Mistähän viherviha johtuu?

  • Em-Eva

Useimmat ihmiset tuntuvat vihaavan vihreitä arvoja omaavia ihmisiä kuin suurimpia vihollisiaan. Miksi? kokevatko he heidät jonkinlaisina riistäjinä? Ilkeä, paha ja tuhma ympäristönsuojelija tulee ja vaatii luopumaan kaikesta kivasta?

Eikö heille todellakaan ole tärkeää miettiä millaisen maailman lapsilleen jättävät? Itselle kaikki rusinat pullasta ja lapsille vain räävitty kuiva pullankannikka? (Ja jos eivät tee lapsia, hyvä sitten niin.)

Vihervihaajilla tuntuu olevan käsitys, että ympäristön/luonnon-suojelija haluaa riistää ihmisiltä kaiken. Ja toisaalta luonto on kuin alistettu vihollinen, jolta kuuluu ottaa kaikki ajattelematta seurauksia. Nykyään pienistäkin luonnolle jätetyistä rippeistä valitetaan kovaan ääneen.

Ajatukset heräsivät tämän vuoden vaaleista. Vihreät kärsivät tappion. Mutta kunpa ihmiset, mitä tahansa kamalia virheitä Vihreät ovatkin tehneet, eivät ajattelisi sokeassa vihassaan, että saasteet, ympäristömyrkyt, luonnonriisto ja maailmamme monimuotoisuuden köyhtyminen sekä muuttuminen tukalammaksi paikaksi ovat oikeastaan ihan mukavia asioita. Vai ajattelevatko sittenkään yhtään mitään aiheeseen liittyen?

En ole vielä paljoa politiikkaan perehtynyt mutta jokin käsitys minulla on miksi Vihreät nimenomaan puolueena saavat osakseen niin paljon vihaa niskaansa. Mm. ympäristöverot. Jos kosket ihmisten kukkaroon, arvosi ovat heidän mielestään tyhjiä ja merkityksettömiä.

Tässä kohtaa Vihreiltä voisi hyvin kysyä: "Kummalla aasi (itsepäinen ja omaa napaa pidemmälle ajattelematon kansanosa) lähtee liikkeelle paremmin, kepillä (ympäristöverot) vai porkkanalla (jokin muu, parempi ratkaisu)?"

Ja anteeksi nyt hirveästi niiltä, jotka kokevat tämän kovin loukkaavaksi. Mutta itse koen loukkaavaksi ja todella ahdistavaksi sen, että minuakin kohdellaan kuin pohjasakkaa vaikka olen vain oikeasti huolissani luonnon ja ihmisten TODELLISESTA hyvinvoinnista. Ihminen ei voi hyvin jos ympäristö kärsii.

Se, että odotan nyt uutta ihmiselämää sisälläni, ei ole sulkenut silmiäni ja poistanut huolta siitä, millaiseen maailmaan tämä uusi ihminen syntyy ja millaisessa maailmassa hänen tulee elää. Mehän olemme edelleen luonnon j a sen lakien armoilla ja ne jotka unohtavat sen, saavat siitä ennen pitkää kärsiä itsekin.

4 kommenttia

licence27

30.4.2011 01:27

Ajan henki- Sotien jälkeen niukkuudesta on tullut kulutuskilpailu. No kerrohan nyt sit miten saat lapsen kasvatettua mahdollisimman vähän luontoa kuormittaen? Ainakin tuntuu että jokainen länsimainen lapsi on ekokatastrofi riippumatta siitä syntyykö Lappiin vai Helsinkiin.

Ehkä ympäristövero on aiheellinen ja se on sitä monessa muussakin maassa. Täällä on eletty silloinkin kun ei ollut sähköä eikä öljyä- jos kulutat sähköä kulutat öljyä ja käytät parjattua ydinvoimaa. Jos et käytä sähköä tai polta jotakin niin palellut talvella.

Mikä sit vielä on katastrofi- jokainen kaupunki, jokainen taajama, jokainen tehdas, auto ja jokainen kaatopaikka. Ihan parhaaseen ympäristönsujelutulokseen pääsisi sillä että kaikki kertakäyttöpakkaukset kiellettäisiin tässä ja nyt- sen perään kaikki turha kiinasta rahdattu krääsä mukaanlukien lelut jotka juuri ja juuri saattaa kestää kaupasta kotiin. Ei varmaan asfalttiviidakossa osata käpylehmiäkään tehdä ilman googlea.

Se että oikeasti maapallon biologista kelloa ei voi kääntää takaisin ja ihminen on ahne ja mukavuuden haluinen- siksi tarvitaan vihreitä. No Nyt kun on jo ympäristön tila se mikä on niin pitäisi miettiä A millä seuraavat sukupolvet ruokitaan B millä ne pidetään lämpiminä C terveinä

Siitä päästään energian tuotantoon- Vesivoimaa olisi kannattanut tehdä jo kekkosen aikana lisää, samoin muutamia satoja pumppuvoimaloita pieniä tai suuria minne vaan pystyy ja tuhansia lohiportaita. Jos puu kasvaa keskellä tietä niin kumpi on vihreämpää: Kaataa puu vai siirtää tie? Jos puun joutuu kiertämään kerran se on paras vahtoehto ,mutta mitä enemmän ja pitkiä kiertoja niin sen vähemmän vihreää.

Nykyihmisen tarvis myös päästä liikkumaan- Valitettavasti VR ei syrjäkyliä palvele... Se jos rautatieverkko olisi tiheä ja suurissa kaupungeissa ilmainen joukkoliikenne: Loppuisiko yksityisautoilu? Ei ainakaan heti, mutta eiköhän bussit alkaisi täyttyä. Toisaalta eihän kirkkokaan ole täynnä vaikka siellä saisi käydä ihan ilmaiseksi.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Flash-Bang

30.4.2011 03:55

Kun kerran kysyt. Olet harhapoluilla. Kyse on mokutuksesta. Ei se ongelmien siirto väestömaista olekaan niin ihqua kuin Vihreät ovat väittäneet. En ala tästä tämän enempää täällä.
Kannattaa mennä tutkimaan asiaa [url=www.hommaforum.org]Hommafoorumille[/url]. Jos asia seikiäisi siellä. Ja kannattaa olla mieli avoinna koska siellä on kaikki aatteet edustettuina. Kevättä!

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

MAgrippa

30.4.2011 16:31

Entisenä Vihreiden äänestäjänä jouduin lopettamaan kun valitsivat johtajakseen katumattoman stalinistin Satu Hassin. Ilmeisesti natseja ei ollut tarjolla.

Soininvaarasta huolimatta ovat Vihreät sittemmin vääntäneet ympäristönsuojelun hanan kiinnipäin, ja keskittyvät nyt lähinnä aivan muuhun, ja jopa globaalin ympäristönsuojelun kannalta haitallisiin toimiin.

Joten enpä usko että "vihreitä arvoja" vierastavat ovat etenkään nykyään ympäristönsuojelun vastaisia. Itsekään en ole, olisin valmis sen puolesta aika radikaaleihin supistuksiin.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:38

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus