Rapsakkata

Näytetään kirjoitukset maaliskuulta 2008.

Vakuutuslääkäreiden asema ylivertainen  1

Tällä hetkellä Suomessa ovat voimassa lait, joidenka ansiosta vakuutusyhtiöiden pää- ja sivutoimiset vakuutuslääkärit voivat merkitä tapauskohtaiseen käsittelijä- ja lääkärikansioon hylkäävän päätöksen korvauksista, hoidoista, kuntoutuksesta tai eläkkeestä; lyhimmillään sanalla ”EI”.

Samalla vakuutuslääkäreiltä on viety pois kuin vahingossa mahdollisuus rikosoikeudelliseen vastuuseen joutumisesta. Tekivätpä he kuinka totuudenvastaisia tekoja merkinnöillään asiapapereihin.

- - - -

Tilanne tulee valtaosalle hoitavista lääkäreistä yllätyksenä, sillä heidän huolella ja tarkkaan sekä ”kunnian ja omantunnon kautta” oikeiksi vakuuttamansa lääkärinlausunnot voidaan hylätä tuolla yhdellä sanalla. EI. Ilman mitään täydentäviä ja tosiasiallisia perusteluita.

Joten mikäli saatte vakuutusyhtiöltänne hylkäävän päätöksen korvaushakemukseenne ja asiaan on liittynyt lääketieteellisten seikkojen selvittämistä, niin pyytäkää aina asianomaisjulkiset käsittelijä- ja lääkärikansiomerkinnät käyttöönne.

Toki vain siinä tapauksessa, jos olette tehtyyn hylkäävään päätökseen tyytymättömiä.

HOITAVAA LÄÄKÄRIÄ KOSKEVA LAINSÄÄDÄNTÖÄ LÄÄKÄRINLAUSUNNOISTA:

Finlex - Laki terveydenhuollon ammattihenkilöistä 28.6.1994/559

23 §

Lääkintölailliset todistukset ja lausunnot

Laillistetun lääkärin ja hammaslääkärin on, antaessaan lääkintölaillisia todistuksia ja lausuntoja sekä muita todistuksia, jotka on tarkoitettu esitettäväksi tuomioistuimelle tai muulle julkiselle viranomaiselle, vahvistettava ne sanoilla ""minkä kunniani ja omantuntoni kautta vakuutan"".

Siten vahvistettu todistus tai lausunto on pätevä ilman valallista vahvistusta, jollei tuomioistuin tai viranomainen erityisistä syistä määrää, että se on vahvistettava suullisella valalla tai vakuutuksella.

Sosiaali- ja terveysministeriö voi antaa tarvittaessa tarkempia määräyksiä ja ohjeita siitä, mitä laillistetun lääkärin ja hammaslääkärin tulee ottaa huomioon antaessaan todistuksia ja lausuntoja sekä muutoinkin harjoittaessaan ammattiaan.

PÄÄ- JA SIVUTOIMISIA VAKUUTUSLÄÄKÄREITÄ KOSKEVAA LAINSÄÄDÄNTÖÄ:

1. Finlex - Työntekijän eläkelaki 19.5.2006/395

40 §

Eläkelaitoksen asiantuntijalääkäri

Yhden tai useamman laillistetun lääkärin on osallistuttava työkyvyttömyys- ja kuntoutusasioiden sekä muiden lääketieteellisiä kysymyksiä sisältävien asioiden valmisteluun eläkelaitoksessa.

Eläkelaitoksen lääkäri voi merkitä kannanottonsa asiakirjoihin noudattamatta terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetun lain (559/1994) 23 §:ssä säädettyjä lääkintälaillisia todistuksia ja lausuntoja koskevia muotovaatimuksia.

2. Finlex - Tapaturmavakuutuslaki 41 d §:n muuttaminen 545/2004:

Jos vakuutuslaitoksessa käsiteltävä korvausasia koskee lääketieteellisen seikan arviointia, laillistetun lääkärin on osallistuttava asian valmisteluun ja merkittävä kannanottonsa asiakirjoihin.

Vakuutuslaitoksen lääkäri voi merkitä kannanottonsa asiakirjoihin noudattamatta terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetun lain (559/1994) 23 §:ssä säädettyjä lääkintölaillisia todistuksia ja lausuntoja koskevia muotovaatimuksia.

- - - -

Halutessanne voitte allekirjoittaa ja levittää sanaa adressista, jonka vaatimukset toteutuessaan saattavat vakuutuslääkärit ja hoitavat lääkärit takaisin yhdenvertaiseen asemaan: http://www.adressit.com/vakuutuslaakareille

Toivottavasti allekirjoittaneiden määrä kasvaa edelleen uusille sataluvuille.Oppi ja Ike kaikki  1

Niin kuin tuntuu kulissien takana nyt tapahtuvan, niin ulkoministeri Kanervan taustajoukot ovat tainneet laittaa lakimiehiä asialle.

Väittämänsä kansanedustaja Kanervan ahdistelun kohteeksi joutunut kuvataiteilija Tuurna on ruvennut pyörtämään viime viikolla julkisuuteen ryöpsäyttämiään sanomisia julkisuudessa.

Selviääkö sitten tuonkaan tapaukseen totuus koskaan? Vai onko ensi viikolla taas kertomus muuttunut? Eräänlainen sanallisen ja jatkuvan kierrätyksen mielikuvakertomus.

Aika näyttää mitä tuleman pitää, koska sana sanaa vastaan tulee ainakin oikeussaleissa puituna rahallisesti todella kalliiksi ja jos köyhempi vastapuoli häviää, niin kustannukset humpsahtavat veronmaksajien kontolle. Taas kerran.

Vaan jatkossa on päättäjätason henkilöiden syytä olla valppaana. Saattaahan olla, että viattomalta tuntuva lähentelyn kohde onkin varustettu nykyaikaisella tallennustekniikalla, jolloin väitteitä ei tarvitse, pienen vihjailevan uhittelun alkaessa, peruuttaa.

Ja YouTube - tapainen sivusto paljastaa pahimmillaan reaaliaikaisesti mitä päättäjän suusta sanotaan ja kehonkielellä ilmaistuna yritetään.

- - -

Hufvudstadsbladet julkaisi 12.3.08 lehdessä jutun Johanna Tukiaisen ja Ilkka Kanervan tapauksesta oheisen kuvituksen kera.

~ Naturelli Tukiainen ~
~ Naturelli Tukiainen ~

Lehti tuli kuin sattumalta kotiin mainoksena ja en ensi alkuun kiinnittänyt juttuun mitään huomiota.

Kunnes alitajunta alkoi kirkua kadulla jököttävien lööppien johdosta, että ”tsekkaapa kundi onko kyseessä sama nainen.” Vaikeaa on pysyä juttujen kuvituksen oikeellisuudesta kärryillä.

Ylen jungnellimaisin sitaatein ”So fucking what!” Sillä tuota HBL - kuvaa katsoessani en pysty ollenkaan olemaan varma, että kyseessä on enää ollenkaan muiden lehtien kuvissa esiintynyt henkilö. Vaan kovaan mediapyöritykseen on Johanna Tukiainen omasta aloitteestaan päässyt.

Toivottavasti tämä ulkoministeri Kanervan uusin kohu eri haaroineen ei ole nyt ihan sitä kalibeeria, että kansalaisten pitää ihan tappouhkauksia ao. henkilöille ladella.

Julkinen puinti jatkunee ripulinomaisina ryöppyinä tiedotusvälineiden kestosuosikkina vielä ainakin lähiviikkojen ajan.

- - -

Saman pöydän ääreen istuminen ja siinä tapahtuva sovittelukeskustelu voisi olla näin ulkopuolisin silmin katsottuna paikallaan.

Tätä sovittelua tuskin koskaan nähdään kuin myöskään helpottunutta hymyä tapauksen osapuolten huulilla.

Toivottavasti nyt kuitenkin nähdään viimeinkin miten Suomessa erittäin pitkälle päättäjien jalostama ja ihannoima oman jengin edun… ei kun omavalvonta toimii?

Oikeuskansleri tuskin mitään moitteen sijaa ulkoministeri Kanervan toimista löytää, jos on luottaminen vanhaan tsaarinaikaiseen toimintalinjaan suomalaisessa laillisuusvalvonnassa.

Kuitenkin päättäjien rehellisyyttä osaa entistä enemmän ainakin tällainen tavallinen pulliainen arvostaa. Olipa sitten päättäjänä kyseessä mies- tai naissukupuolen edustaja.

Tosin kuka päättäjistä kulloinkin puhuu totta; on vähintäänkin haasteellinen tilanne myös tiedotusvälineille.

- - -

Sitten vielä sananen ammattien arvostuksesta.

Jos saisin valita, että menisinkö brunssille istumaan strippareiden pöytään vai ministereiden pöytään, niin valitsisin stripparit.

Ai, miksikö?

Strippareilla on aina paljon paremmat ja rehellisemmät jutut kuin ministereillä. Näin ovat enemmän elävän elämän kokemusta omaavat kaverini luottamuksellisesti kertoneet.


Edelleen kovassa vedossa – Robert Plant  1

Rockin maailmassa tuntuu, että hölmöilyt tehdään normaaliin ikäkehitykseen kuuluvana nuorena ja viisastutaan sitten vanhemmiten.

Tai sitten ei.

Enkelten kuorossa tai demonien hiilivarastolla on monta liian pitkään kaasu pohjassa jatkanutta soittajaa ja laulujen esittäjää.

- - - -

Yksi hyvä esimerkki nuoruuden hölmöilystään ja menestyksestään viisastuneesta ihan oikeasta starasta on mielestäni Robert Plant.

Mighty ReArranger – levy The Strange Sensation yhtyeen kanssa jytisee munaskuissa niin, että avot.

Tosin myös jytinän väliin tulevat levyn meditatiiviset soinnut saavat testosteronitasoni pysymään niille kuuluvalla paikallaan. Aisoissa.


Mihin johtaa tutkintapyyntö korkeasta henkilöstä?  1

Asian esitteli mediassa 11.3.2008 Ajankohtainen kakkonen TV2 tiistaina klo 21.00.

Video on katsottavana ohjelman ulosajosta lukien 4 viikon ajan Yle Areenassa: http://areena.yle.fi/toista?id=1140688
- ko. jakso poistuu Areenasta 10.04.2008 klo 22:00

Otsikon aihe osuu ajallisesti 08:00 - 11:32 kohdalle…

- - - - - - - - - - - - -

Päivitetty paketti tuon ohjelmassa esille tuodun korkean henkilön tekemistä erilaisista selvityksistä lakisääteiseen vakuutusjärjestelmään liittyen; vuosina 1998, 2002, 2006 vaikutuksineen, löytyy osoitteessa:

www.oikeusturva.info > FOORUMI > Oikeusturvayhteisön julkiset tiedotteet > Keskusrikospoliisille tutkintapyyntö xxx:stä – ketjussa.


Pääministeristä uuden naisystävän takia jäävi?  1

Emma-gaalasta julkisuuteen putkahtanut tieto pääministeri Vanhasen naistuttavasta sai tiedotusvälineet taputtamaan käsiään.

Nyt sitä saa, nyt sitä saa; palstametrit täyteen. Venytetyin kuvin helposti aukeama mitoittain.

- - - -

Vaan miten kaikki onkaan tapahtunut? Se on asia, joka kiinnostaa kansalaisia todella paljon.

Yksi netissä kirjoitettu veikkaus oli sellainen, että keskuskauppakamarin kautta tullut raudanluja lobbari on nyt luikahtanut pääministerin sänkykamarin auvoisen avoimeen tunnelmaan.

- - - -

Lakisääteiset vakuutukset ovat rahallisesti yksi Suomen valtion, hallituksen ja eduskunnan näppien alla olevista aihepiireistä. Toki nelikannan pitkälti sanelemana. Nelikantahan on kolmikanta + vakuutusala.

Liekö kyse siis puhtaasta sattumasta, kun pääministerin uusin naisystävä onkin töissä vakuutusalan konsernissa ja nimenomaan yrityspuolen markkinoinnissa, jossa valtaosa lakisääteisistä vakuutuksista solmitaan?

- - - -

VAATIVA TEHTÄVÄ

Tämän vuoden alussa Mertala siirtyi vakuutuskonserni Tapiolaan.

Tapiolassa hän työskentelee yritysmarkkinoinnin kehittämispäällikkönä.

Mertalan toimenkuvaan kuuluu muun muassa alueiden ketjuohjaus ja huolenpitomaIlien suunnittelu eli Tapiolan aluekonttoreiden avustaminen yritysasiakkaiden hankinnassa ja yhteyksien ylläpitämisessä niihin. Perimmältään hän auttaa asiakkaiden hankkimisessa.

Mertalan tehtävää luonnehditaan varsin vastuulliseksi, vaikkei hän konsernin ylimpään johtoon kuulukaan. Hänen esimiehensä esinainen sattuu olemaan Tapiolan kenttäjohtaja Ann Wahlroos-Jaakkola eli Björn WahIroosin sisar.

Mertala on kaiken kaikkiaan yrityskenttää hyvin tunteva, edustava markkinoinnin ammattilainen.

ILTALEHTI 10.3.2008 – URANAINEN (sivu 6)

- - - -

Toivotaan siis, että pääministeri osaa ainakin nyt jäävätä itsensä kokonaan kaikesta siitä, mikä koskee vakuutusalan asioita.

Muuten syntyy nopeasti mielikuva siitä, että onko kaiken takana naisen lisäksi Björn Wahlroos? Kalapuikkoviiksineen.

”Business is like chess. Through right kind of mistress.”

Lupaus hovin kanssa Halikossa tapahtuvasta fasaanimetsästyksestä mittojen mukaan tehdyissä pinkeissä nahkahousuissa saattaa olla jollekin päättäjistämme tavoittelemisen arvoista.

Toivottavasti se joku ei ole ihan meidän Matti. Muuten tästäkin rakkausepisodista uhkaa tulla pääministerin julkisuuskuvalle väärän paikkaan ja aikaan kohdistuva isoneva patti.

- - - -

Ennen sinne asti etenemistä olisi valtava piristysruiske Suomelle, jos Matti luopuisi rakkaansa takia pääministerin urastaan. Windsorin herttuan tapaan.

Avoin uranainen on aina parempi kuin aatelinen ja umpinainen.

- - - -

Ikelle Matti voisi heittää sitten vastavuoroisesti oppeja: ”Win sorry, don`t be 70 and still stupid ori.”

- - - - - - - - - -

Ja, jos joudun tämän kirjoitukseni takia käräjille, niin lupaattehan tulla runsain joukoin seuraamaan, mistä kaikesta Suomessa loppujen lopuksi saattaa olla kyse?


Erona yksi aa, toinen aina saa.  1

Ikea. Ike.

Siinä suurin tämän hetken ero pääministerin ja ulkoministerin naisepisodeista.

- - - -

Rakkaus on yksi maailman kaikkeuden hienoimpia asioita.

Vaan, jos sen yhteyteen aikuisten ihmisten välillä kuuluva toiminta on vain viettitoiminnan jatkeena olevia erilaisia asentoja, niin kyse lienee aivan jostain muusta.

Eikä siinä mitään, jos tuo pelkkä viettiliiketoiminta sopii molemmille osapuolille.

- - - -

Lähipäivinä saatamme kuulla pääministeri Vanhasen selittämässä saamiensa Iken julkisuusoppien mukaisesti sitä, että hän sanoi kaiken Susanin välillä alkaneen aikanaan Ikestä.

Toimittaja oli vain kuullut sanan tahallaan väärin. Jolloin julkisuuteen tuli tieto, että kaikki alkoi mukamas Ikeasta. Ike oli kertonut luottamuksellisesti, että virka-aseman turvin naisia on aina miesministerille tarjolla, niin halutessaan ruuhkaksi asti. Kokeile vaikka nettiä.

Tunnetuin seurauksin. Tosin ennen prinsessaa ja puolta valtakuntaa haettiin ihan oikeasti hovista.

- - - -

Toivotaan molemmille ministereille onnea rakkauselämäänsä.

Kuitenkin teleoperaattorit ja Supo voisivat yhteisvastuullisesti hankkia Ikelle full pre-paid liittymän, josta voi vuosittain lähettää yksityiseen tarveharkintaan liittyvää 200 000 tekstiviestiä.

Tässä nerokkaassa SuppisDubbis - liittymässä lähettävä numero vastaanottajalle vaihtuu joka kerran jälkeen ja vastaanottaja saa itse uskoa, onko asialla Ike itse vai ei.

Vaihtuva numero napataan kulloinkin tekstiviestin välitysvuorossa olevan operaattorin vapaana olevasta numerosarjasta, jolloin Ike voi aivan huoletta antaa kielellisen instrumenttinsa laulaa…


Mielenosoitus 13.6.2008 Helsingissä  1

Suomessahan on lakien takaamana muun muassa sana-, yhdistymis- ja kokoontumisvapaus. Ne toimivat ainakin paperilla.

Tutustukaa aiheeseen tarkemmin lopussa olevan linkin kautta ja laittakaa halutessanne sanaa kiertämään. Kiitos.

- - - - - - - - - -

Viikonloppuna on internetissä käyty läpi tapahtumaketjua, joka kertonee ainakin sen, että jos laillisesta mielenilmauksesta onkin tulossa liian epätoivottu tapahtuma Suomen päättäjille, niin sitä yritetään vaieta ja sen toteuttamista yritetään hankaloittaa kaikin mahdollisin keinoin.

Mielenosoituksen teemana 13.6.2008 ovat nimittäin:
1. Hautajaiset epäkelvolle politiikalle ja vastuuttomille päättäjille
2. Tapaturman uhrien muistopäivä

Ydintiedot tapahtumasta:
Kokoontuminen Eduskuntatalon eteen, aamulla kello 08.00.

Kulkueeseen osallistuvia ihmisiä pyydetään osallistumaan kävellen sekä myös autoilla. Kulkue tulee etenemään hitaimman osallistujan mukaan.

Matka alkaa Eduskuntatalon edestä. Etenee Mannerheimintietä pitkin Espalle, Eteläesplanadilla pysähdymme oikeusministeriön eteen ja pidämme lyhyen puheen oikeusturvasta, sieltä Kauppatorille Presidentinlinnan ja Korkeimmanoikeuden eteen, jossa pysähdymme pitämään puheen, sekä suomeksi että englanniksi.

Tästä kulkue jatkaa Senaatintorille (Valtioneuvosto), jossa myös pidetään puhe, täältä palaamme Rautatientorin kautta Mannerheimintietä pitkin takaisin Eduskuntatalolle.

Poliisille tehdään asianmukainen mielenosoitusilmoitus heti maaliskuun alussa ja mahdollisen epäselvyyden välttämiseksi se julkaistaan myös täällä.

Poliisilla on riittävästi aikaa valmistella asioitaan siten, että mielenosoitus toteutetaan ilmoittamallamme tavalla ja reitillä.

- - - -

Mielestäni 15-20 vuotta annettua aikaa päättäjille epäkohtien poistamiseksi on riittävä tarkkailujakso sille, että onko päättäjien tietoon tuoduille epäkohdille tarkoituskaan tehdä yhtään mitään.

Koska alkuperäistä Mielenosoituskutsu / avoin kirje päättäjille – ketjua tunnutaan tainnuttavan joidenkin tahojen osalta lukukelvottomaan kuntoon koko ajan, niin mielenosoituksen aiheen taustoista voit lukea halutessasi laajemmin osoitteessa:

http://www.oikeusturva.info/ > Foorumi > Oikeusturvayhteisön julkiset tiedotteet