En koskaan väittänytkään olevani helppo

Sinkkuus ja digitaalisuus. Sinkkuus ja yhteiskunta. Tarinoita sinkkuudesta sinkulta, joka ei enää greisibailaa ja käyttää kalliita kenkiäänkin vaan töissä.

Näytetään kirjoitukset marraskuulta 2015.

Teit niin tai näin, aina väärinpäin  1

Sydänsuruisen lohduttaminen on aikamoinen miinakenttä.

Olen ollut sekä lohduttajana että lohdutuksen vastaanottajana, joten tiedän mistä puhun.

Helpointahan olisi mennä sille linjalle, että sanoo vaan sitä mitä tietää, että toinen haluaa kuulla. Mitä se nyt sitten tilanteesta riippuen onkaan. Että joo, kyllä se varmaan kuolee tuskaisen kuoleman, saatanan mulkku tai joo, kato vaan, eipä aikaakaan, niin se vinkuu ovesi takana ja haluaa sut takaisin.

Helppoa. Mutta, tästä ei tietenkään ole mitään hyötyä kenellekään.

Entäpäs lausahdus: Se ei ollut arvoisesi. Ihanko totta. Itseasiassa on ihan sama oliko vaiko eikö, mutta ikävä sitä on silti.

Eli, unohda tämäkin.

No, sitten on tietysti se kannustus. Perkeleen NLP-kurssin käyneet aivovoimailijat. Ne, jotka itse hanskaavat tunteensa täydellisesti kuin paperimiehet linjastonsa. Kertovat, että senkus kato ajattelet muuta ja onnellisuuden pitää tulla sun sisältä. Kyl se siitä.

No, ei se siitä. Ainakaan käskemällä.

Ja ei, myöskään sydänsuruinen ei halua takas satulaan. Järkevimmät eivät myöskään halua vetää lärvejä.

No mitäs sitten pitäisi tehdä? Ei hajuakaan, mutta ihanaa se on silti, että joku lohduttaa. Vaikkakin joskus vähän "väärin".


Esikuva  1

Hali mua <3
Hali mua <3

Koska horoskoopit ja Tarot-kortit just aren't enough, päätin siis alkaa selvittelemään tunnelukkojani. Tsekatkaa omanne, jos uskallatte http://www.tunnelukkosi.fi.

Tunnelukkojen joukossa ei ollut drama queenia, mikä olisi selittänyt sen, että lähes jokainen tunnelukko oli testin tuloksissa erittäin vahva tai vahva. En kai minä nyt helvetti niin sekaisin ole??

No anyways, oli siellä lukoissa ihan järkeenkäypiäkin juttuja. Kuten, että "saatat odottaa, että rakastettusi pitäisi lukea ajatuksesi ja osaisi automaattisesti tyydyttää hellyyden ja läheisyyden tarpeesi" (mutta kun ei voi kun ehkä sitä alkaa ahistamaan moinen kiehnäys).

En ole vielä päässyt kirjassa niin pitkälle, että olisin saanut jotain neuvoja (siis ainakin oletan, että sellaisia sieltä löytyy), ja päätinkin kehitellä itse yhden tavan avata tunnelukko, joka liittyy vaikeuteen ilmaista halua tulla paijatuksi.

Ajattelin työstää tätä esikuvan avulla.

Minulle tuli syyskuussa uusi kissa. Pieni Nessu-tyttö muutti 5-vuotiaan Räkä-kollin kaveriksi. Nessu on mainio tapaus. Neidin itsetunto on silkkaa rautaa ja se on muutenkin aivan upea persoona. Suureksi riemukseni kissat tulivat toimeen melkein heti.

En tiedä miten paljon se johtuu siitä, että Nessu ei paljon kysele. Se etsii Räkän ja hyppää sen päälle tai viereen ja painautuu kylkeen kiinni ja sanoo, että hali mua. Ja Räkähän halii. Sitä on niin suloista katsoa. Tuskin Räkä halisi, jos Nessu kattelisi vienosti sohvan toisesta nurkasta ja vaan toivoisi oikein lujaa, että hali mua.

Onnekseen Nessu on toiminnan nainen. Ja Nessu on selkeästi onnellinen kissa. Samoin Räkä.

Siitäpä ottamaan oppia!

PS. Nessu on vielä niin pieni, ettei se ole saanut vielä ensimmäistä kiimaa. Katellaan sitten kun se tulee, että otanko siitäkin käytöksestä mallia. Tuskinpa sekään taito hukkaan menis...


I can see the pattern  1

Kävin kirjakaupassa. Käteeni tarttui muutama kirja. Yksi kirjoista oli Emilia Vuorisalmen Sekaisin lovesta. Ihan hauska kirja, sellainen kepeä referaatti erilaisista tutkimuksista, jotka ovat selvittäneet rakkauden kemiaa.

Minulle kirjasta jäi kuitenkin päällimmäisenä mieleen kirjailijan olettamus, että ihminen on joko rakastunut tai sinkku elikkäs että rakastunut on automaattisesti jonkun sortin parisuhteessa.

Aloin miettimään itseäni ja tajusin, että olen ollut viimeisen ns. oikean parisuhteen päättymisen jälkeen rakastunut kaksi kertaa (tai laskentatavasta riippuen ehkä neljä) ja yhdelläkään kerralla statukseni ei ole muuttunut sinkusta yhtään miksikään muuksi. Aloin kelaamaan menneisyyttäni ja tajusin, että eipä ihme. Tajusin nimittäin toistavani rakastuessani kaavaa, jolla ei yksinkertaisesti voi voittaa.

Tässä siis sinullekin viisi varmaa vinkkiä, joiden avulla pysyt taatusti sinkkuna.

1. Anna sydämesi valita

Toisin sanoen, ihastu ihmiseen, jonka kanssa suhdetta voi kuvailla parhaimpanakin päivänä korkeintaan sanoilla “It’s complicated”. En nyt lähde listaamaan tähän niitä parametrejä, jotka tekevät suhteesta mahdottoman, mutta niitähän riittää.

Jos ystäväsi kommentoivat suhteentapaistasi sanoilla “tuosta ei hyvää seuraa”, olet oikeilla jäljillä.

Jos itsekin selkeän ajattelun päivänä järkeilet, että tästä ei ikinä voi tulla mitään, niin onneksi olkoon, olet tehnyt loistavan valinnan!

Kumpikaan näistä ei kuitenkaan estä sinua toivomasta, että ehkäpä tällä kertaa, against all odds, hommasta sittenkin tulisi jotain.

2. Odota, että mies tekee kaikki aloitteet

Tekeekö mieli lähettää viesti? ÄLÄ lähetä. Haluat tavata tai viettää aikaa yhdessä? ÄLÄ vaan ehdota mitään. Odota kiltisti, että mies tekee aloitteen. Näin et varmasti vaikuta epätoivoiselta roikkujalta tai indikoi, että jotenkin tykkäät hänestä TAI, mikä pahinta, aiheuta toiselle ahdistusta.

Kun mies tekee aloitteen, viskaa kaikki kauniit periaatteesi nurkkaan ja muista, että väite, että vaikeasti tavoiteltavuus lisäisi miesten kiinnostusta, on ainoastaan urbaani legenda tai toimii korkeintaan jollain epäluonnollisen kauniilla ihmisillä. Partiolaisen tavoin: ole aina valmis.

Ja kun mies ei tee aloitetta, varaudu kohtaamaan maailmanloppu ja mieti läpi kaikki mahdolliset syy ja skenaariot, että miksi ei! Ahdistu! Mutta ÄLÄ kysy mitään. Vastaushan saattaa olla jotain ihan loogista, mutta silti on parempi konsultoida horoskooppia (astrologyzone, suosittelen) tai kysyä asiaa Tarot-korteilta. Sitä paitsi kyselemisesi saattaa aiheuttaa toisessa ahdistusta.

3. Unohda se mitä sinä haluat tai älä ainakaan puhu siitä

Suhteessasi on vain yksi ihminen. Se toinen. Mitä se haluaa? Et tiedä, koska et ole kysynyt. Äläkä vaan kysy. Jälleen kerran Tarot-kortit ovat paljon parempi väline sen selvittämiseen. Entäs mitä itse haluat. Tiedät sen varmaan eikä se ole epärelevanttia sekään, mutta ÄLÄ vaan kerro sitä. Ettei kato vaan toinen ahdistu moisesta avautumisesta. Ja aattele, jos se haluaa eri asiaa, niin VÄHÄX noloo!!

4. Luota vainuusi ja toimi sen mukaisesti

Naisen vaisto ei ole urbaani legenda, vaan tieteellisesti todistettu fakta.

Kun vaistosi sanoo, että hyvin menee, niin on hyvinkin mahdollista, että juurikin näin on. Toimi tässä tilanteessa seuraavasti: hykertele omissa oloissasi ja ihan hiukan voit myös vähä päiväunelmoida. ÄLÄ missään tapauksessa sano toiselle, että nyt minulla on hyvä fiilis, entäs sulla? Tämähän voisi vaikka triggeröidä jonkun keskustelun aiheesta. TAI se voi aiheuttaa toiselle ahdistusta.

Jos tilanteeseen liittyy fyysistä läheisyyttä (EI sellaista, senkin pervot), niin pieni yninä on kyllä sallittua. Ehkä se tajuaa siitä? Tajuiskohan se? Tottahan toki, miehethän ovat tunnetusti aivan ylivertaisen hyviä tulkitsemaan erilaisia pikkusignaaleja.

Kun vainuat, että nyt menee huonosti, niin olet todennäköisesti myös silloin oikeassa, mutta kannattaa juuri silloin epäillä omaa intuitiota. Älä kysele turhia, vaan lue horoskooppi ja tee Tarot-korteilla joku kuvio ja pitkitä näin epätietoisuutta.

5. Tykitä tunteesi selväksi, kun kaikki on ohi

Jos olet toiminut tähän mennessä ohjeitteni mukaisesti, on suhdeviritelmäsi matkalla kohti tienristeystä, joka on mallia T ja siinä on stop-merkki. Eikä epämääräisessä tilanteessa voi muutenkaan ikuisesti lillua. Vaikka sekin on kyllä kivempaa kuin se varma tieto, että se oli tässä.

Kun sitten yhdessä on sovittu, että tää oli tässä, niin mene kotiin ja tykitä jollain viestintävälineellä perään vielä yksi viesti, missä sitten kerrot miten tunnet ja miten kamalaa on, kun et ikinä enää voi olla toista lähellä ja etkä usko, että ikinä tapaat ketään hänen kaltaistaan. Hän varmaan ahdistuu tästä, mutta ahdistukoot saatana, mitäpä väliä sillä enää on. Ja myöskään tämä ei vaikuta yhtään epätoivoiselta saatika luo mielikuvaa, että irtipääseminen olisi jotenkin helppoa eikä indikoi, että sulla oli tunteita.

Seuraavaksi ajattelin tarttua Kimmo Takasen teokseen Tunne lukkosi - Vapaudu tunteiden vallasta.