Foodora pysyy vaiti lähettien vaatimusten edessä – Nyt lähetit kutsuvat kuluttajat boikottiin

Foodora vastuuseen -kampanjan avoimessa kirjeessä ilmaistaan usko asiakkaiden ja median voimaan.

Foodoran ruokalähetit vaativat parempia työehtoja.
Foodoran ruokalähetit vaativat parempia työehtoja. Kuva: KaiPilger/Pixabay.com

Kesällä alkanut palkkakiista ruokalähettipalvelu Foodoran ja lähettien välillä etenee. Foodora vastuuseen -kampanja on julkaissut avoimen kirjeen, jonka se on osoittanut yrityksen johdolle. Lähetit kutsuvat kuluttajat mukaan boikotoimaan Foodoraa 5. marraskuuta alkaen.

Kirjeessä lähetit ilmaisevat pettymyksensä siihen, että johto ei ole vastannut heidän vaatimuksiinsa, jotka toimitettiin Foodoran johdolle 6. syyskuuta. Lähetit vaativat muun muassa palkanalennuksien perumista, inhimillisempien ja läpinäkyvämpien työvuorojen jakoa sekä yhteisiä sosiaalitiloja.

Foodora pyrkii tehostamaan palvelujaan, minkä vuoksi yritys on alentanut lähettien palkkoja. Lähettien tulot pysyvät suurin piirtein samana Foodoran laskelmien mukaan, mikäli lähetti pystyy tekemään tunnissa 2,5 lähetystä.

Lähetit sitä vastoin kertovat tuntikorvauksen pienennyksen olevan niin suuri, ettei sitä pystytä korvaamaan korotetulla lähetysprovisiolla. Lähetit luottavat nyt jatkuvan kampanjoinnin vaikuttavan kielteisesti Foodoran liiketoimintaan, mikäli neuvotteluyhteyttä ei synny. 

Monet ovat jo osoittaneet tukensa kampanjalle. Vihreiden kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluodon mukaan alustatalouteen tarvitaan työehtoja, joilla voidaan turvata lähettien oikeuksia.

Vasemmistoliiton kansanedustaja ja puheenjohtaja Li Andersson twiittasi, että vastuu työstä ja riskit on ulkoistettu täysin läheteille freelance-sopimusten kautta.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi