Ensin oli kolme

  • Scythian

Parinmuodostus on vaikeutunut koko ajan. Alussa oli kylä. Asukkaita oli 20 tai 200. Jokainen tunnettiin nimeltä. Oma arvo asteikossa oli helppo määritellä, Ville perii enempi peltoa kuin minä mutta Antti ei jaksa uida niin pitkälle kuin minä. Samoin nuo potentiaaliset puolisoehdokkaat olivat aika yksinkertaisesti kartoitettu. Maijalla on kauneimmat hiukset, Helena perii eniten metsää mutta Maaria antaa varmasti.

Nyt miljoonien Internetin käyttäjien maailmassa, maailma ja sen asukkaat ovat yhden klikkauksen päässä. Ruudulta tulee informaatiota paremmista ja paremmista paikoista ja yhä suuremmista odotuksista. Me itse emme ole valmiita koskaan. Milloinkaan emme ole siellä missä pitäisi. Olemme alati matkalla istuessamme kotona muttemme koskaan perillä. Me emme kykene enää määrittelemään itseämme suhteessa 400-miljoonaan kilpailijaan parisuhdemarkkinoilla ja sen arvoasteikoilla. Olemme niin kilpailun lannistamia ettemme voi edes aloittaa.

Toisen arvottaminen. Jos arvostat rakastasi arvostat itseäsi – sanoo kiinalainen sananlasku, vai oliko se intialainen? No kuitenkin. Puolisoa ei kykene enää määrittämään samalla tavalla kuin kyläyhteisössä. Meillä on runsauden pula. Speeddating-koukuksi sitä kutsutaan. Siitä saa egoboostia kun saa yhä useamman ja useamman ihmisen huomion sillä silmällä. Arvostammeko enää sitä mitä meillä on ulottuvillamme halutessamme kaikkea sitä mitä merten tuolla puolen.

Mitä me oikeasti tarvitsemme? Aikaa. Rauhaa. Hiljaisuutta. Mielestäni tämä on liikaa pienille aivoillemme ja pähkinän kokoisille rauhasillemme. Olemme dinosauruksia fotonin nopeudella kehittyvässä yhteiskunnassa. Muutumme kohta itse niin kovin kaipaamaksemme öljyksi.

2 kommenttia

Laihapoika

21.7.2008 16:49

Niin kauan kuin ihminen on ollut ajatteleva se on ajatellut, että onni seuraavan askeleen päässä, seuraavan nurkan takana, meren toisella puolella, jonkin ongelman ratkaisun jälkeen. Aina jossakin horisontissa. Muutenhan me kirmattaisiin savannilla Afrikassa ja voitaisiin vaikka olla hetken tyytyväisiä kun maha olisi täynnä, eturauhanen tyhjä, eikä pedonpuremaa perseessä. Mutta hei, me ollaan ihmisiä ainaiseen etsimiseen tuomittuja. En usko, että netti on siinä mielessä paljoa muuttanut.

Netissä ihmisiä on paljon ja helposti tavoitettavissa, silti runsauden hallitsemattomuus on vain näennäistä. Netissäkin kommunikoidaan hallittavan kokoisissa yhteisöissä. Kun oma ääni ei yhteisössä enää kuulu perustetaan oma yhteisö, ja taas oma ja taas oma.

Mutta joo, on se kyllä totta, että netti tekee pilluista, kulleista ja perseistä ja kaikista niiden variaatioista helposti saavutettavia. Silti se on ihan omasta harkinnasta kiinni minkä osan mahdollisuuksistaan käyttää.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:57

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus