Keikat & festarit

Frontlè Magazine on vuonna 2015 perustettu musiikin riippumaton sanansaattaja. Kirjoitamme keikoista, festareista, ilmiöistä ja asioista. www.frontle.com

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on Flying Lotus.

Thundercat (USA)  1

Alun perin Thundercat -artistinimi toi mieleeni lähinnä torien mustat college-paidat, joihin on painettu iso kotkansiivillä varusteltu kaksipäinen pantteri ja jonka suussa pyörii supermyrkyllinen käärmeenkieli. Todellisuus on kuitenkin ihan toinen eikä Thundercat ole, nimestään huolimatta, mikään vitsi.

Stephen Bruner a.k.a. Thurdercat on kipuamassa artistien tähtiluokkaan kovaa vauhtia. Stephenin musiikillinen tausta on mitä messevin. Hänen isänsä Ronald Bruner Senior on kansainvälisesti tunnettu jazz-rumpali, joka soitti yhdessä mm. Temptationsin, Diana Rossin ja Gary Bartzin kanssa. Stephenin veli Ronald Bruner Junior on Grammy-palkitty rumpali, joka on soittanut mm. Stanley Clarken ja Roy Hargroven kanssa.

Stephenin omatkin juuret ovat syvällä jazzissa, joita hän Ukkoskissana yhdistelee taidokkaasti lukuisiin muihin musiikkigenreihin. Miehen musiikissa onkin vaikutteita funkista, jazzista, soulista, popista, hiphopista ja elektronikasta. Thundercat on tehnyt yhteistyötä useiden nimekkäiden artistien kuten Flying Lotus, Erykah Badu, Wiz Khalifa ja Earl Sweatshirt:n kanssa.

Nyt kesällä 2015 julkaistu artistin kolmas albumi The Beyond / Where the Giants Roam [Brainfeeder] on kerrassaan loistava. Thundercat työntää musiikkigenrejä yhä pidemmälle hämärtäen popin, funkin, electronican ja progressiivisen rockin rajoja. Legendaarinen Herbie Hancock vierailee kosketinsoittimissa ja tuottajamestari Flying Lotuksen maaginen kädenjälki on läsnä tälläkin kertaa. Lotus on ollut työstämässä useita timanttisia produktioita mm. Nyt Suomeen saapuvaa The Underachieversia.

Thundercat saapuu ensimmäiselle Suomen vierailulleen joulukuun alussa. Artisti nähdään Helsingissä Tavastia-klubilla keskiviikkona 2.joulukuuta.THUNDERCAT (USA)
keskiviikkona 2.12. Tavastia
Ikäraja: K-18
Aika: ovet klo 20:00

Kirjoittanut Mr.Midsummer, Frontlé
Tykkää meistä facebookissa ja lue lisää tulevista keikoista, festareista, ilmiöistä ja ajankohtaisista artisteista osoitteesta www.frontle.fi

Katso keikan lisätiedot - www.gigwhale.com


Frontlén Teemabileet: Flow Festival - Sunnuntai  1

Osa 3 – Sunnuntai

Huomenna alkaa Flow Festival. Frontlén teemabileet: Flow-festivaali on 3 osainen juttusarja jonka kanssa voit kahlata tämän vuoden Flown tärpit läpi, päivä päivältä.

Flow 2015 järjestetään siis tänä vuonna pe 14.8. – su 16.8. ja tapahtuma puhkuu toinen toistaan mielenkiintoisempia artisteja ja artistikattauksen kovaa tasoa hämmästellään ulkomailla asti. Katsaus Flown kolmanteen tapahtumapäivään lupaa paljon, todella paljon.

Flown yksi mielenkiintoisimmista artistivieraista nousee sunnuntaina päälavalle. Kolme Grammya viime levystään kahminut anti-folk artisti Beck (US), joka esiintyy Suomessa nyt ensimmäistä kertaa.

Beck tuli tunnetuksi läpimurtosinglellään Loser vuonna 1994. Miehen meriitit eivät varmasti jätä ketään kylmäksi ja tekevät selväksi, että kyseessä on todella taitava muusikko. Hän soittaa mm. Kitaraa, rumpuja, bassoa, sekä huuliharppua ja soittaakin lähes poikkeuksetta kaikki albuminsa soittimet itse.

Sunnuntain toinen tärppi on brittiläinen indie rock –yhtye Florence + Machine (UK), jonka syvä ja romanttinen soundi taannee kylmät väreet iholla. Yhtyeen laulaja, Florence Welchin huikeat tulkinnat ja upea ääni jäävät takuulla soimaan päähän.

Kolmas tärppi on sinisen teltan illan avaava ihana Mirel Wagner (FI). Herkkä blues / folk –laulajatar on nopeasti saavuttanut kansainvälistä nostetta, josta esimerkkinä viime vuonna solmittu levytyssopimus yhdysvaltalaisen Sub Popin kanssa.

Neljäs nosto on Bright Balloon 360 stagella esiintyvä Kakkmaddafakka (NO). Aurinkoinen indie –meininki on discon, housen, rockin ja rytmien iloinen fuusio, johon yhdistyy poikkeuksellisen hilpeä Kakkmaddafakkan live -keikkojen energia. Tästä tulee hauskaa.

Tässä ei luonnollisesti ole läheskään kaikki, vaan sunnuntai on hyvää musiikkia tulvillaan. Sunnuntain bonustärppeinä mainittakoon ainakin Alt-J (UK), Flying Lotus (US), Tove Lo (SE), ja Emma Salokoski (FI) +++

Enää 1 yö…

Kirjoittanut Mr. Midsummer, Frontlé
Katso keikat, festarit, ilmiöt ja asiat osoitteesta www.frontle.com

Katso Flown esiintyjälista ja esittelyt www.gigwhale.com