Blogi

Näytetään kirjoitukset tammikuulta 2008.
Seuraava

Ensimmäiset opiskelijabileet takana!  1

Ja hauskaa oli!

Ennen kahdeksaa lähdin luokkakaverin kämppään aloittelemaan, siellä oli jokunen muukin luokkalainen. Mukavaa oli, juttua riitti, parin kaverin nimet oppi taas tuntemaan. Ainakin sukunimen. :) Paikalla oli myös pari kakkosluokan opiskelijaa, tutoreita, jotka olivat meille käyneet kertoilemassa tarinoita aiemmin, tunsivat yhden luokkalaisemme. Noh, aloittelemassa oli siis hyvä menininki, kukaan ei tapellut ja mitään ei mennyt rikki, ja hieman kymmenen jälkeen suuntasimme kohti Karmaa.
Paikka oli yllättävän mukava, ja meno jatkui hauskana koko illan! :) Pientä ohjelmaakin siellä oli järjestetty, meidän tiimi voitti jonkun Hesburgerin lahjakortin sieltä, ei paha! Karmassa törmättiin vielä pariin muuhun luokkalaiseen, jotka olivat paikalle saapuneet, mutta eivät olleet aloittelemassa samassa paikkaa. Tanssilattiallakin tuli pyörähdeltyä, tosin tässä menoa hieman haittasi se, että tässä vaiheessa oli luokka alkanut jo valua teille tietymättömille, ei sitä yksin oikein viihtynyt lattialla niin.
Ainoa ikävä puoli illassa oli se, että sitä vihdoin alkaa tajuamaan miten suuria etäisyyksiä täällä Etelä-Pohjanmaalla on. Jurvasta asti opiskelijoita oli tullut avajaisbileisiin, ja heillä (myöskin) aamulla koulua, ja bussikyyti varattu kotiin. Ja siitä bussista ei oikein sovi myöhästyä, jos haluaa lainkaan päästä seuraavana päivänä kouluun.
Eli, kaupunkien väliset etäisyydet miinus Seinäjoelle!
Muuten oli kyllä todella onnistunut ilta. Erästä tekstiviestiä lainatakseni: "Oli kyllä mukavat bileet, sen voi myöntää, kaikilla hyvä fiilis eikä kukaan vetänyt överiksi. Ja kun hyvänyön suukon sai niin menihän se sitten nappiin. :P"


TI-89 laskin Ebaystä  1

Jee, voitin!
Rekistöröidyin Ebayhyn pari päivää sitten, vain ja ainoastaan ostaakseni Texas Instrumentin TI-89 Titanium graafisen laskimen. Kyseinen laskin tulee hyvin pian ajankohtaiseksi matematiikassa ja fysiikassa, ja on melkeinpä pakollinen hankinta. Uutena tuo maksaa sellaiset 230e paikallisesta kirjakaupasta, hieman alle 200e maahantuojalta tilattuna. Liikaa!
Joten suuntasin katseeni kohti Huuto.nettiä. Sieltä löytyi yksi laskin myynnissä, lähtöhinta 99e, nykyinen hinta 150e + postikulut.
Liikaa!
Joten eipä sitä muuta, suunta kohti Ebaytä. Yhdysvalloissa kyseinen laskin näyttää olevan uutenakin vain noin 130$.. epäreilua. (Amazon.com ei näemmä tätä lähetä yhdysvaltojen ulkopuolelle.) Ebayn laskimet kun selailin läpi, niin sieltä löytyi pari varteenotettavaa huutoa, jotka lähettivät myös Suomeen. (Aika harva lähettää, useimmat vain US/Canada). Lähtöhintana oli kummassakin siinä 40$, joten kuvittelin saavani sieltä hyvinkin edullisesti.
Äkkiä se hinta nousee parissa päivässä!
Juuri äsken toinen huuto päättyi, viimeisillä minuuteilla oli vielä kunnon hintasota joka nosti hintaa vielä 20$, lopullinen hinta oli 110,50$, +postikulut 32$. 142,50$. Nykykurssilla noin 97e. Sellainen sopiva hinta jo. Ei mikään liian halpa, mutta kyllä tuon juuri ja juuri voi maksaa jo, vaihtoehtojahan ei juuri ole. :)

Nyt lähetin vielä myyjälle viestin, jossa hän vahvistaa loppusumman, niin pääsen maksamaan. Toivottavasti huomisen päivän sisällä, niin hyvässä lykyssä lähtisi jo huomenna matkaan!

Pitää vakavissaan harkita tarjonnan katselemista kuukauden parin päästä uudestaan, kun on hieman hiljaisempaa markkinoilla. Nythän koulut alkavat kaikkialla, ja tarvetta laskimille on juuri nyt.
Mutta, jos ostaisin tuollaisen edullisesti parin kuukauden päästä, kun on jo hiljaisempaa, ja säilöisin sitä syyslukukauden alkuun asti, saattaisin pienellä voitolla onnistua myymään.. Pitää katsoa miten hyvin tämä oma laskimeni postitse tulee. :)


Elämä olisi helpompaa, jos...  1

Muokattu jälkikäteen
Olisi elämä niin paljon helpompaa, jos se olisi helpompaa.

Muokattu uudemman kerran jälkikäteen vuonna 2009, käytännössä koko merkintä poistettu. Mietintöjä oli, mutta melko turhia nykyään. Tätä ensimmäisen kerran kirjoittaessa kysymykset olivat hyvinkin tärkeitä ja pohdituttivat, mutta nyt vuosi tapahtuneen jälkeen turhaa tekstiä.

Mielenkiintoinen ilta uudessa kotikaupungissa!


Vapaapäivä  1

Tänään ei ollut koulua, mukava lukujärjestys. Tosin muut päivät ovatkin sitten melko täysnäisiä..
Noh, päivä meni nopeasti ohitse, kauppoja kierrellessä, opiskelutarvikkeita ostellen, sekä matikan kotitehtäviä tehden. Illalla olisi tarkoitus lähteä ulos, sain oikein henkilökohtaisen oppaan Seinäjoen yöelämään. :)
Nyt suihkuun, ja sitten vaatetta valitsemaan!


Uusi koti: Seinäjoki  1

Tänään sain netin uuteen kämppääni Seinäjoella, erinäisten viivästymisien jälkeen.

Muutto sujui hyvin! Hintaa muutolle tuli loppujen lopuksi ..450€
150€ meni suoraan kuorma-auton vuokraan. Auton vuokrasin Mattilan Kuorma-autosta, voin suositella muillekin, palvelu oli joustavaa ja toimivaa, hinta oli edullisin mitä mistään löysin, ja auto oli ihan kunnollinen. 36 kuution peruskuorma-auto, mitäpä minä niistä tiedän, hyvin se minut tänne ainakin kuskasi.
http://www.mattila.com/indexf.php
75€ + 50€ +75€ (=200€) meni dieseliin. 50€ meni ateriointiin, kun tarjosin koko muuttoporukalle vapaavalintaisen aterian ABC-ravintolassa kymmenen jälkeen illalla, kun koko päivä oli ensin mennyt käytännössä ilman muuta ravintoa kuin paria munkkia. Muuttamassa ja tavaroita kantamassa oli seuraava kokoonpano: minä itse, äitini, sekä pikkusiskoni Tuuli ja hänen poikaystävänsä Aksu. Heille kiitos avusta!
Viimeinen 50€ meni junalippuun Turusta Seinäjoelle.

Muuttopäivä oli lievästi sanottuna kiireinen.. Aamulla kahdeksan jälkeen hain kuorma-auton, jota alettiin lastaamaan samantien. Matkaan pääsimme 12:30, ja perillä Seinäjoella olimme noin 18:15. Perillä kaikki sujui yllättävänkin hyvin, takaisin Turkuun päin läksimme jo kymmenen maissa, tavarat tungettiin miten vain mahtuivat huoneeseeni. Perillä Turussa olimme kolmen maissa yöllä.

Muutto oli raskas, mutta onnistunut. Koko omaisuuteni mahtui yhteen kuorma-autoon. :)

Seuraavana päivänä, torstaina, saavuin junalla Seinäjoelle!

Nyt on melkein viikko mennyt, kämppä on jo mukavassa mallissa. Näyttää jo hyvinkin kodikkaalta, vieläkin tosin ihmettelen miten sain kaiken sen roinan mahtumaan huoneeseeni. :D

Kämppä oli hyvässä kunnossa, ei valittamista toistaiseksi. Kämppiskin tuntuu olevan mukava. Koulu alkoi tämän viikon maanantaina, toistaiseksi sielläkin kaikki mennyt hyvin. Elämä hymyilee!
Paitsi että jotenkin tuntuu olevan liikaa aikaa käytettävissä..
Koulu tuntuu jotenkin lepolomalta, verrattuna viimeiseen pariin vuoteen töissä! :D Töissä oli jatkuva kiire, ja vaikka sitä työtä teki hiki hatussa, pitkää päivää, niin silti tuntui että työn määrä ei vähene lainkaan. Outoa olla taas koulussa, jossa on selkeät tavoitteet ja mittayksiköt. Koulua ei edes ole joka päivä 8-16! :D Joten, ainakin toistaiseksi tuntuu että minulla olisi liikaa aikaa käytettävissäni.
Eiköhän asia korjaannu pikapuolin, kunhan siirrymme haastavempiin asioihin koulussa tosin..

Tyttöystävä olisi mukava löytää, siinähän sitä aikaa kuluisi hyvässä seurassa. :)

Kello on hieman yli 21 keskiviikkona. Kämppis harkitsee lähtöä Onnelaan, ja hieman houkuttaisi mennä. Huomenna tosin koulua 9-16, että ehkä en tänään lähde, katsoo nyt. Jos ottaa tämän ensimmäisen kouluviikon rauhallisesti.. Viikonloppuna pitää kyllä lähteä ulos! :D
Jos huomenna ottaisi selvää uudesta luokasta, onko kukaan lähdössä mihinkään.. Koko luokka tuntuu olevan jostain muualta kuin Seinäjoelta, joten juuri kukaan ei tunne ketään täältä, voisi yhtä hyvin lähteä ulos yhdessä. :) Pitää katsoa huomenna!


Viimeinen päivä Turussa ohitse.  1

Jees. Koko päivä meni pakatessa. Ihan järjetöntä! :D Vaikka sitä miten pakkasi, niin silti tavaraa riittää. Vuokralaatikoita oli noin 5-10 liian vähän, osan pakkaus jää keskiviikkoaamuun, kunhan on kuorma-auton noutanut ja hakenut pari laatikkoa lisää. Kahdeksan maissa soitin veljelle (Jakkelle), jos se tahtoisi tulla hieman auttelemaan, se kun on keskiviikkona töissä eikä pääse osallistumaan muutoon. Sen kanssa käytiin läpi tavaramäärää, sille luovutin osan ylijäämätavaroista. Roskia tulee pari jätesäkkiä. Hirvittää!

Hieman ennen kymmentä luovutin tältä päivää, ja pelasin yhden pelin Civilization IV moninpeliä. Viimeinen peli luultavasti pitkään aikaan, onneksi sattui kohdalle hyvinkin tiukka ja tasaväkinen peli, josta jäi hyvä mieli. (Varsinkin kun meidän tiimi voitti). Nyt nukkumaan, ja huomenna aamulla aikaisin ylös..


Ensimmäinen merkintä, alussa oli.. MUUTTO!  1

Tammikuu 2008. Hyvä virstanpylväs aloittaa blogin kirjoitus.
2007 ole hieno vuosi. (Ainakin verrattuna kaikkiin edellisiin, mikä tosin ei kerro vielä paljoakaan.) Tällä vuodella on potentiaalia olla vielä parempi, pidetään peukkuja!
Huomenna kahdeksalta aamulla lähden hakemaan kuorma-autoa, johon koko omaisuuteni pakataan. Tämän jälkeen Suunta kohti Seinäjokea, uutta kotiani! Ei mitään tietoa kaupungista, paitsi että siellä on Seinäjoen Ammattikorkeakoulu, jossa aloitan opintoni 7.1.2008 Automaatiotekniikan linjalla.

Tällä hetkellä olen mekatroniikka-asentaja, eli samaa alaa, mutta nyt on insinöörinpaperit tavoitteena. Tähän asti olen ollut Turkulaisessa insinöörifirmassa www.afore.fi töissä asentajana, olen kasannut automaatiokoneita. Koulun jälkeen ainakin teoriassa olen valmis ohjelmoimaan kyseisiä laitteita, sekä suunnittelemaan niihin sähköt. Tämä ainakin tavoitteeni.

Mutta, nyt pitää jatkaa taas pakkausta, koko päivän olen touhunnut, ja silti on vielä vaikka kuinka paljon pakattavaa! Muuttolaatikot taitavat ikävästi loppua kesken, katsoo mitä keksii tämän jälkeen.. 12 niitä vuokrasin, ja näemmä 20 olisi pitänyt ottaa.

Mutta, lisää tekstiä tulossa luultavasti!

Blogin pitäminen on ollut suunnitelmissa pitemmän aikaa, mutta ei koskaan ole tullut aloitettua. Tässä se nyt on.

Ainiin, 2007-2008 uusivuosi meni ihan OK, olin Fortessa, tanssilattialla melkein koko illan. Outo juttu vain, illan aikana 2 eri naista kysyi olenko homo! :D Toinen tuli kesken tanssilattialla heilumistani koputtamaan olalleni, ja kysyi onko minulla poikaystävää, ja toisen kanssa olin ensin jonkin verran jutellut, sitten tanssinut, ja lopulta baaritiskillä hän tämän asian kysyi. :) Koskaan ennen ei ole tullut vastaavia epäilyjä, enkä nytkään tiedä mistä johtuivat. Tosin olin tällä kertaa erilaisissa vaatteissa liikkeillä kuin normaalisti, kokonaan mustissa, mustat housut ja musta T-paita, jossa on Vladimir Kushin maalaus "Life Is Beautiful".
http://www.vladimirkush.com/___images___/large/197.jpg
Joululahjaksi olin veljelle painattanut T-paidan, jossa oli saman taiteilijan "Soul Plexus",
http://www.vladimirkush.com/___images___/large/242.jpg
ja teetin itselleni samalla tuon toisen T-paidan. Omasta mielestä todella hieno kuva, mutta ilmeisesti antaa jotenkin kyseenalaisen kuvan kiinnostuksen kohteistani. :D Tai ehkä se, että kyseessä oli muuttoa edeltävän päivän ilta, enkä siis kovin vakavissani ollut seuraa etsimässä, kunhan olin tanssimassa, antoi jotenkin hassun kuvan? Ja ihan selvyyden vuoksi, heterohan olen. :)
Kuitenkin, ilta meni ihan hyvin, tapasin jopa (pian entiset) naapurini Fortessa, olivat sitten samaan paikkaan eksyneet. Viimeinen tunti menikin heidän kanssaan jutellessa.
Järkyttävässä kunnossa olivat vessat vain loppuillasta, kävin pikaisesti miesten vessassa kolmen jälkeen, ei todellakaan ollut kaunis näky.
Lattia lainehti (toivottavasti vedestä, mutta varmuutta ei ole), yhdessä kopissa oli oksennusta vessanpyntyn vieressä, toisessa kopissa oli kunnon humalassa oleva mies, joka vaivoin pysyi pystyssä ja kusi vessanpyntyn kannen päälle, koska se sattui alhaalla olemaan. Kun hän sai asiansa valmiiksi, hän asiaan kuuluvasti horjui kopista ulos, ja kaatui keskelle vessan lattiaa, melkein löi päänsä seinään.. Noh, uudessa kaupungissa uudet baarit!

Mutta nyt pakkaamaan!


Seuraava