Virtahepo olohuoneessa

  • -Saphira-

Olen nyt pari päivää miettinyt oikeen urakalla sitä, kuinka paljon lapsuuden muistot ja tapahtumat vaikuttaa meihin vielä aikuisinakin. Omalla tavallaanhan jokainen meistä on jonkinlainen kooste vanhemmistamme ja siitä ympäristöstä, jossa olemme kasvaneet. Se, kuinka paljon annamme sitten menneisyytemme vaikuttaa tulevaan onkin jo ihan toinen juttu.

Sain toissa päivänä sellaisen raivokohtauksen äidilleni, etten muista koskaa meuhkanneeni yhtä paljon. Jälkeenpäin hävetti mokoma lapsellinen käytös, koska syy ei edes ollut äidin ja hän joutui ihan turhaan tulilinjalle. Mutta kun kyse on veljestäni, olen valmis marssimaan vaikka läpi tulen ja jään puolustaessani häntä. Itse olen aikoinani omat taisteluni jo käynyt ja selvinnyt niistä voittajana mutta nyt tuntuu siltä että minun tarvitsee kaivaa uudelleen haarniskani esiin ja käydä samat sodat vielä kerran. Vaikka en ole veljeni vartija, tuntuu minusta silti siltä että hän tarvitsee nyt taistelutaitojani ja ennekaikkea sitä voimaa, jota minulle on elämässä ehtinyt jo kertyä. Vaikka tiedän kyllä että omat voimatkaan ei kaikkeen riitä.

Meillä on aina puhuttu hyvin avoimesti asioista eikä koskaan ole ollut mikään salaisuus, että olohuoneessamme asustaa iso ja lihava virtahepo nimeltä alkoholismi. Se asteli kotiini yli kaksikymmentä vuotta sitten ja siitä asti se on määrittänyt perhettämme, toisinaa muhinut vain hiljaa pöydän alla, toinaan taas vallannut koko olohuoneen itselleen. Viime vuosina tilanne on kuitenkin muuttunut huomattavasti huonompaan suuntaan, sillä virtahevosta on tullut jo liian suuri eikä kukaan kohta enää saa pidettyä sitä aisoissa. Ei ole voimia eikä keinoja. Tai olisi kyllä mutta kuten kaikki tiedämme... virtahevolla on taito turruttaa ihmiset ja lamaannuttaa ympäristö. Se osaa olla hyvinkin näkymätön ja silti viedä voimat kaikilta ympärillään olevilta. Niin ettei siitä eroon pääseminen olekaan niin yksinkertaista kuin luulisi. Mutta pakko kai se on silti yrittää... Veljeni takia.

*alkaa kaivella sotisopaa esille*

4 kommenttia

Myrttiyrtti

10.10.2007 22:00

Meidänkin perheessä on ollut tämä virtahepo lapsuudestani lähtien, ja se kyllä vaikuttaa elämääni edelleen ajoittain paljonkin. Tuntemuksesi kuullostavat tutuilta, voimia sulle! Muista, ettet saa kuluttaa itseäsi loppuun yrittäessäsi auttaa veljeäsi!

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mika

10.10.2007 23:02

Mulla sama hippo menneisyydestä. Semppii! Tuo Myrttis puhuu asiaa, ettet saa kuluttaa itseäsi toisen puolesta taistellessa. :)

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Minttu_71

15.10.2007 11:49

Muista että mä autan myös tässä asiassa jos apua tarvit!

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 11:13

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus