Suuri huumeraportti

Mikä on tilanne juuri nyt? Ja kuinka se kehittyy?

Perjantaisin he tulevat yliopistolta, käyvät kuntosalilla – ja valmistautuvat sitten illan bileisiin amfetamiini-ekstaasicocktaililla. He ovat huumeiden viihdekäyttäjiä, viikonloppunarkkareita, jotka vetävät lähes kaikkea, mistä sinua varoitettiin. Ja luulevat tietävänsä, mitä tekevät.

Kun Suomessa alettiin puhua huumausaineiden viihdekäytöstä muutama vuosi sitten, asiasta nousi mekkala. Termi kuulosti liian houkuttelevalta.

“Huumeiden viihdekäytöstä puhuminen on kevytmielistä”, julisti Helsingin Sanomat pääkirjoituksensa otsikossa.

OK, ehkä näin. Mutta viihdekäytöstä vaikeneminen on umpimielistä. Ilmiö on todellinen, eikä keskustelu etene, jos kaikki huumeiden käyttäjät ja käyttötavat niputetaan yhteen.

Siksi me olemme nyt kevytmielisiä: Tässä tulevat viihdekäyttäjät. Ahkerat opiskelijat ja tunnolliset työntekijät, joista monille hyvä kotikasvatus merkitsee muutakin kuin hamppukasvin runsasta kukintoa.

Kulttuuri määrittelee rajat

Kokeilu, ongelmakäyttö ja viihdekäyttö. Tällaisiin kategorioihin jaottelee tutkija Mikko Salasuo viime vuonna julkaistussa väitöskirjassaan suomalaisen huumeiden käytön. Yhä suositummaksi tulleella viihdekäytöllä hän tarkoittaa vapaa-ajalla tapahtuvaa hallittua käyttöä, jonka seuraukset käyttäjä kokee pääosin myönteisiksi.

“Perinteiseen humalahakuiseen päihdekulttuuriin verrattuna muutos on merkittävä; alkoholin käytön rinnalle on kehittynyt täysin uudenlaisia tapoja juhlia”, Salasuo sanoo.

Suomessa arvioidaan olevan 10-15 000 ongelmakäyttäjää, ja noin 50 000 viihdekäyttäjää.

Yleisin viihdekäytön muoto on klubeilla juhliminen, johon käytetään lähinnä amfetamiinin ja ekstaasin kaltaisia piristeitä. Toinen päämuoto on rauhallisemmassa ympäristössä tapahtuva tajunnanlaajennus, jossa päihteinä ovat psykedeelisemmät LSD, sienet tai kannabis.

Huumeita nautitaan yleensä tutussa kaveriporukassa. Suomalainen erityispiirre on, että aineet otetaan usein kotona ennen ulos lähtöä, jotta niitä ei tarvitse kuljettaa mukana julkisella paikalla.

“Olen käyttänyt huumeita noin kolme vuotta ehkä pari kertaa kuukaudessa. Aloitin ekstaasilla, myöhemmin olen käyttänyt myös kannabista ja gammaa. Olen kokeillut joskus amfetamiiniakin, mutta siitä tuli aina niin huono fiilis jälkeenpäin, että se ei sovi minulle”, sanoo helsinkiläinen Juha, 24.

“Myös essoista voi tulla laskufiilis, mutta ne sopivat kuitenkin minulle paremmin. Pelkän alkoholin juominen ei enää kiinnosta”, Juha jatkaa.

Salasuon mukaan noin puolet huumekokeiluista jää yhteen kertaan. Pieni osa kokeilijoista jatkaa satunnaiskäyttäjiksi tai vakiintuneiksi käyttäjiksi. Huumeiden käyttö voi liittyä paitsi nuoriso- ja juhlimiskulttuuriin, myös laajempaan syrjäytymiseen, jolloin kyse on ongelmakäytöstä.

“Vaikka huumeiden viihdekäyttäjät ovat usein suhteellisen hyvin toimeentulevia opiskelijoita tai töissä käyviä nuoria tai nuoria aikuisia, yhtä kaikki he saattavat kokea olevansa irrallaan ympäröivästä valtakulttuurista”, Salasuo kirjoittaa.

Viihdekäyttäjillä onkin vahva oma kulttuuri, joka käsittää myös erilaisia rituaaleja ja normeja käytön hallintaan. Ne määrittelevät viihde- ja ongelmakäytön rajan, jota ei saa ylittää.

Huumeiden käyttö on esimerkiksi hyväksyttävää vain sopivissa tilanteissa, kuten juhlissa tai tietyssä seurassa. Käytön tulee sijoittua vapaa-ajalle sekä viikonlopuille. Käyttäjän täytyy säilyttää päihtyneenäkin itsekontrolli, ja parasta on, ettei päihtymys näy ulospäin. Huumeet saavat olla vain yksi osa elämää ja juhlimista, eikä niiden merkitys saa ylikorostua.

”Yritän kontrolloida käyttöäni myös sillä, etten osta kovin paljon essoja kerralla. On oikeastaan hyvä, jos niitä ei aina saa. Sillä tavalla ei tule käytettyä liikaa”, Juha miettii. Hän ostaa aineita parilta kaveriltaan, varsinaisia diilereitä hän ei tunne eikä ole halunnut tutustuakaan.

Hallitun käytön harha

Entä toimiiko kontrolli todella, voiko huumeiden käyttö olla hallittua?

“On ihmisiä, jotka eivät jää koukkuun, vaikka kokeilu jatkuisi pidempäänkin. Syitä tähän ei tunneta täysin. Sen sijaan ’hallittu’ käyttö on sinänsä jo harhaa, koska trippiä tai pilveä, sen aikaisia aistimuksia ja kokemuksia ei voi ennustaa sen enempää kuin eri aineiden pitkäaikaisia vaikutuksiakaan eri yksilöissä”, sanoo Irti Huumeista ry:n Antti Kauranne.

“Puhumme aineista, jotka tutkimusten mukaan aiheuttavat vakavan vaaran ja suoranaista haittaa ihmisen psyykelle ja fysiikalle. Termi viihdekäyttö antaa ymmärtää, että käyttäminen olisi ja pysyisi käyttäjän hallinnassa, mikä valitettavan usein ei pidä paikkaansa – ainakaan jatkuvasti”, Kauranne jatkaa.

Youth Against Drugs ry:n toiminnanohjaaja Hanna Multanen on samoilla linjoilla. “YADissa tunnetaan ja tunnustetaan viihdekäyttöilmiö, mutta ei hyväksytä termin sille antamaa harmittoman käytön leimaa”, hän sanoo.

Ihmisten päihderiippuvuus ja eri kemikaalien sietokyky on erilainen. Kauranteen mukaan riippuvuuden kehittymiseen vaikuttavat geeniperimä, perheolot, sosiaalinen tausta, oma henkilöhistoria ja monet muut syyt. Myös riippuvuuden voimakkuus ja haittavaikutusten ilmeneminen mielessä ja kehossa ovat yksilöllisiä.

Huumausainesairauksien ja huumekuolemien määrä on Suomessa kääntynyt laskuun. Sen sijaan huumekokeilut ja ongelmakäyttäjien määrä ovat yhä kasvussa, kertoo ylikomisario Arto Hankilanoja sisäministeriön poliisiosastolta.

“Huumausaineiden ongelmakäyttäjät ovat Suomessa verraten nuoria, lähes puolet on alle 25-vuotiaita. Huumeiden käyttäjien osuus kaikista maan päihdepalveluissa asioineista on noussut jatkuvasti.”

Ensimmäinen huumeaalto

Maailman suosituin laiton huume on kannabis. Suomen 15–34-vuotiaista nuorista aikuisista seitsemän prosenttia on käyttänyt sitä viimeisen vuoden aikana. Euroopan tasolla käyttömme on vähäistä: esimerkiksi Ranskassa 17–19-vuotiaista pojista lähes kymmenesosa käyttää kannabista päivittäin.

Kannabis rantautui Suomeen 1960-luvulla. Mikko Salasuo on tarkastellut väitöskirjassaan tästä seurannutta ensimmäistä huumeaaltoa.

“Kannabista käytettiin 1970-lukua lähestyttäessä nuorten keskuudessa ensisijaisesti päihtymistarkoituksessa ja sosiaalisen kanssakäymisen muotona, jolloin ideologia ja psykedelia jäivät taka-alalle. Niiden merkitys oli suuri tietyissä käyttäjäryhmissä, mutta nuoret koululaiset ja myöhemmin mukaan tulleet opiskelijat eivät pyrkineet käytöllä muuhun kuin yksinkertaisesti aineen aiheuttaman päihtymyksen tavoitteluun”, Salasuo toteaa.

Yksi tuon ajan kokeilunhaluisista koululaisista valittiin Helsingin kaupunginjohtajaksi vuonna 2005. Jussi Pajunen oli vasta 16-vuotias ja päässyt juuri kesälomalle Kulosaaren yhteiskoulun kuudennelta luokalta, kun hän osti 60 markalla hasista keväällä 1971. Huumepoliisi nappasi Pajusen verekseltään. Seuraus: sakkoa 20 markkaa.

Saman vuoden joulukuussa Pajunen jäi kiinni toisen kerran.

Huumausaineiden valmistus ja kauppa kiellettiin maailmanlaajuisesti vuonna 1961 YK:n yleissopimuksella. Vuonna 1966 myös niiden käyttö kiellettiin Suomessa asetuksella.

Uusi juhlimiskulttuuri

Ensimmäinen huumeaalto taittui Suomessa melko nopeasti. Nuorisokulttuuri kaupallistui, radikaali hippiaate heikkeni ja kannabis menetti merkityksensä nuorison vastakulttuurin symbolina. Samaan aikaan alkoholilainsäädäntö väljeni.

1970-luvun lopulla ja 1980-luvulla huumeiden kokeilu ja käyttö pysyi vähäisenä. Viranomaiset ja lehdistö loivat kuvaa huumeista kaiken pahan alkuna ja juurena. Huumevalistus perustui pitkälti pelotteluun.

Toinen huumeaalto tuli Suomeen 1990-luvun alussa tekno- ja ravekulttuurin myötä. Se levisi ensin opiskelijakaupunkeihin. Nyt Mikko Salasuo arvelee viihdekäytön yleistyneen jo niin paljon, että ei voida enää edes puhua huumeaallosta, paremminkin pysyvästä vedenpinnan noususta.

“Kun huumeiden käyttö leviää ’tavallisten’ nuorten keskuuteen, se lähentää valtakulttuuria ja huumeidenkäyttökulttuureja, vaikka enemmistö on tähän asti kokenut huumekulttuurit vieraaksi maailmaksi”, Salasuo arvioi.

Ensimmäisen huumeaallon veturi, kannabis, kuuluu myös uuteen juhlimiskulttuuriin. Jopa niin itsestään selvästi, että sitä ei edes mielletä varsinaiseksi huumeeksi. Viihdekäyttäjien arsenaaliin kuuluu kuitenkin myös joukko uusia päihteitä, tärkeimpänä ekstaasi.

“Jos myös alkoholia käytetään, pyritään välttämään voimakasta päihtymystä, ja esimerkiksi humalahakuista juomista paheksutaan”, Salasuo toteaa. Alkoholin käyttäjät saattavat ottaa esimerkiksi amfetamiinia peittääkseen humalatilaansa.

Vaaroja ei tiedosteta

Mikko Salasuon mukaan monet viihdekäyttäjät pitävät huumeiden käyttöään melko vaarattomana. Toisaalta vaikka riskit tiedostetaan, niiden ei ajatella koskevan itseä vaan muita ja erityisesti ongelmakäyttäjiä.

“Virallisen informaation ja valistuksen tuottama tieto kyseenalaistetaan ja sitä pidetään epäuskottavana propagandana. Epäuskottavuus ja luottamuksen puute perinteistä valistusta kohtaan ovat käyttäjäkulttuureissa perinteisen valistusmallin suurimpia ongelmia”, Salasuo pohtii.

Usein viihdekäyttäjät pitävät esimerkiksi ekstaasia ainutlaatuisena, muista huumausaineista poikkeavana ja vähemmän vaarallisena aineena. Käyttäjämme Juha tosin on siinä mielessä poikkeus, että hän on hieman huolestunut omasta ekstaasin käytöstään.

“Tuntuu että muistini olisi heikentynyt sen jälkeen, kun aloitin essojen käytön. Toisaalta yritän myös vähentää haittoja esimerkiksi syömällä vitamiineja ja elämällä muuten terveellisesti. Pelaan sulkapalloa ja käyn kuntosalilla.”

Kannabista pidetään vieläkin vaarattomampana kuin ekstaasia, ja monet viihdekäyttäjät polttavat pilveä jopa päivittäin. Kannabis ei juuri aiheuta riippuvuutta tai vieroitusoireita, eikä tiettävästi kukaan ole kuollut kannabiksen yliannostukseen. Tutkimustulosten mukaan sen käyttö on kuitenkin yhteydessä skitsofreniaan.

Vuosina 1969–70 yli 50 000 ruotsalaiselta varusmieheltä kysyttiin tietoja heidän huumausaineiden käytöstään. 15 vuotta myöhemmin tehdyssä seurantatutkimuksessa kävi ilmi, että kannabiksen käyttäjät olivat joutuneet kuusi kertaa muita useammin sairaalahoitoon skitsofrenian tai muiden psykoosien vuoksi. Tutkimuksen mukaan kannabiksen käyttö lisäisi skitsofrenian riskiä 30 prosenttia, ja vaara on sitä suurempi, mitä enemmän kannabista käyttää.

Vastaavia tutkimustuloksia on saatu muuallakin. Tutkimuksissa on hieman ongelmallista se, että kannabis aiheuttaa ohimeneviä psykoosityyppisiä oireita, jotka kuitenkin häviävät aineen poistuessa elimistöstä. Täysin varmaa näyttöä kannabiksen ja psykoosien tai skitsofrenian yhteydestä ei vielä ole.

Suuri riski kaikkien huumausaineiden käytössä on se, ettei käyttäjä voi tietää, mitä aine sisältää ja kuinka vahvaa se on.

Viihdekäytöstä piikkihelvettiin

Eetu, 20, aloitti huumausaineiden käytön 15-vuotiaana. Pitkään hän ajatteli olevansa viihdekäyttäjä, mutta vähitellen hän on joutunut myöntämään, että hänellä on huumeongelma.

Pahiten Eetu jäi koukkuun amfetamiiniin. Alkuun käyttöjaksot olivat kaksipäiväisiä, sitten ne venyivät viiteenkin päivään. Suun ja nenän kautta amfetamiinia vetänyt Eetu veti rajan siihen, että neuloihin ei kosketa. Ikinä.

Sitten koskettiin. Eikä Eetu osaa kertoa paljoakaan ajasta, jolloin hän käytti amfetamiinia suonensisäisesti: puolen vuoden jaksolta ei ole juuri muistikuvia.

“Se oli elämäni vaikeinta aikaa”, Eetu sanoo. Pahimmillaan 181-senttinen Eetu painoi 54 kiloa. Hän oli psykoottinen, kuuli ääniä ja pelkäsi liikkua ulkona.

Kierre katkesi vieroitushoidossa.

“Ihmiset ovat tylsistyneitä elämäänsä, he etsivät jännitystä ja vaaroja väärästä paikasta. Päihteillä saa hyvän olon, mutta silti ei tajua, että myös paha olo johtuu niistä. Vähitellen ahdistus kasvaa, tulee masennusta ja paniikkihäiriötä. Tavalliset asiat muuttuvat vaikeiksi”, Eetu sanoo.

“Lopulta huomaa olevansa keskellä ei mitään. Tajuaa, että jos elämäntyyli ei muutu, elämää ei tule olemaan. En usko viihdekäyttöön. Viihdekäyttäjän tie ei pääty onnelliseen kertomukseen nuoruuden sekoiluista, jotka loppuivat kun kasvettiin aikuisiksi.”

Suomen huumepolitiikka on arvonnan tulosta

Huhtikuussa 2005 Berliinin osavaltion senaatti Saksassa päätti laillistaa kannabiksen käytön. Alankomaissa, Belgiassa ja Portugalissa kannabiksen käyttö on jo laillista tai ainakin sitä katsotaan läpi sormien.

Iso-Britannia muutti kannabiksen luokitusta alkuvuonna 2004. Kannabis muutettiin B-luokan huumeesta ja sen johdannaiset A-luokan huumeesta lieväksi C-luokan huumeeksi. Poliisipäälliköiden yhdistys suosittelee, että hallussapidosta tehtäisiin pidätyksiä ainoastaan poikkeustilanteissa.

Suomessa kannabiksen ja muiden huumausaineiden käytön rangaistavuus on arvonnan tulosta. Kun huumausainelakia säädettiin 1970-luvun alussa, kiisteltiin nimittäin siitä, pitäisikö huumeiden käytöstä rangaista. Hallituksen lakiesityksessä käyttöä ei ehdotettu rangaistavaksi. Eduskunnassa tilanne kuitenkin muuttui: äänet menivät äänestyksessä tasan, ja lopulta asia ratkaistiin arvalla. Käyttäjistä tuli rikollisia.

Eduskunnan keskusteluista käy ilmi, että käyttökiellolla haluttiin lähinnä vahvistaa huumausaineiden vastaisia asenteita. Käytännössä huumeriippuvaiset oli tarkoitus jättää rankaisematta ja ohjata hoitoon. Aluksi näin toimittiinkin, mutta vähitellen linja muuttui. Viime vuosina valtaosa tuomioista on annettu käyttäjille.

“Suomen huumepoliittinen linja on lähellä EU:n valtavirtaa. Meillä pelkkään käyttöön syyllistyneiden kontrolli on pohjoismaalaisittain hieman tiukempaa kuin useissa muissa Länsi-Euroopan maissa”, vahvistaa projektikoordinaattori Toivo Hurme sosiaali- ja terveysministeriöstä.

Poliisille viihdekäyttäjä on rikollinen siinä missä muutkin.

“Poliisin toiminnan kannalta ei ole merkitystä, mitä käsitettä tai nimitystä tietyt piirit huumausaineiden käytöstä käyttävät. Ei käyttötarkoitus sinänsä tai tietynlainen suhtautuminen huumausaineisiin muuta miksikään niitä vaikutuksia, joita huumausaineet aiheuttavat käyttäjälleen ja ympäristölleen. Myöskään lainsäädännön kannalta käyttötarkoitus ei tee huumeiden käytöstä enemmän tai vähemmän moitittavaa”, sanoo ylikomisario Arto Hankilanoja sisäministeriön poliisiosastolta.

Aineen laadusta ja määrästä riippuen kiinni jääneelle rapsahtaa sakko huumausaineen käyttörikoksesta. Pienestä määrästä ei vielä tule rikosrekisteriä, mutta sakkotuomiollakin pääsee suojelupoliisin rekisteriin. Esimerkiksi työpaikkaa hakiessa työnantaja saattaa pyytää poliisilta turvallisuusselvitystä, joka on tällaisen merkinnän vuoksi kielteinen.

Kova linja ei toimi

Kaikki eivät ole tyytyväisiä käyttäjiä piiskaavaan huumepolitiikkaan.

“Nykyisen kaltainen huumevastaisuus on ollut omiaan aikana, jolloin oli syytä uskoa, että huumausaineet on mahdollista kitkeä pois yhteiskunnasta täysin”, sanoo Ville Vettenranta, Humaania Päihdepolitiikkaa -kansalaisjärjestön varapuheenjohtaja.

“Viime vuosikymmenet ovat todistaneet asian olevan toisin. Huumeet ovat ikävä kyllä täällä jäädäkseen, joten perinteinen huumeidenvastaisuus alkaa toimia itseään vastaan ja itse asiassa pahentaa ongelmaa. Olemme itseään ruokkivassa kierteessä. Haluammeko kilpailla Yhdysvaltojen kanssa, joka on panostanut vahvasti huumesotaansa etenemättä siinä lainkaan?” Vettenranta kysyy.

Tosiaan. Yhdysvalloissa tehtiin 1,7 miljoonaa huumepidätystä vuonna 2003, näistä yli 80 prosenttia oli käyttäjiä. Luku on noussut joka vuosi. Silti esimerkiksi kannabista käytetään USA:ssa enemmän kuin Hollannissa, jossa se on sentään laillista. Amerikkalaisista 16–17-vuotiaista 79 prosenttia sanoo, että heidän olisi melko helppoa tai hyvin helppoa hankkia marihuanaa, ja nuorista aikuisista yli puolet on kokeillut sitä.

“Suomessakin lähes kaikissa oppilaitoksissa ja työpaikoilla on henkilöitä, jotka ovat joko kokeilleet kannabista tai käyttävät sitä vapaa-aikanaan. Halutaanko todella syrjäyttää kaikki nämä ihmiset yhteiskunnan ulkopuolelle leimaamalla heidät rikollisiksi ja huumehörhöiksi?” Ville Vettenranta kysyy.

Sosiaali- ja terveysministeriön Toivo Hurme ei lupaile kannabista maitokauppoihin.

”Kannabista ei tulisi laillistaa, mutta kaikkia huumeita koskee se, että pelkkään käyttöön syyllistyneet tulisi ohjata ensisijaisesti päihdehoitoon sosiaali- tai terveyspalveluihin ja käyttää rikosoikeudellisia seuraamuksia hyvin harkitusti”, Hurme sanoo.

Suositun porttiteorian mukaan kannabiksen käyttö johtaa myöhemmin muiden huumausaineiden käyttöön. Porttiteoriaa on kuitenkin kritisoitu paljon. Muun muassa USA:n lääketieteellinen instituutti totesi vuonna 1999, ettei teorian tueksi ole selviä todisteita.

FILE: Yleisimmät huumeet

  • Marihuana
    Katukauppahinta: 12-15 e/g
    Toivottu vaikutus: Puheliaisuus, naureskelu
    Ei-toivottu vaikutus: Sisäänpäin kääntyneisyys, kroonisessa käytössä velttous, masentuneisuus, pelkotilat.
  • Hasis
    Katukauppahinta: 10 e/g
    Toivottu vaikutus: Puheliaisuus, naureskelu
    Ei-toivottu vaikutus: Sisäänpäin kääntyneisyys, kroonisessa käytössä velttous, masentuneisuus, pelkotilat.
  • Ekstaasi
    Katukauppahinta: 10 e/kpl
    Toivottu vaikutus: Lisääntynyt fyysinen suorituskyky, itsetunnon kohoaminen.
    Ei-toivottu vaikutus: Aggressiivisuus ja masentuneisuus.
  • Gamma
    Katukauppahinta: 1 e/ml
    Toivottu vaikutus: Euforia, rentoutuminen.
    Ei-toivottu vaikutus: Pahoinvointi, oksentelu, alilämpöisyys, tajuttomuus
  • LSD
    Katukauppahinta: 12-15 e/lappu
    Toivottu vaikutus: Aistiharhat, ajan kulun vääristyminen
    Ei-toivottu vaikutus: Pahoinvointi, oksentelu, ruokahaluttomuus, vaaratilanteisiin joutuminen
  • Subutex
    Heroiinin korvauslääke
    Katukauppahinta: 30 e/tbl
    Toivottu vaikutus: Mielihyvä
    Ei-toivottu vaikutus: Lamaantuminen
  • Amfetamiini
    Katukauppahinta: 25-30 e/g
    Toivottu vaikutus: Euforia, itsevarmuus
    Ei-toivottu vaikutus: Aggressiivisuus, vainoharhat, paniikkitilat, harha-aistimukset, kuume, tajuttomuus.
  • Kokaiini
    Katukauppahinta: 120-150 e/g
    Toivottu vaikutus: Euforia
    Ei-toivottu vaikutus: Pelkotilat, levottomuus, vainoharhat, paranoidinen psykoosi.
  • Heroiini
    Katukauppahinta: 190-200 e/g
    Toivottu vaikutus: Kivun lieventyminen, mielihyvä
    Ei-toivottu vaikutus: Keskittymiskyvyn heikkeneminen, joskus sekavuus, apatia, ruokahaluttomuus, kutina, oksentelu.
Seuraava

139 kommenttia

humanisti2

25.5.2005 22:08

make4:

Vaikutukset vaihtelee ihmisestä/lajikkeesta riippuen (indica saa ihmiset enemmän "jumiin" kun taas sativa puheliaammaksi). Jotkut vaan jäävät helpommin omiin ajatuksiinsa ja eivät huomioi ympäristöään ollenkaan. Annostus ja kannabiksen "teho" vaikuttaa tietysti oleellisesti. Saahan viinakin jotkut agressiivisemmaksi kuin toiset.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tietoinen

26.5.2005 17:10

"Kannabisyhdistys kiistää nk. porttiteorian, jonka mukaan käyttäjät siirtyvät miedommista aineista käyttämään kovempia. Valitettavasti kovien aineiden käyttäjät lähes poikkeuksetta ovat kertoneet aloittaneensa kannabiksesta, eli yhdistys valehtelee tietoisesti." Teuvo Piironen, ylikonstaapeli
Mun mielestä toi ylikonsta on enemmän pihalla kuin keskiverto pirinisti..:) Himpun verran enemmän logiikkaa saattaisi olla kysymyksessä; Kuinka iso osa kannabista käyttävistä siirtyy käyttämään kovempia huumeita? Totta helkkarissa vahvojen huumeiden käyttäjät on alottanu kannabiksesta, sehän on ylivoimaisesti yleisin laiton päihde, jota suurinpiirtein puolet tupakoivista nuorista kokeilee (jos puhutaan porttiteoriasta, niin tupakka/kannabis -yhteys on ainoa kiistaton fakta).

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

dopefield

6.6.2005 02:59

henkilo joka ei ole kayttnyt huumeita, ei voi tulla tanne spekuloimaan aiheesta sen enempaa, koska sellainen henkilo ei voi tietaa huumeiden kaytösta yhtaan mitaan. oletuksia ja mielipiteita varmasti riittaa mutta todellisuudessa nailla henkiloilla ei ole aavistustakaan mista puhuvat. kannabis lailliseksi, en vastusta. mutta en ajaisi asiaa millaan tavoin eteenkaan pain. itse olen kayttanyt "kovia huumeita" (en laisinkaan hatsia) aikani ja lopettanut touhun. mutta kannabis on tupakkaan, kahviin, teehen verrattavissa. toisin kun fenyylietyyliamiinijohdoksia(amfetamiini), opiaatit (heroiini/morfiini), MDMA extacy -(luokitellaan hallusinogeeniseksi amfetamiiniksi) etc.. mika tahansa kemiallinen aine joka vaikuttaa keskushermostoon ja keinotekoisesti tuottaa serotoniiniaa.--(hyvanolon tunnetta) on erittain vaarallista kayttaa henkisesti etta fyysisesti. nama kemialliset aneet taas ovat verrannollisia, terroristijarjestöihin, tulivuorenpurkauksiin, hyökyaaltoihin. joten turha puhua kannabiksesta huumeena, ainankaan vaarallisena sellaisen. asiastahan voi kiistella, mutta ottakaa jarki kateen ja vain mielipiteet kiistelevat.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Demag

21.6.2005 05:28

Kovin hämmästelen huumeita käyttäneiden väitettä "jos et ole kokeillut, et tiedä asiasta mitään, ole hiljaa." Miksi ihmeessä kaikkea pitäisi kokeilla ennekuin asiasta voi jotain kommentoida? Itse en koskaan ole koittanut vaikkapa laskuvarjohyppyä, silti väitän sen olevan hienoa hommaa. Ja vaikken olekaan ikinään puukottanut ketään, siittä huolimatta se on tuomittavaa toimintaa. Kai sitä saa mielipiteitä asioista olla vaikkei omakohtaisia kokemuksia olisikaan? Mitä luulette, onko reisiluun murtuminen kivuliasta? Älkää spekuloiko jos ette ole sitä kokeneet.

Ja vielä on sanottava seuraavaa: kauneutta on joka puolella, sen olen huomannut. Kaivinkonekin on kaunis, se pitää vain nähdä oikealla tavalla. Arvostan luontoa, olen käynyt mitä mielipuolisimpia keskusteluja, tiedän suunnilleen paikkani maailmassa. Ja rakastan. Ystäviä, elämää, äitiä, veljeä, veljenpoikaa, veljentytärtä, Suomea, kesää, talvea, maailmaa. Haluan rauhaa ja rakkautta kaikille. Kaikki tämä on minulle valjennut selvipäin, vaikka olen kaukana absolutistista.

Huumeita en ole kokeillut, enkä halua.

Enkä luokittele itseäni puunhalaajahipiksi, vaikka arvomaalimani voisikin siihen viitata. Jos totta puhutaan, olen valtion leivissä, ylikersanttina.

Ai niin. Sattuu se. Ja pirusti.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

nmlkjihgfedcba

23.6.2005 15:17

Taas yksi juupas-jaapas ketju, jonka kantava idea on sama kuin muuallakin. No, sen verran kiinnostava aihe että kommentoinpa itsekin.

Käyttäjät ovat asian puolella.

Absolutistit päihteitä vastaan kokonaisuudessaan.

Ex-käyttäjät ovat oikeassa, he _tietävät_.

Kuulun näihin viimeeksi mainittuihin, eikä itselläni ole juuri mitään lisättävää itse asiaan. Kantani on että elämässä on jotain pielessä kun päihteitä tarvitsee käyttää. Jotain puuttuu, eikä jaksa nähdä vaivaa sen "jonkun" etsimiseen.

Ennen kuin on pakko. Kuten itselläni itsariyrityksen jälkeen huonovointisena ja sekopäisenä. Ilman todellisia, aitoja ihmissuhteita. Voimattomana.

Suljetun osaston kautta 2dg hoitoon, jonka jälkeen pitkä sairasloma ja paluu yhteiskuntaan.

Vasta nyt, ensimmäisen kerran elämässäni sitten ekan kännin (12v), 33-vuotiaana, voin sanoa että Minä Elän. Elän normaalia, rauhallista, kiireetöntä elämää. Normaalit työpaineet, normaalit harrastukset ja normaali henkinen&fyysinen hyvinvointi ilman pakkomielteitä. Tämä on hyvä näin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

123321

28.6.2005 08:57

Ottaa iisisti ja duunaa snadist niin kaikki
menee iha ok.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

humanisti2

13.7.2005 21:52

Jos et tiedä asiasta tarpeeksi saatat tuomita sen väärin perustein.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

boss007

18.7.2005 14:47

Onneksi työpaikoille on kovaa vauhtia tulossa ja tullutkin jo "vapaaehtoiset" testit. Siinähän ruikutatte kun on kalossin kuva perseessä. Tulen sitten saamaan teidän palkkapussinne.

Vilpittömästi kiitos kaikille omalla alallani oleville käyttäjille. Teistä on minulle pelkästään hyötyä. Ja hyvää kesää!! : )

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

sxoxyvg

4.8.2005 18:36

Jo ensimmäinen hasis neula voi tappaa! Älkää koskeko huumaus aineisiin! Käyttäisitte tekin vain alkoholia, sitä on käytetty jo kauan eikä alkoholi ole tappavaa tai aiheuta riippuvuutta kuten teidän kannabis huumeenne!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

SpeedyConzales

5.10.2005 07:05

mä en voi kuvitella eläväni ilman aineita.mäkin vannoin etten koske piikkiin,en koskaan. selitin niin pirun hienosti etten voi tehä sitä mun frendeille ja porukoille.niin niin....vuoden vedin pirii säännöllisti lähes päivittäin. jos ei sitä ni sit subuu tai ryynei, jotain oli oltava.myin auton piristä, menetin duunini pirin takia.frendit patisti hoitoon, menin kuukaudex katkolle.olin streittinä viikon ja kelasin et otan noi yhet nokat vaan.luottotiedot meni.viivat vaihtu snaguun nopeesti viime keväänä.videot on myyty, telkkari samoin.yx fillari ja snoukkakamat meni kans.menetin kämpän, sain häädön kun doubbasin kaikki rahat. nyt mä oon työtön asunnoton varaton luottokelvoton spigunisti jonka kaikki aika menee siihen et mietitään mistä massia seuraavaan säkkiin.mä oon wsentään vasta 20v muija.pitäs lopettaa, tiän sen kyl.se n vaan niinsaatanan monimutkanen juttu....

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tiedonantaja

17.10.2005 19:23

Joku muuten kyseli Erowidin lisäksi hyvää tietolähdettä. Tässäpä pari:
Farmakologia ja toksikologia
Päihdelääketiede

Ja ihan suomeksi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

hut

28.10.2005 22:26

ja aina mua vaan harmittaa salvia kanada norja suomi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

desk

12.11.2005 23:57

Huumeitaaaaa

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

lohdutonta

17.11.2005 16:14

Tytär, 18 v, on yhden kesän kokeilujen jälkeen nyt psykoottisessa tilassa sairaalassa. Kaikki tieto ja tuki oli, kemiaa myöten. Väärät valinnat väärillä perusteilla väärissä seurueissa.

Kannabistuotteiden yhteydessä EI PIDÄ LAIMENTAA ilmiötä puhumalla polttelusta tms. KYSEESSÄ ON HUUMEIDEN KÄYTTÄMINEN.

Tyttärensä, älykkään (?!!!) ja kauniin, menettänyt.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Jeesustelijat

28.11.2005 01:22

Mistä vitun hasis neuloista nämä "kaikkitietävät" täällä änkyttää. Ja sitä en heti oo uskomassa että joku sais itsensä hengiltä parissa kuukaudessa pelkällä pilvenpoltolla. Luukuunottamatta jotain fyysitä onnettomuutta. Takana täytyy olla aika paljon muutakin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

päihteillä on eroja

14.12.2005 11:23

Oheinen linkki palstalle, jolla on argumentoitua väittelyä kannabiksen puolesta ja vastaan.
Löytyy asiallisia linkkejä puolesta ja vastaan.
Sekä tietoa aiheesta, ettei tarvitse peruskoulun lakiperusteiselta huumevalistuspohjalta väitellä harhaluulojen varassa.

http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=97&conference=598&subcat=692

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

[realisti]

20.4.2006 20:01

Alkoholituotteiden yhteydessä EI PIDÄ LAIMENTAA ilmiötä puhumalla juomisesta tms. KYSEESSÄ ON HUUMEIDEN KÄYTTÄMINEN!!!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

zetah

22.4.2006 20:12

Eräs psykiatri (suljetun osaston) sanoi, että hänen mielestään (mutu-tuntuma) on, että kannabis on yksi pahimmista päihteistä..

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

nibu vaan

21.6.2006 10:33

pisti vaan silmään tää teidän "keskustelu". pore on painajainen. ei muuta asiaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

joku hampuusi

21.7.2006 07:02

vanha juttu mutta ajattelin kummiskin kirjottaa että onhan yksi maa jossa kieltolaki on toiminut nimittäin kommunistinen kiina kummasti katosi maailman pahin oopium ongelman kun mao päätti teloittaa kaikki käyttäjät julkisesti muutama miljoona ihmishenkeä myöhemmin paska on pysyt aika hyvin siellä hallinnassa.. humaaniahan tämä ei ole, mutta toimivaa. alkoholi on huume siinä missä muutkin (nikotiinia ja kofeiinia en huumeisiin laskisi tai sitten ne voisivat mennä jonnekkin omaan kevyempään luokkaansa). sinä joka kirjoitit noista "vapaaehtoisista kusitesteistä" mietippä sitten hetki onko hyväksi tälle teollisuudelle että joutuu ihmiset itsensä irtisanomaan sen takia että tykkää poltella kannabista. kyllä niille veroille olisi käyttöä eikä tarttis maksaa tukia.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

XRHWAnevbu

31.7.2006 05:39

yG0JpBE0z6 cAFRTGEcRfR pG6G0ua2aQAXj

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

pilviveikko 32v.

27.9.2006 03:15

Miksi esim. Alibi-lehdessä toistuu erilaisissa veriteoissa niin usein sama kaava? On otettu alkoholia ja rauhoittavia lääkkeitä eikä muisteta mitä tapahtui. Miksi ikinä ei lue että tuli käytettyä kannabista eikä sen jälkeen ole muistikuvia?

Tunnen alkoholisoituneen ihmisen joka on usein ollut sairaalassa alkoholin vuoksi. Hänkin pitää enemmän kannabiksesta, mutta ei usein saa kannabista mistään. Jos kyseinen ihminen ei joisi vähemmän silloin kun saa pilveä niin hän olisi jo kuollut. Kyllä minä hänelle oman "puutarhan" virittäisin, mutta kun hänellä käy paljon vieraita niin käry kävisi nopeasti. Voisin myös tarjota hänelle omaa satoani, mutta silloin luultavasti kärähtäisin itse koska hän ei kuitenkaan osaisi olla asiasta hiljaa. Ei minua niinkään sakot pelota, mutta siinä samalla lähtisi kallis lamppu ja rakkaat kasvit. Kaiken lisäksi saisin sitten aina pelätä poliisien tarkastus käyntejä.

Mistähän sekin johtuu että kun olin Amsterdamissa neljä päivää ja seurasin yöelämää, niin en nähnyt yhtään tappelua, itseasiassa en muista nähneeni edes pientä riitelyä. Enpä tainnut kannabis-kahviloissa ovimiehiä nähdä. Alkoholia oli paljon vaikeampi löytää kuin kannabistuotteita.

Jotkut taas väittää että kannabis on portti koviin huumeisiin. No varmaan niin onkin jos molempia aineita saa samalta välittäjältä. Itse olen muutaman kerran erilaatuisia amfetamiineja ja kokaiineja kokeillut enkä niitä ole sen kummemmin jäänyt kaipaamaan. Sen sijaan ekan hasis kokeiluni muistan aina ja se oli kaikin puolin mukava ja miellyttävä kokemus. Heroiinia en edes uskaltaisi kokeilla.

Myönnän että kannabis voi aiheuttaa joillekin ihmisille psykoosin. Mutta silloin on yleensä poltettu pitkään putkeen ja todella paljon. Paranoidiksikin siitä tulee, jos on omat kasvit ja koko ajan pelkää jäävänsä kiinni. Kyllä siinä silloin saa tarkasti miettiä ketkä ystävistään kannattaa kotiinsa päästää.

Pari kysymystä niille kannabista kokeilleille, jotka eivät vaikutuksesta pitäneet. Tuliko juotua ensin paljon alkoholia? Jos alkoholia täytyy nauttia ni ekana kannabista ja sit alkoholia. Ei toisinpäin!!! Entä oliko kyseessä kenties kadulta saatu hasis, jonka laadusta ei ollut mitään tietoa. Olen minäkin joskus niin huonoa hasista ja kukkaa polttanut, että olotila muistutti paljolti alkoholin aiheuttamaa olotilaa, tosin ei niistä hirveimmistäkään tuotteista krapulaa tullut.
Jos ei tupakoi niin ei sitä tupakkaa silloin pidä kannabiksen sekaankaan sotkea. Jos hasis kunnolla palaakseen tupakkaa vaatii, niin laittaa sitä sitten juuri vain sen verran kun palaminen vaatii.

Lajikkeilla on eroa. Jos unilääkettä, kivun lievitystä tai rentoutusta kaipaa niin yleensä Indica-lajikkeet sopivat siihen tarkoitukseen. Jos savujen jälkeen haluaa vaikka ravintolaan lähteä niin Sativaiset lajikkeet luultavasti sopivampi vaihtoehto.

En tiedä kumpi on pahempi, alkoholi vai rauhoittavat lääkkeet. En tarkoita masennuslääkkeitä (esim.Cipramil, Cipralex, Remeron), ne ovat oikein hyviä ja vaarattomia lääkkeitä. Rauhoittavilla tarkoitan bentsodiatsepiineihin kuuluvia lääkkeitä "pameja". Alkoholin kanssa nautittuna nistä voi seurata todellinen helvetti. Jos tekee jotain tyhmää, niin ei ees muista mitä ja miksi teki. Kokemusta siitäkin on.

Tämänkin "huumehörhön" älykkyysosamäärä on useissa eri testeissä sijoittunut välille 130-135, eli ei hamppu kauhean tyhmäksi ainakaan tee.

Onneksi kohta TV:ssä alkaa Weeds. Ehkä se muuttaa joidenkin ihmisten asennetta kannabikseen vähemmän kielteiseksi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

pilviveikko 32v.

27.9.2006 10:35

www.pot-tv.net/

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Hampun ystävä

3.10.2006 18:18

Täältä löytyy asiaa!
www.youtube.com/watch?v=4Jifmc-B-EA&mode=related&search=

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

peikka

21.11.2006 03:43

Elämä on vaan YKSINKERTAISESTI LAITONTA! Dimetyylitryptamiini (N,N-dimetyylitryptamiini, kem. C12H16N2), joka tunnetaan myös lyhenteellä DMT on listattu Suomen laissa huumausaineeksi psykotrooppisia aineita koskevan yleissopimuksen luettelossa. Sen lisäksi, että DMT:tä esiintyy ihmisissä sisäsyntyisenä (käpyrauhasesta erittyvä alkaloidi) ja useissa eläimissä, esiintyy ainetta myös luonnossa useissa kasveissa. Eli käpyrauhanen aivoissa taitaa olla laitonta ja AJATTELEMINEN on KIELLYTTYÄ jne... eli ei mitään uutta. raha=valta ja molemmat ovat pahoja

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

24v

18.9.2007 19:59

VITTU mitä idiootteja ketkä dissaavat ganjaa!!!!olen seitsämän vuotta pössytellyt,ja se on pysynyt siinä vaikka tarjolla on ollut kaikkea mahdollista!se on omasta päästä kiinni mitä vetää ja mitä ei vedä!!itse voin rehellisesti sanoa että ganja rauhotti minua,olin nuorempana poliisien kanssa
tekemisissä kaikenlaisista syistä,mutta en huumeista.
KIITOS GANJALLE että en ole ollut poliisien kanssa tekemissä pitkään aikaan,mut kuitenkin meinasin pitää pitkän tauon polttelusta...
Kaik pirihuorat,hepohomot ja muut huumeiden käyttäjät(paitsi pilven)niin menkää ladon taakse ja lahdatkaa itsenne niin tulee parempi maailma.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Raakkuna

9.10.2007 02:17

Hyvä että puhutaan aiheesta. Mitäs känniläiset esittäis aiheesta. Survonta on tehtävä huolella puolukka hillossa, ja sokeri on oltava raakaruokoa. Munakokkelia mä valmistaisin jokaiselle, jossa hamppua aamiaiseksi yrttien kera öljyssä. Siitä lähtisi USA.lainen johtokunta liikkeelle Valkoiseen taloon, niin saatais vähän vauhtia sotatoimien purkamiseen. Mitäs sanotte eräät, jotka olette typerintä porukkaa Suomessa. Suomen Cannabis kulttuuri on erinomaisessa lyönnissä. Ja mitä tulee juhliin, niin Rap ja Hip Hop sekä Reggae on aina méidän mestoja. Missäs te käytte pojat pilsnerillä? Haikiluoman Inkeri on Marihuanan kasvattaja Koillis Tunturissa Enontekijällä. Ja siinä on ammatti jolla tienaa, noilla leveysasteilla. OLEN KAIKESSA MUKANA, JA MINULLA ON KAIKEN AVAIN. HALLELUJAA. MULLA MENEE LUJAA!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Raakkuna

9.10.2007 02:26

Mulla on aina mennyt hirveen hyvin. Enkä osaa jumittaa ollenkaan. Poltan kaiken aikaa silti, ja vauhtia löytyy masiinaan. Mun täytyy pistää kasvit taas jemmaan, kun vanhempani tulee huomenna vieraisille. Mikäs siinä pärjätessä, fiksut pärjää aina, sorronkin alla. HEI! Mä oon tajunnut asioita paremmin kuin eräät. Ja aina löytyy uutta aineistoo kirjoittamiseen. Haastan porukkaa puhuun keskenään, ja vastaan itsekkin mielelläni haasteisiin. Mä olen aina ollut syvä pohtija asioille, ja paukut auttaa erinomaisesti. Jörn Donner ei tiedä miutä menettää kämpässään, kun ei piittaa Marihuanan poltosta. HITSI! SÄ MISSAAT NYT JOTAKIN DONNER. SALUT

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Raakkuna

9.10.2007 02:39

Kolmas kommentti vartin sisällä aiheesta. HELLO! HÖLMÖT, JOTKA OLETTE VANHEMPIENNE MALLIKAPPALEITA. Mun käy ihan kateeks teidän autoa, onks´se Mersu? Vai Audi. Sulla on taatusti ostettu mielipide aiheeseen, joka paasaat puolesta alkoholin täällä Suomessa. HITTO! Että osaat olla vastenmielinen köykäinen sanankäyttäjä, ohuen teräsi väläyttäjä. Mä olen paljastuva soon, ja silloin sä kuset, siinä katsoessas ja tajutessas, että sä olet HÄVIÄJÄ. LUUSERI JOKA SAA KODIN KANNATUSTA, MUTTA EI PÄÄSE ETEENPÄIN URALLAAN. Sä olet Timo Hallakorpi, Helsingistä. Ja sulla on MISSIO, joka tosin on tuomittu etukäteen häviöön, vaan jonkunhan sitäkin täytyi esittää. Olet isäsi nöyrä anteeksiantavainen Esikoinen. Ja sulla on omaisuus taattu, kun hoidat velvollisuutes perheen eteen. Tämä on sun osas Hesassa tänään, ja huomista sä et kohtaa riemumielellä, kuten eräät, joita sä vihaat. SALUT

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Rabbi

24.11.2007 03:34

Suora lainaus: ”Kannabista ei tulisi laillistaa, mutta kaikkia huumeita koskee se, että pelkkään käyttöön syyllistyneet tulisi ohjata ensisijaisesti päihdehoitoon sosiaali- tai terveyspalveluihin ja käyttää rikosoikeudellisia seuraamuksia hyvin harkitusti”, Hurme sanoo.

Minkälaista päihdehoitoa tai ihan tavallista hoitoa esimerkiksi vaikkapa kannabiksen kokeilija, joka on jäänyt kiinni babylon evil systemin kätyreille, tarvitsee? Ja miksi? Onko kannabiksen kokeilu jokin hoidettava tauti?

En jaksanut lukea keskusteluketjua, eli en tiedä onko joku kommentoinut asiaa jo. Tulipa vaan mieleen, kun tuon fraasin luin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

paha narkki 25v.

20.3.2008 04:57

Hohhoijjaa että ihmiset jaksaa vääntää. Ite oon käyttäny kannabista harvakseltaan n.7 vuotta ja siihen vielä päälle 2 vuotta useamman kerran viikossa, kun nykyisin asun amsterdamissa ja täällä ei pössyttelijöitä nirhata heti jos kotiovesta poistuu.
Koskaan ei oo ollu minkäännäköstä tarvetta kokeillakkaan mitään vahvempaa huumetta, varsinkaan kun täällä tuota hamppua saa ihan laillisesti, niin ei tarvii ettii mitään hämystä diileriä jonka kamoista ei ees tiiä varmasti mitä saa.
Alkoholin kulutuskin pudonnu varmaan 20% siitä mitä se suomessa asuessa oli, ehkä nykysin tulee juotuu 2-3 tuoppia viikossa, jos niinkään paljon. Vois suomessaki viinan juonti ja siitä aiheutuvat kulut laskea aika jyrkästi, jos kannabis laillistettaisi.
No, onneks se on täällä laillista, eikä oo mitään tarvetta muuttaa takas sinne pimeetä keskiaikaa elävään takapajulaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Skeptinen

27.11.2008 17:54

Onko varsinaisesti itseisarvo etteikö ihminen saisi päihdyttää itseänsä? Jos vastaus on ei, niin miksi täytyy erotella päihteet niin vahvasti, varsinkaan kun pohjatietona ei käytetä nykyaikaista tutkimustietoa, vaan annetaan tunteiden mennä järjen yli? Kulttuuri, vertaispaine ja pelko villitsevät ihmisten mielipiteitä ja mielikuvitusta. Laittomia päihteitä leimaa huono katukuva: Ongelmakäyttäjät huomataan, laittomuus ajaa ns. viihdekäyttäjät "piiloon", omiin porukoihin tai sitten ihmiset ei vaan huomaa vaikutuksen alaisena olevaa. (varsinkin mietojen kohdalla)

Joku varmaan vastaa että: "Pitää nauttia normaalista elämästä". Elämä on kemiaa ja meidän elimistössämme kiertää samoja aineita mitä käytämme esim. päihteinä ja lääkkeinä. Jokainen saa ajatella päihteettömän elämän parhaaksi tavaksi, jos haluaa. Nauti sinä elämästäsi päihteettömänä jos siltä tuntuu. Kuitenkin jopa suklaan syöminen voi aiheuttaa riippuvuutta ja hyvänolon tunnetta.

Laittomuus ei ole minusta kestävä argumentti vastustaa laittomien päihteiden käyttöä. Kaikki lait eivät ole luotu yksilöä ajatellen: Raha on esimerkiksi yksi vallanpitäjien intressi, sekä valta itsessään. Ei tekisi pahaksi kenellekkään tutkia vähän kulttuurimme ja maailman päihdehistoria.

Jokaisella saa olla omat arvot, mutta ei ole hyvien tapojen mukaista tuomita erilaisia ajattelutapoja/malleja - jopa Raamatussa kehoitetaan Jumalaa hoitamaan toisten ihmisten tuomitseminen, sen sijasta että ihmiset tuomitsevat toisiansa (Raamattu ei ole silti kaikille absoluuttinen totuus, mutta länsimaiset arvomme pohjautuvat melko pitkälle siitä. Raamattua voidaan silti käsitellä ikäänkuin filosofisena teoksena mikäli et henk.koht. tunnusta kristinuskoa).

En usko että kukaan meistä on noudattanut lakia aina 100%. Rikkomukset voivat olla tahallisia tai tahattomia, mutta usein esimerkiksi pientä ylinopeutta ajelua pidetään kovin hyväksyttävänä. Jos siitä tulee sakot niin ei mitään, ne maksetaan ja meininki jatkuu. Todennäköisesti muu ei kuskia v*tuta kuin rahan menetys. Minusta hän vaarantaa todella muita ihmisiä. Silti kaikki eivät ajattele asiasta samalla tavalla - "Kyllä mä osaan ajaa". En silti syrji tälläistä ihmistä, olen erimieltä ja saatan keskustella asiasta hyvin argumentoiden.

Yleensäkin kiellot ovat kovin tehottomia. Hyvä muistaa kuinka paljon ärsyttää kun toinen käskee tekemään jotain. Helposti ajattelee, että "en edes kiusallanikaan tee". Tärkeintä on, että ihminen on itse motivoitunut tekemään ks. homman.

Epäterveistä elämäntavoista sen verran, että toiset epäterveelliset tavat tuomitaan ja toiset ei. Ei pidetä yleisesti hyväksyttävänä, että kukaan arvostelee ylipainoista ihmistä siitä, ettei tämä syö terveellisesti ja säästä verotulojamme. Joku syö epäterveellisesti, joku polttaa tupakkaa, joku juo alkoholia, joku käyttää kannabista, joku harrastaa vaarallista urheilulajia. Jotkut epäterveelliset asiat ovat vaan niin kovin mukavia, että niistä on hankala luopua. Jos ajateltaisiin vain verorahoja ja kansanterveyttä mitään noista ei pitäisi saada tehdä. Miltä tuntuisi, että poliisi veisi sinut väkisin laihdutusklinikalle ja nappaisi nakkisi jääkaapista?

Pyyntönäni vain on, että hyväksykää erilaiset ihmiset, erilaiset ajatukset. Olkaa avarakatseisia, siltikään teidän ei tarvitse tehdä mitään laitonta. Ja lopuksi: "Kukaan ei ole täydellinen" ja jokainen nauttii erilaisista asioista.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Saakutti

3.3.2010 19:14

Kannabis lailliseksi! :P ainakin on vähemmän haitallista kuin alkoholi. Mutta joo eikös piriä myyty suomen apteekeissa johonkin 50-luvulle asti? :D

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Pillupurjoa-ahdistukseen

18.12.2010 04:30

Kyllähän sitä piriä apteekista saa vielä tänäkin päivänä joksikin ad/hd lääkkeeksi. Pirii ja rauhottavaa. Tulee vain mieleen, että eikö ad/hd oireyhtymästä kärsivää voisi koittaa lääkitä/rauhottaa kannabiksella...?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

porskimies

30.12.2010 02:57

ryönämäistä paskaa, kannabista ottakaa vaa nii asiat on hyvi. 70 kg ois sopiva määrä lopettelijoille mut alottelijoille se 9933 Mkg ;);)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

HIIHIIHOOHOO

20.4.2012 09:37

ÄLKÄÄ VALITTAKO

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Masa190

4.9.2012 13:57

Ihmiset uskovat mitä tahtovat. Tästä tulee mieleen se homot vs. Räsänen keskustelu. Ihmiset uskoo typerää paskaa jos haluavat.

Samaan aikaan huumeiden käyttö on menevien nuorten keskuudessa täysin arkipäivää. Joillain tulee ongelmia, useimmilla ei. Koulut käydään ja ammatit hankitaan. Huumeiden käyttö muilla kuin ongelmäköyttäjillä vähenee 30v. jälkeen. Työt tehdään ja asunnot ja autot ostetaan ja lapsia hankitaan. Huumeiden käyttö ehkä loppuu kokonaan tai sitten ei.

Samaan aikaan hysteerikot elättelee päässään maailmaa jota ei ole olemassa: maailmaa jossa tavalliset ihmiset ei käytä huumeita ja Jumala rankaisee syntisiä jo ensimmäisestä huumekokeilusta.

Karavaani kulkee ja maailma muuttuu ja moralistit räksyttää tien laidassa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi