Rapsakkata

Näytetään kirjoitukset tammikuulta 2024.

Pottukoira brändiksi?

Sain tuossa 2000-luvun vaihteessa vinkkiä ottaa seurantaan Pasi-radion lähetyksiä. Pasi Viherahon polveilevaan tuotantoon ja tekemisiin on moni suomalaisista tutustunut.

Hänen tuotantoaan seuranneista ja niistä itselleen ammentaneista nuoremman sukupolven nimistä, yksi lienee taiteilijanimi Pottukoira? Hän on tehnyt uutistietojen mukaan jo yli 10 vuoden videotuotantouran. Pyrkien myös saamaan aikaa vievistä tekemisistään toimeentulon.

Subathon 2020-luvun triathlon?
Subathon 2020-luvun triathlon?

Pari viikkoa sitten sain vinkin vilkaista Pottukoiran Subathon lähetystä Thaimaan Pattayalta. Oheisessa mobiiliflaijerissa saamani katselutiedot, jonka tietojen perusteella voit muodostaa omat mielipiteesi subatoinnista.

Englanninkielinen selitys subathonista kuuluu näin:
"A subathon is a strategy to create an influx of subscribers by streaming for a long time with a timer that counts down to zero. It can be done with challenges, charity, or play-a-thons."

Koska nimike on itselleni täysin uusi, niin olen pistokoemaisesti seurannut tuota Pottukoiran lähetystä.

Oman arvioni mukaan näyttöruudulle 24/7 heijastuvat tapahtumat ovat kuin Juha Vuorisen Juoppohullun päiväkirja-sarjan kohellukset livenä. Selkeän K-18 merkinnän ohjaamana suurin katsojajoukko koostunee selkeästi nuoremmista. Ihan niin kuin ennen vanhaan, elokuvien K-18 merkintä oli se kaikkein tehokkain kiinnostumagneetti.

Katsojamittarin mukaan katsojamäärä on vaihdellut noin 2 000 - 20 000 välillä. Lähetykseen liittyvä chatti on kuin itsekseen räiskimään jätetty flipperi.

Sisältö eli kontentti on väliin kuin väläyksiä edesmenneiden Tony Halmeen ja Matti Nykäsen elämänvaiheiden surullisimmista tapahtumista. Ilman sensaatiolehtien suodattimia.

Väliin lähetyksissä tulee ihan järkevää ja sitten ihan sitä ihteään. Se tietysti selviää myöhemmin, mikä lähetyksissä on ennakkoon suunniteltua ja mikä tulee niin sanotusti lonkalta? Ja milloin taas aamyön tunteina (paikallista aikaa) mopo karkaa käsistä.

Se ei itselleni ole selvinnyt, mutta hyvin sujuvasta subatonista on mahdollisuus hankkia tuloja. Eikä tuossa mitään, jos rahojen tuloutus tekijöille toimii, koska sen verran syvälle tuossa Pattayan tapahtumien näytöissä on mielestäni väliin menty, että pakko on toimia oman mielenrauhansa sensorina ja panna lähetys poikki.

Toivotaan, että helmikuulle jatkuva subatointi kulkee lähetyksen päähenkilöiden terveyden kannalta hyvin. Thaimaan kuumuus ja kosteus ovat toista kuin Savonmaan kylä- ja kaupunkimaisemissa koskaan.

Tässä parit uutisosumat Pottukoiran someuran eli 2010-luvun vaiheista:

Pottukoira avioitui ja hurahti lapsuuden harrastukseensa
- Iisalmen Sanomat 7.9.2016
https://www.iisalmensanomat.fi/paikalliset/2961933
Linkki toiminnassa 27.1.2024

Työtön mies sai härskeillä jutuilla miljoonayleisön – "Kyllä minä sitä mietin että kehtaanko kertoa" - Yle 15.5.2014
https://yle.fi/a/3-7237725
Linkki toiminnassa 27.1.2024

Tuoreempia uutisosumia löytyy sitten valtakunnan julkisuuden tasolta useampia.

Lopuksi.

Tämän bloggauksen otsikosta. Pottukoira on kannattajiensa keskuudessa varmasti jo brändi. Itse toivon, ettei hänen videotuotantoura kallistu lisääntyvissä määrin henrysaarimaiseen suuntaan.


Rehnilät vs Stubbilat

Näissä presidentinvaaleissa ei taida olla äänestäjille tarjolla grillimakkaraa, hernerokkaa eikä hot-doggeja? Ja jos on, niin vinkkinä kannatan sitä, että esimerkiksi gluteenitonta ruokavaliota sairauksien takia noudattavien äänestäjien tilanteet huomioidaan vaalitilaisuuksien tarjonnassa. Näin yhdenvertaisuus toimii myös presidentinvaalien tarjoiluissa esimerkillisesti.

Isoissa taajaamissa erilaisia presidenttiehdokkaiden kampanjakahviloita on jo avautunut. Kokoomuksen vaalivankkureita on ajettu sisätiloissa toimivien Stubbila-nimisten vaalikahviloiden yhteyteen. Toivottavasti myös teen ja kaakaon ystävät on otettu tarjoiluissa huomioon.

Mielenkiintoista seurata, minkälaiset pakkaskelit lähiviikoiksi osuvat. Sisätiloissa toimivissa kampanjatilaisuuksissa osataan varmasti toteuttaa tarvittavat toimenpiteet terveysasioiden suhteen.

Isojen jalankulkijavirtojen äärellä huomasin tämän Olli Rehnin vaalikampanjaan liittyvän sisätilan Helsingissä. Ovet olivat illankähmyssä jo suljetut. Joten tyydyin ihailemaan lasiseinän takaa avautuvia sisänäkymiä; muiden kuvia näpsivien ohikulkijoiden kanssa.

Rehnilä RR-vaalisaluuna? Vaiko vaalikahvila?
Rehnilä RR-vaalisaluuna? Vaiko vaalikahvila?

Kuulin jonkun sanavalmiin ohikulkijan huudahtavan, että "kato Rehnilän isäntä Olli!" ja sen perään, että "eikun sehän on vain Ollin pahvihahmo - ihan kuin kot`kylän serihvi!".

Mielestäni tuo kuvassa olevien "vaalisaluunan" ovien R-kirjaimet voivat tarkoittaa Rehellisyyden Revolution (= mullistus). Jolloin ne voivat ollat Olli Rehnin kampanjan suuri mahdollisuus voittoon. Ja keskustapuolueen uuteen tulemiseen. Tai sen raunioille perustettavan uuden puolueen rakettimaiseen nousuun.

Nimittäin. Kovimman haasteen keskustapuolueen ja presidenttiehdokas Olli Rehnin valitsijayhdistyksen eli Tasavallan parhaaksi ry:n suuntaan on esittänyt perussuomalaisten puoluelehdessä Suomen uutisissa 13.6.2020, puolueen puheenjohtajana tuolloin toiminut ja nykyinen eduskunnan puhemies sekä perussuomalaisten presidenttiehdokas Jussi Halla-aho näin:

”Halla-aho sanoo, että Suomen politiikassa hänelle on paljastunut karmeana yllätyksenä se todellisuus, miten tämä maa toimii. Mafiamaisuudella Halla-aho viittaa erityisesti keskustaan.

– Keskusta on hyvin syvällä näissä rakenteissa, koska se on ollut koko Suomen itsenäisyyden ajan keskeisin valtionhoitajapuolue." Lähde: "Halla-aho: Puolueet ovat kuin mafiaperheitä, jotka keskenään taistelevat hillotolpista."

Yllättävää, ettei tuosta perussuomalaisten presidenttiehdokas Jussi Halla-ahon 2020-luvun sanomisesta ole noussut jättimäistä kohua julkisuudessa! Ellei hän sitten ole väitteensä kanssa oikeassa?

Tässä artikkelissa Rehnin Rehellisyyden Revolutionista (RRR) lisää:

Osa 4 – Presidentinvaalit 2024
- Julkaistu: 10 tammikuun, 2024

.. voiko esimerkiksi valitsijayhdistyksen ja keskustapuolueen arvojuurista versoava presidenttiehdokas Olli Rehn nousta uskottavasti pienten ihmisten ja suurten yritysten edusmieheksi? Vai vain toisen?

Lue lisää osoitteessa:
https://suomi2017.wordpress.com/2024/01/10/osa-4-presidentinvaalit-2024/

Toki ymmärrän, että rehellisyydellä politiikassa on monenlaisia standardeja, mutta vaalirahoituksen avoimuudesta ja sen läpinäkyvyydestä on hyvä aloittaa.

Siinä kaikkein pienimmillä vaalibudjeteilla toimivat presidenttiehdokkaat voivat haastaa rehellisesti kaikkein isommoilla vaalibudjeteilla toimivat presidenttiehdokkaat


Tössellä Gnistanin matsiin

Tervetullutta vipinää pääkaupunkiseuden jalkapallorintamille. Espoolaisen FC Hongan äkillinen poistuminen Veikkausliigan vahvuudesta avasi oven helsinkiläiselle Gnistanille.

Näin Helsingin Uutiset uutisoi 20.12.2023: "Nyt se on varmaa – helsinkiläinen lähiöseura pelaa ensi kaudella Veikkausliigassa"

Jalkapalloseura Gnistan pelaa ensi kaudella Veikkausliigassa.

Liigalisenssikomitea päätti eilen lisenssin myöntämisestä oulunkyläläisseuralle.

Päätöksen myötä maan ylimmässä jalkapallosarjassa pelaa ensi kaudella kaksi helsinkiläisjoukkuetta Gnistan ja HJK.

Oulunkylässä iloittiin päätöksestä, joka on kuin syntymäpäivälahja ensi vuonna sata vuotta täyttävälle seuralle.

Mikä parasta Espoon suunnasta lännestä ja Helsingin itäosista pääsee näppärästi Gnistanin matseihin Tössellä.

Haagassa lasten suusta kuultuna: "Tösse tulee!"
Haagassa lasten suusta kuultuna: "Tösse tulee!"

Se, mikä lisää Gnistanin yleisösuosiota toimivan Tösse-yhteyden lisäksi on se, että ykkösessä pelannut HIFK vetäytyy uutistietojen mukaan taloudellisista syistä korkeimmilta sarjatasoilta, joten onnistuessaan pelaajarekrytoinneissa Oulunkylässä nähdään silmiähivelää vipinää ja mielihyvän keskuksia kutkuttavaa tunnelmaa katsomossa kuin pelikentällä.

Vielä, kun tarjolle saataisiin kunnon kaasuliekeillä paistettua grillimakkaraa ja sujakkata sinappia. Niin vetisiin nakkimukeihin kyllästyneet vanhemman polven katsojatkin alkavat palaamaan katsomoihin.