En koskaan väittänytkään olevani helppo

Sinkkuus ja digitaalisuus. Sinkkuus ja yhteiskunta. Tarinoita sinkkuudesta sinkulta, joka ei enää greisibailaa ja käyttää kalliita kenkiäänkin vaan töissä.

Näytetään kirjoitukset heinäkuulta 2016.

Mielensä pahoittaja  1

Tiedättekö Miki Kuusen? Start-up yrittäjän, joka on yksi noutoruokapalvelu Woltin perustajista. Mietin, että mahtavatko ihmiset ajatella Mikistä, että hänellä on koko ajan nälkä ja hänen ajatuksensa pyörivät vaan ruuan ja kylläiseksi tulemisen ympärillä. Ja että pakkohan hänelle on vinkata, että miten mahan saa täyteen.

Tuskinpa vaan.

Minä olen perustanut nettideittipalvelun ja muutenkin puhunut sinkkuudestani avoimesti. En muistaakseni kuitenkaan ole kysynyt keneltäkään neuvoa miten päästä tästä siviilisäädystä eroon.

Silti saan jatkuvasti ja pyytämättä neuvoja ja vinkkejä.

Viimeisen viikon aikana minulle on suositeltu kirjaa, jonka ohjeilla tekee täydellisen nettideittiprofiilin ja ehdotettu että hankkisin jonkun harrastuksen, missä voisi tavata miehiä.

Elämäni myöskään pelkästään ei pyöri miesten ympärillä tai sen, että missä niitä miehiä tapaa. Jos olen menossa johonkin paikkaan tai tapahtumaan, siihen on yleensä joku muu syy kuin se, että siellä tapaa miehiä.

Silti minua kannustettiin eilen menemään yksin Tuskaan, koska "siellä on komeita miehiä, tiedä vaikka tapaat jonkun”.

Kerroin tästä sinkkuystävälleni, joka kertoi, että hänelle oli puolestaan hämmästelty, että miksi hän kuntosalilla, joka on tarkoitettu vain naisille. Eihän siellä tapaa miehiä? Öööh, koska se on lähellä kotiani ja siksi kauhean kätevä, oli ystäväni vastannut.

Pohdin, että ovatko ihmiset yhtä hanakoita neuvomaan naimisissa olevia ihmisiä. Että jos todistat hetken, jossa pariskunta ei hehku onnea ja auvuutta, niin kaivatko Amazonista heille kirjavinkin? Pyydätkö heitä perustelemaan heidän miksi he käyvät jollain tietyllä kuntosalilla?

Tuskin.

Eilen kyllästyin siihen, että niin moni tuntuu näkevän minut ensisijaisesti ei-parisuhteessa elävänä kuin ihan vaan Tuijana, joten vaihdoin Facebookin parisuhdestatukseni “Parisuhteessa”. Kännis ja läpällä (oikeastaan en ollut vielä kännissä mutta sinnepäin menossa).

Jospa nyt sais olla hetken rauhassa.