Höh

  • Satu

Kävin tänään lemmikkiliikkeessä ostamassa vähän tarvikkeita noille mussukoille. Siellä oli myytävänä kani, säälittävä kani, luultavasti melko häiriintynyt kani. Sillä oli kyllä suht` tilava koppi, mutta ei juurikaan virikkeitä. Huomio kiinnittyi tuon pupun käytökseen; se loikki edestakaisin siinä kopissaan. Se oli kaikkea muuta kuin normaalia loikkimista - kani loikki päästä päähän sitä kopperoa, tyyliin: oikealle, käännös, vasemmalle, käännös, oikealle, käännös jne jne. Se ei lopettanut ollenkaan. Ja touhu näytti jokseenkin pakkomielteiseltä, häiriintyneeltä, kuten jo sanoinkin. Tuli sellainen vaikutelma, että se on joutunut oleilemaan kopperossaan jo pidempään, eikä oleilulle näy loppua. Sitäpatsi jos se tuolla tavalla käyttäytyy, ei se kotia löydäkään, mikä taas tarkoittaa lisähäiriintymistä. Kukapa ei sekoaisi lasikopissa oleiluun yksin, siten että vain tuijottamaan tulevat ihmiset vaihtuvat. Säälitti, todellakin. Eikä tähän nyt tarvitse mussuttaa mitään lukuisten ihmisten ja eläinten paljon hirveämmistä kohtaloista - tiedetään! Tuossa otuksessa nyt vain ahdistuneisuus jotenkin konkretisoitui.

Joopa joo. Lähden nyt työkeikalle improvisaatioteatteria seuraamaan.

4 kommenttia

veepeetee

30.1.2008 18:25

elmaili: juuri tuollaisten typerien käsitysten vuoksi niin monet kanit tylsistyvät, menettävät elämänhalunsa ja niiden lihakset rappeutuvat. Omat kanini eivät syöneet johdon johtoa, ja juoksivat korvat iloisesti lepattaen huoneesta toiseen leikkien ja touhuten.

Kiukuttaa että kaneja pidetään yhä lemmikkiliikkeissä häkeissä - kissoja ja koiria ei onneksi täällä meillä enää saa pitää häkkimyynnissä. Miksei kaneja voisi samalla tavalla käydä ostamassa suoraan kasvattajilta kuin koiria?

Espanjassa oli kauppakeskuksen lemmikkiliikkeen ikkunassa pieniä koiranpentuja pienet kopit piukassa. Teki mieli mennä kiskomaan turpaan niitä barbaareja jotka liikettä pitävät, mutta tokkopa tuo olisi paljoa auttanut... Ja sitä paitsi ei ollut aikaa tutustua espanjalaisiin vankiloihin.

Niinhän se on kuin Mahatma Gandhi jo aikoinaan totesi: " ihmisen sivistystason näkee siitä, miten hän kohtelee eläimiä". Eipä oo vttu hurraamista.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Satu

30.1.2008 22:13

veepeetee: Asiaa, sanasta sanaan.

Elmaili: Ei asiaa, ei ollenkaan. Kaneilla on juu monesti kopit, sillä ne tuntevat olonsa turvallisemmaksi kun niillä on "koti", paikka johon mennä. Mutta kania ei todellakaan ole tehty lukittavaksi sinne koppiin! Se on eläinrääkkäystä. Jos kania ei voi pitää vapaana jatkuvasti - jos se vaikka syö paikkoja - on sen annettava juosta aina kuin mahdollista, eli aina kun on itse kotona. Tai rakennettava sille jonkinmoinen aitaus, jossa sillä on tilaa temmeltää.

Tämä kyseinen kani ei todellakaan ollut "aktiivinen koska harrasti liikuntaa" vaan selvästi pakkomielteinen ja häiriintynyt. Onko häkissä kehää kiertävä villieläin/koira/ihan mikä tahansa mielestäsi aktiivinen ja liikunnallinen?? Se on turhautunut ja stressaantunut, vähintäänkin!

sade: Joo! Mulla tosin on jo pari pupua, joten en voi tarjota sille kotia. Mutta sä voit ottaa yhden turkulaisjänön. :P

Tohvis: Mulla on välillä vähän sama ongelma omien otusteni kanssa... :)

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Satu

30.1.2008 23:08

Et voi tietää! :)

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 11:07

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus