Nuoret toivot

50 nimeä, jotka kannattaa tuntea.

Hanna Stolt on Hankenin tähtioppilas
Hanna Stolt on Hankenin tähtioppilas

Kenen nimi on jokaisen huulilla tulevaisuudessa? Kuka muuttaa yhteiskuntaa, ja kenet kirjataan historiankirjoihin? Selvitimme heidän nimensä jo nyt. Pyysimme ehdotuksia kymmeniltä eri alojen asiantuntijoilta. Mukana on 45 henkilöä, 3 bändiä ja yksi ilmiö, jotka ovat vasta saavuttamassa paikkaansa auringossa. Yhteensä yli 50 suomalaista toivoa taiteista politiikkaan. Ikärajana on tiukka 30, johon mielestämme nuoruus loppuu.

Toivossa on hyvä elää. Tässä he tulevat. Levittäkää punainen matto.

Aloita tästä

 • Antti Ahokas
  22, golfari
  Vahva pelioikeus Challenge Tourille sekä heikko pelioikeus European Tourille. Voittanut reikäpelin Suomen mestaruuden. Ensimmäinen kansainvälisesti menestynyt suomalainen golffari, joka pelaa vasemmalta puolelta.
 • Anu Anttila
  24, kokki
  Vuoden 2007 nuori kokki. Edustaa Suomea nuorten kokkien MM-kisoissa tänä vuonna. Voitti viime vuonna Catering-kokki kilpailun. Työskentelee Ravintola Näsinneulassa Tampereella ja on tällä hetkellä hulluna jälkiruokiin.
 • Zaida Bergroth
  30, elokuvaohjaaja
  Voitti parhaan fiktiivisen elokuvan palkinnon elokuvallaan Lasileuka – Glass Jaw The Next Reel International filmifestivaaleilla New Yorkissa. Elokuva valmistui vuonna 2004 ja se on palkittu myös Tampereen Filmifestivaaleilla.
 • Emelie Björnberg
  27, suunnittelija
  House of Björnberg -merkin luoja ja Suomen rikkain alle 30-vuotias nainen. Valmistui Italian johtavasta muotikoulusta, Milanon Instituto Marangonista, pari vuotta sitten. Tatuoinut oman tuotemerkkinsä ihoonsa.
 • Cakesniffer
  Neljän lukiolaisen 2,5 vuotta sitten aloittama yritys, joka valmistaa uniikkeja asusteita käsityönä, poptaidetta! Oli kutsuttuna mukana The Adicolor & Ctrl -näyttelyssä. Cakesniffer on: Kia Gustafsson, 19, Marianna Lindeman, 19, Sonia Ben Cheikh, 20, ja Helena Grierson, 19.
  www.cakesniffer.com
 • Claudia Cifu
  27, stylisti/suunnittelija
  CTRL-vaatemerkin tiedottaja ja suunnittelija. Työskenteli aiemmin New Yorkissa The Fader -lehden muotipuolella. Teki New Yorkissa myös keikkoja stylistinä. Ei voi elää ilman raejuustoa.
 • Lauri Dalla Valle
  16, jalkapalloilija
  Pidetään yhtenä kaikkien aikojen lahjakkaimmista suomalaispelaajista. Valittu vuonna 2005 Suomen Nike Premierin sekä vuoden 2006 Pohjola Cupin parhaaksi pelaajaksi. Eurooppalaiset suurseurat, viimeisimpänä Englannin valioliigan Liverpool, ovat tarjonneet sopimuksia. Jatkaa omasta halustaan Jipossa.
 • Juhana Frösen
  28, tutkija
  Sai väitöskirjastaan kunniamaininnan. Tutki siinä aivoaneurysmaa, joka on vaarallinen valtimon pullistuma aivoissa. Perehtyy neurokirurgiaan parhaillaan Töölössä.
 • Jussi Goman
  27, taiteilija
  Ollut mukana kahdeksassa yhteisnäyttelyssä ja pitänyt kaksi yksityisnäyttelyä. Voitti The Art of Analyste -taidekilpailun vuonna 2003. Opiskelee kuvataideakatemiassa.
 • Sampo Haapamäki
  28, säveltäjä
  Viime vuoden Teosto-palkinnon saaja. Voittanut myös Gaudeamus-palkinnon 2004 ja ISCM-CASH nuori säveltäjä -palkinnon 2005. Opiskelee Saksassa Claus-Steffen Mahnkopfin johdolla.
 • Harri Heliövaara
  17, tennispelaaja
  Junioripoikien maailmanlistalla sijalla 16. Voitti samassa kuussa Australian avointen poikien nelinpelin parinaan skotti Graeme Dyce. Käy Mäkelänrinteen urheilulukiota.
 • Anne Jalkala
  25, tutkija
  Voitti diplomityöllään eBRF-konferenssin parhaan konferenssiesityksen ja parhaan paperin palkinnon. Tutkii Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa asiakassuhteiden johtamista.
 • Michelle Karvinen
  17, jääkiekkoilija
  Suomen ja Tanskan kansalainen. Pelaa Tanskassa miesten 2. divisioonassa ja 19-vuotiaiden poikien sarjassa sekä naisten sarjassa. Naisten maajoukkueen vakiokalustoa.
 • Tomas Kiviranta
  16, esteratsastaja
  Voittanut esteratsastuksessa Junioricupin vuonna 2004, Junioreiden hallimestaruuden 2004 ja Junioreiden esteratsastuksen Suomen mestaruuden 2006. Tavoitteena tällä kaudella junioreiden PM, sekä mahdollisesti EM-kilpailut Ranskassa. Menopeleinä Quandorella Vd Fruitkorf, Kicki-Rose, Maranello IV.
 • Riku Koivusalo
  29, tutkija
  Riku Koivusalon väitöstutkimuksen mukaan kohdunkaulan syöpähoitoja voidaan tehostaa herkistämällä soluja solunsalpaajahoidolle. Tutkimusta pidetään alalla merkittävänä.
 • Tapio Laakso
  25, poliitikko
  Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liiton eli ViNOn puheenjohtaja. Toiminut vihreiden nuorissa vuodesta 2001. Opiskelee talous- ja sosiaalihistoriaa. Lukutoukka.
 • Maija Louekari
  25, suunnittelija
  Maija Louekarin Marimekolle suunnittelema HO-HOI! -painokuosi valittiin vuoden 2005 parhaaksi maailmanlaajuisessa Elle Deco International Design Awards -kilpailussa. Taiteen kandidaatti sisustusarkkitehtuurin ja huonekalusuunnittelun koulutusohjelmasta ja suorittaa taiteen maisterin opintoja. Fanittaa Tove Janssonia.
 • Kalevi Louhivuori
  22, trumpetisti
  Voitti triollaan, SUN, viime vuonna Young Nordic Jazz comets -kilpailun ja sai myös solistipalkinnon. Opiskelee Sibelius-Akatemiassa Jazzmusiikin osastolla. Soittaa useissa kokoonpanoissa, kuten Piirpauken uusimmalla levyllä. Quintessencen rumpalin ja Emma Salokosken aviomiehen Olavi Louhivuoren pikkuveli.
 • Konsta Mikkonen
  24, tuottaja/ DJ
  Tunnetaan myös nimellä Muffler. Aktiivisesti Euroopassa esiintyvä drum’n’bass tuottaja ja DJ. Edesmennyt John Peel soitti seteissään Mufflerin biisejä. Joka toinen keskiviikko Bassoradiossa.
 • Kia Minkkinen
  26, tutkija
  Valmistui äskettäin filosofian maisteriksi ja sai gradustaan laudaturin. Työskentelee Tampereen yliopiston lääketieteellisen teknologian instituutissa maailmankuulun professori Howy Jacobsin tutkimusryhmässä. Harrasti kilpajuoksua 22-vuotiaaksi.
 • Eeva Muilu
  27, tanssija/ koreografi
  Luonut koreografiat yhdeksään tanssiesitykseen ja tanssinut itse viidessätoista. Voitti pääpalkinnon Amsterdamissa ITs-festivaalilla teoksellaan Vermiculus vuonna 2005. Tanssii Helsingin kaupunginteatterin uudessa Riemukupla-teoksessa.
 • Marjo Niemi
  29, dramaturgi
  Valmistui Teatterikorkeakoulusta vuonna 2004. Kunnostautuu parhaillaan Tampereella toimivassa Teatteri Siperiassa, jossa esitetään hänen näytelmäänsä Elämänkerjuu. Esikoisteos, Juostu Maa, sai vuonna 2004 Tiiliskivi-palkinnon.
 • Tuomas Nurmela
  26, poliitikko
  Kokoomusnuorten puheenjohtaja. Opetuslautakunnan puheenjohtaja Helsingissä. Vaikuttaa myös Nuorisoasuntoliiton ja Allianssin toiminnassa. Asuu Alppilassa Susannan ja kolmen koiran kanssa.
 • Milla Nybondas
  24, animaatio-ohjaaja
  Nybondaksen Elastinen parturi -animaatio kilpaili Cannesissa Cinéfondation -sarjassa. Sai kunniamaininnan kettupäivillä Elastisesta parturista. Harjoitteli aiemmin Ranskassa, maineikkaassa Folimage-studiossa. Suunnittelee lopputyötään.
 • Miika Pekkarinen
  21, tutkija
  Aloitti yliopisto-opintonsa jo peruskoulussa ja valmistui 20-vuotiaana tietotekniikan maisteriksi. Aikoo tulevaisuudessa kehittää universaalin Bluetooth-kontrollerin, jonka avulla kännykällä voitaisiin ohjata kodin laitteita. Harrastaa liveroolipelaamista.
 • Rubik
  Helsinkiläisen indie-yhtyeen debyyttilevy Bad Conscience Patrol ilmestyi tänä vuonna, mutta yhtye on jo ehtinyt keikkailla Yhdysvalloissa. Esiintyy myöhemmin myös Euroopan festivaaleilla. Rubikissa soittavat 25–27-vuotiaat Artturi Taira, Sampsa Väätäinen, Arvi Hasu ja Samuli Pöyhönen. Levy-yhtiö pehmitteli bändiä vuoden, ennen kuin levytyssopimus syntyi.
 • Camilla Pentti
  28, graafinen suunnittelija
  Ensikuvitus Tomi Kontion lastenkirjaan, Lehmä jonka kyljessä oli luukku, sai vuoden 2006 Rudolf Koivu -palkinnon. Vastasi kuvituksen lisäksi myös teoksen graafisesta suunnittelusta. Opiskelee Taideteollisessa korkeakoulussa.
 • Peetu Piiroinen
  18, lumilautailija
  Vuonna 2006 Burton European Openin miesten slopestylen ykkönen. Voittanut tänä vuonna kaksi big airin MC-osakilpailua. Johtanut myös pipen MC:ia. Tunnetaan myös Petskinä, Pietarina ja Petersburgina.
 • Olli Punkkinen
  27, tutkija
  On kehittänyt matemaattisen mallin, joka kertoo, miksi DNA on kaksoiskierteinen. Sen avulla pystytään ennustamaan, miten DNA-molekyylin muotoa voidaan muuttaa. Tätä voidaan soveltaa tulevaisuudessa geenitekniikassa. Harrastaa viinejä, suosii Burgundin Pinot Noiria.
 • Tuomo Puumala
  24, poliitikko
  Kokkolan kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja ja Suomen keskustanuorten puheenjohtaja. Opiskelee valtio-oppia Jyväskylän yliopistossa. Kuten keskustalaiselle sopii rakastaa pippuripihviä ja Coca-Colaa.
 • Juho Rahkonen
  28, tutkija
  Väitteli yhteiskuntatieteiden tohtoriksi syyskuussa 2006. Tutkimus, Nato-keskustelu suomalaisessa mediassa, herätti kiinnostusta myös Helsingin Sanomien pääkirjoituksessa. Hän on syyskuuhun asti vierailevana tutkijana Queenslandin yliopistossa, Australiassa. Perhe on pakattu mukaan.
 • Riikka Pulkkinen
  26, kirjailija
  Sai tänä vuonna Gummerus-kustantamon Kaarlen palkinnon. Esikoisromaani Raja sai poikkeuksellisen kiittävät arvostelut. Opiskelee Helsingin yliopistossa kirjallisuutta ja filosofiaa ja myy Akateemisessa kirjakaupassa kirjoja, myös omaansa. Pyydä nimmaria!
 • Toni Rajala
  16, jääkiekkoilija
  Arvioitu yhtä lahjakkaaksi kuin Tuomo Ruutu tai Saku Koivu. Pelaa alle 16-vuotiaiden maajoukkueessa ja Ilveksessä. Kahden vuoden päästä NHL-varausiässä.
 • Timo Riihonen
  24, basso
  Opiskelee Sibelius-Akatemiassa ja on kummioppilaana Sibelius-Akatemian ja TeliaSonera Finlandin yhteistyöverkostossa. Laulaa tänä vuonna Tampereella Bachin Johannes-passiossa Jeesuksen osan sekä W.A.Mozartin Requiemin bassosolistina.
 • Tuomas Rissanen
  30, tutkija
  Väitöskirjan aiheena oli geeniterapia ja sen tulokset mahdollistavat kliinisiin tutkimuksiin siirtymisen Kuopion yliopistollisessa sairaalassa. Se sai sekä A.I. Virtanen -instituutin että Kuopion yliopiston väitöskirjapalkinnon 2003–2004. Palkittiin myös viime vuonna Martti Hämäläisen nuoren tutkijan palkinnolla.
 • Esa Ruskeepää
  26, arkkitehti
  Voitti vuonna 2005 yhdessä Martti Kallialan kanssa suunnittelukilpailun, jossa piti tehdä pieni tila musiikinkuuntelua varten. Työ palkittiin äskettäin Englannissa The Architectural Review´n kilpailussa. Vuonna 2006 voitti yhdessä Saara Hannulan kanssa maisemataidekilpailun Finnoontien uuteen kiertoliittymään Espoossa. Asuu puoliksi New Yorkissa, puoliksi Helsingissä. Tekee diplomityötään Teknilliseen korkeakouluun.
 • Erkki-Antti Sadinmaa
  26, juristi
  Työskentelee asianajotoimisto Roschierissa. Mukana hoitamassa yrityskauppoja, joista suurimpien arvo liikkuu miljardeissa euroissa. Valmistui kolme vuotta sitten Lapin yliopistosta.
 • Stalingrad Cowgirls
  Sallasta kotoisin oleva punk-trio solmi alkukeväästä levytyssopimuksen Warner Music Finlandin kanssa. Ensimmäinen single julkaistaan toukokuussa. Bändissä soittavat 16–18-vuotiaat Henna, Riina ja Enni.
 • Hanna Stolt
  25, yrittäjä
  Hankenin valinta Anders Wall -stipendin saajaksi vuonna 2007. Opiskelee Hankenissa, pyörittää omaa graafisen alan yritystä sekä työskentelee muun muassa Accenturessa.
 • Sturm und Drang
  Vaasalaisen teinihevibändin ensimmäinen levy ilmestyy 30.5. Yhtyeessä soittavat 15–16-vuotiaat Calle Fahllund, Alex Ivars, Henrik Kurkiala, André Linman ja Jesper Welroos.
 • Henriikka Tavi
  29, runoilija
  Esikoisrunokokoelma, Esa, sai ylistävää kritiikkiä mm. Helsingin Sanomissa. Runoja on aikaisemmin julkaistu Nokturno.org:issa, Parnassossa, Tuli&Savussa ja ruotsalaisessa runouslehdessä OEI:ssa. Rakastaa sitä, että hänelle luetaan ääneen.
 • Miia Turpeinen
  30, tutkija
  Väitteli lääketieteen tohtoriksi viime lokakuussa. Osoitti, että perinteisesti koe-eläimillä suoritettavat lääkeainetestit voidaan luotettavasti korvata vaihtoehtoisilla menetelmillä. Kunniamaininnalla hyväksytty opinnäyte palkittiin mm. vuoden parhaana farmakologisena väitöskirjana.
 • Sam Vaherlehto
  20, tanssija
  Valmistuu ammattibalettitanssijaksi tänä keväänä. Erikoistunut myös street-lajeihin ja ollut osallisena SCrew-muodostelmassa, joka on voittanut SM-kultaa kolmesti. Voitti 2005 myös SM-kultaa hiphop-soolossa ja hiphop-duossa ja oli disco-tanssin soolo-freestylessa maailmanmestaruuskisoissa sijalla 6. Opettaa Marco Bjurströmin tanssikoulussa, nam!
 • Samuli Vauramo
  26, näyttelijä
  Viime vuoden Jussi-ehdokas parhaaksi näyttelijäksi. Tehnyt aiemmin roolin Tyttö sinä olet tähti -elokuvassa. Näyttelee tänä vuonna Pölösen ohjaamassa Lieksassa ja Louhimiehen Käsky-elokuvassa.
 • Jonas Verwijnen
  25, DJ
  Tunnetaan myös nimellä LBJ. Ensimmäinen suomalainen, joka on kiinnitetty vaikutusvaltaiselle lontoolaiseen Botchit and Scarper -levy-yhtiöön. LBJ:tä voi kuulla toukokuusta eteenpäin joka toinen maanantai Bassoradiossa.
 • Pihla Viitala
  25, näyttelijä
  Tehnyt teatteritöitä muun muassa Q-teatterille. Tänä vuonna ensimmäinen iso roolityö kankaalla Aku Louhimiehen Käsky-elokuvassa. Opiskelee Teatterikorkeakoulussa.
 • Heta Välimäki
  25, poliitikko
  Aloitti Demarinuorten puheenjohtajana vuonna 2006. Sitä ennen työskenteli eduskunnassa kansanedustaja Risto Kuisman avustajana. Opiskelee sosiaalipolitiikkaa ja valtio-oppia Helsingin yliopistossa.
 • Jussi Ängeslevä
  30, apulaisprofessori
  Berliinin taideyliopistossa apulaisprofessorina. Töitä esitelty kansainvälisissä tapahtumissa, kuten Tokiossa valokuvataiteen museossa ja Lontoon tieteellisessä museossa. Voittanut useita kansainvälisiä palkintoja, kuten RSA:n ja NESTA:n tunnustukset.
 • Tatu
  17, malli
  TURO Red Label -malli, Milanolainen mallitoimisto, WHY NOT, on kiinnostunut. Paparazzin listoilla.

Lupauksensa lunastaneet

Viisi vuotta sitten Cityssä listattiin 50 alle kolmekymppistä toivoa. Mitä heille nykyään kuuluu?

 • Emma Terämä
  28, tutkija
  2002 Helsingin yliopistosta teoreettisesta fysiikasta valmistunut Terämä tekee väitöskirjaa Teknillisessä korkeakoulussa. Tähtää professoriksi.
  2007 Väitteli vuoden alussa. Tutkinut etanolin vuorovaikutusta solukalvojen kanssa ja solujen läpäisevyyttä alkoholille. Viinintuottajia kiinnostava tutkimus.
 • Antti Autti
  22, lumilautailija
  2002 Lukiolainen ja lumilautailun SM.
  2007 Voitti talvella 2005 MM-kisoissa lumikourun ja big arin kultamitalit.
 • Heikki Kovalainen
  25, F1-ajaja
  2002 Ajaa Englannissa F3:ta. Renaultin junnu, jonka uskotaan ajavan F1:ssä vuonna 2005.
  2007 Ajaa F1:ssa Renaultia.
 • Rosa Meriläinen
  31, poliitikko
  2002 Vihreiden varapuheenjohtaja tekee väitöskirjaa huumepolitiikasta. Vaikuttaa Attacissa.
  2007 Tutkija, ex-kansanedustaja. Naimisissa Simo Frangenin kanssa. Sai lapsen vuonna 2006.
 • Aleksi Salmenperä
  34, ohjaaja
  2002 Salmenperän elokuvat Onnenpeli ja Rajatapaus ovat voittaneet kansainvälisiä palkintoja.
  2007 Ensimmäinen pitkä elokuva Lapsia ja aikuisia 2004 sai seitsemän Jussi-ehdokkuutta ja valittiin Suomen Oscar-ehdokkaaksi. Viimeisin ohjaus on Miehen työ.
 • Antti Kaikkonen
  33, poliitikko
  2002 28-vuotias Keskustanuorten ex-puheenjohtaja. Anneli Jäätteenmäen eduskunta-avustaja. Tuusulan kunnanvaltuuston varapj.
  2007 Kansanedustaja. Ollut mm. Suuren valiokunnan varapuheenjohtajana.
 • Kari Lehtonen
  23, jääkiekkoilija
  2002 Kirjoitimme: Pidetään yhtenä maailman lupaavimmista molareista. Veikkaus on, että Lehtonen varataan ensimmäisen kierroksen numerolla 2 NHL:ään.
  2007 Nyt: Kaudella 2005-2006 Lehtonen nousi Atlantan edustusjoukkueeseen aloittavaksi maalivahdiksi. Valittu viikon pelaajaksi NHL:ssa 2007.

20 kommenttia

Kysyn vaan

13.4.2007 14:04

Listan lähteissä oli aika kova paino korkeakouluilla. Ei kai kukaan yli 22-vuotias todellinen nuori toivo ole enää koulunpenkkiä kuluttamassa vaan yrityksissä luomassa uraa?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tyttönen.

13.4.2007 16:22

Tunnen erään jutun henkilöistä ja näytin hänelle kyseisen kohdan. Mikään ei juurikaan pidä paikkaansa, ei edes ikä. Mistä sitten lie tähänkin artikkeliin tiedot otettu?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Poikanen.

17.4.2007 12:38

Lähteet tulevat tähän lehteen vaikka omasta päästä, mikäli niitä ei muuten saada. Tarkistamista tapahtuu aniharvoin. Enenmmän fiktiota kuin faktaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

fzane

17.4.2007 13:12

Mihin jäi ne nuoret superiskät ja superäiskät ketkä kasvattaa noita huippunuoria? On niitäkin vielä alle kolmekymppisiä.

Ja kyllä jostain syystä korkeakoulun käyneitä painotettiin. Itsekkin olen käynyt, mutta oppinut vuodessa enemmän työelämässä, kuin koulun penkillä. En kyllä tunne tarvetta tuntea yhtäkään noista ihmisistä vaikka niin artikkelin alussa maalattiinkin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

heib

19.4.2007 11:25

missäs kaikki duunarit on?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

No huh!

20.4.2007 21:57

Et kai sä ihan oikeasti luule että duunarit olis tulevaisuuden toivoja? Jos onni aukeaisi helpolla tiellä, niin miksi sitten opiskella? Kyllähän sen palkoissa näkee mitä ammatteja arvostetaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

tanssiurheilija

23.4.2007 00:27

miksi jääkiekkoilijoita pitäisi tuntea sen paremmin? laji sinänsä on rahallisesti joillekin kannattava mutta muuta arvoa sillä ei ole. älytöntä laittaa samaan listaan tähtitieteellisiä summia kumilätkän perässä luistelemalla ansaitsevia ja esimerkiksi lääketieteellistä huippututkimusta tekeviä henkilöitä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tjaah

25.4.2007 17:04

Tanssiurheilujalle:
Saattavathan urheilijat olla ylipalkattuja, Räikkönenkin, mutta tuskinpa Nurjevkaan pelkällä kaurapuurolla tanssi.

Valintoja veikkoseni, valintoja..

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tjaah

25.4.2007 17:05

Parilla kirjoitusvirheellä jopa - no ehkä viesti meni perille.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Omena1112

27.10.2007 00:19

No jääkiekko on suomen seuratuin urheilulaji ja toisesksi raha ei tule itsestään... Tiedätkö kuinka paljon jääkiekkoilijat tekevät töitä kehittyäkseen. Ja on se ihmeellistä että 5miljoonan ihmisen maasta tulee joskus hyviää pelaajia, kun esim pelkässä Torontossa asuu n. 7 miljoonaa ihmistä... Jääkiekko on Upea Laji!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Näim

23.11.2007 19:09

Jääkiekko on marginaalilaji kaikilla mittareilla. Jalkapalloa pelaataan ykköslajina lähes kaikkialla maailmassa. Nousu parhaimpien pelaajien joukoon on todella vaikeaa. Ei voi edes verrata kiekkoon.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kekeruusi

5.12.2007 01:25

Ainakin tuo Toni Rajala tulee menestymään. olen seurannut
uraa ja ei voi kun ihmetellä! Pistäkää nimi mieleen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

maaliverkkosoi

15.12.2007 01:43

kuka ties 2000-l lopun ykkösketjuna suomella on rajala-haula-mustonen

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Laatulehti...

3.1.2008 17:51

Alle puolet näistä mainituista tulee olemaan edes Suomessa suurten massojen tuntema. No ei se mitään, tyypilliseen City-lehtimäiseen tapaan: kun paljon sohii, niin johonkin osuu.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Laatulehden kommentti

4.1.2008 11:32

Ei näistä tule edes puolet olemaan suurten massojen tuntema. Suuret massat tuntevat Matti Vanhasen ja Tarja Halosen.
Sillä taas ei ole mitään tekemistä tämän listauksen pätevyyden ja hauskuuden kanssa.
Jatka vain lukemista kuin piru raamattua niin hyvä tulee!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

väliaikatietoa;)

29.4.2009 00:04

Ainakin Toni Rajala jatkaa hyvässä nousu suhdanteessa!
Toivottavasti saamme uuden supertähden nhl jäille.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

L-O-L

1.4.2010 03:00

Miten henkilön palkka tai koulutus liittyy siihen mitä elämänsä aikana tulee saavuttamaan?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Annameri

8.11.2010 23:16

lLsätkää lupauksensa lunastaneisiin Sam Vaherlehto. Voitti Dance-ohjelman tittelin Suomen suosituin tanssija. Onnea!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kigu

5.3.2019 22:12

Miksei näistä ole tehty follow-upia. Tuliko toivoista mitään?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

TONI RAJALA

21.3.2021 13:10

HYVÄ PELAAJA JOKA TOIVON MUKAAN PALAIS TAKAISIN SM-LIIGAAN URANSA LOPPUPUOLELLA PELAA SVEITSISSÄ

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi