Rapsakkata

Näytetään kirjoitukset toukokuulta 2009.
Seuraava

Suomi oikeusvaltiona  2

Eurooppa-päivän kelikehitystä on ollut mielenkiintoista seurata. Monen päivän auringonpaisteen jälkeen vettä tulee kuin Eemelin letkusta.

Vae mitenkä se mänikään?

EU-vaalien yhteydessä toivon, että Suomessa vallitsevat epäkohdat tulevat myös avoimesti huomioiduksi. Hyvillä talousluvuilla ei tee mitään, jos perusasioissa mättää. Suomen ihmisoikeustilanteesta vaietaan pelottavan yksituumaisesti.

Vaikka lukuisia langettavia tuomioita Suomelle antanut Euroopan ihmisoikeustuomioistuin toimii Euroopan Neuvoston alaisuudessa, niin pidän tärkeänä sitä, että Suomi valtiona noudattaa oman perustuslakinsa ja ratifiomansa Euroopan ihmisoikeussopimuksen velvotteita.

Nythän niin ei tapahdu. Jopa ylimmät laillisuusvalvojamme ovat pahasti sokeita. Tai sitten niitä kuuluisia systeemin orjia.

Yhden osuvimmista "Suomi oikeusvaltiona" tilanteen kiteyttävästä kirjoituksesta löysin kuin puolivahingossa EOK ry:n ylläpitämiltä keskustelusivuilta, kirjoittajana Petter Kavonius:

"Jos todella isoa edistystä halutaan, systeemitason muutosta tarvitaan.

Ylimpään laillisuusvalvontaan pitää saada ihmisiä, jotka tunnustavat ja tunnistavat oikeusmurhien todellisuuden ja ovat valmiina sitä vastustamaan, systeemiä muuttamaan.

Sitä taas ei voi todellakaan saada aikaan yksin vapaahtoistoimin toimiva "EOK:n johto".

Siihen tarvitaan paljon lisää Esko Kärkäksen kaltaisia aktiivisia ihmisiä mm. mielenosoituksiin eduskunnan eteen ja moniin muihin toimiin."


Vapaus valita toisin  2

Tässä saamani ilmoituskopio 13.6.2009 Helsingin kulttuuritalolla järjestettävään avoimeen tilaisuuteen.

Vapaus valita toisin
Vapaus valita toisin

Tietysti olisi hyvä tietää ennakkoon se, että kuka Kulttuuritalon vuokran maksaa. Vai onko talo saatavissa ilmaiseksi kaikkiin vastaavankaltaisiin kansalaistapahtumiin? Yli jäykistävien puoluerajojen?

Tuon ilmoituksenhan maksoi siinä olleiden tietojen mukaan muutama sata yksityistä henkilöä ja muutama itselleni tuntematon yhdistys.

- - - - - - - - - -

Ylen uutisvirrasta juuri poimittua:

"Ammattiyhdistysliike ajaa ensimmäistä kertaa kaikkein pienintä palkkaa saaville yhteistä minimipalkkaa.

SAK:n ja sen liittojen tavoitteena on saada kaikkiin työehtosopimuksiin 1 500 euron kokopäivätyön vähimmäispalkka."

- - - - - - - - - -

Kannata ehdotusta lämpimästi.

Toivottavasti ko. liitot ovat myös työssään vammautuneiden tai sairastuneiden jäsentensä puolella yhtä tormakasti. Nythän niin ei valitettavasti tapahdu.

Vaan toivossa on hyvä elää. Ainakin jonkin aikaa.

Suomen todellisesta ihmisoikeustilanteesta ja oikeusvaltiona olemisesta puhutaan toivoni mukaan tuossa Vapaus valita toisin - tapahtumassa.


Vapaus valita toisin  1

Kuun alussa HS:ssa ollut ilmoitus osui silmääni. Ilmoitustekstin oli maksanut siinä olleen tiedon mukaan muutama sata suomalaista vaikuttajaa.

"Vapaus valita toisin" - henkilöt muodostavat aika mielenkiintoisen läpileikkauksen Suomen lähihistoriaan. Varmasti jostain netistä löytyy tietoa lisää.

Lauantaina 13.6.2009 Kulttuuritalolla puhutaan nähtävästi ilmoitustekstin mukaisesti paljon asiaa.

Toivottavasti mahdollisimman moni tuohon "Vapaus valita toisin" - osallistujista on lukenut jo Lumedemokratia - kirjan, jonka lukeminen on ollut ainakin itselleni ajatuksia kirkastava.

~ Lumedemokratia ~
~ Lumedemokratia ~

Katja Boxbergin ja Taneli Heikan mainio kirja Lumedemokratia kertoo mielestäni hyvin Suomen nykytilasta. Toivottavasti noiden Alma Median toimittajien urakehitys ei ole nyt vain kirjan julkituloon pysähtynyt...

Jos on, niin se kertoo taas kerran Suomen ihmisoikeustilanteesta paljon. Sekä kolmen suurimman oikeistopuolueen SDP:n, kokoomuksen ja keskustan kaiken todellisen kehityksen Suomessa kangistavasta konsensuksesta.


Kenen asialla vasemmisto on?  1

Hyvä vaan, että Citystä voi lukea kansanedustajien kommentteja.

Sen ymmärrän erityisen hyvin, jos keskusta ja kokoomus eivät ole palkkatyöläisen asialla. Vaan mitä ihmettä tapahtui hallituksessa Lipposen kausilla?

Tyrmistys on ollut ainakin omalla kohdallani aikamoinen, kun selvisi ensin pikku hiljaa ja sitten nopeasti rojahtaen, että SDP, vasemmisto ja ay-liike ovat olleet mukana tekemässä todella rumia temppuja palkkatyöläisen oikeusturvaan. Varsinkin, jos sattuu sairastumaan tai vammautumaan työssään pysyvästi. Työtapaturman tai ammattitaudin takia.

Tohtorin ja professori Arajärven yhden miehen selvitykset ovat olleet vakuutusyhtiöiden nykyasemaa suosivia.

Sehän luotiin 1990-luvun pankkikriisin yhteydessä. Tuolloin vastuuvapauden päättäjille tuoneet lakimuutokset saatettiin voimaan takautuvasti. Yksi isoimmista rahallisista kupruista tehtiin SYP1 SYP2 järjestelyssä, joka on onneksi dokumentointi tuosta ajasta dokumentoituun kirjallisuuteen hyvin.

Vakuutusyhtiöiden ylivaltaa entisestään korostaneiden lakimuutosten huhutaan aiheuttaneet oikeusministerinä toimineen Johannes Koskisen pikaerottamisen. Koskinenhan on yhtenä erittäin harvoista demareista johdonmukaisesti kritisoinut vakuutusyhtiöiden ylivaltaa Suomessa. Alkaen omista ammattiyhdistysajoistaan.

Täältä lisätietoa eduskunnan ja hallituksen toimista 2003 - 2007
> Yhteenvetoa nelikantaisesta lainsäädäntömallista
http://ajankuva.blogspot.com/2007/07/yhteenvetoa-nelikantaisesta.html

Nelikantaisesti toimiva lainsäädäntömalli ja vakuutusoikeudellinen tuomioistuinjärjestelmä ovat mielestäni kaikilta osin laittomia.

Se ihmetyttää, että kuinka tietämättömiä tai muistamattomia noissa juonnikkaissa lakimuutoksissa vallankäytön ytimessä olleet politiikot ovat olleet. Nykyistä oikeusministeriä Tuija Braxia myöten...


Seuraava