Haaveissain Kuuba siintää...

  • Satu

Tänä vuonna on tullut vähän matkailtua. Olen reissanut Egyptiin, kaksi kertaa Irlantiin, Portugaliin, Englantiin, Venäjälle ja Puolaan. Ja enemmänkin olisi voinut mennä jos vain olisi ollut rahaa ja aikaa.

Nyt on taas kamalasti painanut matkakuume päälle, ja olenkin suunnitellut yhtä sun toista matkaa ainakin puolitosissani. Huvittaisi lähteä pakoon kylmyyttä ja pimeyttä tammi-helmikuussa, mutta jos silloin haluaisi lähteä jonnekin oikein ja varmasti lämpimään, pitäisi lähteä kovinkin kauas. Ja siihen mulla taas ei taida olla rahaa ihan niin pian.

Toisaalta huvittaisi odottaa kevääseen ja mennä vaikka Kreikkaan tai Romaniaan tai Bulgariaan tai Unkariin tai vaikka mihin. Jonnekin kiinnostavaan paikkaan, ja silloin ois jo ihan lämminkin. Sitten mua huvittais kyllä myös toteuttaa toinen Pietarin reissu, ja/tai mennä taas Viroon.

Mutta. Mä olen jo kovin pitkään haaveillut pääseväni joskus Kuubaan. Maan historia ja nykyisyyskin kiehtovat, kulttuuri, erilaisuus, kaukaisuus, sekä toki myös maisemat ja lämpö. Kuuba on ollut tähän asti kuitenkin sellainen aika kaukainen haave, sellainen sitten joskus -juttu. Nyt kuitenkin mun vanhemmat olivat siellä ihan hiljattain, ja Kuuba-into kasvoi moninkertaiseksi kun näin kuvat ja kuulin tarinat. Sitten joskus -juttu vaihtui pian, pian -jutuksi.

Kuubaan en tietenkään voisi lähteä ihan just nyt heti, kun tosiaan se vaatisi hieman rahan säästelyä. Ihan ikuisuuksiin ei kuitenkaan tarvitsisi säästää, koska vanhemmat kertoivat, että omasta matkastaan olivat maksaneet n. 1600e, siis yhdeltä hengeltä toki. Mutta hinta sisältää lennot, majoitukset, kuljetukset maan sisällä kolmeen eri kaupunkiin, puolihoidon ja all inclusiven hotellin baarissa, jossa siis juomat ja pikkupurtavat ovat "ilmaisia".

Ja sitten se sisältää myös osallistumisen Havannan maratonille, joka ois toinen hieno syy lähteä reissuun. Voisi juosta joko puolikkaan tai kokonaisen. Kokemuksena tuo on kuulemma aika kiva, kertoivat vanhempani jotka siis juoksuihin osallistuivat. Ja mähän olen jo pidempään nuita juoksujakin suunnitellut.

Kyseessä on siis pakettimatka, maraton-matka, Folke Westin opastuksella. Mä yleensä kierrän kaukaa pakettimatkat, samoin kuin vanhempani, mutta Kuubaan asti jos lähtee, niin se ois varmaan kuitenkin ihan järkevä vaihtoehto. Eipä tulis rajoittavia kulku- tai majoitusongelmia. Ja mukana ois joku, joka taitaa epsanjaa. Ainakin yleensä itsenäiseen matkailuun tottuneiden vanhempieni mielestä tuo oli oikein käypä ratkaisu ja kehuivatkin sitä elämänsä matkaksi.

Tuo matka järjestettäisiin sitten vasta ensi marraskuussa. Se olisi oikein hyvä aika lähteä pakoon pimeyttä, ja siihen mennessä ehtisi säästellä rahaakin. Ja kun mua niin hirmuisesti polttelisi päästä tuonne.

Ainoa ongelma vain on se, miten mä nyt saisin hetikaikkimullenyt-matkakuumeeni aisoihin niin, että voisin tosiaan hillitä matkailumieleni ja odottaa vajaan vuoden. Joskus kun tuntuu, että se reissuliekki vain polttelee niin kovasti, että sitten on ihan pakko päästä johonkin ja pian. Mutta jos mä tuonne halajan, niin en mitenkään voi valloittaa viittä-kuutta maata ensi vuonna.

No. Ehkä mä yritän, oikein kovasti. Vaikka tuonne lähtisinkin, voisin varmaan kuitenkin tehdä ainakin sen Pietarin reissun, koska se on niin halpis. Ja jos Irlantiin pitää päästä, niin sitä ei lasketa, koska sinne pääsee superhalvalla eikä mun siellä tarvii maksaa majoituksista.

Eli Kuuba: Toivottavasti näemme marraskuussa.

7 kommenttia

Princeps

2.12.2009 17:52

Noniin. Siis tuota mitä tuohon helppouteen tulee, niin kaksi naispuolista kaveriani vietti kuubassa noin kuukauden kahdestaan, eikä kumpikaan puhu epsanjaa kuin oluen tilaamisen verran. Kiertelivät paikallisin kuljetuksin ympäri maata eikä ollut muuta probleemia kuin paikallisen ruoan surkea taso. Siitäkin selvisi kuulemma rommilla.

Kuubalaiset ovat kuulemma pääosin aika ystävällisiä ja siinä missä kielitaito loppuu niin asenne, muutama dollari ja viittomakieli hoitaa homman hienosti loppuun.Eli jos tuo maratoni ei tuo itsellesi jotain merkittävää lisäarvoa, niin ei kun omatoimimatkalle vaan kunhan budjetti kestää. Vaikka tuskin kuubalaiset sentään niin kivoja ovat irkut :)

Voisitko muuten heti lopettaa tämmöisten tarttuvaa matkakuumetta levittävien kirjoitusten kirjoittelun, -keles.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Satu

2.12.2009 17:57

Ahaa, ok, no pitääpä sitten pistää tuokin harkintaan jos kerran ei tuottanut vaikeuksia. Kyllä mä kuitenkin oon paljon enemmän omatoimi- kuin pakettimatkojen ystävä. Ja voihan sitä varmaan maratonille osallistua jos niihin aikoihin menee, vaikkei järjestetylle maratonmatkalle lähtiskään.

Sori. :D Mun vaan oli pakko purkaa matkakuumepaineita tälleen kirjallisesti. :)

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Princeps

2.12.2009 18:02

Jos alat toteuttaa ja kaipaat jotain vinkkiä tai infoa, niin näen noita kuukauden ympäri saarta kolunneita harva se päivä. Voin siis kysellä lisää puolestasi jos jokin seikka kiinnostaa. Aloin itsekin matkakuvat nähtyäni pohtia reissua, onhan se aika omanlaisensa paikka.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Satu

2.12.2009 18:03

Ai, no kiitos kovasti. Se mua ainakin kiinnostaisi, että millä ne sinne lensivät, ja paljonko lennot kustansivat.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

-amira-

3.12.2009 08:41

Ai hemmetti, mä haluan Kuubaan kanssa ihan mielettömästi! Tasapainoilin sen ja Vietnamin välillä ja nyt sitten lähden helmikuussa Vietnamiin ja Kambodiaan reppureissaamaan. Mutta seuraavalla kerralla se on Kuuba aivan varmasti! Nähdään siis siellä ;)

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Satu

3.12.2009 16:07

sade: Juu ja rommilasi toisessa kädessä! :D

amira: Kadehduttaa tuo sun tuleva reissu. Juu, Kuubassa nähdään! :)

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:44

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus