieno mies sanavalmiutensa, huumorintajunsa sekä realististen ja järkevien argumenttiensä vuoksi. Huumorintaju, lähdekritiikki ja maalaisjärki ovat kovaa vauhtia katoamassa tästä maailmasta, joka on todella huolestuttava asia.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

huhuuhuhuu

27.6.2014 11:37

Kukaan kommentoijista ei näyttänyt tuovan esille seikkaa, joka on tässä tapauksessa otettava huomioon. KIRKKO. Ei tietenkään ole niin että jumala vihaisi homoja, bullshit! Mutta kyse on kirkon periaatteista ja raamatusta. Avioliitto kirkossa on siis absurdi ajatus, eikä mielestäni yhtään epäreilua. Kirkko ei voi muuttaa näkemyksiään ja jumalan sanaa sekunnissa, ja kirkko pitää sisällään perinteitä. Ja miksi sinne on pakko päästä solmimaan liittoa? Maistraattiliitot yleistyvät koko ajan. Ja niin, tolle kolumnin kommentille; minä olen yksi niistä joka äänesti persuja, kristillisdemokraatteja tai keskustaa. Hahaa. Kaikilla on oikeus mielipiteeseen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ievatar

27.6.2014 11:52

Nomad_1: Millä tavalla 'avioliitto' on raamatullinen termi? Sen sisältö toki on monen homopelkoisen mielestä Raamatusta. Mutta terminä se on puhtaasti lakikäsite.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Pakana xxxxXx

27.6.2014 11:54

En usko jumalaan enkä avioliittoon mutta turvatakseni oikeuteni olen pakotettu menemään naimisiin kun puolisoni on vastakkaista sukupuolta. En täytä raamatun vaatimia avioliiton edellytyksiä, miksi en siis saa valita rekisteröityä parisuhdetta? On yhteiskunnalle vähän turhan kallista ylläpitää kahta rinnakkaista järjestelmää: poistetaan avioliitto kokonaan ja valtion silmissä pidetään vain rekisteröity parisuhde. Jumalaan uskovat voivat sitten hakea seurakunnaltaan ihan omat siunauksensa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Pohojalaanen30

27.6.2014 11:56

Kyllähän se piti olla selvää ettei tuo lakiehdotus tule missään vaiheessa menemään läpi. Se, että tehdään joku kysely johon otetaan 1000 vastausta ja sitten väitetään että kansasta suurin osa on sen kannalla, tuo on kansan aliarviointia. Onneksi sentään lakivaliokunnan älysi kaataa sen. Avioliitto on aina miehen ja naisen välinen asia. Jos tuo laki vapautuisi niin kohta ruvettaisiin vaatimaan, että voisi arvioitua esim. koiran tai hevosen kanssa. USA:ssa tämä on mahdollista mm. Nevadassa. En toivo tuota hullutusta Suomeen kuitenkaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Peltonen

27.6.2014 12:06

Shiva:
Kyllä kuule"pedofiilit, pulunnussijat ja ruumiin raiskaajat"saa Suomessa mennä naimisiin jos ovat täysi-ikäisiä!
Ari Peltonen

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

shiwan8

1.9.2014 19:02

Ihan samalla tavalla kuin homoseksuaalit saavat. Tässä on kuitenkin kyse siitä kenen kanssa kukakin saa ja ei saa mennä naimisiin, ei siitä voiko ylipäätään mennä naimisiin.

tsoushi

27.6.2014 13:03

Kunpa ihmiset ajattelisivat omilla aivoillaan, eivätkä puolustaisi vain sokeana jotain mielipidettä tai arvoa. Kuinka moni oikeasti on edes vähemmistöjä vastaan, oli kyse mistä vähemmistöstä tahansa. Vastustaminen ja viha, on vain merkkejä kypsymättömästä ihmisestä, jonka on pakko pönkittää egoansa voidakseen tuntea itsensä paremmaksi kuin muut. Klassinen vuorenvalloitus-kiusaus-portsari-syndrooma. (en puhu ovimiehistä) Toivon syvästi että egoististen rasistien väliset liitot kielletään, koska on yhteisten etujen vastaista että heillä on vielä 2014 lisääntymisoikeus sivistyneessä valtiossa. Tai sitten vain vähän herättelee itseään. Helppoa kuin heinän teko, ellei sitten ole ihan pässi !
Kiitos !

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

gangsta

27.6.2014 13:31

Ei olisi Valtaojastakaan uskonut, mutta *tirsk*. Tosiasiat puhuvat puolestaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Scatachiel

27.6.2014 13:36

Niille, jotka kommentoivat järjen voittaneen, koska t-arvoinen avioliittolaki torpattiin: järjen häviöhän se on. Itse en näe mitään järkeä syrjiä homoseksuaaleja ja kieltää heitä menemästä avioliittoon, ihmisiähän hekin ovat, eikä se ole pois meiltä muilta. Järkeväähän se vain olisi sallia, se toisi enemmän hyötyjä kuin haittoja näin pidemmän päälle. Koettakaapas ajatella tuota nyt ihan oikealla järjellä ja unohtaa se "hyi vittu kun luonnotonta" -tunnejuttu siitä sumentamasta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

shiwan8

1.9.2014 19:04

Ei t-arvoista avioliittolakia edes yritetty saada maahan. Miten se olisi voitu torpata?

Joku roti

27.6.2014 13:41

Maailma on täynnä kusipäitä jotka tietävät miten muiden kuuluu elää, olla ja toimia. Niin on ollut aina eikä tule muuttumaan niin kauan kun meitä karvattomia apinan risteymiä maa päällään kantaa. Se sopusointu ja inhimillisyys lähtisi uuteen nousuun kun jäljellä on kourallinen porukkaa joiden pitää selvitä ilman politiikkaa ja kaupan ale-laareja. Mutta odotellaan, eiköhän luonto hoida.

PS. Puollan homoliittoja jo siksi siksi että asialla ei ole vitunkaan väliä verrattuna moniin ihmiskunnan ongelmiin, sallimalla se on yksi kiistakapula vähemmän.
Sitäpaitsi jos joutaa miettimään mitä muut puuhaa makkarissa niin voi samantien hommata vaikka töitä ja lopettaa se vinkuminen palstoilla. Valtaoja edustaa vähemmistöä ihmiskunnasta, eli sitä pientä valoa tunnelin päässä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

shiwan8

1.9.2014 19:05

Valtaoja on fanaatikko. Siinä ei ole mitään hyvää oli asia mikä tahansa. Muuten olen kyllä kanssasi samaa mieltä.

Not like you

27.6.2014 13:48

Wow Finland!Some comments really make me gag. Living in the one of the most developed country in 21st century, yet having logic of 14 century Pakistan. Is someone seriously comparing sick sexual abuse of children with free decision of 2 grown ups to legalize their relationship? Isn't it bigger problem in the world 9 year old girls forced to get married to adults?! Or teenagers forced to get married coz of pregnancy? Both are legal!!And I am sure you are disgust when you see young girl walking hand in hand with old rich grandpa, as much as you are disgusted with two guys doing the same thing. Despite the question is this girl free willingly with him, or just because of grandpas money, those two can still get married. If you want to take away rights to everyone who disgusts you and doesn't follow your primitive ideology go to live in North Korea. I am sure Kim Jong will suport your primitivizm by effing you in the ass

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

shiwan8

28.6.2014 06:45

Well, the deal here is that "we" are trying to legalize something that is totally something else it is said to be. Yet again, the fact remains that people are willing to throw blatant lies in to their arguments just to either undermine their opponents argument or to make their own argument stronger. This would not be a problem if the majority of people were not so damn stupid that they would believe the lies of at least one side in stead of actually thinking it through on their own. We have to accept that in cases like these, the average person is either as stupid as a rock or as easily deceived as the most naive child you can imagine.

Lopettakaa itkeminen

27.6.2014 14:04

Olisko mitään mahdollisuutta että hävinneet osapuolet nyt vaan lopettais täyttämästä sosiaalista mediaa tällä propagandapaskalla. Olen itsekkin lain kannalta, mutta jumalauta että olette huonoja häviäjiä. On sitä nyt ennenkin tässä maassa tehty järjenvastaisia päätöksiä, mutta sitä se demokratia nyt vaan on.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

xcxdxxdxdxdxmoikka

27.6.2014 14:17

homous ei ole sairaus mutta siitäkin voi parantua

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mummo 31

27.6.2014 14:17

Homoilu on miesten hommaa. Se on selvä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Acnostic

27.6.2014 14:31

Minusta tässä asiassa on suuri riski se, että mihin lopulta raja vedetään. Homoille ja lesboille kuuluu olla tietyt samat oikeudet kuin heteropareille, mutta esim. adoptiota en hyväksy. Kunnioitan sen verran biologiaa, että kasvattakoon lapset ne, ketkä voivat luonnollisestikin saada lapsia. Jos minut olisi adoptoitu homoperheeseen, niin en ehkä osaisi olla katkera ja kieltää vanhempiani, mutta jos minä ja vaimoni kuollaan, niin haluaisin että lapseni tulevat huoltajat olisivat "biologisesti normaaleja". Minua harmittaa tuo Eskon kulmikkuus tässä asiassa, kun muuten se on mun idoli! =)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tuomas_8

27.6.2014 14:38

" Siinähän kumminkin pitäisi olla kyse kahden aikuisen,itsestään vastuussa olevan ihmisen välisestä sopimuksesta."

Tämä on niin hyvä tiivistelmä että ellei tästä ymmärrä mistä on kyse, on aika tyhmä. Tai fanaatikko.

Syy miksi sopimus pitää saada viralliseksi, on täysin sama kuin muillakin avioliitoilla: Juridis-taloudelliset syyt. Puolisoiden väliset kytkökset on kirjattu kovin moneen paikkaan monessa laissa ja kun haetaan samoja oikeuksia niin on selvää että on nimenomaan kyse avioliitosta siinä mielessä kuin laki sanoo.

Jokainen joka taas lähtee siitä että muita lakeja pitää rukata siksi että avioliiton määritelmää muutetaan, on rasisti, noin lähtökohtaisesti: Silloin ei ole enää kyse tasa-arvoisesta avioliitosta vaan homofobiasta. Sama pätee siihen että ei voida aloitetta hyväksyä koska ei ole "selvitetty vaikutusta muihin lakeihin": Aivan puhdasta jeesustelua ideologisten syiden pimittämiseksi: Kun on joku laki joka halutaan äkkiä läpi niin _mitään ei selvitetä_ etukäteen eikä jälkikäteenkään.

Tämä on aivan päivänselvää kun katsoo mitä tahansa lainsäädäntöä jota on viimeisen 20v aikaan tehty.

Kirkko taas voi keksiä omalle toimitukselleen nimen jollei miellytä, niin on ennenkin tehty.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

shiwan8

31.8.2014 17:16

Sinä et sitten tiedä mitä rasismi on? Ehdotan, että jatkossa joko jätät käyttämättä sitä sanaa tai sitten käytät sitä yhteydessä johon se liittyy edes jotenkin.

Saariston akka

27.6.2014 15:07

No voi voi, siitä ei ole kuin vähän yli kymmenen vuotta, kun Yleisradion selostaja aloitti selostuksensa Turussa olleesta vähemmistötapauksesta 'Naiset ja muut vähemmistöt...' Siinä sitä valtakunnallista tasa-arvoa kaikille.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Vuoriston eukko

28.6.2014 19:20

"No voi voi, siitä ei ole kuin vähän yli kymmenen vuotta, kun Yleisradion selostaja aloitti selostuksensa Turussa olleesta vähemmistötapauksesta 'Naiset ja muut vähemmistöt...' Siinä sitä valtakunnallista tasa-arvoa kaikille."
Mitä yrität sanoa? Ei vähemmistön sanominen vähemmistöksi ole vähättelyä. Tosin Suomen suurin vähemmistö ovat miehet, sillä naisia on enemmän.

Toivot0n

27.6.2014 15:23

Niin kauan kuin ihmiset uskovat satukirjoihin (Lue) Raamattuun. Ja nämä samat ihmiset sitten mieltävät avioliiton jumalan pyhittämäksi liitoksi ja näin saatanalliset homot/lesbot eivät voi tämän liiton nimissä toimia. Senpä takia tästä asiasta on turha kiistellä, kun vastapuolella on itseään uskovaiseksi kutsuva henkilö, joka kuitenkin on sen verran moraaliton omaa oppikirjansa opetuksia noudattamaan ja poimii vain sieltä nämä "omaan elämään sopivat kohdat".

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mika$

27.6.2014 15:56

Demokratia,perseestä. Olen pitänyt Valtaojaa hienona miehenä,mutta nyt tipahti pojot. Kannatan tasa-arvoa,mutta oman mielipiteensä kurkusta alas tunkeminen ja asian eri tavalla näkevien lapsellinen haukkuminen on perseestä. Suvaitsevaisuus käsittää myös eriävien mielipiteiden kunnioittamisen. Lapsellista kuvitella että demokraattinen äänestys toisi automaattisesti itseä miellyttävän lopputuloksen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

who cares

27.6.2014 16:21

Mä alan olla NIIN kyllästynyt tähän homosaatioon, joka päivä joku aviisi ylistää homostelua. Hei homot, lopettakaa se toitottaminen. On varmaan ihan fine olla gay, mutta ihan oikeesti: ketään ei kiinnosta!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Alea iacta est

27.6.2014 16:23

Kansanedustajat nimensä mukaisesti edustavat kansaa. Hei, mä sain villin ajatuksen: pidetään asiasta suora ja sitova kansanäänestys, niin ei tarvitse kansanedustajien tuuliviireilyyn luottaa.

Mitä tuumaatte?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tajuamisapua

27.6.2014 18:39

"Miksi homojen on niin tärkeää saada kirkollinen hyväksyntä kun eivät kerran kirkon oppeihin muutenkaan usko? Sitä en vaan tajua!"
Suurin osa homoista varmaankaan ei kaipaa "kirkollista hyväksyntää". Julkisuudessa on kyllä ollut myös uskovaisia homoseksuaaleja. Laki kuitenkaan ei voi pakottaa uskontokuntia antamaan sellaista hyväksyntää, sillä Suomen perustuslaki takaa oikeuden nimeltä uskonnonvapaus. Uskontokuntien opilliset linjaukset eivät kuulu valtiolle. Se ei siis saa kieltää tai vaatia noudatettavaksi jotain uskonkappaletta. Poikkeuksena tästä ovat teot, jotka rikkovat lakia, esimerkkinä uskonnollinen rituaaliteurastus, jonka on suoritettava tavalla, joka ei riko eläintensuojelulakia. Vaikka rekisteröidyillä uskontokunnilla on oikeus suorittaa vihkiminen, avioliitto on sopimus kahden yksilön sekä valtion välillä. Uskonnollisella avioliittoseremonialla, avioliiton siunaamismenolla tms. itsellään ei ole merkitystä tuolle sopimukselle.
http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1929/19290234?search%5Btype%5D=pika&search%5Bpika%5D=avioliitto

Kristillisdemokraattinen puolue ei ole osa Suomen evankelisluterilaisen kirkon organisaatiota, vaikkakin mm. KD:n puheenjohtaja Päivi Räsänen yksityishenkilönä on tuon kirkon jäsen. Sikäli Räsäsen henkilöön yhdistynyt "homokohu" ei suoraan liity mitenkään ev.lut. kirkkoon.
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/70150-kirkko-44-papeista-muuttaisi-avioliittolakia

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Pauke123

27.6.2014 18:47

Hyvä Esko, täysin samaa mieltä! :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Höllber

27.6.2014 18:49

Muuten samaa mieltä, mutten usko Valtaojan tavoin että inhimillisyys ja ihmisyys voittaisivat. Talousromahduksen jatkuessa länsimaissa suvaitsevaisuus vähenee. Lopulta perussuomalaiset arvot nousevat enemmistön arvoiksi. Nationalismi ja uskonnot nostavat rumia päitään kun elintaso laskee.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Gorge

27.6.2014 19:00

Mun mielestä "Imekää munaa molot" on kakaramainen kommentti. Valtaoja on tuollainen partaradikaali, jonka on vaikea suvaita sitä, että kaikki eivät ole samaa mieltä kuin hän.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Provo

27.6.2014 19:05

Minun mielestäni Valtaojan kielenkäyttö on todella surkeaa huumoria ja lapsellista, tai kakaramaista, hänen käyttämäänsä sanaa lainaten. Se kyllä vetoaa tietyntyyppisiin ihmisiin, joiden kirjoitetun ja puhekielen ymmärtäminen ja tuottaminen on rajallista. Tämäkin henkilö on unohdettu kymmenen vuoden kuluttua. Eikä hän valitettavasti pysty tyylillään samaan muutosta aikaan, ennemmin vahinkoa vaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Maria-Liisa

27.6.2014 19:54

Eskon lausunnon - "Imekää munaa, molot!" - kuultuani ajattelin:

"Sääli, että joku on vielä aikuisenakin niin kakara."

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kuusimetsa

27.6.2014 21:24

Säädettäköön homoille ja lespoille oma lakinsa. Heitä ei saa sekoittaa avioliitto asiaan.
Olkoon sen nimi vaikka homoliitto. En vastusta etteikö heille annettasisi samoja oikeuksia kuin avioliittolaisille. Mutta avioliitto on miehen ja naisen välinen liitto ja pistde.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Joouuu

27.6.2014 21:32

Eläinten homoseksuaalinen käyttäytyminen ei johdu muusta kuin vahingosta eli eläin parittelee saman sukupuolen kanssa erehedyksessä sillä nämä eivät harrasta homosuhdetta. Kukaan ei pysty kysymään eläimeltä että oletko homo. Toisin on taas sama jos eläin elää saman sukupuolen kanssa niin voihan sitä ihminenkin kaverin kanssa ilman seksiä. Joten laitetaan jo piste tälle eläinten syyttelylle ja jätetään eläimet rauhaan.,

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mitä?

27.6.2014 22:03

Liedossa EI ole Essoa. Onko muukin jutussa fiktiota?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Perinteinen...

27.6.2014 22:04

"Pulut, alaikäiset ja ruumiit eivät antamaan suostumustaan tai olemaan osallisina laillisessa täysivaltaisten oikeustoimissa. Täysi-ikäiset elävät miehet ja naiset voivat."

No entäs pienet tai jopa syntymättömät lapset tai keinohedelmöitetyt sikiöt...pystyvätköhän he antamaan suostumustaan minkä rakenteisessa perheessä he haluavat elää tai mihin he haluavat tulla adoptoiduksi..ai niin joo...nää homopariskunnat ovatkin niin täynnä rakkautta ettei heteropari koskaan kykene siihen....

Ja mihin perustuu väite enemmistö kansasta hyväksyisi? Pitää nyt muistaa, ettei äänekkäin välttämättä ole enemmistö...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Historian kanta

27.6.2014 22:23

Vielä pitää sanoo kaikille Historian esimerkki. Antiikin aikaan homous oli ERITTÄIN yleistä koska naista pidettiin huonompi arvoisena, kaikki kuitenkin kääntyi kun Kristinusko sai suosiota Euroopassa, josta mahdollisesti on jälkipolville jäänyt tämä "homokammo"

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Marksi veli

27.6.2014 23:51

Jännää, että Suomessa asuu näin paljon perverssejä uskovaisia, jotka ovat sairaalloisen kiinnostuneita muiden harrastamasta seksistä. Mitä jos heittäisitte sen raamattunne välillä nurkkaan ja harrastaisitte itse seksiä jossakin muussakin kuin lähetyssaarnaaja-asennossa ja vielä valot päällä. Huomaisitte, että se onkin niin hauskaa, ettei jää aikaa vakoilla ja kiusata muita ihmisiä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tapio R

28.6.2014 00:59

Olen umpihetero ja kannatan tasa-arvoista avioliittolakia, noin yleensäkin ja varsinkin vittuillakseni Putinille... :-)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Dosentti100

28.6.2014 02:05

homous ja lesbous on kuvottavaa ja todella sairasta!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Vyh

28.6.2014 09:07

Äänestys on pidetty ja tulos on selvä. Rutinat pois. Sitäpaitsi edelleen lapsentekoon tarvitaan mies ja nainen. Persereikä on edelleenkin ymmärtääkseni paskomista varten....eläimillä myös. Näiden tosiasioiden sijaan sitä en kiellä etteikö seksi saman sukupuolen edustajan kanssa voisi olla ihanaa. Perhettä homot ei silti voi luonnollisesti perustaa...siis lapsineen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Peltonen

28.6.2014 09:50

Tiedoksi, että Suomen laki sallii eläimiinsekaantumisen, jos eläin ei siitä kärsi, vaikkei siinäkään tapauksessa paljon elikon suostumusta kysellä.
Mutta kaksi samaa sukupuolta olevaa ihmistä ei saa halutessaan mennä naimisiin.Kuulostaako kohtuulliselta...?
Ja mitä Raamattuun tulee, niin Jumala mm.hyväksyy moniavioisuuden, orjuuden ja kehoittaa tappamaan sapattina peltotöitä tekevät - kivittämällä! Eli homojen avioliittoa Raamattuun vedoten kannattavat sitten ilm.em.asioita!?!
Ari Peltonen

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kiitti ja kuitti

28.6.2014 10:41

No johan on. Kyllä adoption voi hyväksyä, mutta omasta mielestäni se ei kuulu kirkon tehtäviin hyväksyä homoliittoja. Ja ainahan sitä voi mennä tietenkin muualla kuin kirkossa naimisiin. Hyväksyisivät nyt tämän lain, jotta säästyisi tältä jokapäiväiseltä valitukselta, miksi valittaa kun on kerran itse kansanedustajista äänestetty itse ja nyt heti aivan hirveä haloo?? Rauhassa vain niin kyllä se laki läpi menee. Itsekkin sen kannalla, mutta näitä kommentteja lukiessa alkaa vähän miettimään... Haukkumalla kaikki paranee koittakaa vain!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

valo ei karkaa

28.6.2014 14:01

Taitaa karvaturri olla oikea mustan aukon tutkija.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

outojuttu

28.6.2014 17:44

On mielenkiintoista että vastustajat puhuvat arvoista. Ei heteroseksuaalisuuskaan ole ainakaan minun mielestäni arvo. Se on ominaisuus, kuten homoseksuaalisuuskin. Ihmeellistä miten aikuiset ihmiset ovat kykenemättömiä pistämään itsensä ajattelussaan toisen asemaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Sellasta :)

28.6.2014 19:08

Muahhahahhaaa! Mitä juttua :D naurattaa lukea aikuismaista keskustelua aiheesta. Jatkakaa :)

Oma mielipiteeni on, että homoudessa ei ole mitään väärää. Hormooneista ja kaikennäköisestähän siinä taitaa olla pitkälti kyse. Asioista siis en niin kauhesti tiedä, omaa päätelmääni vain. Itselläni nainen, kersa ja perhe eikä homoutta vastaan mitään.

Suurin ongelma mun mielestä on kuitenkin se, että jossain vaiheessa yli puolet edustajistamme olivat homo myönteisiä, nyt mielipide kuitenkin muuttunut. Herää kysymys luotettavuudesta. Pelkkiä puheita tälläkin kertaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Pirullinen enkeli

29.6.2014 02:04

Esko kalastelee huomiota. Hyvin näyttää tulevan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

JakeJake

29.6.2014 05:07

Entä jos 18v poika haluaa mennä naimisiin 40v isänsä kanssa, ja myös isä haluaa näin. Kummatkin ovat siis aikuisia ja haluavat näin toimia. Onko tämä suvaittava?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

makke111

30.6.2014 15:41

Pirusti jää vielä tuon 166.000 jälkeen miettijöitä?
Olen tässä yrittänyt, tosi huonolla MENESTYKSELLÄ, kysellä, mitähän sotiemme veteraanit, jotka ovat henkensä kaupalla tämän maan meille taistelleet, oliivat asiasta mieltä?
Olen mylös yrittänyt kysellä, milloin marssitaan huonokuntoisten isiemme ja äitiemme puolesta ja kannettaan kylttiä, OIKEUTTA VANHUKSILLE? Kerätään kánsalaisdressi lakialoitteekisi vanhusen inhimilliseen hoitoon??? Minua ihan tosissaan kiinnostaa tämä? Olkaa hyvä ja kertokaa

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Rakastan elämää

2.7.2014 08:38

Homoavioliitot eivät ole luonnollista, mutta emme saa silti vihata tai syrjiä niitä. Lapsiavioliitot eivät ole luonnollisia, mutta emme saa silti vihata tai syrjiä tällaisia perheitä. Vastustan silti näiden perhemuotojen hyväksymistä lain voimalla, vaikka niitä on, on ollut ja tulee aina olemaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Hetero-King

2.7.2014 11:52

Sairaus mikä sairaus ja Piste! Homous on yhtä sairasta kun pedofilia, eläimiin ja ruumiiseen sekaantuminen jne. 1970-luvun alussa homous oli sairaudeksi luokiteltu Suomen laissa ja se luokitellaan edelleenkin sairaudeksi useissa maailman maissa ja hyvä niin :) Suomeen pitäisi palauttaa sama laki. Ei tästä asiasta kannata edes keskustelua käydä ja onneksi meillä eduskunnassa on vielä viisaitakin jotka vastustavat tätä sairasta lakialoitetta. Valitettavasti eduskuntaamme on valittu näitä sairaita/homoja jotka tämän lakialoitteen saivat aikaan ;(

En muista nyt sen nais-kansanedustajan nimeä joka aikoinaan, jo vuosia sitten totesi että "Jos homot ja lesbot saavat mennä naimisiin keskenään niin hän tulee vaatimaan lakia että pitää saada mennä silloin siankin kans naimisiin". Asia on juuri näin, yhtä sairasta molemmat.
Surullisinta tässä on se että tämä lakialoite saa ennemmin tai myöhemmin hyväksynnän ja lainvoiman mutta me heterot ja perinteisiä ja terveitä arvoja kannattavat, ryhdytään vaatimaan lakialoitetta että ne ihmiset jotka sekaantuvat mm eläimiin, heidän pitää myös tasa-arvon nimissä saada mennä esim sian kanssa naimisiin. Se on yhtä luonnotonta ja sairasta mutta tässähän onkin kysymys tasa-arvosta. Sitähän te homot haluatte.
Sääliksi käy myös niitä lapsipoloisia jotka joutuvat elämään tällaisessa perheessä jossa isän nimi on Kalle ja äidin nimi Ville. Mikä häpeä lapselle. Ei siinä paljoa lapsen parasta ajatella.

Vielä lopuksi totean homoille että syytätte meitä heteroita ahdasmielisyydestä ja suvaitsemattomuudesta jne kun emme hyväksy sairaita lakialoitteitanne mutta ettehän itsekään hyväksy sitä et suurin osa ihmisistä inhoaa homoja ja vastustaa lakialoitettanne. Eikös sekin ole suvaitsemattomuutta että meillä heteroilla ei saa olla oikeus mielipiteisiimme ja arvoihin jotka ovat terveitä ja oikeita?
Totuus kuitenkin on se että jos asiasta tehtäisiin esim kansanäänestys, ette saisi lakialoitettanne läpi ikinä. Totuus on myös se että suurin osa kansanedustajistammekin vastustaa pohjimmiltaan aloitettanne mutta oman edun nimissä ovat valmiita hyväksymään sen. Ei kannata syyttää perinteisiä ja kristillisiä arvoja kannattavia ja kunnioittavia kun itse on noin sairas ja ahdasmielinen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Peltonen

3.7.2014 10:38

Hetero-King:
EIhän suurin osa suomalaisista vastusta homojen naimisiin menoa, päinvastoin! Sinähän se tässä et hyväksy enemmistön mielipidettä! Ja kuule suurin osa laki-aloitteen kannattajia on kaltaisiani pesunkestäviä perusheteroita, ei sitä pelkästään homot aja, todellakaan.
Ja kun kerran kannatat kristillisiä arvoja olet ilm.Jumalasi kanssa samaa mieltä, että poikavauvojen sukuelimet tulee silpoa, moniavioisuus ja orjuus sallia ja sapattina peltotöitä tekevät kivittää kuoliaaksi!?!
PS.Miksi ihmeessä esim.ateistin pitäisi elää Raamatun mukaan!?
Ari Peltonen

tulevaisuustutkija

11.8.2014 03:05

Änkyräheteroille huomioitavaksi: Viimeistään parinkymmenen vuoden kuluttua teitä häpeävät kaikki ajattelevat ja tunteisiin kykenevät oliot.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Hyvä Venäjä

31.8.2014 12:31

Oletpas sinä suvaitsevainen tulevaisuustutkija! Kaltaisiasi rappiokulttuurin edustajia ei onneksi kannata ottaa vakavasti. Onneksi Venäjän oikeudenmukainen homolaki on tulosssa meillekin Putinin myötä ja silloin loppuu tämä saasteen tulva ja homojen kitinä! Hieno juttu!

Jussi T

30.8.2014 21:24

Jos nämä suvaitsevaiset pikku homppelistit lopettaisivat puhumisen suvaitsevaisuudesta kun käskevät imeä moloa ja käskevät normaaleja kansalaisia häpeämään itseään kun eivät ymmärrä kakkaisia seksileikkejä kahden karjun välillä. Mitä tämä on muuta kuin häpäisyä terveitä arvoja kannattavia ihmisiä kohtaan jotka eivät kulje homopropagandan sokaisemina naukuen samaa mantraa homojen oikeuksista. Nämä monet tämänkin palstan mielipidekirjoittajat osoittavat avointa vihaa ja halveksuntaa niitä kohtaan jotka tajuavat luonnollisen ja sairaan seksin eron. Olen mielelläni normaalien arvojen kannattaja ja en häpeä tippaakaan mielipiteitäni. Jos sairaan seksin kannattaja ja propagandan aivopesemä mielistelijä on olevinaan aikuistunut ja fiksu niin moiset pelkurit saavat nimitellä miksi haluavat, en paljoa piittaa moisten ressukoiden mielipiteistä, kuten hyvänä esimerkkinä tämä "tulevaisuustutkija" nimimerkki. Homouden leviäminen on rappiokulttuuria ja saastetta jota kukaan terve ja omilla aivoillaan ajatteleva ihminen ei arvosta massiiisesta propagandasta huolimatta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Äänioikeutettu

21.11.2014 11:00

Jos nämä suvaitsemattomat pikku homofoobikot lopettaisivat puhumisen luonnottomuudesta, kun käskevät homojen painuvan takaisin kaappiin, ja käskevät normaaleja ihmisiä häpeämään itseään kun eivät ymmärrä ahdasmielisyyttä ja oman napaansa katsomista. Mitä tämä on muuta kuin häpäisyä ihmisyyttä ja tasa-arvoa kannattavia ihmisiä kohtaan, jotka eivät kulje 3000 vuotta vanhan kirjan sokaisemina naukuen samaa mantraa kristittyjen oikeuksista. Nämä monetkin tämän palstan mielipidekirjoittajat osoittavat avointa vihaa ja halveksuntaa, jotka tajuavat ihmisen luonnollisen halun kokea kuuluvansa yhteiskuntaan rakkauden kohteestaan huolimatta. Olen mielelläni normaaleja arvoja kannattava, enkä häpeä tippaakaan mielipiteitäni. Jos sairaan ahdasmielisyyden kannattaja ja propagandan aivopesemä mielistelijä on olevinaan aikuinen ja fiksu, niin moiset pelkurit saavat nimitellä miksi haluavat. En paljoa piittaa moisten ressukoiden mielipiteistä, kuten hyvänä esimerkkinä tämä "Jussi T" -nimimerkki. Homofobian leviäminen on rappiokulttuuria ja saastetta, jota kukaan terve ja omilla aivoillaan ajatteleva ei voi arvostaa massiivisesta propagandasta huolimatta.

tähtimies

9.11.2014 10:41

"Sääli, että joku on vielä aikuisenakin niin kakara."

Itsesääli onkin paras sääli...

En ole jaksanut vaivautua tässä asiassa ottamaa kumpaakaan puolta kun en ole pervertikko tai tekojuutalaiskörttiläinen, mutta Eskon ja parin muun älykön kommentit saivat minut valitsemaan sateenkaariporukat. Eihän kukaan halua enää 2014-luvulla olla moraaliton juntti ja joutua imemään jonkun partanaaman ryppyistä lerssiä!?

Oikeasti minua vituttaa näissä asioissa vain väkivallalla kerättyjen verovarojen tuhlaus ja aikomus pakottaa muutkin jakamaan maailmankuvansa ja arvotaa touhujansa. Fistatkaa toistenne paskareikiä minkä haluatte, mutta älkää vaatiko siihen rahoitusta muilta tai edes muiden hyväksyntää. Leikkikää vain jotain vuoden -3500 ählyä, mutta älkää vaatiko siihen käytettävän verovaroja tai perustelko muihin vaikuttavia yhteiskunnallisia päätöksiä niiden kivikautisten satujen perusteella.

Tässä asiassa on pääasiassa kaksi hörhöporukkaa vastakkain. Toiset eivät osaa käyttää sukupuolielimiään oikein ja toiset eivät tajua mitä rotua ovat. Kumpikin osapuoli kuvittelee omaavansa universaalin moraalin, jota kaikkien muidenkin tulisi noudattaa - tai ainakin kustantaa sen harjoittaminen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Pink Butterfly

19.11.2014 09:41

Ja sitten ovat vielä niitäkin ,jotka katsovat olevansa keskustelun kummankin ´osapuolen´ yläpuolella. Onneksi he osaavat käyttää kaluaan joka kerta siittämiseen eivätkä sitä muuten turhaan esille otakaan.Täytyyhän nyt joka miehen ainakin parisataa jälkeläistä päästä elämänsä aikana siittämään,että maailma täyttyisi nopeammin ja pelastuisi..(.Yläpuolelta käsin osallistumisessa on näet sekin etu ,että voi paskaa heittää tasapuolisesti yhtä helposti kummankin osapuolen niskaan ja heittäjän nautinto siitä kaksinkertaistuu näin...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kilimister

20.11.2014 17:56

Hemmetti, arvostus Valtaojaa kohtaan kasvoi entisestään.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Deitsi-lamppu

20.11.2014 19:09

Eipä täällä kukaan mitään perusteluja näköjään lue, yhtä huutamista lähes koko ketju. Hävettää näiden ahdasmielisten, uudelleen ja uudelleen samoja absurdeja "argumentteja" vinkuvien köyhämielisten ja ilkeiden ali-ihmisten puolesta. Opetelkaa hieman empatiaa, siitä se Jeesuskin oikeasti puhui. Käykää edes kerran elämässänne sen oman pienen maailmanne ulkopuolella, jos aiotte jääräpäisesti vaikuttaa muiden ihmisten elämään. Menkää ja tutustukaa yhteenkin homoon ja huomaatte, miten julmia olette. Hävetkää.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jotain rajaa

20.11.2014 22:21

Ensin homot sitten bedofiilit ja raiskaajat sekä eläimiin sekoutujat lisää tasa vitun arvoa kyllä Suomesta tulee hieno maa mitähän seuraavaksi lapsillemme opetamme???

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

sir sodomiitti

22.11.2014 20:36

HAHAHAH! Koska lapset ja eläimet voi allekirjottaa laillisesti pitävän sopimuksen. Ennen vanhaan raiskauksen uhri joutu naimaan raiskaajansa; tästä epäinhimillisestä käytännöstä luovuttiin. Idiootti

J.K.

20.11.2014 22:24

Kämpässä on talvella lämmin, hanasta tulee vettä, töpselistä tulee sähköä, kaupasta saa ruokaa ja huoltoasemalta polttoainetta. Voi liikkua melko vapaasti koska tahtoo ja missä jos ei tee pahojaan, eikä tarvitse olla nippua satasia mukana siltä varalta jos poliisi kysyy. Valtionhallinnon arvostelemisesta ei joudu vankilaan tai salamurhatuksi. Näillä pärjää jo aika pitkälle eikä mitään näistä oteta pois sitä vastaan jos homot pääsevät naimisiin. Edelleen voin seurustella naisten kanssa ja ehkä joku päivä mennä sellaisen kanssa naimisiin ja perustaa oman perheen, eikä mikään näistä ole vähemmän pyhää vaikka naapurissa asuisi naimisissa oleva mies- tai naispari tai heillä olisi lapsi, joko adoptoitu tai jommankumman edellisestä suhteesta.

Oma juttunsa on missä määrin homous on valinta. Jos se on niin heterous on myös. Eipä ole tarvinnut antaa asialle kahta ajatusta. Eikä ole kukaan tullut taputtelemaan selkään ja kehumaan hienosta valinnasta. Vaikka toisaalta, halukasta seuraa saisin epäilemättä helpolla jos valitsisin homouden. Takavuosina oli tyyppi joka oli oikein hanakasti tarjoutumassa kumppaniksi, mutta hän oli itsekeskeinen ja kontrolloiva narsisti joka piti itseään suurena älykkönä ja yleiskatsoi toisia. En olisi kyllä huolinut sellaista naistakaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Reiska3

21.11.2014 01:43

Jo riittää älämölöä kun joku ei pidä tätä kahden miehen välistä luonnotonta seksuaalista kanssakäymistä normaalina. Tunteet käy kuumina ja perinteisen miehen ja naisen välisen seksin ainoana oikeana ja luonnollisena pitäviä ihmisiä haukutaan idiooteiksi ja ahdasmielisiksi ja toisilta rakkauden kieltäviksi junteiksi ja rasisteiksi! On aika hyvin onnistunut tämä homopropaganda kun ennen asiat olivat päinvastoin. Jokainen ihminen tajuaa mikä on luonnollista ja mikä ei. Miten tällainen raivoaminen tälläkin foorumilla edistää näiden vihamielisten homostelijoiden asiaa? Tämä on kai sitä suvaitsevaisuutta eli kaikki normaalin seksin ainoana luonnollisena pitävät haukutaan lyttyyn ja uhkaillaan ja halvennetaan jos eivät ymmärrä tämän erikoisen toiminnan hienouksia. Huvittavinta on kun normaaleja heteroita sanotaan piilohomoiksi kun he arvostelevat näitä outoja asioita. Ei kukaan normaali ihminen homostele, se on ihan selvää. Sitäpaitsi jos ei halua kahden miehen tai kahden naisen kasvattavan lapsia siihen on ihan oikeasti selvät syyt. Se ei todellakaan ole normaali kasvuympäristö setalaisten kiivaista kommenteista huolimatta. Avioliitolaki ei mainitse sanaakaan homoista vaan ainoastaan sen että avioliiton perustaa mies ja nainen. Se ei ole siis homoilta kielletty sen enempä kuin heteroiltakaan. Puoliso vain pitää olla eri sukupuolta. Kuka estää homoja rakastamasta toisiaan? Mikä oikeus on 1 prosentin marginaaliryhmällä päättää koko kansan laeista ja vielä kieroilemalla ja väkisin tuputtamalla ja vaatimalla lakialoitteitaan läpi väärin perustein? Myös nettiäänestyksessä selvästi suurin osa suomalaisia on perinteisen avioliiton kannalla. Kansanedustajien pitää kuulla kansan mielipidettä eikä raivoavien ja rasististen homoiljoiden valheellista propagandaa. Kukaan normaali ihminen jolla on empatiaa ei tuomitse homoja ihmisinä mitenkään mutta avioliitto on miehen ja naisen välinen liitto eikä ole mitenkään epätasa-arvoinen vaikka se sellaiseksi homopropagandassa asia luokitellaan. Valitkoot homot rekisteröidyn parisuhteen ja heterot avioliiton. Kaikki homopropaganda ja muiden kuin heidän mielistensä demonisoiminen alkaa vain inhottaa toisinajattelevia ja aiheuttaa yhä enemmän ja enemmän vastenmielisyyttä koko ryhmää kohtaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Clou

21.11.2014 07:40

Ei minulla ole mitään homoja vastaan. Samoja ihmisiä luojan edessä. Kaksi jalkaa, kaksi kättä, pää, aivot jne. Mutta pitääkö sitä toitottaa ihan koko ajan. Kohta on varmasti joku homokokkitrealityv-ohjelmakin tulossa. No, mutta se adoptio-oikeus askarruttaa. Pienten lasten vuoksi en ole vielä valmis myöntymään tähän. Oikeus lapsillakin on!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

näin on

21.11.2014 08:43

Kyllä nyt ehdottomasti tulisi sallia myöskin moniavioisuus kuten esim. monissa arabimaissa. Myöskään Thaimaasta tulee ottaa oppia ja sallia avioliitot eläinten kanssa. Nyt puhutaan vain homojen oikeuksista ja unohdetaan muut vähemmistöt kokonaan!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Zebeteus

21.11.2014 11:38

Minun mielipiteeni on AINOA OIKEA!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Entinen Esko fani

21.11.2014 11:41

Arvostin Esko Valtaojaa valtavasti tietofinlandia aikoihin mutta viime vuosina on arvostus tippunut nolliin tai sen alle Eskon yrittäessä olla esillä jatkuvasti oli asia mikä tahansa.
Se, että Esko on ammattilainen omalla tontillaan ja tietää siitä paljon ei tee hänestä asiantuntijaa millään muulla alalla.
Tietysti nykyään riittää jos on samaamieltä niin kelpaa asiantuntijaksi asiaan, kuin asiaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

21.11.2014 12:30

Olikohan Jari Tervo tavoittamattomissa? No Valtaojan nolo avautuminen ja ala-arvoinen kiukuttelu paikkasi hienosti tätä puutetta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Wienin portit

21.11.2014 14:18

"Terveisiä siis keskustan, kristillisten, persujen ja kokoomuksen äänestäjille: tätäkö todella haluatte?"

En halua, mutta monikultturismin hidastaminen on yhteiskunnallisesti tärkeämpää ja kiireellisempää kuin homoseksuaalien oikeuksien ajaminen. Ruotsissa Tukholma palaa jo, eikä viranomaisilla ole lähiöihin menemistä. Tätä kehitystä minä en halua nähdä Suomessa.

Tasa-arvoinen avioliittolaki menee läpi suunnilleen 2020, kun nuoremmat saavuttavat kriittisen massan äänestäjissä. Odotelkaa rauhassa 6-8 vuotta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Joni Karelius

21.11.2014 15:36

Askel askeleelta kehittyvä tasa-arvo näissä eri aiheissa on aika hidasta edistystä. Kannattaisi suoraan harpata kaikki portaat ylös asti. Voitaisiin pontetiaali käyttää ratkaisemattomiin ongelmiin. Kulttuurin rikkautta on elämän säilyminen monimuotoisena, Kulttuurin tasapäistäminen on köyhdyttämistä ja johtaa aina konflikteihin. Täällä päin on tapana toimia tavoilla, jotka maailmalla on havaittu jo aikoja sitten toimimattomiksi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Rääpynä

21.11.2014 15:43

Toisten valinnoistahan katkeroituvat yleensä ne jotka ovat itse mieltymystensä vastaisesti valinneet toisin jonkin ylpeyteen tai pelkoon liittyvän syyn takia. Esimerkiksi en ala-asteella hakenut erikoisluokille vaikka rakastin kuvista ja musiikkia, koska matematiikka oli minusta hienompaa ja olisi ollut typerää tulla kouluun tekemään vaan jotain kivaa, mikä ei ole oikeaa opiskelua. Sitten siitä syystä, että olin itse pystynyt ns. "vastustamaan kiusausta", kiehahdin aina vähän kun toiset puhuivat erikoisluokkalaisuudestaan, koska minä olisin nauttinut siitä myös eivätkä he voineet tietää kuinka paljon(olisin ollut taivaassa), mutta minä olin siitä huolimatta valinnut etten mene erikoisluokalle, ja heidän toinen valintansa sai minut ajattelemaan että he eivät ole yhtä arvostettavia kun olivat tehneet sitä mikä on kivaa. En pitänyt ollenkaan moisesta piittaamatomasta huvittelusta.
Miltäköhän tämä käsitelty homofobia nyt haiskahtaa? Ihmiset jotka eivät koe asiaa henkilökohtaiseksi, taipuvat lyhyen keskustelun päästä hyväksymään tasa-arvoisen avioliittolain. Mutta ovatkohan jotkut vastustajat nyt katkeria, koska heidän menneisyydessään ko mahdollisuutta ei ole ollut? Avioliitto on ollut historiallisessa Suomessa maallinen tapa jossa puolisoksi valitaan henkilö, jonka kanssa hankitaan lapsia jotta pelloille on työvoimaa ja jotta heistä ja heidän elannostaan saa sitten turvaa vanhana kun mitään eläkkeitä ei ole olemassa. Silloin puhuttiin ns. järkiavioliitoista jotka olivat yhtä varteenotettava vaihtoehto kuin rakkausavioliitto. Nykyisin kuitenkin maatalousyhteiskunnan väistyttyä meillä ei ole enää tarvetta omistaa maata ja tehdä lapsia työvoiman takia, siispä lapsien tekeminen ei ole enää riittävä motiivi avioliitolle. Avioliitot meillä nykyisin ovat poikkeuksetta rakkausavioliittoja tai senkaltaisia liittoja ja lapsia hankitaan tunneperäisistä syistä(tai vahingossa). Siksi olisi kummallista asettaa avioliitossa etusijalle lapsien hankkiminen eikä rakkaus puolisoon.
Se on sitten aivan oma filosofinen ja psykologinen päättelynsä että mikä on luonnollista käyttäytymistä mutta homous on kuitekin _jo poistettu_ psyykkisten sairauksien joukosta, joten ei olisi johdonmukaista alkaa jahkaamaan tässä vaiheessa, onko se hyväksyttävää. Fetissit ja perversiot ja niiden vertailu eivät kuitenkaan ole mikään eduskunnan ongelma. Eikä näitä ihmisten pimeitä puolia(vaikkapa sitä jos tykkää käyttää käsirautoja, tai munan imemistä, tai ihan vaan ajattelua) voi poistaa maailmasta, joten olisi väärin kieltää ne. Ihmiset vain turhautuisivat kun eivät pystyisi noudattamaan lakia ilman että se ottaa voimille. Se mitä sukupuolta kumppani on on hyvin pieni osa itse suhdetta. Vai menisikö heteromies kenen tahansa naisen kanssa naimisiin, joka suostuisi? Miksi olettaa että homomies olisi erilainen? Sairaat fetissit eivät sanele ihmisten valinnoissa, vaan ovat vain pieni vaikuttava tekijä, samoin kuin kaikki muutkin mieltymykseen ja persoonaan liittyvät asiat. Heteroissa ei ole vähemmän epäluonnollisia mieltymyksiä kuin homoissa, mutta heteroiden oikeuksia rakkausavioliittoon ei silti poljeta. Jos mies tykkää naisestaan siksi, että hän on fiksu, ymmärtäväinen ja hänellä on isot tissit, ei laki silti sano että se on sairasta koska tuollaiset tissit ovat epäkäytännölliset ja luonnottomat ja silikoneilla on vaikea imettää. Jos mies saa naida naisen jolla on tissit - niin miksei mies sitten saa naida miestä jolla on muna. Ja sama sovellettuna naisiin. En vain näe mitään järjellistä syytä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ajatelkaa lapsia

21.11.2014 17:11

Jättäkä hyvät ihmiset ainakin lapset rauhaan! Joka viikko saa lukea lehdistä koulukiusaamisista ja ei VARMAAN helpota lapsen elämää jos isä on Ville ja äiti Kalle/ isä Maija äiti Liisa. Vain ja ainoastaan näille homopareille lapsen adoptio oikeus SITTEN kun on 100% varmuudella todistettu että Ville pani Kallen paksuksi/ Maija nuoli Liisaa niin kovaa että tuli raskaaksi PISTE

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Emmähomooo

21.11.2014 19:33

Kristityt tappavat ja murhaavat enemmän ihmisiä Suomessa kuin kukaan muu Samoin raiskauksista, pahoinpitelyistä ja lapsiin sekaantumisista suurin osa on kristittyjen tekemiä.
Ei luulisi niin syntisellä porukalla olevan pokkaa ruveta kivittämään syyllisiä. Sama juttu heteroiden kanssa.

Luulenpa muuten, että rouvani on homoseksuaali kun hän tykkää imeä munaa ja siitä, että välillä ajetaan kakkoseenkin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Karhunsydän

22.11.2014 14:47

Koko kommenttikeskustelu eksyy pahasti aiheesta... Ihan ihmeellisiä argumentteja, osa loukkaaviakin. Ei ole poliittisesti korrektia haukkua toisen rakkautta elämänsä tärkeimpään ihmiseen "sairaudeksi". Myöskin seksi on iloinen asia, kun sen osapuolet ovat vapaaehtoisia ja aikuisia, eikä kellekään tulisi tuottaa kyseisestä asiasta häpeää. Varsinkin, kun seksuaalinen suuntautuminen on puhtaasti biologinen ja synnynnäinen asia. Ja vaikkei olisikaan, niin ei se silti haittaa kenenkään elämää. Homofoobikot itse loukkaavat toisen ihmisryhmän oikeuksia ja ylläpitävät syrjiviä rakenteita yhteiskunnassamme. Ja sitten pahoittavat mielensä siitä, kun joku näpäyttää heitä moisesta kiusaamisesta. Itkevät, kun "mielipiteenvapaus" vietiin.

Anteeksi, mutta toisten ihmisoikeuksien polkeminen ja sen perusteleminen "mielipiteenvapaudella" on vähän sama kuin olisit todella rasistinen, haukkuisit tummaihoisia n-sanalla ja vaatisit, että heistä tehtäisiin orjia ja sitten pahoittaisit mielesi kun joku tulisi sanomaan, että "ole hyvä ja pidä turpasi kiinni noiden rasististen herjojesi kanssa". Toisinsanoen pahoitat mielesi siitä, ettet saa sortaa toisen ihmisen yhteiskunnallista asemaa. Mikä tässä on niin vaikeaa älytä? Jos kohtelet huonosti ja epäkunnioittavasti toista ihmistä (niin kuin foobikot tekee homoille), niin älä valita, jos metsä vastaa niin kuin sinne huudetaan. Itse loukkasit toista.

Vai pitäisikö koulukiusaajiakin suojella ja taputtaa päähän, kun kiusaavat jotakuta esim. silmälaseista? Loukkaako kiusatun puolustaminen kiusaajien ihanaa "mielipiteenvapautta"?

Olen nähnyt omin silmin, millaista kiusaamista ja väkivaltaa seksuaalivähemmistöt kohtaavat. Puhumattakaan siitä, ettei rekisteröity parisuhde anna samoja laillisia oikeuksia pariskunnalle kuin avioliitto. Tässä on kyse siitä, että kaikki saisivat yhtäläiset oikeudet ja laki tunnustaisi kaikki pariskunnat samanarvoisina. Avioliitto ei muuten ole mikään kirkon juttu. Se on laillinen käsite; tällä hetkellä heteropari voi mennä naimisiin ilman kirkkoa. Samaa haetaan ei-heteropareille. Eli kirkko saa yhä päättää keitä vihkii, - lakatkaa siis jo vetämästä sitä kirkkoa tähän mukaan.

Ja vihjailemalla, ettei "avioliitto"-käsitettä saisi käyttää samaa sukupuolta olevien liitosta, vihjaat, että pidät heitä huonompina ihmisinä. Siinä se ongelma on. Avioliitto-käsitteestä pidetään kiinni siksi, koska kaikki pariskunnat ovat yhtä arvokkaita. "Homoliitto" kuulostaisi lähinnä aika alentavalta ja lokeroivalta. "Menimme homoliittoon ja ne toiset meni avioliittoon..." ...Häh?

Ja mitä tulee eläimiinsekaantujiin, lapsen hyväksikäyttäjiin ja raiskaajiin, - kaikki näistä ovat luonteeltaan hyväksikäyttöä ja kaikissa näissä toinen osapuoli on uhri. Sen takia ei ole "epätasa-arvoista", ettei kyseisiä tekoja hyväksytä, koska kyseiset teot itsessään loukkaavat joko ihmisten tai eläinten oikeuksia, esim. oikeutta omaan kehoon tai turvalliseen elämään (lähinnä ihmisten kohdalla, eläinoikeuskysymys esim. ruoantuotannon suhteen on monimutkainen juttu eikä liity aiheeseen). Ne on syytäkin kieltää. En tajua, miten joku voi vieläkin ottaa nämä esille keskusteltaessa tasa-arvoisesta avioliittolaista.

Mihin vedän "rajan"? Niin kauan, kun jollakin toiminnalla ei riistetä tai rajoiteta jonkun toisen oikeuksia, se on OK. Samaa sukupuolta olevien avioliitto ei vahingoita ketään. Sen sijaan seksuaalivähemmistöjen syrjintä vahingoittaa ihmisten elämää; kiusaamista, mielenterveysongelmia... Itsemurhia. Täyttä todellisuutta monien LBGT-ihmisten elämässä, kiitos syrjinnän.

Odotan innolla, miten silmittömän typeriä vastauksia tämäkin kommentti saa, jos saa. Avioliittolaista ei vaieta, ennen kuin se on läpi ja piste. Niin kauan, kun ihmisoikeudet eivät toteudu kaikille, tullaan niistä pitämään ääntä.

Ja sitten muut ihmisoikeuskysymykset, esim. vanhusten oikeudet. On kiistatonta, että niidenkin eteen on tehtävä jotain, mutta miksi niiden pitäisi estää jonkin toisen ihmisoikeusasian ajamista, kuten esim. tasa-arvoisen avioliittolain? Yksi asia kerrallaan! Eikö olisi aika vaikeaa laatia kansalaisaloite, jossa pyritään kerralla ratkaisemaan kaikki Suomen ihmisoikeusongelmat? Minä haluaisin kyllä paremman talouden ja pidän nykyistä vanhusten kohtelua epäeettisenä, mutta haluan myös, että seksuaalivähemmistöjen syrjintä loppuisi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

American History X

22.11.2014 15:08

Ihan oikein. Joku roti sentään. Olisitte niinkuin ihmiset ettekä marssisi pitkin katuja toitottamassa. Kohta sitä äänestetään pedofiilitkin naimisiin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Dolf Lundgren

22.11.2014 17:36

Aatu oli oikeassa! Valtaoja nyt pojosi laski -100 pistettä pidin sinua yhtenä Suomen viisaimmista ihmisistä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Äänestäjä

22.11.2014 17:54

Äänestän Valtaojaa Suomen Rumimmaksi Mieheksi!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Iloinen Bi.

22.11.2014 18:47

Avioliitto on vain sana hyvät naiset ja herrat.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

hatsikeuhko

22.11.2014 19:42

Onneksi heterosuhteet on niin turvattuja, että heterot voivat mennä naimisiin ja erota silloin kun huvittaa.

Todella pyhä instituutio.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

oikeutta ihmisille

22.11.2014 19:52

Kun täällä ei kirjoiteta mitään ihmisen oikeudesta. Onko oikeutta vai ei? Siitähän tässä kaikessa on kysymys. Kuka antaa oikeuden ja kuka ei anna oikeutta. Kaikki muu on turhaa löpinää ja jonninjoutavaa spekulointia. Ketä kiinnostaa kaikki muu juttu? Kuka jaksaa lukea 'imekää munaa' - tasoisia heittoja? Lapsellista. Harmittaa että Valtaoja sortui moiseen lapsellisuuteen. Jauhakaa vähemmän seksistä, niin ihmiset ei tympiinny siihen. Todella tylsää kun luonnollisesta asiasta (seksuaalisuus) tehdään niin paljon paskajuttuja. Ihmisten oikeudesta tulee kirjoittaa eikä muusta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi