Rapsakkata

Näytetään kirjoitukset elokuulta 2007.
Seuraava

Stasillinen päivässä  1

Mielenkiintoisia poimintoja ja yhdistelmiä saa tiedotusvälineistä, kun arvuutellaan keistä henkilöistä ja mistäkin Stasi-listasta kulloinkin tiedotusvälineissä puhutaan.

Mikäli SAK tunnusti todellakin 1971 DDR:n ennen Suomen valtiota, niin samaan aikaan SAK:ssa työssä olleilta ja vielä iskussa olevilta henkilöiltä saataisiin varmasti tietoa tuolloisista tapahtumista.

Seuraavat henkilöt tuskin alustavien tietojen mukaan ovat listoilla, mutta heidän CV-tietojensa pohjalta he voisivat tuoda lisävalaistusta tuolloisiin kansainvälisiin suhteisiin ja tapoihin toimia.

Suostuisiko asioista kertomaan presidenttimme Tarja Halonen?
- SAK:n lakimies 1970-1974 ja 1975-1979 (virkavapaalla -2000)

Suostuisiko asioista kertomaan SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen?
- SAK:n nuorisosihteeri 1970
- SAK:n järjestösihteeri 1977

- - - - -

Helsingin Sanomat 31.5.2007 - KOTIMAA
LYHYESTI

Tuomioja: Tiitisen listalla ei ole korkeita UM:n virkamiehiä

Kansanedustaja Erkki Tuomiojan (sd) mukaan suomalaisten DDR-yhteyksistä kootussa niin sanotussa Tiitisen listassa ei ole yhtään ulkoministeriössä vastuulliseen asemaan noussutta virkamiestä.

Hän oli ulkoministerinä ollessaan pyytänyt vahvistusta ministeriön virkamiesten olosta listalla ja saanut suojelupoliisilta kieltävän vastauksen.

Tuomioja kertoo Iltalehdelle kirjoittamassaan kirjeessä halunneensa tiedon, koska joissain lehdissä mainittiin nimeltä kolmen suurlähettilään olevan listalla.

STT

- - - - -

Herää kysymys onko Tuomioja saanut oikeaa tietoa vai ovatko suurlähettiläiden nimet julkaisseet lehdet olleet väärässä?

Itse en ole ainakaan huomannut, että seuraavien nimien suhteen olisi käynnissä mitään oikeudenkäyntejä nimiä julkaisseita lehtiä vastaan.

- - - - -

Ennen Rosenholz-listojen tulkkiavaimen pullahtamista nettiin pitää koukata taas seuraavan lehtiartikkelin tietojen kimppuun:

Arto Ryynänen
Espanjan Sanomat - kesänumero 2003
Stasi-listan neljä nimeä

"Listan nähneen lähteen mukaan 18 nimen yllä on otsikko 'Seuraavia henkilöitä epäillään yhteistyöstä Stasin kanssa'. Nimistä neljä nousee ylitse muiden, eikä muilla liene suurta yhteiskunnallista merkitystä - niiden osalta Tiitisen vähättelevät lausunnot ovat kohdallaan.

Lähteen samoin kuin parin asiaa tuntevan toimittajan mielestä aineistomielessä kovin nimi on Suomen Etelä-Afrikan suurlähettiläs Kirsti Lintonen, joka on myös ollut 1980-luvulla Kalevi Sorsan ulkopoliittinen avustaja. Lintonen aloitti uransa diplomaattina Itä-Berliinissä DDR:ssä 1973-76.

Hyvänä kakkosena on alivaltiosihteeri Arto Mansala, joka on toiminut Suomen Saksan ja Venäjän suurlähettiläänä. Hänet tunnetaan ulkoasiainhallinnossa sosialidemokraattina, joka on presidentin kansliapäällikkö Jaakko Kalelan luottomies.

Kolmantena on poliittinen alivaltiosihteeri Jaakko Laajava, joka 1990-luvulla oli Suomen Washingtonin suurlähettiläs. Laajava oli aikanaan 1970-luvun alussa DDR:n tunnustamiskomitean hallituksessa, samassa jonka varapuheenjohtajana toimi nykyinen presidentti Tarja Halonen. Selvyyden vuoksi todettakoon, että Halosen nimi ei ole listalla.

Selvyyden vuoksi todettakoon, että vakoiluepäilyistä löysässä hirressä roikotetun Alpo Rusin nimi ei ole lähteen mukaan listalla.

Kaikki kolme virkamiestä ovat ehdokkaita valtiosihteeriksi, ulkoministeriön ykkösvirkaan.

Eiköhän kansalaisilla ole oikeus tietää, mitä hemmettiä tarkoittaa se, että he ovat CIA:n Stasi-listalla?"

- - - - -

Lue lisää osoitteessa ja keistä muista henkilöistä on mahdollisesti kysymys: www.promerit.net/stasilista.html

Vasemmalla olevasta vieritys palkista auki seuraava artikkeli-nimike:
Artikkeli, mistä koko Stasi-kirjoittelu sai alkunsa v. 2003


Saksojen tunnustaminen 1971  1

Mielenkiintoinen yhteensattuma käynnissä olevaan Supo/Stasi/Rosenholz-keskusteluun on tieto siitä, miten molempien Saksojen eli Länsi- ja Itä-Saksan olemassaolo virallisesti tunnustettiin.

Itsekin olin äimän käkenä, kohta mainittavan kirjan myös lukeneena, kun hyvä ystäväni esitti kysymyksen:

"Tiedätkö kuka taho Suomessa tunnusti ensimmäisenä DDR:n olemassaolon?"

Vastasin tietysti, että Suomen valtio ja pieleen meni.

Oikea vastaus on nimittäin, että SAK!

Samalla kertaa tunnustettiin tietysti molemmat Saksat ja sehän oli taktisesti oikein, koska länteen ja itään päin sai noina aikoina olla tarkkana kuin porkkana.

- - - -

Todisteena edellä esitettyjen asioiden takeeksi kopio kyseisestä kirjan sivusta, joka saattaa antaa mahdollista lisävihiä keitä nykyisiä huippupäättäjiä Suomen ehdottamasti kuumimmalla listalla saattaa olla?

SAK/SAJ  ja kansainväliset suhteet
SAK/SAJ ja kansainväliset suhteet

Se mikä kannattaa kaiken kiihkoilun keskellä tietysti muistaa on se, että mitkä olivat heidän tekojensa syvimmät syyt joutua listoille; on tietysti aivan toinen iso kokonaisuus.

Ja mitä kaikkea esimerkiksi KGB/CIA-yhteyksien kautta paljastuu suhteissa Stasi-yhteistyössä olleisiin. Niin laadullisesti kuin määrällisesti.

Tosin kaikkihan voidaan aina selvittää vedoten "tuon ajan vakiintuneisiin tapoihin ja maan tapaan toimia", niin idän kuin lännen tiedustelupalvelujen kanssa toimimiseen.

Mikäli virallinen vastaus tulee olemaan tuo, niin nimitiedot on sitä helpompi ja nopeampi julkistaa.

Vaan tärkeintä asioiden selvittelyssä lienee marssijärjestys.

"Ensin selvitetään kunnolla, jokainen henkilö ja asia; koskettaen Stasia, sitten avataan muita kassakaappeja ja otetaan käsittelyyn niistä mahdollisesti löytyvä seuraava listojen arkistorasia."


Valehteleeko Tiitinen?  1

Mielenkiintoista on ollut seurata Suomessa käytävää Stasi/Supo-keskustelua.

Kuka puhuu totta vai onko tosiasioiden julkistaminen salaisin kassakaappisopimuksin kielletty?

Varsinkin suomalaisilta tiedotusvälineiltä?

- - -

Seuraava uutinen osui silmääni ja sen perusteella kävin etsimässä tietoa internetistä.

- - -

Ensin lainaus uutisesta:

Kotimaa:
Tiitinen: Stasi-listoilla ei ole suomalaispoliitikkoja
05.08.2007 05:34 (MTV3-STT)

Supon entisen päällikön mielestä Stasi-keskustelu on saanut Suomessa liian suuret mittasuhteet.

Suojelupoliisin salatuilla Stasi-listoilla ei mainita merkittäviä suomalaispoliitikkoja, vahvistaa Supon entinen päällikkö Seppo Tiitinen.

Supon kassakaappiin teljetyillä listoilla nimetään suomalaisia yhteyshenkilöitä Tiitisen mukaan vain tieteen, taiteen ja kulttuurin aloilta.

- - -

Sitten mielenkiintoinen lainaus internetistä:

Artikkeli, mistä koko Stasi-kirjoittelu sai alkunsa v. 2003

Arto Ryynänen
Espanjan Sanomat - kesänumero 2003

Stasi-listan neljä nimeä

Suomessa pyörii keskustelu 1970-luvusta ja suomettumisesta. Stasi-vakoilua epäillään, joskaan tuomioita ei ole, eikä vielä edes syytteitä. Menneisyydestä puhutaan myös Espanjassa, jossa on viime vuosina käyty tilintekoa paitsi Francon ajasta myös tuoreemmasta aikakaudesta eli 1980-luvulla sisäministeriöstä käsin johdetuista laittomista GAL-operaatioista. Molemmissa maissa lienee kyse kansallisesta itsetuntemuksesta, tarpeesta tehdä tilit selväksi menneisyyden kanssa.

Miten jälkipyykkiä sitten pestään Suomessa? Viimeksi Helsingissä käydessäni tapasin muutamia vanhoja toimittajakollegoita. Kaupungissa pyöri samaan aikaan villi huhumylly presidentti Mauno Koiviston ja Supon ex-päällikkö Seppo Tiitisen vuonna 1990 kassakaappiin sulkeman listan suomalaisnimistä, joita epäillään yhteistyöstä DDR:n tiedustelupalvelujen kanssa. Lista saatiin aikanaan Yhdysvaltojen tiedustelupalvelulta CIA:lta.

Kävi selville, että kyseisen niin sanotun Stasi-listan koostumus on laajasti tiedossa suomalaisten toimittajien keskuudessa ja kaikkien keskeisten tiedotusvälineiden toimituksissa. Ei siis ole ollut vaikea päästä selville listan painavimmista nimistä. Arvelin, että piakkoin nimiä nähdään lehtien palstoilla ja lista myös tuodaan julkisuuteen. Yllättäen näin ei ole kuitenkaan käynyt. Kummallista vain on, että suomalaiset tiedotusvälineet eivät uskalla niitä paljastaa.

Lue lisää osoitteessa ja keistä henkilöistä on kysymys:
http://www.promerit.net/stasilista.html

Valitse vasemmalla olevasta vieritysikkunasta auki seuraava artikkeli-nimike "Artikkeli, mistä koko Stasi-kirjoittelu sai alkunsa v. 2003"

- - -

Tuon lukemani tiedon varassa Tiitinen valehtelee tai sitten kysymys on jälleen kerran entistä kuuluisammaksi Suomessa tulevista Supo/Stasi-asiaan liittyvistä "toisista listoista".Suomalainen snow-how  2

Nopeasti kehittyvän teknologian saralla suomalainen know-how on osoittautunut hyvinkin kilpailukykyiseksi. Vaan mitenkä sujuvat hommat perinteisen lumen hallinnan saralla?

Näin hyvissä ajoin ennen vaihtelevien rönttäkelien alkamista on hyvä tuoda tuttu ongelma taas kerran esiin.

Tehokkaasti koneellisesti putsatut jalkakäytävät ovat jostain syystä todellisia nopean nousukiidon ja kipeän alastulon näyttämöitä. Miten voidaan juuri sataneen lumen poistovälineillä saada noin liukasta jälkeä aikaiseksi? Päälle ripoteltu hiekkakin on yleensä vain silmänlumetta.

Kyseessähän ei ole enää menneen talven lumien ilmiö. Ovatko toimivat monitoimiratkaisut mahdollisia vain tietotekniikan alueella?

Voisiko nöyrimmästi toivoa pääkaupunkiseudun jalkakäytäville paremmin pitävää pintaröpelikköä? Onnistuisiko se lumiputsarin perässä vedettävällä jonkinlaisella jäisen pinnan napsutus- vaiko rapsutuslaitteella?

Ja eikä siinä vielä kaikki.

Viimeisenä silauksena avautuneelle jääpinnalle livautettaisiin ympäristöstandardeihin sopiva annos oitis paikoilleen jämähtävää esilämmitettyä hiekoitushiekkaa. Ja kyllä olisivat turistitkin ihmeissään. ”Wautsi mikä pito!” , toteaisi Suomeen saapunut Danny De Vito.

Meitähän on paljon muitakin kuin vain vanhuksia, joidenka askel erilaisista syistä hiukan vippasee ja jokainen odottamaton harha-askel selkäytimen välityksellä kipuna kovastikin nippasee.

”Hyvin hoidettu jalkakäytävä pitää turhan lääkärin tarpeen loitolla”, voisi olla tämän uudelleen lanseerattavan suomalaisen snow-how`n motto.

Tai sitten markkinoille pitää saada tyylikkäitä monitoimikenkiä, joista voi kännykän käskykomennolla ohjata tarvittavan pitovarustuksen pohjasta esille sekä käyttäjään kohdistuvan gps – paikantamistoiminnon karttapohjaan tarvittaessa päälle.


Maailman ennätys syntyy Olympiastadionilla?  1

Tänä iltana maailman suurin rock-sirkus Olympiastadionilla.

Vaan onko käsikirjoituksesta poikkeavalle yleisökontaktille nykypäivänä mitään mahdollisuuksia?

* * * * * *

Suomi24 > Keskustelu > Ikäryhmät > 60+

...löytyi ehdotus, joka toteutuessaan saisi Rollaritkin muistamaan 1.8.2007 Suomen keikan yhtenä uskomattomimista tapahtumistaan.

http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=2000000000000016&conference=563&posting=22000000028020956

* * * * * *

Tuosta AC/DC-yhtyeeseen liittyvästä varsin villin tuntuisesta jutusta en osaa sanoa onko se edes totta?


Ympäristötekohaikunen  1

Kun suomalaiset pakolliset miljoonat digiboxit sähköverkkoon muiden sähkölaitteiden lisäksi naittaa,
niin se sähkön kulutuksen Suomessa vääjäämättä taasen nousuun laittaa.

Jotta varmuudella saisi virtaa verkossa moni uusi moderni ja pakolla ostatettu digiboxi;
onko Suomeen rakennettava lisävoimaloita; joiden polttoaineena on ydinvoima taikka koksi?

Mistä syntyykään näillä digi - tv uudistuksilla säästöjä,
kun Kioton sopimuksessa on lupauduttu kerran vähentämään päästöjä?

Päättäjätkö meitä taasen linssiin viilaa, teollisuudelle ja kauppiaille uuden Kepu-mallisen lypsylehmän diilaa?


Seuraava