Blogi

Näytetään kirjoitukset kesäkuulta 2009.

hintit rättishopissa homojen kampanjaviikolla  1

dawkinsin jumalharhassa (s. 236) ruodittiin moraalin ja uskonnon suhdetta ja kirjoittaja esitteli kiinnostavia tutkimuksia tavallisen ihmisen eettisistä valinnoista, joita on tarkasteltu erilaisissa hypoteettisissa esimerkkitilanteissa. eli miten keskivertokansalainen toimisi konkreettisissa vaikkakin kuvitelluissa valintatilanteissa oikean ja väärän välillä (ja mikä yleensä on ihmisille ”oikeaa tai väärää” ja tarvitaanko sen päättämisessä jumalaa tai muita taivaallisia voimia).

eräs esimerkki oli seuraavanlainen: kuvitellaan että näet lapsen hukkumassa lampeen ja muita auttajia ei ole näkösällä. voit hyvin pelastaa lapsen mutta vaatteesi menisivät siinä samassa rytäkässä pilalle... mitä teet? 97% pelastaisi lapsen oitis sen kummemmin edes miettimättä kuteidensa kohtaloa mutta 3% jättäisi lapsen lampeen hukkumaan ja viipottaisi perse heiluen ilmeisesti lähimpään trendiputiikkiin täydentämään kadehdittavaa asukokonaisuuttaan.

hinttareilla nuo prosenttiluvut olisivat tietenkin täysin päinvastaiset... ja siitä kolmesta prosentistakin varmasti osa miettisi pitkään kannattaisiko uhrata hienoja vaatteitaan jonkun kakaran hengen takia. tuli vain tämä dawkinsin kirjan esimerkki mieleen lukiessani tänäistä hesaria ja sivun A9 juttua ”helle tullee torstaina” ja etenkin katsellessani jutun oikean alakulman kuvaa, jossa kaksi helsinkiläistä stereotyyppiä veivaa rättirekkiä alessa.


kokoomuksen puutarhaosaston alennustila  1

tosi mukava oli nähdä leif salménia televisiossa taas pitkästä aikaa. siinä on mies paikallaan: tiukoilla kysymyksillä poliitikkojen ulkoa opittuja liturgioita puhkova toimittaja, jota monet ammatikseen paskaa jauhavat pelkäävät ihan oikeasti armottoman ammattitaidon, kompromissittoman kyseenalaistamisen ja terävän älykkyyden takia.

salménin hiillostuksen kohteeksi joutui kakkosen viimeisellä pressiklubilla a. sinnemäki. oli jokseenkin vaivaannuttavaa nähdä, kuinka viherpuolueen johtajalta menivät useita kertoja ajatukset lukkoon (tai "isopyörä" otti kattoon jos asian oikein ilkeästi ilmaisisi) salménin sinänsä relevanttien ja paljastavien kysymysten ristipaineessa. hämmennys oikein paistoi läpi naisen kasvoilta. välillä miltei kävi sääliksi annia, kun vastaus viipyi tai juuttui kurkkuun. sinnemäki saattaakin olla liian pehmeä isojen poikien peliin?

salmén ei kyllä sinänsä nostanut esiin mitään uusia pointteja ohjelmassa. monet ovat jo vuosia sitten huomanneet että kyseinen puolue on etääntynyt epämääräisen kauas alkuperäisestä olemassaolon tarkoituksestaan... vihreät ovat nykyisin älyllisesti epärehellisten opportunistien (kuten paikallisen ilmastoekspertin tai tanssikisassa persettään heiluttaneen faghagin esimerkitkin oivasti osoittavat) täysin yhdentekevä ja tyhjänpäiväinen tilkepuolue rkp:n tapaan eikä sillä ole mitään moraalista ryhtiä eikä siten myöskään eettistä painoarvoa ekologisissa kysymyksissä. se on olemassakin vain jotta älymystöön ja nuoriin kaupunkilaisiin vetoavat poliittiset pyrkyrit voisivat käyttää sitä kätevästi ponnahduslautana eteenpäin mielivällä yhteiskunnallisella urallaan. sitten kun hyväpalkkainen hieno asema ja status on saavutettu luonnonkin voi hyvin unohtaa ja keskitttyä muiden vaikuttajien tapaan omien intressien ajamiseen ja maallisen hyvän kasaamiseen.