Sinkkuilta yllätti sinkun!

  • Tuija

Olin eilen Ruohonjuuren sinkkuillassa. Yllätyin. Siellähän oli valtavan mukavaa. Toki olin tapahtumassa ikään kuin viran puolesta, joten en varsinaisesti itse osallistunut minglaamiseen, mutta silti tilaisuudesta jäi älyttömän mukavat fiilikset. Tosi söpöjä miehiäkin siellä oli!

Olen ennen ollut kovasti vastaan kaiken maailman sinkkutapahtumia. Minusta ne ovat konseptiltaan nöyryyttäviä karjamarkkinoita, joten peruspikkumyynä olen polkenut jalkaa ja sanonut, että en mene, en.

Hyvin konseptoitu sinkkutapahtuma on kaukana karjamarkkinasta!
Hyvin konseptoitu sinkkutapahtuma on kaukana karjamarkkinasta!

Mutta eilen tajusin, että samalla tavalla kuin nettideitti-konseptia, myös sinkkutapaamisten konseptia voi kehittää ja luoda siten laadukkaita puitteita sinkkujen kohtaamisille.

Ruohonjuuren sinkkuillassa ihmisiä tietysti yhdistää tietynlainen arvopohja, mikä ei sinänsä ole ollenkaan huono lähtökohta parisuhteelle.

Sinkkuillat, joita järjestetään baarissa tai, vielä pahempaa, Ruotsin laivalla, ovat totaalisen eri juttu.

Ne ovat vähän kuin perinteinen nettideittipalvelu; uskotellaan, että massa on se juttu. Kunhan tarpeeksi monta yksinäistä kokoontuu yhteen, niin kyllä se siitä.

No, ei se siitä! Juuri tuo ajattelutapa tekee minun mielestä sinkkutapaamisista ja massadeittisaiteista niin vastenmielisiä. Ei me sinkut ihan oikeasti olla kuin niitä käärmeitä, joita laitetaan samaan pussiin ja taas on pieniä käärmeitä.

Kyllä kohtaamisen pohjalla pitää olla syvyyttä ja sitä syntyy niistä yhteisistä intresseistä ja arvopohjasta.

Suhtauduin hiukan skeptisesti eiliseen Ruohonjuuren tapahtumaan siksikin, että reipas enemmistö ilmoittautuneista oli naisia. Panikoin, että kääk, tuleeko sinne ollenkaan miehiä. Että onko eettinen kuluttaminen kuitenkin niin paljon enemmän naisten juttu, että siitä pakurikääpästä pitää jutella koko ilta toisen naisen kanssa?

Tulihan sinne miehiäkin oikein kivasti, mutta enemmistönä olivat silti naiset. Aloin sitten pohtimaan, että mikä olisi sellainen molempia sukupuolia kiinnostava asia, minkä ympärille voisi rakentaa sinkkuillan.

No, en äkkiseltään keksinyt mitään, mutta toisaalta, eikös teekkarit ja hoitsuopiskelijatkin ole järjestäneet iät ja ajat yhteisiä pikkujouluja? Voisiko samaa ajattelun soveltaa myös sinkkutapaamisiin?

Koska itse olen ihmisenä parhaimmillani tallilla hevoseni luona, aloin pyörittelemään ajatusta sinkkutapaamisesta liittyen hevosiin. No, talleillahan ei paljon miehiä pyöri (no, ravitalleilla ehkä), joten teekkari-hoitsuopiskelija –konseptia pitäisi soveltaa.

Eli, nyt pitäisi vaan keksiä joku harrastus, mikä vetoaa miehiin ja hoitaa miehet mestoille sieltä.

Ehkäpä mopot tai motokrossipyörät, mitänenyton. Meillä ois nimittäin jotain yhteistäkin. Nimittäin hiekkakuopat! Siellä samoilla maastoapajilla me lapsuuden ponityttöunelmaa elävät tätit hevosinemme ja setät aikuisena ostamansa motogrossipyöränsä kanssa olemmekin törmäilleet.

Sattuneista syistä kohtaamiset ovat kuitenkin olleet lyhyitä ja yhteisymmärryksessä olemme eronneet nopeasti. Aina kuitenkin ystävällisissä merkeissä.

Kirjoitettaessa soi The Carpenters: Sound of Silence

8 kommenttia

Franny_Berry

17.11.2013 12:21

Tällainen teemallinen sinkkutapahtuma saattaisi olla ainut, johon itse osallistuisin (jos siis osallistuisin ylipäätään). Tietenkään ei voi olla varma, ovatko kaikki osallistujat todellakin puhtaat jauhot pussissa siinä mielessä, että allekirjoittavat aidosti samat arvot ja elämänkatsomuksen kuin itsekin, mutta kohtalaisen helpompaahan se on kuitenkin löytää mätsi tällaisista kohdennetuista tapahtumista, kuin siitä suuresta massasta.

Mielenkiintoinen ajatus, hiekkakuoppa teema sinkkuillalle! :D

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tuija

17.11.2013 16:11

Hehee, en tiedä miten pitkälle yhteinen innostus hiekkakuopasta kantaisi, mutta ainakin saisi keskustelun avattua :)!

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

licence27

18.11.2013 01:22

Avainana ehkä mukavuusalue. Ite kävin sunnuntain puolella hevostallilla, mutta en olisi ollut siellä hetkeäkään muiden miesten seurassa. Hevostalli menee mukavuusalueen ulkopuolelle samoin kuin täyteen ahdettu yökerho. Kokeille kauppaa tai jotain kävelylenkkiä. Ruoka- eettinen tai ei on ihan hyvä pohja rakentaa.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

licence27

18.11.2013 01:29

Sellainen paikka missä ei ole puhelimia, ei televisiota, ei tietokonetta, ei sähköä eikä liikaa lämpöäkään. Heinäpelto ja 20000 pientä paalia, hevoset, muutamat kärryt ja riittävästi heinälatoja

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Franny_Berry

18.11.2013 10:25

Nyt tuli joku ikivanha suomifilmi mieleeni :D Ihmiset suviyössä? Se esitettiin ainakin jossain vaiheessa joka ikinen juhannus telkkarista...

Emmakiri

21.11.2013 18:07

Hieno idea koota väkeä erilaiseen ympäristöön! Kävin tilaisuudessa kaverin kanssa. Positiivisesti yllätti se, että siellä tosiaan oli enemmän miehiä kuin odotimme eivätkä he suinkaan olleet mitään viherpiipertäjähippejä :)

Etsimme aktiivisesti Sitä Oikeaa, joten olemme päättäneet hyödyntää kaikki mahdolliset tilaisuudet. Sinkkuillassa piti olla ohjelmassa myös treffivinkkejä nettideittailijoille, mutta niitä ei ainakaan meidän korviimme asti kuulunut. Jos kiinnostut kokemuksistamme Sinkkuillasta niin lisää löytyy blogistamme http://loppukiri.wordpress.com/2013/11/17/sinkkuillassa/

T: Emma

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tuija

22.11.2013 10:20

Moi Emma,

Joo sori, mun piti esittää niitä deittivinkkejä tai paremminkin olisi pitänyt ehkä tarkentaa agendaa etukäteen, että ei tule varsinaisesti deittivinkkejä, vaan paremmin nettideittivinkkejä. Koetimme jotain sellaisia huudella, mutta käsitin, ettei kaikki oikein kuulleet. Varmaankin kerron tässä blogissa sitten pian lisää. :-)

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:34

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus