Köyhän miehen kokaiini

Klubipäihde poppers.

Kirjoittaja valepuvussa.
Kirjoittaja valepuvussa.

Alakulttuurien klubipäihde poppers kehitettiin aikoinaan sydämen rasituskipuun. Nenään nuuhkittava aine saa veren kiertämään ja pään sekaisin. Perinteisesti sitä ovat vetäneet homot. 1980-luvulla Al Pacino esiintyi leffassa poppersia ryystävänä SM-homona. Myös Suomessa osa bilettäjistä boostaa nuuhkaisulla iltaansa. Onko se vaarallista? Päätin testata.

Hikisessä homobaarissa on tunnelmaa. Nahkaan sonnustautuneet äijät nuolevat toisiaan. Viiksekäs pari haistelee poppersia miesjoukon ulvoessa. Taustalla ruoskitaan ja nussitaan. Joku rasvaa nyrkkiään.

Kohtaus on 1980-luvun elokuvasta Cruising. Yksi miehistä on Al Pacino. Hän näyttelee New Yorkin SM-homoskeneen soluttautunutta undercover-kyttää.

"Poppers sopii anaaliyhdyntään. Siitä saa raivoisan ’sinne vaan’ -olon."

Nyt olemme helsinkiläisen klubin vessassa. Kevyesti meikattu mies ojentaa poppersia. Pienestä pullosta läikkyy kellertävää nestettä housuilleni. "Ei kiitos", vastaan. "Ei vielä."

Aion ottaa asiasta selvää. Lehtityön nimissä olen päättänyt tehdä Al Pacinot ja sukeltaa Helsingin popperspiireihin.

Ennestään tunnen litkun maineen. Valtavirran tietoisuuteen nenään hengitettävä päihde tuli 1970-luvulla. Homot rakastivat poppersia. Se rentoutti mielen ohella myös sulkijalihaksen.

Poppersista liikkuu monenlaista tarinaa. Yksi sai elämänsä orgasmin, joku meinasi kuolla ja kolmas paskoi housuun. Viime aikoina olen oppinut lehdistä, että poppers onkin luultua haitallisempaa, erityisesti näölle. Aineesta oli varoitettu helsinkiläislukion vanhempainillassa. Haiskahtaa vaaralliselta. Mutta mikä on totuus?

Uskon varmimmin löytäväni vastauksia, no, homoilta. Lauantaina panen toimeksi. Ilmoitan sairastuneeni. Tyttöystäväkään ei ole kotona. Operaatio voi käynnistyä. Punainen nahkaliivi ylle, cowboy-bootsit jalkaan ja keltainen huivi takataskuun. Hoen olevani undercover-kyttä. Astun ulos. Yksin.

Poppersiksi kutsutaan alkyylinitriittien ja liuottimen yhdistelmää. Se on kemikaali, jota hengittämällä verenkierto kiihtyy ja happi kerääntyy päähän. Tuntuu kuin olisi pilvessä, mutta vain hetken. Arkikäytössä alkyylinitriittejä on nahan hoitoaineissa ja ilmanraikastimissa. Nahkafriikkien päihteeksi ainetta ei kuitenkaan keksitty.

Skotti Sir Lauder Bruntonin vuosisata sitten kehittelemä kemikaali oli läpimurto rasitusrintakivun hoidossa. Sivuoireina olivat sileän lihaksiston rentoutuminen ja hallitsemattomat hihityskohtaukset. Aine korvattiin nopeasti toisella. Mutta poppers oli tullut jäädäkseen. Jo viime vuosisadan alussa rohkeimmat viihdyttivät itseään haistelemalla Bruntonin kemikaalia. Läpimurto päihdekentälle tapahtui kuitenkin myöhemmin.

Aluksi lääkkeenä myytyä poppersia sai pelkästään lasiampulleissa. Pieni kapseli rikottiin kankaaseen ja rievusta nuuhkittiin haihtuvat höyryt. Nimi annettiin äänestä, joka syntyi kapselin särkyessä. Popp! Nuuh, nuuh.

Ensimmäinen kaupallinen poppersmerkki Locker Room tuli Los Angelesin markkinoille vuonna 1969.

Suosio yleistyi, kun Yhdysvaltoihin kehittynyt homokulttuuri tarvitsi oman päihteen. Alkyylinitriittien vaikutukset olivat tervetulleita tiukkaperseisille homoille, ja Jenkkigayt adoptoivat poppersin. Aine löysi tiensä myös avantgarde-heteron päihdepussiin. Jo 1970-luvulla kirjoitettiin poppersilla rentoutuvista bisnesnaisista.

Cruising-elokuvan aikoihin poppersin vuosimyynti ylitti USA:ssa 50 miljoonaa dollaria. Kemikaalia kaupattiin nyt korkillisissa purkeissa, ja merkkejä riitti. Suosituimmaksi valmisteeksi nousi keltapunaisesta pullosta tunnettu Pac West Distributing -yrityksen Rush. Mainoksissa esiintyvä popperssupersankari Captain Rush oli nuuskijain ikoni. "Welcome Captain", sanottiin. Isobutyylinitriittiä sisältävän aineen valmistus aloitettiin vuonna 1976.

Seison bootseissani helsinkiläisen seksiliikkeen edessä. Keltaisten verhojen takana myydään kuulemma poppersia.

Kaupan välineiden keskellä on tukala olo. Nahkaliivikin puristaa. Muistan roolini. Menen tiskille.

Ja kas, popperskaappi komeilee pöydällä, ei sen alla. Jo satojen pullojen näkeminen saa pääni pyörälle. Eikö inhaloitavien höyryjen myyminen sodi hyvinvointivaltion normeja vastaan?

"Ei."

Siististi pukeutunut omistaja kurkistaa tekopenisten välistä ja hymyilee. Hän on lakikirjansa lukenut. Monen alkyylinitriitin myyminen ja käyttäminen on tosiaan sallittua Suomessa. Virallinen myynti Suomessa alkoi 2000-luvun alussa. Sitä ennen poppersia sai katukaupasta ja seksiliikkeistä tiskin alta.

"Poliisi tulkitsee poppersin samanlaiseksi liuottimeksi kun tärpätin. On kansalaisen oma asia, hengittääkö sitä vai ei. Emme myy amyylinitriitti-poppersia. Se luokitellaan lääkeaineeksi."

Soitto poliisin rikostekniseen laboratorioon varmistaa puheet oikeiksi. Ostajalta ei paljoa tarvitse udella.

Toisaalta 2000-luvulla brittiläinen luokitus listasi poppersin tunnetuista päihteistä toiseksi vaarattomimmaksi. Miedompaa oli vain khat.

Takaisin tiskille. Omistaja kertoo poppersin kotimaan markkinoiden olevan pienet. Täällä ainetta saa muutamasta pornoputiikista sekä netistä – uskokaa tai älkää – osoitteesta poppers.fi.

Kauppa käy viikonloppuna. Kahdenkympin pulloja hankitaan ennen baari-iltaa. Myöhäisimmät nuuskijat tulevat vasta aamuseitsemältä.

Kuka niitä sitten ostaa?

"Yli kolmekymppiset homomiehet."

Loput, vajaa puolet, ovat aineesta kiinnostuneita "villejä nuorukaisia".

Yleensä hameväki (jos ovat naisia) ei pulloja hanki. Siitä toki viestii jo hyllyllä mököttävä tekoperäaukko.

On vuoroni rahoittaa poppersmarkkinoita.

"Puteli poppersia kiitos."

Sormi osoittaa tiskiin teipattua listaa. Valikoima hämmentää, mutta omistaja tekee selkoa illan menusta. Kuin bourgognelainen viinikauppias, hän esittelee merkkiviidakkoa. On kaikkea aina Jungle Juicesta Liquid Goldiin. Myös king size -kokoja löytyy.

"Tietysti."

Vain vuosikerrat puuttuvat. Suomessa 10 millilitran poppers-pullon standardihinta on 15 euroa ja 30 millin 20 euroa. Litrahinta on siis 1000–1500 euroa. Kymmenen millilitran popperspullo riittää yhdelle ihmiselle usean käyttökerran ajaksi.

Keskustelupalstojen mukaan tämän hetken ykköstuote on nimeltään Fist. Popperssien samppanjaa ei kuitenkaan täältä saa. Päädyn kahteen pulloon, Iron Horseen ja kestosuosikki Rushiin.

"Laadukkaita", myyjä vakuuttaa.

Liikkeeseen pujahtaa yli kolmekymppinen mies. Saan häneltä niin kuumottavan katseen, että tungen pullot taskuuni ja poistun. Syntisen megastoren ulkopuolella vedän syysilmaa keuhkoihini. Nyt baariin.

Kavereineni olen käynyt homobaarissa ennenkin. Silti, yksin gayklubin edessä, taskut poppersia pullollaan, tulee jotenkin äitiä ikävä. Muistan alteregoni. Undercover-etsivä astuu jonoon.

Sisällä katson tanssilattialla hytkyviä miehiä. Mieleen tulee pakostakin Cruisingin baarikohtaus. Samalla seuraani liittyy vanhan koulukunnan homoja. Alkurupattelun jälkeen nostan kissan pöydälle. Iron Horse esiin. Tuote on kavereille tuttu, mutta he ihmettelevät, kuka nuuskii näin aikaisin. Selviää, että rännit on tapana vetää loppuillasta. Sulloessani pulloa taskuun tiedustelen miesten suhdetta sen sisältöön.

"Ei me usein vedetä poppee. Vaikka sitä kutsutaan köyhän miehen koksuksi, on se Suomessa aika kallista. Panouhrit ovat tunnetusti poppersaukisia."

Iloiset miehet nauravat. Kaikkihan ainetta on silti kokeillut.

"Se kuuluu vähän niin kuin asiaan."

Jatkuvasti päihdettä käyttää heidän mukaansa pieni osa homoista. Nuoruutensa 80-luvulla viettäneille bilettäjille poppers jäi tutuksi seksistimulantiksi. Kuulopuheet pitävät siis paikkansa. Osa homoista nauttii yhä poppersia.

"Kakskybäset gayt napsii nykyisin myös essoja. Me ei sellasiin kosketa. Nuoret on rohkeempia kuin ennen."

Loput käyttäjistä vetää alkyylinitriittinsä kuitenkin jossain muualla. Tarvitsen muidenkin käyttäjien kommentteja.

Nahkaliivissä on kylmä, kun astun seuraavaan jonoon. Keskustan standardiyökerho. Ovella huojuu nousuhumalainen massa, jonka julkisivu pysyy kasassa geelin ja meikin avulla. Heteroprosentti vaikuttaa korkealta. "Vitun homoa" kuulee tuon tuosta. Edessäni seisoo äitelän tuoksuinen mies seurassaan blondi. Päätän yrittää. Poppersia, maistuisiko?

Alfauros murahtaa ja vetää barbinsa viereensä. Taakseni pöllähtää lisää ihmisiä. Entäpä te, käytättekö poppersia?

Yritys on parempi. Nimettömänä pysyvät nuoret vastailevat.

"Mun frendeillä on poppersista kaks näkemystä. Yhdet hakevat lisäkiksejä bileisiin. Niistä poppers ei ole vaarallista. Toiset taas kelaa, että aivovaurio on jo tapahtunut, jos sitä käyttää", sanoo toissakeväänä lukiosta valmistunut tyttö. Hän on nuuskaissut muutaman kerran, silloinkin kavereiden usuttamana.

"Ei ole mun juttu vetää kloorin hajuista kemikaalia."

Seurueen 22-vuotiaat miehet tuntevat myös poppersin.

"Meille se on sisäpiirinläppä. Poppersia pidetään homojen, seksihullujen tai urpojen hommana. Siks sitä ei hirveen julkisesti kannata haistella. Kesällä tuli vedettyä överit. Nenä menee helposti paskaks."

Kysyn vielä muutamalta kanssajonottajalta. "Kemikaali-Keijolle" vastailu ei kuitenkaan kiinnosta. Maineeni poppersia tyrkyttävänä homona leviää jonossa. Päätän poistua. Perästä kuuluu.

"Fägäri haista vittu!"

Päinvastoin. Suuntaan takaisin homoklubille.

Homomestassa saan nopeasti miesseuraa. Poppersilla ladattu nuori jäbä tuntuu kiinnostavan. Menemme neljän koplassa vessaan. Ovet suljetaan ja pullo kiertää ringissä. Sitten tulee minun vuoroni. Nostan jekkupulloa pienemmän putelin sentin päähän nenästäni. Pitäisikö? Mitä Al Pacino tekisi?

Nuuhkaisen ujosti. Ei mitään. Nuuhkaisen uudestaan. Kunnolla. Kirvelevää litkua pirskahtaa sieraimiini. Perkele.

Sitten kasvojani alkaa kuumottaa. Ohimossa jyskyttää, ja pulssini kiihtyy. Naurattaa. Olen nahka-alpacinona kikattavien homojen seurassa invavessassa. En voi lopettaa nauramista. Silmistä valuu vettä ja sydän hakkaa. Ei kai se räjähdä?

Hetkessä kaikki on ohitse. Poskien punotusta lukuun ottamatta olo on normaali. Al Pacino -fiiliskin on kadonnut. Pyyhin keltaisella huivilla kyyneleet silmistäni.

Lähdemme vessasta, mutta nuuhkiminen jatkuu. Uusi kierros. Sama homma. Olemme röökillä. Ryystän poppersia. Persettäni lääpitään. Ärähdän ja ryystän taas. Baari on täynnä uusia ystäviä. Yksi kertoo olleensa vanki. Toinen on pankkiiri. Minä olen poliisi. Pilkun tullessa pullot on tyhjennetty. Kieltäydyn jatkoista ja lähden kotiin. Yksin.

Herään ja kävelen nenä hellänä kylpyhuoneeseen. Päähän sattuu. Se taitaa johtua alkoholista. Ajaessani partaa huomaan peilistä vesikellot sieraimissani. Kuulen tyttöystävän kummeksuvan sohvalla lojuvaa nahka-asua.

Hyvästi Captain Rush.

Lähteet: poppers.fi, popperspoppers.com, Gerald Walker: Cruising, Time, The Science Select Committee, Fimean Lääketurvallisuus- ja informaatioyksikön yliproviisori Kristiina Pellas, Fimean Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksen FT, ylitarkastaja Katja Pihlainen

Siis mitä poppers olikaan?

 • Normipoppers sisältää keskimäärin 98 prosenttia alkyylinitriittiä ja 2 prosenttia liuotinta.
 • Alkyylinitriittien joukkoon kuuluvat mm. amyyli-, butyyli- ja isobutyylinitriittit.
 • Suomessa alkyylinitriiteistä lääkeaineeksi on luokiteltu vain amyylinitriitti. Sitä käytetään syanidimyrkytyksen hoidossa ja sitä saa ainoastaan lääkemääräyksellä. Muilla alkyylinitriiteillä ei ole lääkinnällistä käyttöä.
 • Amyylinitriittejä on poppersien lisäksi myös mm. ilmanraikastimissa ja joissakin puhdistusaineissa.
 • Poppersin laillisuudesta on taisteltu paljon. Yhdysvalloissa poppers kiellettiin viimeksi vuonna 1991. Monesta osavaltiosta sitä saa kuitenkin pornoliikkeiden tiskin alta puhdistusaineena.
 • Euroopan huumausainekeskuksen (EMCDDA) mukaan poppersin käyttö Euroopassa on vähäistä. Monissa Euroopan maissa poppersin myyminen on laitonta. Joskin Britanniassa ja Suomessa tietyt poppersmerkit ovat laillisia.
 • Poppersia hengitettäessä verisuonet laajenevat nitriitti-ionin vapautuessa verenkiertoon. Verenpaineen laskun seurauksena happirikas veri kulkeutuu päähän ja saa euforian tunteen.
 • Poppers rentouttaa verisuonten ympärillä olevan sileän lihaksiston.
 • Verisuonten laajenemisesta seuraava sulkijalihaksen rentoutumisen katsotaan helpottavan anaaliyhdyntää ja näin lisäävän seksuaalista nautintoa.
 • Poppersin aiheuttaa monelle päänsärkyä, nuhaa, allergiakohtauksia ja yleistä pahoinvointia.
 • Suurina määrinä nautittuna saattaa esiintyä methemoglobinemiaa, jonka seurauksena kudokset kärsivät hapenpuutteesta.
 • Vatsalaukkuun päästessään poppers saattaa aiheuttaa myrkytystilan. Nieluun joutuessaan poppers aiheuttaa usein jo automaattisen oksennusreaktion.
 • Poppers kuivattaa ihoa ja limakalvoja, ja aiheuttaa niiden ärtymistä ja halkeilua. Samanaikainen poppersin käyttö potenssilääkkeiden (Viagra) ja huumausaineiden (kokaiini, amfetamiini) kanssa on hengenvaarallista.
 • Jo yksi annos poppersia voi olla vaarallista näölle.
 • Poppers on herkästi syttyvää nestettä. Se tulee pitää loitolla avotulesta ja palavista savukkeista.

27 kommenttia

drinkero

13.11.2010 00:32

Poppersista ei oo mitään haittaa

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Goebning

15.11.2010 16:19

Kivaa mainosta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

tiukkapipa

17.11.2010 23:44

En osaa parhaalla tahdollanikaan pitää asiallisena juttua, jossa kokeillaan jos ei nyt laitonta niin silti selvästi haitallista päihdettä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Krisse

18.11.2010 09:39

Eikö ole parempi, että joku toinen kokeilee ja kertoo ettei välttämättä kannata kokeilla kuin, että itse kokeilee ja on vatsahuuhtelussa tai menee näkö tai muuta vähemmän kivaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

giii

18.11.2010 23:43

Phöh ihan haitaton aine. Ei mitään sivuvaikutuksii koko illan jatkuvasta käytöstä!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

MaxxBass

19.11.2010 13:09

Aika sopivasti "lainattu" aihe uudesta Bubble Scumin musiikkivideosta ;)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

hoyrypaa

19.11.2010 22:37

Popesta menee kyllä kännissä pönttö niin sekasin että oksat pois. Jos vaikutus kestäis pidempään niin pää varmaan räjähtäis. Ihan kiva pikku lisä iltaan :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tietäjä

4.2.2018 06:16

Vitut

homppeli

21.11.2010 09:21

Ihan kiva lisä seksiin, ainoo haitta, et iho menee rikki jos oikeen kunnolla käyttää.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tuenpaivirasasta

23.11.2010 20:30

Homet ne niitä huumeita käyttää, ei heterot. Eipä ihme, että suuri osa AIDS-tapauksista on homoja.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

PoppersinPahinviHollinen

24.11.2010 09:28

Pakkanen tunki kaikella kylmyydellään
niin elollisen kuin elottomankin luokse
pyrkien tätä kylmyyttään apuna käyttäen kaiken,
niin elollisen kuin elottomankin tekemiseen kaltaisekseen
eli muuntamaan jäätävään kylmyyteen!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

idioottikovis

23.6.2013 18:22

paska runo :D

aaaaarg

24.11.2010 10:29

no nykyään ne AIDS-tapaukset on lähinnä heteroilla. sitä ei vaan uutisoida samalla tavalla, ku silloin ennen. homot katsos käyttää kortsua. heterot ku harrastaa anaaliseksiä, ni jättää kortsun pois, ku "ei tuu kuiteskaa raskaaksi".

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

TulipaKokeiltua

24.11.2010 13:58

Tulipa tosiaan kokeiltua Herbal Popper Rush -merkkistä tuotetta. Täytyy sanoa, että sillä ei ollut minkäänlaista vaikutusta mihinkään...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Varoituksen_sananen

25.11.2010 14:54

Pieni varoituksen sana: itselleni kehittyi melko vakava näköhäiriö yhden illan popen imuttelun jälkeen. Aikaisemminkin oli joitain oireita, mutta en osannut yhdistää oikein. Nyt lähti sitten näköalueen keskeltä näkö kummastakin silmästä Rushin ansiosta. Oireita minulle on tullut isobutaani ja isoprpyylinitriittiä sisältävistä pulloista. Amyylinitriitistä / vast ei onneksi oireita ollut tullut, ainoastaan erittäin kiimainen olo :)
Nyt odotellaan ja toivotaan, että näkö palautuu.
Aiheesta myös netissä melko uusissa artikkeleissa. Googleen "poppers eye disorder" niin löytyy juttuja myös muiden kokemuksista tieteellisesti koottuna.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tbcn

26.12.2010 00:29

En ymmarra miten poppersia kutsutaan Suomessa "koyhan miehen kokaiiniksi". Yhdella tai sen vaikutuksella ei ole mitaan tekemista toisen kanssa. Itse kutsuisin amfetamiinia koyhan miehen kokaksi, koska se on paljon halvempaa ja antaa samansuuntaisen euforian (vaikkakin aivan erilaisen). Poppers antaa nopeat nousut tanssilattialla. Miksi siis menna vessaan ja niistaa ryhmassa?!?
Poppersin tekee vaaralliseksi esim. sen laskeman verenpaineen ja verenpainelaakkeiden yhdistelma. Viagra on kontraindikoitu nitraattien kanssa ja poppersin kanssa voi luoda myos tappavan yhdistelman. Pysyva aivovaurio on yksi pitkaaikaisen kayton mahdollisista seurauksista.
Silti se on kivaa tanssilattialla. Sita olen ottanut samaan aikaan MDMA:n, kokaiinin, alhoholin ja ketamiinin vaikutuksen (kaikkia samalla kerralla) alaisena, eika se ainakaan mua ole tappanut. Viagraa en kuitenkaan menisi ottamaan niiden mahdollisen yhteisvaikutuksen takia. Ennen minkaan paihteen kayttoa, ota ensiksi selvaa sen vaikutuksista, mahdollisista sivuvaikutuksista, vaaroista ja riskien vahentamisesta. En tieda onko Suomessa jo paasty neutraaliin huumevalistukseen, kuten riskien vahentamiseen ("jos otat, pida mielessa etta...") ja oikean, neutraalin tiedon jakamisessa (ei "huumeet tappaa"-tietoiskuja).

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tbcn

26.12.2010 00:35

Ai joo, ja toimittaja ei tainnut tietaa etta oli hakemassa kultaista suihkua paalleen tuossa kuvassa olleen oikeassa takataskussa olevan keltaisen nenaliinan mukaan. http://en.wikipedia.org/wiki/Handkerchief_code

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ilmoitusta

26.12.2010 10:51

Tää juttu on kopioitu, eikä oo mitään viitteitä laitettu alkuperästä. soosoo.

http://www.nonstop.w2.fi/?cat=18

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ilmoitusta

5.2.2011 17:05

erikoislaatuista et tällast on menty kokeilemaan suomessa. yleensä ne on vaan jenkit ku lähtee testaamaan. eipähän meikäläisen tarvii ainakaan nyt kokeilla ja todeta, että ei kande testata.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ei_sen_arvoista

9.2.2011 13:08

Varoituksen_sananen, minullekin tuli yhdestä poppers-ilta kerrasta näköhäiriöitä ja ne ovat nyt 4 päivää tiukasti pysyneet ja nyt pelonsekasvissa fiiliksissä olen, lähteekö näköhäiriöt pois. Mietin, joko sinulla olisi näkö palautunut normaaliksi.
Oletkos käynyt lääkärissä ongelmasi vuoksi ja jos olet, niin saitko mitään parantavia lääkkeitä?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Oululaistutkija

22.9.2011 21:56

Hm... Vaikka jutussa on asiatietoa poppersista, kirjoittajan, Anton Tammen homofobinen ja provosoiva asenne ihmetyttää! Hän korostaa omaa heterouttaan mm. mainitsemalla tyttöystävänsä pariinkin otteeseen ja kirjoittamalla: "Persettäni lääpitään. Ärähdän." Hän myös tähdentää, että hän lähtee kotiin - yksin. Kuvatekstissä hoksautetaan: "Kirjoittaja valepuvussa." Näin lukijalle tehdään selväksi, ettei Anton-poju OIKEASTI mikään homo ole! Erotiikkaliikkeestä poistuessaan Tammi toteaa toisesta miesasiakkaasta: "Saan häneltä niin kuumottavan katseen, että tungen pullot taskuuni ja poistun." Voi toimittajantekeleraukkaa! Hän puhuu myös "kikattavista homoista" ja "hikisestä homobaarista! Eräässä tekstin kohdassa maskuliinisuuttaan korostava raapustajamme jopa kiroaa miehekkäästi: "Perkele!" Jeesus sentään - eikö City-lehdellä tosiaankaan olisi ollut varaa palkata pätevämpää, asiallisempaa tekstiä suoltavaa ja vähemmän homokammoista kirjoittajaa?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

CaptainRush

29.11.2011 23:15

Näköhäiriöt ovat ohimenevä juttu.
Itse olen nuuhkinut monen vuoden ajan jo, eikä mitään sen kummempaa ole tullut.
Kerran tuli kännipäissään vedettyä koko ilta ja muutaman päivän näkyi kummia mustia syheröitä silmissä.
Kyllä se näkö siitä palautuu vielä ennalleen, luulen mä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Masa190

28.9.2012 14:29

Musta popperssista tuli vaan huimausta ja päänsärkyä. Paska aine. Laittomat huumeet on parempia.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Hassutassu2479

28.9.2012 17:26

CaptainRushin kanssa samaa mieltä, mullakin tuli muutaman kokeilun (1pullo useassa erässä) jälkeen näköhäiriöitä, sekä täysin mustia,pysyviä kohtia ja erittäin kirkkaita ajoittaisia välähdyksiä näkökenttään, n.4 vuotta sitten. Samaa mieltä; tuskin mitään pysyvää, odottelen, lääkäriin en uskalla kun pelkään että ottais kortin pois, vaikka ajo sujunutkin kolaroimatta tuosta lähtien. Oli minulta hölmö kokeilu, enkä käytä huumeita, kokeiltu joskus em ennen kannabista ja pameja.
Masa190 - mulle kävi samoin; huimaus ja sen jälkee päänsärkyä, mut silti piti käyttää pullo tyhjäks. Joskus jos aion käyttää jotain niin laittomia sitte.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

www.popperskauppa.fi

15.6.2016 15:56

popperskauppa.fi palvelee myös

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

popperspäähomo

26.2.2019 07:59

lsd:tä ja popperssia imenyt koko yön, satoja orgasmeja ja mukavia näkyjä!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi