Blogi

Näytetään kirjoitukset huhtikuulta 2011.

Erosta opittua  2

Tänään mennyt koko päivän kotona ollessa lähinnä ruokaa tehden ja koneella oleskellen. Kaikennäköistä tullut pohdittua varsinkin eroon liittyviä ajatuksia ja tullut tietynlaisiin tuloksiin. Eron jälkeen pääsääntönä joita kuulee usein on pitää itsensä kiireisenä eikä vain istuskella kotona koska silloin pohtii vain typeriä asioita ja myrkyttää helposti mielensä (mitäs hittoa minä sitten teen) :D. Vakioneuvoihin kuuluu myös että kaikesta tulisi etsiä positiivisia puolia ja etenkin kivoja kavereita tulisi nähdä. Valitettavasti yhdellä oli tänään jo muuta seuraa, toiselle tuli oksennustauti joten peruutti ja kolmas tahtoi olla yksin joten jäin vain kotiin pohdiskelemaan. Huonoa tuuria osittain. Nuo on hyviä perusneuvoja mutta on paljon muutakin mitä pitää ottaa huomioon.
Toinen tärkeä pointti on pitää ajatukset muualla... ei saa ajatella mukavia hetkiä ja kivoja tekemisiä mitä on tullut tehtyä ydessä. Siitä ei ole mitään hyötyä. Pahoittaa vain mielensä.
Kolmas virhe minkä voi tehdä on yrittää pysyä kavereina. Ehkä tulevaisuudessa joskus onnistuu ilman kipuja ja tunteita mutta ei hyvä ainakaan heti eron jälkeen. Se tuskin vie ajatuksia muualle.
Neljäs virhe on ajatella että eroamasi ihminen on täydellinen etkä löydä koskaan ketään samanlaista. Se on varmaa. Tuskin löydät samaa henkilöä uudestaan sillä jokainen on erilainen mutta varmaa on myös että löydät jonkun joka on vähintään yhtä erikoinen eri asioissa ja niin sen kuuluukin olla sillä kaikki olemme erilaisia ja se takaa että rakastut vielä uudestaan.
Viides virhe on ajatella että yhdessä vietetty aika meni hukkaan. Totuus on että mikään suhde ei ole turha ja jos olet ollut rakastettu tai olet rakastanut niin se aika elämästä ei ole turha. Kaikista suhteista voi lisäksi oppia jotain ja seuraava suhde on hyvin luultavasti parempi ja syvempi kuin aikasempi jos vain osaa suhtautua kehittyvästi. Rakkaus ei ole tavara tai raha joka menee hukkaan niinkuin pieleen mennyt osakesijoitus.
Loppujenlopuksi ihmisestä ja erosta pääsee yli. Niin käy aina mutta se vaatii aikaa. Ei voi olettaa kenenkään sanovan tai tekevän mitään joka auttaisi sinua pääsemään rakastamastasi henkilöstä yli päivässä. Se on mahdotonta.